login |

The Amazing Race – 29×06: Headshake

2017. 04. 28. 14:50 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Norvégiából Olaszországba utaztak a csapatok egy igen tanulságos epizód keretében, amiről magam sem tudom, hogyan vélekedjek. Nem volt a legjobb, na.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Vanck és Ashton esett ki.

Szegények teljesen esélytelenek voltak így, hogy a többi csapat összefogott ellenük, bár azt nem értem, hogy a TAR-ban miért van szükség erre, amikor sokszor nem is találkoznak egymással a játékosok. Oké, itt mondjuk együtt hajókáztak és kajáltak, de akkor is. (Nyilván nem fognak hiányozni, de ettől még sajnáltam őket.)

A Double U Turn esetében nem volt menekvés, aminek nem tudom, hogy mennyire örültek a készítők, de ugyebár papíron nem kell tudnia az embernek, hogy ki van előtte, így bárkit “büntethet”. (Először meg is lepett, hogy mindenki tudta, hogy a másik U Turn kamu, de végülis abból, hogy kik U Turn-ölték Mike-ékat, ez kiderült.) Egyébként megint előjött az, hogy bad guy, aki a U Turn esetében él a szabályok adta lehetőséggel – fura így hallani.

Mike-ék cserébe “kibékültek”, és megint az élbolyban találták magukat, amit nem tudom, hogy csinálnak, de később azért ők is hibáztak természetesen.

Karakterpillanatokat tekintve még Brooke “produkálta” magát, kezdem komolyan megkérdőjelezni, hogy magától jelentkezett a realiy-be.

A szakasz egyébként eléggé szegényesen lett összeállítva, csalódás volt, hogy a valamivel érdekesebb, villamoson kajálós feladat csupán 5 perces különbségeket jelentett (sok hűhó semmiért…), az pedig kifejezetten fura (sőt, mondjuk ki: gáz), hogy elengedték a csapatokat kvázi a rossz megoldással. Persze lehet, hogy azért, mert Tara-ékat elengedték. (Vicces volt látni, hogy az olasz “bíró” ki-kinéz a szerkesztőkre, hogy mit bólintson.)

A szakaszt végül a hajóversenyből parkolási versennyé váló befutó után a Team Fun nyerte, de sok-sok évad után sem nagyon szokom meg, hogy nézői, sőt, szurkolói szempontból is teljesen mindegy, hogy ki az első. Nekik nem, hiszen van nyeremény, nekem csak pár másodpercet jelent az egész.

Egyébként akkor most (vagy pár éve?) a reptéren a csapatok mindig bevárják egymást, nincs jó helyről való gyors indulás? (Komolyan mondom, nem bánnám, ha lenne egy szabálymagyarázat, illetve fejtágító, hogy mondjuk évről évre mi változik a TAR-ban, mert nyilván mindig finomhangolják a reality-t. Tudom, hogy ez nem a nézőre tartozik, de érdekelne.)

A végére pedig egy másik kérdés: ennek a snittnek mi értelme volt? Csak lustaság, vagy mondani is akartak vele valamit? Utálom, amikor egy kép csak lóg a levegőben.

            

15 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2017. 04. 28. 16:56

29×06
Hát nem volt egy túl izgalmas rész, a konszenzusos Double U-Turn gyorsan megásta Vanckék sírját. Nem tudom, hogy ez a blokkolós-singleUTurn-né alakítós megoldás mennyire lenne elkerülhető, most mondjuk csak azért örültem neki, mert valszeg LoLoék lettek volna a másik áldozat különben. De egyszer megnézném, hogy valaki elrontja fejben a sorrendet, és blokkolásképpen véletlenül egy mögöttük levő csapatot rak be a másik helyre :D

Road block: a vonatétterem egész menő volt, de azt hittem, legalább betűhelyesen le is kell írni a szavakat. Elsőre megijedtem, hogy csak Logan maradt le, de mondom úgyis legalább egy csapat elcseszi… hát majdnem mindenki el is rontotta :D kivéve pl Tarát, akinek az olasztudása csak úgy csillogott a részben.

Detour: a szellemcsinálás mennyire király feladat már :D a mászós meg gyakorlatilag road block volt így, hogy nem két fél clue-ért másztak. Becca kapott még egy esélyt, ha már a múltkori mászást átfastforwardolta, és hogy örült neki, arany szívem :) Amúgy azt hittem, Scottnak harmadszor is szembesülnie kell a tériszonyával, ehhez képest Brooke ment fel szenvedni meg kiabálni. Nagyon kontrasztos, ahogy viselkedik: amikor kész a feladat, akkor meg boldogság van, és tök vidám, előtte kiállhatatlan.

Darabkák:
-Na, mondtam én hogy Michaelék kibékülnek :)
-Ez a KEESH sapka múltkor még Beccán volt, most meg Vanck hordta, ez hogy van? Meg mintha Scott szivárványos sapiját is láttam volna már Beccán, összevissza cserélgetik a csapatok? :D
-Érdekes, hogy a résznek a teljes első fele kb éjszakában történt.
-A hajón a nagy habzsi-dőzsi kicsit Survivor-reward feelinget ébresztett bennem…de nem? :D
-Micsoda előzés volt az első helyért a hajóparkolással, nice!

Zoli - 2017. 04. 28. 17:05

Lehet, hogy ez off topic, de nem tudja valaki, hogy honnan lehet beszerezni régebbi évadokat?
Mindent átnéztem, de egyszerűn nem létezik 28-nál régebbi évad a neten.
Fizetnék is érte, de az itthon elérhető streaming szolgáltatókon nincs, máshol pedig nem találtam.
Van esetleg valakinek ötlete?
Köszi!

Enzo - 2017. 04. 28. 17:13

hát így random felnézve “tékába”, s23ig visszamenőleg van seeder :D egyébként s12, s13, s16, s18, s19, s20, s21, s22, s23, s24, s25, s26, s27, s28 megvan :D

winnie - 2017. 04. 28. 17:22

én pont a nyáron szedtem le valami publikus helyről az eddigi szezonokat megint, mert valahova elkevertem őket.

(szerintem bármelyik ismert, teljesen free torrentoldalon egy keresés, majd méret szerinti rendezés után lehet találni valami nagyobb, sok évados pakkot. de ha az ember nem akar szenvedni, akkor valami privát töltőhelyen érdemes kérnie.)

Pocok - 2017. 04. 28. 17:23

Gondolom a hajón megdumálták, ki mikor indul, ezért tudták, hogy kamu a második Uturn. Szabálymagyarázás tényleg jó lenne, mivel eddig úgy volt, hogy egy csapat csak egyszer csinálhatja a verseny alatt.

Az meg hogy mindenki egy géppel megy… hát nem tudom. Mindenesetre jobb, mint ami a legelső évadban volt (1 nap lemaradás.)

winnie - 2017. 04. 28. 17:34

Pocok: a géppel nincs semmi gond, menjenek, én a posztban, már ha arra gondolsz, a kiszállásra céloztam. régen ott simán voltak 10-20 perces különbségek is, ha valaki lassan jutott ki. itt pedig volt az a jelenet, amikor rajtszóra egyszerre rohantak ki.

Zoli - 2017. 04. 28. 17:36

Köszönöm a válaszokat!
Ez reményt ad! :)
Akkor kutatok tovább!

Sylem24 - 2017. 04. 28. 22:12

A taxi órák mutogatásán kívül, a sapkákat néztem a részben. (izgi rész volt, ha ezek kötöttek le… :) )
De most, hogy mondod Enzon, tényleg Beccán voltak a sapik! Köszi :) egy rejtély megoldva, már csak a taxi órákat kell megfejtenem :)
Becca meg lehet vitt magával néhány sapit és mindenkinek kölcsön adja futam szüneteibe? A jelek szerint bandáznak pihenéskor. (megnéznék pár percet ezekből is)

winnie - 2017. 04. 28. 23:07

én azt néztem, hogy 3-an is ilyen kötött sapkában voltak, mint amilyen a képeken redmondon van, csak mindegyik más színű. redmond csak nem hozott ilyet magával. mármint a stílus meglep.

Dregnarr1 - 2017. 04. 29. 21:38

Én a U-turn-öknél azt nem értem, hogy mindig rész elején már tudják, hogy pont ebben a szakaszban lesz. Illetve szerintem valahogy az adott szakasz nyereményeit is tudják, mert sokszor hallani olyat egy-egy csapattól, hogy “ezt a szakaszt nagyon meg akartuk nyerni”, ami arra utal, hogy tudták ,hogy mi lesz a nyeremény, és szerettek volna oda utazni… szóval ezek nagyon kérdéses részek nálam, főleg a u-turn része.
Az nyilvánvaló, hogy tudják a pit-stop előtt, hogy kiesős-e vagy sem, illetve hogy nem lesz vége a legnek, ugyanis a papíron a megfogalmazás mindig sugallja egyiket-másikat.

Brooke “produkálására”: Szerintem egyszerűen csak úgy áll hozzá, hogy tudja hogy parás minden szitu, tudja, hogy mi a tét és mit bukhat, és aggódik, hogy nem tudja megcsinálni, de szándékosan olyan feladatokat csinál, ami élmény számára. A sziklamászásnál is kifejezetten ezt akarta választani, pedig tudta, hogy kemény lesz.

winnie - 2017. 04. 29. 22:57

Dregnarr1: szerintem nem sok választása volt, akkor scott 4-1-re vezetett volna roadblockokban, meg valahol vicces lett volna, ha harmadjára is “felküldi” őt a magasba:) oké, terápiás célzattal, ahogy mondja, de akkor is.

nem is tudom, hogy egyébként lehet-e ilyen, hogy 4-1, mondván, hogy majd a végén kompenzálnak, lehet, hogy mindig kettőn belül kell tartani a különbséget? (ld. megint a szabályok. régen mintha írták volna, hogy ki hány roadblocknál jár. vagy nem volt ilyen sosem?)

Enzo - 2017. 04. 30. 02:11

hm, fura, nekem nem tűnik úgy, hogy ennyi mindent tudnának előre, meg sztem Phil minden pit stopot úgy vezet fel, hogy “may be eliminated”, kivéve azon kevés esetet amikor tuti hogy kiesik valaki, és akkor “will be”-t mond… a U-Turnt nem jó hogy tudják ennyire előre, most is full meg volt tervezve Vanckék kiejtése, ha meglepiként kapják, az sokkal érdekesebb szitukat szül (lehet most a vadidegenség miatt mondták csak meg nekik?)
roadblockok: nekem nem rémlik, hogy írták volna, én csak wikin láttam évadvégi felosztásokat, illetve ugye a vége felé néha írják, hogy “XY must do this”, mert nagyon sokat csinált a párja.

és lehagytam a frissített kedvenclistámat is, nem mintha nagyon frissült volna:
{hajrá}
Team LoLo, TeamFun
{közepes}
TaraJoey
Hentesék
{unszimpi}
ScottBrooke ▼, MattRedmond

szebe - 2017. 05. 01. 12:10

Javítsatok ki, de ha jól emlékszem, az előző W-turn-ön kívül (itt az évadban) elég rég volt már olyan, amikor tényleg két olyan csapatot raknak fel a táblára, akiknek meg is kell csinálnia a feladatot. Nem pedig taktikából raknak fel valakit (akinek amúgy sem kell megcsinálnia, mert már elhaladt), vagy azért full vakon vannak a helyezéseket illetően.
Vagy legyen szimpla, vagy csináljanak vele valamit (berakni a Detour elé, LOL), mert szvsz ez így kezd unalmas lenni, hogy a W-turn egyik felével kiszórnak egy (amúgy is gyenge) csapatot, ráadásul olyan leg-ben, ahol esélyed sincs visszahozni a lemaradást.

Mert ez (megint) egy borzasztóan szerkesztett szakasz volt. A “sorszám”húzés utáni közvetlen U-turnnel gyakorlatilag megölték a részt, a felénél áttekertem a végére hogy ki nyert, aztán kuka.
A feladatokba is rakhattak volna nehezítést, pl Road Block-nál betűhelyesen leírni, vagy tökéletesen kiejteni a szavakat.
Detour meg “mássz fel egy 30 méteres sziklafalon a clue-ért” LOL.
Eddig viszonylag értelmes feladatok voltak, amiben lehetett előzni is, remélem visszatérnek arra az útra :)

winnie - 2017. 05. 02. 07:06

” nekem nem tűnik úgy, hogy ennyi mindent tudnának előre,”

szerintem semmit sem tudnak, legalábbis abból nem, ahogy phil beszél vagy szövegezve van a clue.

Zsivány79 - 2017. 05. 04. 08:49

A Taxi óráján max a TAR felirat lehet érdekes :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz