login |

Veep – 6×03: Georgia

2017. 05. 01. 21:04 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: kritika,

Ha a kezdés 6/10 volt, akkor a folytatás 7/10 és 9/10

Ezt a Veep évadnyitós posztjában írtam, de lehet, hogy benéztem valamit, mert a kibeszélő új kommentjei szerint a rész “hatalmas” meg “frenetikus” meg “zseniális“, és persze 10/10-es volt. Oké, megengedem.

Komolyan nem tudom, hogy ez most igazol-e valamilyen szinten engem (mármint magam előtt), vagy csak ennyi kellett, hogy “beinduljon” (:csendben kihány oldalra:) a szezon, de nem tudtam nem arra gondolni, hogy azért jött be ennyire ez az epizód, mert végre összehozták a karaktereket, illetve azok nagy részét. És mert végre, az előző két epizóddal ellentétben, a politika volt a középpontban.

There is literally no Georgian law, and I’m using ‘literally’ correctly.

Amellett, hogy a rész önmagában is marha jó volt (ezúttal Grúziában játszódott, ahova a finn miniszterelnök is benézett, plusz Stephen Fry vendégszerepelt), nagyon nagy kontrasztot nyújtott az előző két epizóddal, hiszen számomra nagyon kihangsúlyozta, hogy bizonyos karakterek közötti dinamikák mennyire hiányoztak az évad első két részéből.

Lehet, hogy a negyedik rész ismét az első kettő szerkezetét fogja hozni és apolitikus lesz, de simán be fog jönni, lehet, hogy megint húzni fogom (egy kicsit) a számat, mert a készítők mertek újítani (több cikket is láttam, melyek szerint a 6. évad legjobb húzása volt ez a nagy váltás, szóval simán lehet, hogy a többség támogatja, csak én vagyok képtelen alkalmazkodni és duzzogok, mert elvették a játékomat), nem tudom, de az biztos, hogy sokkal lelkesebb vagyok, mint a mondom, egyébként 7/10-es 6×02 után.

Mondjuk nem hiszem, hogy kéne félnem a változásoktól, mert ami “más”, az nem biztos, hogy rossz(abb). Lehet, hogy csak tényleg meg kell szokni. Mert simán bejött Amy új dinamikája a kampányával, vagy Dan próbálkozása a médiában, az pedig újdonság volt, hogy Jonah ennyire másféle figyelmet kapott, és még több alázási felületet adott a környezetének.

A 6×03 egyébként nem csak a poénokkal, hanem a sztorijával is simán megnyert, a Veep nagyon tudatosan épít a történetre, ugyanolyan fontosnak tartja, mint a karaktereket, szóval nem csak a röhögések és az epic bénázások (Gary és az üveg, WTF) miatt volt ennyire jó az epizód, hanem a történések is mindvégig érdekeltek.

Hirtelen nem tudom, hogy idén láttam-e kétszer sorozatepizódot, de a Veep – 6×03 már háromszor volt meg.

10 hozzászólás Ne habozz!

Benjy - 2017. 05. 01. 21:29

“Maybe we can win an election for a change.”

“You have a doctrine now? What is it: Boners are rare, don’t waste them?”

“I never wanna see the inside of your mouth again. Looks like a Haitian porta potty in there.”

Hirtelen ennyi ugrik be, de asszem megyek és én is még egyszer megnézem. Ja plusz Gary egész üdcsis jelenete a háttérben hatalmas volt. :D

winnie - 2017. 05. 01. 21:30

ja, az idézetet elfelejtettem! be is teszem.

Wall-E - 2017. 05. 01. 22:40

Eszméletlen jó volt, tényleg tele van mindenfélével, nehéz is észrevenni minden poént, de tényleg ezek a legjobb részek, klasszikus szituáció, ahogy Selina a végén bezsebeli az elismerést, ez a remekül felépített rész végére tökéletes volt.

(Apropó, a Silicon Valley 4×02 is ma vált elérhetővé, elképesztően szórakoztató volt az is, a végén teljesen elszálltam, nem is tudom melyiket élvezem jobban, bár ez a Veep rész tényleg imádnivaló volt.)

nargli - 2017. 05. 01. 23:29

Akkor én most először hozzászólásban leírom, hogy Stephen Fry, Stephen Fry, Stephen Fry! <3 (Kár, hogy Hugh Laurie-t már nem lehetett mellé rakni valahogy. :)) De valóban tökéletes volt az egész rész.

pody - 2017. 05. 01. 23:55

Nekem ez volt az a pont, ahol mar nem birtam tovabb es legurultam az agyrol: “Murman’s leading by more votes than there are people in the country”
De persze kb minden percben volt egy hatalmas idezheto beszolas. Ez tenyleg 10/10

Running - 2017. 05. 02. 10:01

Ez a rész 10/10 volt, ahogy Silicon Valley is, jó, hogy vannak még olyan sorozatok, amiken lehet röhögni is, kb percenként.

Adam9456 - 2017. 05. 04. 11:53

Szeretem ezt a sorozatot, és a rész is elég vicces volt,
főleg Stephen Fry karaktere meg úgy az egész. Viszont tudom nem kell ilyen komolyan venni, ez csak egy vígjáték sorozat, de én vagyok az egyetlen aki szerint ez a rész kicsit sértő volt Grúziára nézve? Ha én grúz lennék biztos nem örültem volna ahogy bemutatták az országomat és az ottani politikát. Persze biztos van ott korrupció is, de nem most volt ott először szabad választás. Nem lennék meglepve ha lenne valami reakció az országból.

winnie - 2017. 05. 06. 10:26

Adam9456: igazából, ha arra gondolsz, hogy amerikán is mennyit röhög a veep, akkor nem hiszem, hogy annyira vészes lenne a dolog.

Néma Harcsa - 2017. 05. 24. 19:26

@Adam9456: ahogy Winnie írta, ez a sorozat az amerikai képviseleti demokráciára, ez az epizód pedig annak az ún. exportjára nézve a legsértőbb, és ezeken belül főleg az ún. amcsi politikai elitre (is). Grúzia épp pórul járt, mint amcsi-szövetséges, ám egyben Oroszországhoz közel fekvő példa egy fikciós műben (egyébként nem áll nagyon messze a valóságtól az, amit láttál, demokratikus választások persze régebb óta vannak). Egyébként a Borat-film és Kazahsztán esete óta inkább mindenki bölcsen hallgat, ha úgymond sértegetik, szarul jött ki végül abból a kazah diplomácia.

Néma Harcsa - 2017. 05. 24. 19:32

Ha már itt vagyok, és nincs az oldalsávban kibeszélő, ideírom: a 6X06 is elképesztő volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz