login |

APB: vége az 1. évadnak

2017. 05. 03. 20:04 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

A FOX drónos techno zsarusorozata (mert ez nem krimi volt) letudta az első szezonját, s bizony nem sok minden változott a kezdés óta, a készítők látványosan nem tudtak mit kezdeni a témával, csak klisékre futotta, meg nem túl érdekes karakterekre, közhelyes sztorikra. A végeredmény alapjába véve nézhető lett (kinek elég ma annyi?), de számomra teljesen érdektelen lett, mert még a renegát milliárdos főhős sem volt izgalmas szereplő.

Pozitív lehet, hogy a klasszikus egy-két heti esetes felállás (volt egy mellék-zsarupár is, akiknek lehetett adni anyagot) kapott némi átívelést azzal a csavarral, hogy a titokzatos betűszó most nem egy sunyi céget, hanem egy nem túl karizmatikus hackert fedett, de ez a szál sem lépett túl a terroristás, “csúnya megfigyelés”-filozófián.

A fináléban, ahogy azt kell, némiképp bedöglesztették a mindentudó technológiát, de persze nem azért, hogy megmutassák, hogy minden segítség nélkül is boldogulnak a rendőrök, mindez inkább csak arra volt jó, hogy folyton magyarázzák a karakterek technoblablával, hogy éppen mit miért csinálnak, és az miért vezet eredményre. Ennyi időt totál lényegtelen dolgokra fecsérelni nem hiszem, hogy sok értelme lenne. Persze, ha van alapja, az más, de eskü, hogy érdekesebb a sztori, ha megnyomnak egy piros gombot és minden megoldódik.

Éppen ezért a történet kidolgozására már nem sok idő jutott – szegény Conrad-ot végre kimozdították a négy fal közül, erre ennyire futotta. Amúgy némi akciózás (T-Bone! Drón-ticsungticsung!), plusz pár kamu, de feszültnek szánt jelenet mellett egy sokat dumáló főgonosszal tudták csak elkotyogtatni az írók a Nagy Tervet, mert egyébként azt nem lehetett volna megakadályozni.

Cserébe viszont nagyjából elvarrtak mindent, cliffhanger nem volt, csak egy jelentőségteljes mondás és nézés.

Mint írtam, részemről totális csőd volt a sorozat, aki pedig talált velem ellentétben valami kapaszkodót, annak a nézhetőség abból fakadt, hogy a készítők végülis megvalósították azt, amit akartak. Kár, hogy ennyire kevés volt az ambíciójuk.

De most komolyan, ma már hol köti le az az embert, hogy ketten ide-oda kommunikálnak egy rádión, vagy az, hogy fél percig száguldó rendőrautókat mutatnak mindenféle kameraállásból dinamikát csalva a jelenetekbe? Oké, ezt futurisztikusan retrós bájnak is lehet tartani amolyan T.J. Hooker-módra, de ne már, hogy ez legyen a mérce!

UPDATE: A sorozatot elkaszálták, nem lesz folytatása.

2 hozzászólás Ne habozz!

cherockee - 2017. 05. 03. 20:44

ötlettelen, kb. második-harmadik résztől unalmas, de cserébe előtte se lendületes, semmilyen.

a röhej az, hogy asszem a 3. részben, vagy max 4.-ben a rendőrmotorra rakott kereket kiszúró útlezáró izé volt a nagy megoldás…nebaz.

Bobi64 - 2017. 09. 20. 17:43

jó volt ez…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz