login |

New Girl: vége a 6. évadnak

2017. 05. 03. 16:37 - Írta: winnie

10 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

– Guess who has two dressers?
– Rip Torn.

Á, nem jó ez így, mert a Dear White People-re akartam elsütni azt a jelzőt, hogy “szellemes”, de a New Girl esetében is ez jutott eszembe, ez az, ami lazán életben tartja a sorozatot számomra, no meg az, hogy a srácok triója nagyon erős – egyenként is, de kettesben, illetve hármasban pláne. A színészek nagyon élvezik, amit csinálnak, a dumák pedig még mindig zseniálisak.

– Winston!
– Me!

A gond csak az, hogy Jess általában csak valamelyik másik kiemelt szereplővel párban működik, de szerencsére közel sem olyan ballaszt, mint az 5. évad első felében, amikor is Reagan-t behozták a “helyére.” Mondjuk esetemben nem helyénvaló gondról beszélni, mert teljesen bejött a hatodik szezon, csak az utolsó 3 rész bicsaklott meg (jellemző…), az is inkább csak az apus szál miatt (Rob Reiner nehezen elviselhető színészként).

Persze mindez annak köszönhető, hogy a párkapcsolatra koncentráló történetek érzelmileg különösebben nem hatnak meg, nem Jess és Nick miatt nézem, nem zavar a csikicsukijuk, sokkalta inkább a pörgős párbeszédek és az olykor kiszámíthatatlan reakciók szórakoztatnak, valamint az, hogy a színészek minden rezdülésén látszik, hogy abszolút egyek a karaktereikkel.

Ez a totális összhang a mozgatórugója a sorozatnak, és ennek köszönhetően még a legnagyobb ütődöttség esetében sem érzem, hogy csak rajzfilm-figurák csetlenek és botlanak a képernyőn. Még a “legnormálisabb” Cece esetében sem, aki esetében tényleg az a fő poénforrás, amikor pofákat vág és kikerekednek a szemei.

What is an ut?

A történeteket látva felnőni látszik a New Girl, mely valójában már Old Girl, és lehet, hogy idén jön el az a pont, amikor a FOX segít neki, hogy végelgyengülésben kimúljon, de részemről még szívesen nézném, főleg, hogy a fináléban bizonyos dinamikák változása érdekes lehet, és itt nem Jess új kapcsolatára gondoltam.

Pár nap és eldől a sorozat sorsa.

10 hozzászólás Ne habozz!

Lamantin - 2017. 05. 03. 17:04

ajj, rémelem folytatódik. nekem az utolsó részek pont nagyon bejöttek, pláne az utolsó kettő. voltak üresjárat részek az évadban, de annyi baj legyen. így 6 év alatt azért eléggé a szívemhez nőtt a sorozat és úgy érzem a történetben van még potenciál, kár lenne érte.

Shannen - 2017. 05. 03. 17:19

Tudom, hogy hülyeség azért szurkolni, hogy cancelt kapjon egy sorozat, mert ha nem tetszik, akkor ugye nem kell nézni, de pl itt a New Girl esetében vagyok annyira gyenge, hogy ha kap folytatást, akkor nézném, de nem azért mert jó, hanem pusztán megszokásból és mert saját magam nehezen vagyok hajlandó kaszálni bármit.

Tény, hogy a 6.évad jobb lett, mint az előző néhány, de nem sokkal. Ráadásul olyan szépen építették fel a finálét, hogy az tökéletes lenne sorozatzárónak is.

A fő negatívum nálam amúgy pont Reagan karaktere (vagy tulajdonképpen Megan Fox), ami borzasztó idegesítő. Ha lesz is folytatás, remélhetőleg most már semmilyen formában nem tér vissza. És igen, a srácok továbbra is nagyon jók együtt és külön-külön is, de főleg Winston és Aly párosát bírtam nagyon.

Nagyon kíváncsi leszek kap-e még egy évadot a sorozat vagy sem.

Kissur - 2017. 05. 03. 17:30

Az 5.évad második fele számomra gyenge volt, és ez Jessnek köszönhető. És ezt a tendenciát folytatta a sorozat a 6.évadra, annyival megspékelve, hogy Schmidt elvesztette a humorfaktorát azzal, hogy összejött Cecevel, és Cece úgyszintén. Maradt Nick és Winston. Általában ők voltak számomra a megmentői egy-egy résznek, bár sokszor nekik sem sikerült. Egyébként 11 részt néztem meg az évadból, de azt is szenvedve. Imádtam a sorozatot az 1-2.évadban, aztán az 5.évad elején ismét életre kapott, de ez most számomra a vég. Fizikailag képtelen vagyok végignézni az évadot, pedig az nagyon ritka. De elengedni sem tudom, mert sanszos, hogy az utolsó évad (Winston egy másik sorozat pilotjában szerepel). Valahogy átrágom majd magam rajta, és legszívesebben átpörgetném Jess jeleneteit, annyira leesik a képernyőről számomra Zoey. A Comedy Centralon megy az 1.évad, és akkor még tudtak neki értelmes szálakat (bár akkor is főleg szerelmi szálakat) írni neki, de idén nem ment. Egyáltalán nem működik már a karakter. Mondhatni felesleges.

winnie - 2017. 05. 03. 18:17

Kissur: hehe, én pont a 10-11,. résztől néztem most. az első, a halloween epizód talán, vagy a karácsonyi zseniális volt.

egyébként sok színész vendégeskedik pilotban, hiszen véget értek a forgatások, de még ha állandó szereplő is lenne, akkor sem jelentene semmit, mert a new girlben kell maradnia. attól, hogy bízik egy stúdió (nem is csatorna) egy sorozat kaszájában, még nem kell kaszálni azt.

VanillaSky - 2017. 05. 03. 23:03

Bármikor meghallgatom Julius Pepperwood történeteit, Johnson egyszerűen itt zseni. Pedig anno nagyjából mikor kezdett a New Girl pár éve néztem vmi gyengus romkomban Kutcherrel meg Portmannel és ott nagyon erőltetettnek hatott, pedig hasonló volt a karakter. Itt viszont magasan a legjobb, bár Winstont is szépen összerakták, mondjuk nála Abby ballaszt, remélem Jess nem lesz ugyanez Nick számára a reunionnal.

Katey - 2017. 05. 10. 02:18

Pont most néztem végig és szerintem a 6. évad elég jül sikerült, az előzőhöz képest mindenképp és egyáltalán nem érzem úgy, hogy elfáradt volna a sorozat. Sokat nevettem és a végén CeeCee miatt még kicsit el is pityeredtem mert elég cuki volt. Nem feltétlen kellett volna megint felhozni a Jess/Nick szálat, de gondolom azért tették, ha esetleg kasza lenne le legyen zárva. Winston és Allie nagyon jó páros. Én örülnék ha folytatódnad még akkor is, ha nekem csak unaloműző darasorozat, de imádom a karaktereket egytől-egyig.

beforesunset - 2017. 05. 16. 01:27

@winnie Kimaradt a tag-ek közül a “new girl”!

winnie - 2017. 05. 16. 05:21

köszi

Dregnarr1 - 2017. 08. 06. 09:16

Szerintem nagyon jól sikerült a hatodik évad, többször is hangosan felnevettem, nem tudom mi lesz a sorsa, de remélem azért még min. 1 évadot kap.

winnie - 2017. 08. 06. 09:21

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz