login |

Készül a Game of Thrones-spinoff. Mind a négy.

2017. 05. 04. 21:33 - Írta: winnie

29 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek,

Fő a szerénység?

Azt eddig is tudtuk, hogy az HBO a Game of Thrones kifutása után nem akarja parlagon hagyni Westeros-t, és tervez valami spinoffot a sorozatnak. Na, most kiderült, hogy egyszerre négy olyan pilotszkript fejlesztése folyik, melyeknek történetei George R. R. Martin világában játszódnak.

Én abszolút járatlan vagyok a témában, nem ismerem a könyveket, szóval a regényolvasókat kérdezem: mi minden jöhet számításba?

Egyébkén a fenti nem sajtóértesülés, hanem hivatalos, HBO-infó, ugyanis a prémium csatorna négy íróval szerződött le, hogy mindegyik öntse forgatókönyv formájába az általa előterjesztett pitch-et, sorozatötletet. (Gondolom, jó párat meghallgattak, és ezek lettek a legjobbak.) Az írók:

  • Max Borenstein (a Minority Report-sorozat készítője, a Godzilla és a Kong: Skull Island írója)
  • Jane Goldman (tévés kredit nélkül, főleg Matthew Vaughn partnereként a következő filmeket írta:  Stardust, Kick-Ass, The Debt, X-Men: First Class, The Woman in Black, Kingsman: The Secret Service, Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children)
  • Brian Helgeland (kvázi tévés kredit nélkül, Oscart kapott az L.A. Confidential-ért, Oscar-jelölést a Mystic River-ért + Legend, 42, Robin Hood, Green Zone, Payback, The Taking of Pelham 123, stb.)
  • Carly Wray (a Mad Men-ben volt stábíró, a The Bastard Executioner-ben story editor, most a The Leftovers-be co-producer – szóval még a ranglétra alján van)

A munkásságot inkább csak érdekességképp írtam oda, illetve azért, hogy látszódjon a tévés tapasztalat. Abból, hogy egy film milyen lett, a világon semmi sem szűrhető le arra vonatkozóan, hogy az író milyen, illetve, hogy a sorozata milyen lenne.

Az HBO azt nem árulta el, hogy melyik projekt pontosan milyen címkét (előzmény, folytatás, spinoff, társ-sorozat) kaphat, csak annyit mondtak, hogy “George R. R. Martin jókora és gazdag univerzumában különböző időszakai térképeznék fel”. Ja, és mindegyik projekt mellett executive produceri rangot kapna D.B. Weiss és David Benioff, az anyasorozat készítő párosa, akárcsak GRRM (aki kettő fejlesztésében is benne lesz), de íróként nem működnek közre.

Az HBO hangsúlyozta, hogy mindegyik sorozatterv fejlesztés alatt van, és akkor lesznek kiértékelve, ha elkészülnek a pilotszkriptek. Arra vonatkozóan sem mondtak semmit, hogy ez mikorra várható, de nyilván az a terv, hogy a GoT 8. évados kifutása után ne kelljen túl sokat várni a “folytatásra”, így a 2019-es start valószínűsíthető. Vagy ki tudja, lehet, hogy az S8 finálé után bedobnak valamit.

29 hozzászólás Ne habozz!

Mark Bolt - 2017. 05. 04. 21:38

Jaj erről régebben dumáltunk többször, hogy mennyire adja magát, hogy ezt megcsinálják. Nap legjobb híre sorozat témakörben. :)

m76 - 2017. 05. 04. 21:50

Hát nekem ennyi elég westerosból. Nem lehetne inkább valami mást is feldolgozni?

winnie - 2017. 05. 04. 21:54

m76: nem hiszem, hogy feldolgozás lenne. adott egy hatalmas terület, több száz évnyi történelem (amit lehet egyébként egyénileg is kreálni), szabad a rablás.

Rammsch - 2017. 05. 04. 21:55

hát… lehet neked elég ennyi… de én megnézném mi volt a sorozat világában korábban… az Elsők idején pl., vagy mikor a Targaryenek uralkodtak a sárkányokkal + a belviszályok… ezekről Martin viszonylag elvétve ír azért szerintem, annyira, hogy ki lehessen dolgozni őket egy spinoffban…

yagami - 2017. 05. 04. 21:57

Nagyon kíváncsi leszek. :) Régi Targaryenes dolgokat én is megnézném, csak nem tudom több száz sárkány pl. nem-e lenne túl drága:DD Mondjuk nem tudom milyen minőségűek lesznek, mert hogy négy is lesz… remélem azért valamennyire tartják a szintet.

Juhtolvaj - 2017. 05. 04. 21:59

Ha Martin írná könyvben, annak lenne értelme. De az, hogy ezek mit kutyulnak a hbo-nál már egyáltalán nem érdekel, Dumb és Dumber már csonkított rajta eleget.

nemtom89 - 2017. 05. 04. 22:05

Igazából tényleg van miből meríteni, akár még be is jöhetnek. Az andal invázió, az elsők és a gyermekek közti háború, a régi Valíria is rengeteg sztorinak lehetne az alapja, a blackfyre lázadások, vagy a sárkányok tánca…stb. mind remek alapanyag lehet. Kár, hogy a Tűz és jég dala ciklus könyves lezárását én már egyre valószínűtlenebbnek látom.

m76 - 2017. 05. 04. 22:32

winnie: félreérted, arra gondoltam, hogy esetleg sorozatra lehetne vinni más fantasy könyvet is, miért kell mindenképpen Martin? Van elég remekmű, ami nagyon jó lenne képernyőn.

Tusika - 2017. 05. 04. 22:49

úúúúúúúúúú
Én a Blackfyre lázadást szeretném a képernyőn látni, rengeteg érdekes karakter és még jobb történetek.

Qedrák - 2017. 05. 04. 23:12

Alapanyag az van, én inkább arra vagyok kíváncsi, hogy ha bármi megvalósul belőle, akkor egyből valami gigaköltségvetéssel nyitnak, vagy inkább megvárják az első évad számait.

schray - 2017. 05. 04. 23:16

Gondolom Valyria bukása, Westeros meghódítása, vagy a Gyermekek és emberek közti háború, meg a közvetlen előzmények, a Targaryen ház bukása.

Amúgy egyet értek azzal, hogy HBO költségvetéssel és kidolgozottsággal inkább új könyveket kellene elő venni. Akár más műfajt, pl scifit, ne már, hogy csak az Expanse legyen az egyetlen komolyan vehető aktuális. HBO köntösben a Hyperion Dan Simmonstól pl. elég ütős lenne.

Balumedve - 2017. 05. 04. 23:19

m76: Ez most komoly? Miért pont Westeros? Azért, mert erre van igény. Ez olyan mintha azt kérdeznéd, miért pont Fear of the Walking Dead? Rég óta látom, hogy véleményeket írsz, szóval biztos vagyok benne, hogy te is tudod: ha egy csatorna választhat, hogy valami újba kezd, vagy valami jól bejáratott formulát folytat, mindig a régi/sikereset választja. Hogy van-e ennek létjogosultsága? Fogalmam se nincs, de az biztos, hogy belenéznék a spinoffba, függetlenül attól, hogy melyik időszakban játszódna. Különben is, bőven volt/van fantasy feldogozás a Tűz és jég Dalán kívül is, és szinte egyiknek sem adatott meg a lehetőség, hogy ilyen népszerű legyen.

hiuz - 2017. 05. 04. 23:23

A könyvbeli morzsákból négy történetet lehetne megvalósítani:

-Robert lázadását
-A hét királyság lovagja sorozatot
-Az első Blackfyre lázadást
-a Sárkányok táncát.

A legkézenfekvőbb az első lenne, a legnépszerűbb az utolsó. Remélhetőleg ezekből mazsolázott a kvartett.

noar - 2017. 05. 04. 23:56

Naiv voltam, és azt hittem (reméltem), hogy lemegy még ez a pár rész ebből a történetből, és utána minden pénzét olyan jellegű sorozatokba öli majd az HBO, mint Wire, Six Feet Under, Sopranos, vagy épp Bordwalk Empire, Leftovers, vagyis amik engem személy szerint érdekelnének, úgyhogy nekem ez hír most olyan lehangoló, mint hogy minden évben jön egy Halálosabb iramban, 3 szuperhősös, meg egy Star Wars film a mozikban (meg még lehetne sorolni), és igazából mindegyik hidegen hagy.
De persze a pénz ebben van, nem egy Treme-ben, vagy egy How to Make it in America-ban.

m76 - 2017. 05. 04. 23:58

Balumedve: Nyilvánvaló, hogy a bejáratott névbe ölik a pénzt. De ettől még megengedhető hogy legyen különvéleményem nem?

Azért mert ez a nyilvánvaló döntés, még nem kell feltétlenül hogy repessek örömömben ugye?

Igen volt más fantasy feldolgozás de egyik sem volt HBO minőségű amiről én tudok.

Az én véleményem az, hogy nem kizárólag Martin és a könyve csodálatossága miatt lett ez népszerű, hanem az HBO minőség miatt. Bármelyik másik elismert fantasy sorozatot dologzták volna fel ilyen minőségben és hype-al megtámogatva hasonló lett volna a sikere szerintem.

Zsolteee - 2017. 05. 05. 00:24

Abba egyikőtök sem gondol bele, hogy az HBO-nak pont abból lesz pénze még jó pár egyéb sorozatot elindítana amit a GoT-tal keresnek?

Attól, hogy ez a sorozat épp nem érdekel titeket, simán benne van a pakliban, hogy pont az ezáltal hozott extra pénz adja majd az alapot a következő kedvenceteknek.

Wok - 2017. 05. 05. 01:37

Egy spinoff még hagyján. De a 4-et erős túlzásnak érzem.

winnie - 2017. 05. 05. 04:59

Wok: ki tudja, mennyi fog megvalósulni, persze lehet, hogy az egész évet le akarják fedni. meg az is benne van, hogy ezek mind afféle minik lesznek, lezárt sztorikkal.

winnie - 2017. 05. 05. 05:51

Zsolteee: amellett, hogy ez általában mindig érvényes érv, azt ne feledd, hogy az hbo modellje más, mint egy random tévécsatornának, hiszen nem reklámból, hanem előfizetési díjakból él. persze nyilván ez is hozni fog a konyhára, hiszen megtarthat előfizetőket, csak arra célzok, hogy nem közvetlenül hoz hasznot.

Platschu - 2017. 05. 05. 06:11

Szerintem jobb lenne 4db 90 perces tévéfilm, mint egy GoT antológia, mert az hosszban felérne egy 9. évaddal. Közben pedig letesztelhetnék, hogy fogadja a nép, így mind egyben pilot is lehetne.

juhaszvik - 2017. 05. 05. 06:12

Hm.

Nem tudom, de az feltűnt, hogy ezeknél az eszmecseréknél sosem merül fel a meglévő sztori folytatása. Gondolom az a fő ok, hogy csak kevesen ismerik a lezárást, de ismerve a regényt, én nem számítok happy endingre. Ha mondjuk a sárkányos csaj agya is ugyanúgy elborul, és úgy uralkodik, vagy a mások beveszik fél Westerost.

Qedrák - 2017. 05. 05. 09:33

@schray: A Hyperiont én is szívesen megnézném HBO-minőségben. :)

Peter_Wiggin - 2017. 05. 05. 12:51

@Qedrák+schray: sajna Hyperion ha jól tudom a Starz-nál készülget, pedig a 4 kötetből tökéletes 6 évad (1-2 kötet 1-1-évad, 3-4 pedig 2-2) készülhetne az HBO-n.

winnie - 2017. 05. 05. 13:10

Peter_Wiggin: a syfy rendelte be a pilotszkriptet 2015. nyarán, de azóta nincs semmi infó. jó eséllyel nem lesz belőle semmi, és ilyenkor sosem tudni, hogy ez azt jelenti-e, hogy a projekt jó pár évre eltemetődik, vagy hogy a kész szkripttel esetleg elkezdenek házalni máshol.

milesteg - 2017. 05. 05. 13:14

@m76: Salvatore Otthon trilógiájából készített sorozatnak azért örülnék! (Meg sok másnak is, de ez a top1 igényem)

schray - 2017. 05. 05. 17:22

@winnie és sajnos a Hyperion nem olyan scifi, amit egy-két űrhajó beltérrel, meg évadonként nettó 20 perc CGI-vel meg lehet oldani. Nagy kár érte :(

nflhazafi - 2017. 05. 05. 18:52

Ez egy nagyszerű és régóta várt hír. A világ és a történelem is hatalmas és gazdag. The world of ice and fire egy elég kimerítő olvasmány Westerosról. Rengetek eseményből össze lehetne hozni egy jó sorozatot.

TisR - 2017. 05. 06. 16:56

Szerintem a Trónok Harcának nem a fantasy környezet a legnagyobb erőssége. Mióta többet kapunk belőle és kevesebb a cselszövést a minőség is zuhan. Ezért nem értem a “hisztit” a kommentek között, hogy lehetne más fantasy könyveket is feldolgoznia a HBO-nak.

Jab - 2017. 09. 22. 10:53

Bár én is szívesebben látnék egy másik fantasy feldolgozást, nem vagyok biztos benne hogy vevő lenne rá a nagyközönség.
Bár a GoT is fantasy de mégsem egy sárkánydárda vagy egy forgotten realms stílusú.
Én személy szerint egy HBO minőségű Igazság kardja vagy Idő kereke sorozatot néznék szívesen.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz