login |

The Amazing Race – 29×07: We did a bad bad thing

2017. 05. 05. 18:20 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

A TAR megint egy olyan részt hozott, aminek a vége felé kezdtem el azon agyalni, hogy “hopp, nem tudom, hogy ki áll kieső helyen, ideje lenne szurkolnom”, ugyanis valamiért meglepetésként ért, hogy már csak féltucat duó van versenyben, szóval aki nincs az élbolyban, azzal bármi megeshet.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Mike és Liz lett az utolsó, de ismét csak megúszták a NEL-nek köszönhetően.

Maga a rész elég sűrű volt, főleg a vége felé, s mivel a feladat nem volt túl látványos, így hiába sikerült izgalmasra a zárás, a kutya nem tudta, hogy ki hogy áll, ki van lemaradva, kinek van egy kis előnye, ami…, nem tudom, nem volt olyan szerencsés. Maga a festős feladat nem lett volna rossz (vannak kevésbé “látványosak” is), de ez egy kicsit megölte.

Mindenesetre ennek köszönhetően ismét csak jár a kalaplengetés Redmond-éknak (vagyis Redmond-nak), hiszen sokadjára is remekül oldottak meg egy nem fizikai feladatot, bizonyítva, hogy nem csupán azért állnak jól, mert klasszikus alfahím duóról van szó. (Redmond lába mindig kilógott egyébként a hátizsákból?)

A másik érdekessége a road block-nak az volt, hogy Brooke-nak valahogy a nyafogásaival együtt (oké, most nem volt szörnyű) is sikerült megelőznie nem csak Liz-t, hanem a megint túlzottan magabiztosnak tűnő London-t – ez is a feladat hibája, hogy nem láthattuk, hogy miben múlta ő(ke)t felül, legalábbis London-t, akinek elvileg nem kellett újrakezdenie a dolgokat.

Ami még eseménynek nevezhető, a Team LoLo stigmája, ami egy félrevezetésnek köszönhetően került rájuk. Meglátjuk, hogy ennek lesznek-e komolyabb következményei.

Kíváncsi vagyok, hogy milyen izgalmas lesz a folytatás, mert sem Scott+Brooke, sem Liz+Michael nem tűnik nekem döntős alapanyagnak, LoLo sosem élbolyos, szóval őket is kihúznám, vagyis a papírforma döntő Redmond-ék, Team Fun és Joey+Tara lenne. Nem? De ugye a TAR döntője nem a legjobbakról szól, hanem azokról, akik minden egyes alkalommal megúszták az utolsó helyet.

ui: Ja, egyébként a múlt résznél nem említettem, hogy all time sok kameramann-észlelés volt benne. Itt is akadt, de már a normál mennyiséget éppen, hogy csak meghaladó.

         

9 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2017. 05. 05. 18:33

Nem. Sőt, annyira nem, hogy csak amikor észrevettem jutott eszembe, hogy ja igen, féllábú.

Enzo - 2017. 05. 06. 01:27

29×07

1. Úgy néz ki, ez a “Previous leg” visszatekintés állandó rovat, de nekem bejön.
2. Erről (mármint Michael kislányáról) jutott eszembe, itt is lehetne valahogy ilyen családbehozós epizód, mint a Survivor-ben :)
3. Legjobb jelenet: mikor mennek a busszal Velencébe, és Scott mondja, hogy reméli, megtalálja a szerelmet, majd Brooke háta mögött suttogja, hogy “not her” :DDD félrenyeltem a kaját majdnem :D
4. Wow, lefogadtam volna, hogy Taráék énekelni fognak az olasztudás miatt, és nem :O
5. LoLoéktól nem volt olyan vészes ez a félrevezetés azért, de ahogy Michael elhintette, hát ha lesz még U-Turn a szezonban, akkor tuti ők kapják… :( Már nincs több makulátlanul kedvelhető csapat, ami elég nagy kár :/
6. Vidám volt a Waldo-ruci, meg ha már itt tartunk, érdekes, hogy néhány csapaton rajtamaradt a detour alatt viselt egyenruha, néhányon meg nem.
7. De röhögtem volna, hogyha valaki beleejt a vízbe egy bőröndöt :D Meg már láttam lelki szemeim előtt, hogy Brooke-ék szenvednek a hordárkocsival, de okosan az éneklést választották.
8. Redmond tartalék lábán nagyot néztem én is :D eddig szerintem nem lógott ki. Ja és a szakaszgyőzelemkor végre elsüthette a leg-es szóviccét :D
9. A road blockoknál hogy van ez ellenőrizve, hogy csak a rejtélyesen megfogalmazott kérdést olvashatják el, mielőtt eldöntik hogy melyikük csinálja? (vagy nincs is ilyen szabály?)
10. Az előadás a maszkos teremben elég poénos volt, RedMONDta is (haha) hogy elterelte a figyelmét :D Tara és Liz meg nem is figyelt a bemutatóra, és meg is lett az eredménye.
11. Brooke-tól tényleg meglepő volt, hogy beelőzte Londont.
12. Én nemigazán vettem észre az operatőröket múltkori részben se, a mostaninál meg pont gondolkoztam (ismét) azon, hogy mennyire ügyesen megoldják, hogy ne vegyék fel egymást.

Annyira belengették Liz-ék kiesését…sejtettem, hogy lesz még valami turpisság, és tényleg nem sokkal maradtak le az eltévedés miatt. Meg hát egy NEL-nek is jönnie kellett hamarosan… még ha nem is ennyire hamar, 2 résszel ezelőtt volt. A speed bumpokról meg el is feledkeztem, mert múltkor ugye ment tovább a verseny és olyankor nincs. Az előzetesről meg inkább csak annyit mondok, hogy “már megint?”

Frissített kedvenclista:
{hajrá}
TeamFun ▲
Team LoLo ▼
{közepes}
TaraJoey
Hentesék
{unszimpi}
MattRedmond ▲
ScottBrooke ▼

winnie - 2017. 05. 06. 07:26
Dregnarr1 - 2017. 05. 06. 10:11

Én is meg akartam említeni a kamerásokat, mostanság lényegében fittyet hánynak arra, ami régen törvény volt, vagyis hogy soha, semmilyen körülmények között ne vetítsenek olyan részt, amiben benne vannak.

Emlékszem, régen még beszéltük is, hogy milyen jó lenne már egyszer látni egyet :)

Ebből a szempontból nagyon igénytelen lett mostanság a TAR.

A social game rész, amit a múlt részben is említettek meg egy vicc, a previous leg is erre akar ráadni még egy kört. NEM kérek belőle, a TAR nem erről szól! Ez egy versenyjáték.

Becca egyre jobban irritál sajnos, pedig okot nem tudnék hozni – talán a hangja?

LoLo – nagyon háttérben voltak mindig is, nem tudok kötődni hozzájuk

LizMike, Joey&Tara csapat jöhet, Brooke-ék meg a beszólások miatt maradhatnak.

szebe - 2017. 05. 06. 22:51

Szinte fájt nézni, mennyire nem tudják használni a csomagos kocsikat. Vicces lett volna, ha elrejtenek 1-2 csomagba valamiféle gyorsulásmérőt, ami egy bizonyos szint felett törik például.

Redmond maszkját megmutatták nekünk külön, összevetve az eredetivel (látom a postban is van kép), a többiekét már nem. Ezzel ilyenkor mi a cél? Redmond ennyire jó munkát végzett, vagy menet közben a vágó(?) elfeledkezett erről a feature-ről?

Szívesen néznék stoppert sokszor, hogy a csapatok mennyi időt töltenek el Road Block-ban/Detour-ban, dehát kétlem hogy majd pont a 30. évadban lövik el…

Egyébként a feladatok most szerintem jók voltak, lehetett előzni is.

Enzo - 2017. 05. 06. 23:19

kamerások: hát, néha előfordul olyan szituáció, amikor elkerülhetetlenül belelógnak egymás képébe és a történés is érdekes, ez szerintem nem olyan nagy ügy… összességében azért így is le a kalappal előttük.

@szebe: a többiek maszkját is megmutatták így összehasonlítva, nekem tök úgy rémlik :O

a stopper is érdekes lenne, a Survivorben ugye ilyen is van a kitartást igénylő challenge-eknél :)

winnie - 2017. 05. 07. 04:50

nekem már az is elég lenne, ha ellőnék, hogy ki mennyivel lemaradva ér a célba, de mostanság már az indulási időket sem mindig mutatják.

winnie - 2017. 05. 07. 04:50

Enzo: persze, teljesen lényegtelen, csak abban a részben meglepett, hogy ennyi volt.

ElPadre - 2017. 05. 07. 19:40

viszont legalábbis nekem ez az évad messze a legjobb az utóbbi időben. nagyon jó ötlet volt az idegenek összepárosítása.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz