login |

Trial & Error: vége az 1. évadnak

2017. 05. 05. 14:58 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

– Why’d you get rid of the hair?
– Some men like it that way.
– Not what I meant. But… yes.

Igazából a Trial and Errorra pont az mondható el, ami már az elején is. Tippre nem fogjuk emlegetni sokáig, és nagyjából csak kellemes volt nézni, miközben pár egész jó poén is elhangzott néha.

A történet egy gyilkossági tárgyalásról szól mockumentary, azaz áldokumentarista stílusban, Office-ihletéssel. Ez a megvalósítási mód cseppet sem a kedvencem, viszont mivel simán végignéztem az évadot, így kijelenthetem, hogy az említettnél visszafogottabb a megvalósítás.

– Did anyone else find it distasteful that the doctor had pictures of women being murdered all over his office?
– Those were Rorschach tests.
– What about the one of the two men making love on roller skates?
– Yeah.

Ez egyébként a kínos humorra is érhető, szóval ritkán tolták teljes erővel az arcunkba. Vagy azt is finomították. Mondjuk ez lehet csak a sorozat közepességét erősíti igazából, és hozzájárul ahhoz, hogy évek múlva egyáltalán nem fogjuk emlegetni, kivéve ha véletlenül még akkor is futni fog.

A Trial & Error előnye mindenképp az volt, hogy a kisvárosi hangulatból szinte mindent kihoztak. Láthattunk furcsa karaktereket, más fajta gondolkodást, és nekem az utóbbihoz köthető poénok voltak a legjobbak, azokon vigyorogtam a legtöbbet, ahogy képtelen dolgokat teljesen természetesnek vettek a helyiek.

Ami még pozitívum szerintem, hogy a 13 részes évad egy ügyet dolgozott fel. Nincs hatalmas cliffhanger, a maguk módján lezárják a szálat. Ami olyan szempontból is jó, hogy esetleg ki lehet szállni, és megmarad a kellemes élmény. Nem mellesleg az egy ügy/egy évad-filozófia azt is jelenti, hogy a sorozatban érzelmeket szállító John Lithgow is távozott.

Kicsit objektívabban nézve az NBC-s komédia 6/10 volt. Nem tudom kiemelten ajánlani, de ha valaki leül elé, az egész jól fog szórakozni.

4 hozzászólás Ne habozz!

DaMan - 2017. 05. 05. 23:15

Csak egyetérteni tudok az utolsó mondattal, nagyon jó kis szórakozást nyújt a sorozat. Néhol őszintén felnevettem, de nem telt el úgy rész, hogy ne mosolyogtam volna. Ráadásul a sztori sebessége miatt darára is kiváló.

Már csak az a kérdés, hogy van-e elég a csapatban a második évad lehozására, vagy egy gyengébb vádlott elborítja az egészet.

Én azért szurkolok nekik.

ElPadre - 2017. 05. 07. 19:49

én megajánlanék neki egy 8/10-et is. nagyon aranyos humora volt, és jól csavarták a sztorit. jayma mays és john lithgow pedig iszonyat jól játszottak.

goodjohnwin - 2017. 05. 08. 09:32

Aranyos volt, kellemes szórakozás. Még mindig inkább egy ilyen 13-részes évad, mint egy rétestészta 22 epizódos.

winnie - 2017. 06. 05. 07:27

abszolút bejött a kezdeti döcögés után, az egyik legjobb idei országos újonc komédia volt.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz