login |

Bosch: kezdett a 3. évad

2017. 05. 08. 18:14 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: kritika,

Á, rájöttem, hogy mire hasonlít leginkább a Bosch az elmúlt évekből, a Murder in the First-nek tökéletesen ugyanilyen a felépítése és a stílusa, csak hangulatát tekintve különbözik a két sorozat – tavaly a TNT-s kriminek is a 3. szezonja ment le. Talán a Bosch-nézők találnak ez által új néznivalót. Mert gondolom, aki fanatikus rajongó, az mostanra már túl is van a 3. évadon.

Mit ne mondja, a Bosch nem lett gyorsabb sorozat, mint eddig volt (talán majd a 4. évados showrunner-váltással?), és az ügyek sem tűnnek túl eredetieknek, azonban azok tálalása mindenképpen kiemeli az Amazon krimijét a masszából, egyszerűen ez a másféle nézőpont nagyon sokat tud dobni egy olyan műfajon, ami iszonyatosan meg lett rágcsálva az elmúlt évtizedekben.

A mostani évad a The Black Echo (Az Echo park titka) és az A Darkness More Than Night egyes részeit adaptálja, de ismét nem arról van szó, hogy egy az egyben hozná át a könyveket. Nyilván most is regényszerű a szövése a szezonnak, bár a könyvekhez képest az mindenképp eltérés, hogy a sorozathoz türelem kell, és hiszem, hogy egyes jelenetek nélkül még a legnagyobb rajongók is meglennének.

Bosch továbbra sem lelkesedik és ujjong, inkább fogait öszeszorítva gályázik. És dolga bőven van, hiszen egyrészt a 2. évadból átnyúló ügyben kell tanúskodnia, másrészt pedig új eseteket is kap: egy hajléktalan veteránt kivégzését, valamint pedig egy filmes producer ügyét. Sőt, még akad egy biciklis tolvajunk, és valami sorozatgyilkos életét is figyelemmel kíséri, amit végképp nem tudtam hova tenni egyetlen epizód után.

Az előbbi esetet mondhatni látjuk is, azzal kezdődik az évadnyitó, utóbbit pedig már jóval a történtek után követhetjük figyelemmel (nem a szokásos módon közelítik meg tehát), de meglepő módon mindkettő elég minimális figyelmet kapott, a fókuszban sokkal inkább az ide-oda csapódó Bosch volt, és a körülötte egyszerre változó világ és rendőrség.

Titus Welliver marhára meggyőző ebben a szerepben, szinte minden arcrezdülése jelentőséggel, őt nagyon jó nézni, ahogy dolgozik, és a mellékszerepek is tele vannak jó arcokkal. Azon viszont továbbra sem tudom túltenni magam, hogy mennyire nem jön be a lányát alakító Madison Lintz játéka, ő már a The Walking Dead-ben Sophia-ként is sem volt meggyőző, és továbbra sem javul.

Aki a pörgősebb krimiket szereti, és nem elégszik meg azzal, hogy valami nagyon szépen van fényképezve, annak továbbra is felejtős a sorozat, számomra a tempó még akkor is válóok lenne, ha a noirosabb megközelítéshez az illik. De valójában inkább az első blikkre nem túl érdekesek ügyek miatt nem maradok, még akkor sem, ha tudom, hogy ez Amazon-modellnek is köszönhető, s jó eséllyel pár rész múlva egyik vagy a másik simán berántana.

8 hozzászólás Ne habozz!

Snoopyzit30 - 2017. 05. 08. 18:48

Ne basz’, hogy ő volt Sophia a Walking Dead-ben? Ez milyen durva már. Valahol ismerős volt a csaj arca, de ott még annyira, de annyira fiatal volt. Nagyon durván gyorsan nőnek a gyerekek (pffff…. öregszünk).

A Bosch nekem az a sorozat, amit egyszerűen csak jó nézni. Nem agyalok közben semmi máson, teljesen lekötnek a részek. Szeretem, hogy lassabb a tempója és nem kell hatalmas rejtély sem, hogy csak azon dolgozzanak semmi máson. Olyan életszagúnak érzem az egészet, ezzel adták el nekem a sorozatot.
Bár a 2. évad nem tetszett annyira, most kifejezetten örülök, hogy nem Bosch családjára fókuszálnak (az első 2 rész alapján legalábbis biztosan), hanem vannak más ügyek, amelyek lekötik a figyelmét.

Továbbra is eszméletlen Bosch házából a kilátás, nagyon ott van a szeren az a kecó.

Soha rosszabb nyomozós sorozatot, mint ez. El tudnék nézni simán 13 vagy akár 20 részes évadokat is.

doki - 2017. 05. 08. 19:48

Az első rész végén lévő sorozatgyilkos vélhetően Bosch édesanyjának a gyilkosa.

Snoopyzit30 - 2017. 05. 08. 20:23

@doki

De azt kinyomozta korábban Bosch, hogy az anyjának a gyilkosa meghalt. A 2. évadban még le is köpte a sírját. Ha most kiderülne, hogy mégse az a fickó volt a tettes, akkor Bosch nem valami jó zsaru. Merthogy már nyomozza az anyja halálának körülményeit vagy 20 éve vagy még több, amióta zsaru.

Macckó - 2017. 05. 08. 20:43

Én egy napra egy részt hagyok, nem akarom gyorsan legyűrni, túl finom ahhoz, hogy befaljam.

doki - 2017. 05. 10. 18:49

Akkor meg kell néznem újra az első részeket. :)

jelenvalólét - 2017. 05. 13. 03:54

Én nagyon szeretem ezt a sorozatot, a tempóját, a hangulatát, ezt az egészen lassan hömpölygős mély krimit, amit ad. Welliver csak a ráadás, hihetetlenül jól tolja, bár azt, hogy mennyire jó színész, már a Sons of anarchyban is meg lehetett tapasztalni, amikor is egy ír fickót hozott ír akcentussal, hitelesen (miközben persze hogy nem az eredeti akcentusa volt, no de ezt látni kellett). Szóval hajrá Bosch, nekem az ilyen igényes, lassan építkező, mély drámákból és alakításokból nem lehet sosem elég.:)

Snoopyzit30 - 2017. 05. 29. 12:04

4 rész után egyelőre nagyon jónak néz ki ez a szezon (is).

Andy - 2019. 04. 22. 08:44

Jó az egész 4.rész,a végén minden kiderül.Vannak benne részek,-a lánya kapcsán leginkább-a rinyálásai.Na meg a “szeretlek/én is!” gagyi minden részben többször.Nálam olyan jól sikerült,hogy kívánja a következő folytatást.
Ha idetévedne “Snoopyzit30”,akkor a muter megölésében is Walker a hunyó…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz