login |

Superstore: vége a 2. évadnak – írta Lantaar

2017. 05. 08. 14:50 - Írta: vendegblogger

8 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

This may not be politically correct, but let’s just fire all the minorities.

Az az igazság, hogy szeretnék másfél, két vagy három oldalt írni erről az NBC-komédiáról, de nem megy. Nem azért mert esetleg elfogult lennék a készítőkkel, vagy a színészekkel, hanem egyszerűen annyira egyszerű és ártalmatlan, hogy szinte lehetetlenség hosszan írni vagy beszélni róla. Még mindig aranyos és képes megmosolyogtatni, de semmi több – lehet, hogy human is ezért szállt ki az évadnyitó után?

Az alapfelállás, a karakterek, mint általában a komédiáknál, 99%-ban ugyanolyanok, mint az első évadban. Jonah és Amy között még mindig megy a “will they/won’t they” csak idén egy kicsit hangsúlyosabban, Dina még mindig egy női Dwight-klón. Garrett még mindig magasról tesz a cég hülyeségeire és Glenn sajnos még mindig egy idegesítően naiv és magatehetetlen főnök – legalábbis számomra.

Idén volt ugyan kicsit komolyabb magánéleti szál több szereplő vonalán is, de összességében nem volt túl sok jelentőségük, csak arra voltak jók, hogy bizonyos karakterek között valamennyire alakítsák a dinamikát. Egyébként itt kérdezném meg azokat, akik esetleg nézik: csak szerintem nagyon gyenge a kémia Amy és Jonah között?

Számomra egyébként még mindig Garrett a legjobb karakter, magasan veri a többieket humorban és hozzáállásban is. Bár az is előfordulhat, hogy csak én dolgoztam eleget ügyfélszolgálatokon, hogy teljesen megértsem a gondolkodásmódját.

Az egyébként szerintem még mindig egy hatalmas kihagyott ziccer, hogy a különféle zakkant vevőkkel csak a jelenetek közötti vágóképekben foglalkoznak néhány másodperc erejéig. Ezek a rövid néma jelenetek egy az egyben a Clerks hangulatát elevenítik fel.

Az évad végére megint kaptunk egy cliffhangert, jellegében hasonló, mint tavaly, csak megoldásában más. Kíváncsi vagyok, hogy vajon ezt is egy részben fogják-e majd feloldani. Simán adok 6/10-et az évadra, mert akármennyire is nehéz itt körülírni azt, van a sorozatnak lelke, ami nem sokkal, de a közepes fölé emeli azt.

8 hozzászólás Ne habozz!

vbalazs91 - 2017. 05. 08. 15:29

Szerintem nem gyenge a kémia Jonah és Amy között.

Egyébként nekem ez az évad is nagyon bejött, nem mondom, hogy minden része sírva röhögős, de néha nagyon eltalálják. És mivel megszerettem a karaktereket (többségüket), ezért mindig szívesen nézem. Ez volt szerintem az egyetlen sorozat mostanában, amit mindig aznap megnéztem.

Mom - 2017. 05. 08. 15:40

Én továbbra is szívesen elnézegetem, jó szó rá, hogy ártalmatlan :)
De ha a vevőkkel kicsit többet mernének foglalkozni, akkor ennél több is lehetne számomra. Az érem másik oldala, hogy ha egy idegesítő irányba mennének el a szórakoztató helyett, akkor kasza is könnyen lehetne… szóval én nem bánom, hogy csak ilyen kedvesen mosolygós, mert legalább kosntans az. Nagy hullámzástól itt nem igazán kell tartani :)

Ami az Amy-Jonah szálat illeti: nekem megfelelő mennyiségűnek tűnik a kémia kettőjük között. Azt persze nem tudom, hogy ha a következő évadban mondjuk összeboronálják őket, akkor a kémia egy párkapcsolatra is elég lesz-e.

A karakterek tényleg elég változatlanok, én csak Cheyenne-t emelném ki, aki számomra a második évadban sokkal kevésbé tűnt butának, mint az elsőben. Ott nekem túl sok volt a naív ostobaság, ez mostanra vagy konszolidálódott kicsit, vagy csak hozzászoktam :)

Thomas - 2017. 05. 08. 16:45

Lemaradt, hogy ki volt a vendégblogger. Meg ha már írok, az 1. sor végén van egy felesleges szóköz.

winnie - 2017. 05. 08. 16:52

uhh, köszi!

Lantaar - 2017. 05. 08. 17:39

@vbalazs91, Mom: kicsit had pontosítsak. Itt konkrétan romantikus kémiára gondolok. Azt elismerem, hogy van dinamika a két karakter között, ami működik, de nem érzem azt, hogy ez működne romantikus kapcsolatként is. De az is lehet, hogy csak simán nem bírom Jonah karakterét.

Egyébként meg Chayenne-nél szerintem idén egyszerűen sikerült eltalálni az egyensúlyt a naivitása és a tudatlansága között, így sokkal aranyosabb és kedvelhetőbb lett a karaktere.

LoGi - 2017. 05. 08. 18:42

Hasonló véleményen vagyok, mint vbalazs91. Országos sitcomok között nálam csak ez, B99 és The Mick az, amit szívesen megnézek mindig a leadását követő 1 napon belül.

Thorongil - 2017. 05. 08. 19:01

hát igen, az ártalmatlan szó azért elég jól leírj a dolgokat. nincsenek igazából nagy fordulatok vagy nagy izgalom.

de szinte csak a vágóképekért érdemes nézni a sorozatot. én például hatalmasakat nevettem az évadzáróban lévő ilyen jeleneteken, mikor az ázsiai fazon tologatja a kocsikat, tudomást se véve arról hogy mi történik körülötte :D

FrankLuck - 2017. 05. 12. 18:49

Nagyjából amit vbalazs91 írt, bár én még nem értem az évad végére. Nálam az egyik legjobb országos szitkom (nyilván nem magas a léc), néhány karaktert nagyon eltaláltak (pl. Sandra vagy Garrett), az egyetlen, akit rühellek, az Cheyenne pasija (Bo? mindegy is) – szerencsére a második évadban kevesebbet volt tán.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz