login |

The Leftovers: félúton

2017. 05. 09. 21:28 - Írta: human

32 hozzászólás | kategória: kritika,

Mondhatnám, hogy a múlt héten kicsit megrengett a sorozatba vetett hitem, de hazudnék. Hiába volt rengeteg “tell, don’t show”-jelenet benne, még úgy is bőven átlag feletti szintet hozott. És közben még iszonyat jól is nézett ki.

Erre jött a 4. rész, ami az évad felét is jelenti ugye. Hát basszus, akkorát ütött, hogy ide is biggyesztek egy 9/10-es pontszámot. Egy jó sorozatban lehet, tizet kapna, de basszus, a The Leftovers-ben volt már egy International Assassin. Ahhoz a magassághoz egy picit misztikum kellett volna, még ha az érzelmi töltet meg is volt.

Kicsit visszatérve a harmadik részre: szerintem ott láthattuk a visszavett epizódszám következményét. Például a Lostban olyan flashback-eket kapott volna az a két elmesélt történet, mint a huzat. Ha később még sokat lesz jelen Kevin apja és az a nő, akkor egyértelműen ilyen formában tudták le a 10-ről 8-ra csökkentett berendelést.

Mégis, úgy tűnik, a letisztult, rövidebb évadok a maximumot hozzák ki Damon Lindelofból és Tom Perrotta-ból. A felesleg kidobva, ami marad, abból mindennek helye van. Sok dolog most fut ki az első szezonból, s eközben az karakterek drámája a maximumon pörög.

Egyszerűen jó nézni, mennyire tartja az eltűnés utáni érzelmekkel való foglalkozást a sorozat, ami ilyen tökéletes részekben csúcsosodik ki, mint a most vasárnapi volt. Minden, ami elhangzott gyönyörűen meg volt alapozva, és előre volt vetítve, hogy üssön. Nagyon.

32 hozzászólás Ne habozz!

- 2017. 05. 09. 21:52

10/10-es összesítés az utolsó rész után? Esélyes. Legalábbis nálam. Beszarás. És ez csak fokozódik. Ha valamire illik a tökéletes jelző, az a Leftovers, mint a jelenleg futó legjobb sorozat.

Heisenberg - 2017. 05. 09. 22:43

Nem tudnak hibázni!! Tényleg fantasztikus, utoljára ilyet a Lostnál éreztem, hogy a telefonomat is némára állítom, hogy semmi ne zavarjon. Hihetetlen sorozat, lenyűgöz minden szempontból (karakterek, történet, ábrázolás, zene, hangulat).

sherlock20 - 2017. 05. 09. 23:16

Hátborzongató, hogy lehet egy sorozat ennyire tökéletes.

Yamagato - 2017. 05. 10. 00:00

Talán azért, mert az első két évad 10/10 volt nálam, a nagybetűs SOROZAT és az utolsó évadra minimum az az elvárásom, hogy a csillagokat is lehozzák az égről, de 2-4. rész nem váltott ki akkora katarzist, amit korábban éreztem 1-1 rész után. Mivel csak 8 rész van, érezhetően pörgős, tömör minden rész, valóban egy deka felesleg nem maradt, ami egyrészt előny, mert tényleg minden mondatot előrevetítenek (mint pl.: most a csecsemőset) van valamilyen jelentése, másrészt pedig hátrány, mert nem jut idő kis világépítő apróságokra, a mellékkarakterek kibontására és főképp, hogyan kerültek oda ahol a 3. évad elején ismét találkoztunk.
Illetve egy kicsit kezd túl Lost-os lenni, a részek végén belengetett wtf-ekkel, amik nélkül is bőven működne a sorozat és rengeteg idő elmegy rá ebből a szűkös 8 részből.(pl.: Kevin seriff tesztelése és Kevin Sr. bolyongása, amiket nem rossz nézni, de nem éreztem eddig utánuk akkora payoffot, amiért megérte volna rájuk ennyi időt beleölni. Plusz tartok tőle, hogy az ilyen nagy wtf-ek végül csak lufik lesznek…
A Matt-es részek eddig is ütöttek, kíváncsi vagyok milyen csapás/áldás éri a következő részben.

Shannen - 2017. 05. 10. 03:42

Eddig teljesen tökéletes az évad, élen a 4.epizóddal.
Az viszont igaz, hogy jóval sűrűbbek a részek, amit egy kicsit valóban sajnálok,. Azért még mondjuk plusz két rész igazán beleférhetett volna. Tényleg arról tudunk valamit, hogy ez vajon az HBO döntése volt, vagy Lindelof-ék akartak 8 részes lezáró szezont?

Bagosz - 2017. 05. 10. 08:48

A kibeszélőben is megadtam rá a 10/10-et.Az előző heti Nekem nehéz volt,mivel nem emlékeztem az előző évad szállodás jelenetére és számomra túl volt tolva a sejtelem,az utalás,metafora.
Ez a rész viszont abszolút beszippantott.
A-ha Take on me.
És az esős jelenet a végén a szállodaszobában.
Amikor Nora kiszállt a dobozból,nem volt kicsit más? A haja, az arca?

denee - 2017. 05. 10. 09:02

számomra a 3×03 a sorozat legjobb része volt a 04 re egy kicsit visszaesett, de gondolom valamit fel kellett ebben a részben vezetni. BCS is lassabb tempójú volt, hát ez egy ilyen hét.

Malachi - 2017. 05. 10. 09:25

“Amikor Nora kiszállt a dobozból,nem volt kicsit más? A haja, az arca?”

DE! ugye? mintha kicserélték volna, kisímult, frissnek tűnt.

Josie05 - 2017. 05. 10. 10:36

Az első rész vége kapcsán két dolog jutott eszembe az új részek fényében:

1. Nóri végül valahogy mégis átsugaraztatta magát a túloldalra, Kevin pedig később utána ment, mert rájött hogy nèlküle mégsem az igazi, vagy lelkiismeret furdalása volt, amiért azt mondta neki, hogy ha meg sem próbálja újrakezdeni akkor a gyerekei mellett a helye, aztán Kevin körbe érdeklődött, és a virágültetős nénit is megkérdezte, hogy nem ismer-e egy bizonyos Nóri Durst-öt. De akkor hol vannak Nóri gyerekei, a férjéről már nem is beszélve?

2. Beütött az özönvíz, és Nóri a bárkákról érkező galambokat fogdossa össze, vagy valami posztapokaliptikus világban ő a galamb postás ( ugye egy bicóval hajt, tehát lehet hogy már letűnt a modern technika ), és Kevin bárkája ép most futott be a kikötőbe, aztán keresi kézzel lábbal Nórit.

(3. Kissé prózaibb lenne, hogy Nóri végül kiégett, visszavonult a világtól, galambász versenyeket nyer, sikerült az anti-eső tánc = elmaradt a világvége, Kevin meg élete végéig keresi Nórit, de ő már nem vágyik a társaságára.)

tobias88 - 2017. 05. 10. 11:21

Nekem nem hozza azt a szintet amit a 2. évad fektetett le, de a vége az megint nagyon jó volt.

Nora féle sírásról tehettetek volna be képet, elképesztően kreatív volt ahogy pont a szeménél mintegy könnyesőként folyt tovább a ráeső víz. A hónap jelenete nálam :)

karit - 2017. 05. 10. 11:44

“DE! ugye? mintha kicserélték volna, kisímult, frissnek tűnt.”

Hiszen utána az ikres kérdéssel a doktorok már a “fogadóbizottság” voltak, odaát.
(Dr. Eden… Hmm. A másik biztos Dr. Archangel volt.)

Jó, (remélem) csak viccelek, az nyilván egy másik sorozat lenne – igaz egyszer már megszívtuk ezt az “ALT”-dolgot…

(Egyébként öt perc koporsóban fekvéstől szerintem nekem is kisimulnának a szarkalábaim.)

human - 2017. 05. 10. 14:42

tobias88: a cikkbe direkt nem akartam spoileres képet tenni.

The Punisher - 2017. 05. 10. 15:03

Az első rész a harmadik évadból brutális minőség volt rögtön, a második epizódból csak a Wu Tang mentette meg az hatalmas volt a Trambulinos jelenet, viszont a harmadiknál, na ott nem éreztem semmit, csak hogy kötelező lehozni mik miért történtek Ausztráliába dolgokat, DE a 4-ik az aktuális akkorát ütött bazmeg, hogy kapkodtam a levegőt, óriási volt, elképesztő, na, utoljára a második évad befejező résznél éreztem ezt a katarzist, és gyerekek most őszintén, csak nekem szakad ki a szívem bizony már csak 4 rész erejéig nézhetjük ezt a tökéletes sorozatot, bármi is lesz a vége, rohadtul fog hiányozni, remélem nem Lost-os befejezés lesz, hanem most tényleg döbbenetes lezárást kap, amitől kiég az agyunk is… Elvileg ha jól olvastam a következő epizód a robbanás előtti időszakot mutatja be, tehát az előző finálé közvetlen folytatása, remélem jól olvastam, mert az jó lenne, elvégre muszály lenne tudni hogy jutottunk el idáig, és akkor a maradék 3 rész lehet az érzelmi világ vége :)

daver88 - 2017. 05. 10. 19:11

1. Josie05: nekem is egyből a 3. jutott eszembe az eddigiek alapján ;)

2. Mikor lesz már hétfő?

3. annyit kérnék csak, hogy ne az egész rész szóljon Matt-ről, mert ő az egyetlen a sorozatban, aki kicsit is irritál..

4. 10/10…fantasztikus!!

Josie05 - 2017. 05. 10. 22:23

daver88: Sajnálom hogy nem jön be Matt karaktere, tény hogy kicsit “sok”, de a második évadból nekem az ö része tetszett a legjobban (amikor a táborban kórincált), ellentétben a legtöbbekkel, akik az International Assasint bálványozzák, ami nekem már kifejezetten “geg”-be hajló volt. Viszont a Promo alapján Matt vastagon benne lesz a következő részben, már én is alig várom, szinte már hallom a fülemben a Michael Andrews számot a főcím alatt! :)

csernakakos - 2017. 05. 10. 22:33

Ez a resz annyi gyomrost adott, hogy meg napokkal kesobb sem birok felocsudni belole.

Viszont egyre inkabb hiszem, hogy Kevin valoban Evie-vel talakozott, es mindossze Laurie taktikazik. Kevin mar allt az orulet hataran, ot nem nehez beetetni. Az uj ferjet, John-t pedig a legkevesbe sem akarja felpiszkalni a multjaval.

A sorozat alkotoi nem tertek volna csak ugy vissza Kevin kepzelgeseihez, ha ezuttal nem volna valami csavar a dologban.

sepörd - 2017. 05. 10. 23:16

a képzelgés most nekem is fura volt hogy megint előkerült, akarva akaratlanul eszébe jut az embernek hogy ennyi erővel az eltűnéseken kívül mindent elképzelhetett Kevin, a Jézus dolgot, meg hogy halhatatlan, mint a kutyás haverja is megzakant, de már csak nem ezt hozzák ki. Nora nálam nagyon leírta magát, ha nem érdekli Kevin, akkor minek hülyíti. ezt a kapcsolatot ne is erőltessék tovább sose volt hiteles.

Horace - 2017. 05. 10. 23:17

csernakakos:
a 3. évad azzal kezdődött, hogy az egész szektát Evie-vel az élen lebombázták. Ha még túl is éli, szerintem nem így nézett volna ki :)

csernakakos - 2017. 05. 10. 23:46

@Horace: Es megis van, aki ketelkedik Evie halalaban, pl. John. En ugy erzem, Evie es Meg tuleltek es Ausztraliaban vannak.

Vagy pofara esek. Vegul is a sorozat is arrol szol, mennyire szeretunk kiszinezni dolgokat nekunk tetszo modon. :)

karit - 2017. 05. 12. 17:03

Átpörgettem a sorozatot fél óra alatt. Hát… A Négybetűssel ellenben itt – leszámítva a pilot első perceit (Chemtrail?) – gyakorlatilag semmi “olyan” nem történt.
Oké, Hurley látta a halottakat, ahogy itt is páran, de ők izé…
Ráadásul Kevin jr., aki hajlamos Whoopyt is Evie-nek haluzni, vagy fordítva?, amúgy is véleményes.

Szóval, elképzeltem, amint eljő a Hetedik Évforduló Napja, majd…

…eljő a következő nap, meg az utána levő is, és Isten – már amennyiben Van – köszöni jól van.
Ahogy D. Lindelof anyukája is.

SaNorah-ék meg beszéljék meg a terapeutáikkal, ha akarják.
Én is ezt fogom tenni.

Josie05 - 2017. 05. 13. 18:57

karit: én sem tudom mi fog kisülni ebből a már lassan “Biblia parafrázisból”, de szerintem Lindelofnak éreznie kell (remélem :), hogy nem ejtheti teljesen pofára a népet. Lehet hogy nem lesz magyarázat, se misztikum, de valami csavar csak lesz a végén. Ha nem, akkor többet nem nézem a sorozatait… de, valószínűleg akkor is fogom : )

(Ez a 7. évforduló közeledte egyébként emlékeztet a Flashforward végére!)

leila - 2017. 05. 15. 11:50

3×05

Megértem, ha ezt nem lehet még évadokon át csinálni. Ezek nem történetek, hanem képeslapok egy-egy karakterről. Miközben végtelenül élvezem az utazást, vágyom a végére is.

uglytruth - 2017. 05. 15. 20:38

3×5

Mi volt ez megint már elnézést. Ilyen szintű karakterábrázolást te jó “”””isten””””.

Malachi - 2017. 05. 15. 21:53

Visszamehetne a kibeszélő az oldalsávba.

rszabi - 2017. 05. 16. 09:34

Akik a konkrét válaszokra várnak a sorozat végén, azok lehet (ismét) csalódni fognak, érdekes végszó ebben az interjúban:

“There are no answers, there is just life — and we need to seize it and live it as well as we can, bearing in mind the most important thing is other human beings.”

http://www.watchingtheleftovers.com/blog/christopher-eccleston-on-matts-devotion-that-ferry-scene-and-confronting-god

leila - 2017. 05. 16. 10:05

Nem válaszra várok, hanem lezárásra. Valahová halad a sorozat, már fizikailag is, Ausztráliába, így azt várom, hogy kerek vége legyen. Főleg úgy, hogy előre tudták, ez lesz az utolsó évad.

adsasd - 2017. 05. 16. 13:45

az megvan, hogy David Burtont ugyanaz a színész játssza (Bill Camp), mint akivel Kevin kétszer is találkozott odaát? a hídon és a hotel bárjában a karaoke-partyn

hbal - 2017. 05. 16. 14:04

@adsasd: pont ezt akartam írni én is :D végig nagyon ismerős volt (nyilván tudtam hogy a Night Of-ban is ő volt… :D), de a rész után eszembe jutott hogy melyik részben bukkant fel ő már.
Amúgy megint jó részt kaptunk, bár nekem a 2. évados Mattközpontú rész jobban tetszett. Már csak 3 rész van hátra… :(

csernakakos - 2017. 05. 16. 15:56

+1 Malachi, megakadt a beszelgetes az uj linkkel.

Tetszett a resz, de tobb elorelepest vartam volna. A vege utott, de nem ez a kedvenc Matt-reszem. Ilyen kevessel a veg elott idohuzasnak ereztem.

csernakakos - 2017. 05. 16. 15:57

Es Laurie szerintem tovabbra is hazudik. Nagy szavakkal dobalozott, mikor egyetlen foto a telefonjan minden ketelyt eloszlatott volna? Szerintem Kevin Evie-vel talalkozott.

rszabi - 2017. 05. 16. 16:19

@adsasd: Nemcsak a színész azonos, ugyanaz a karakter:

http://heavy.com/entertainment/2017/05/the-leftovers-who-is-david-burton-barton-list-every-appearance-real-fake-s03e05-explanation-photos/

A tv-ben is megnevezték, amikor Kevin nézte a hotelben, hogy egy halott ember kisétált egy barlangból.

chros69 - 2017. 05. 17. 12:15

Nekem ez mar tul elvont, azon veszem eszre magam, hogy nem erdekel mar a szerencsetlen szereplok nyuglodese. Ha nem 3 resz lenne hatra az egesxbol, itt hagynam abba :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz