login |

The Mick: vége az 1. évadnak

2017. 05. 09. 18:10 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

Ha valamin nem csodálkozok, akkor azon, hogy a The Mick kezdeti korrekt nézettsége nagyjából a FOX többi komédiájának szintjére esett vissza, ugyanis az továbbra is igaz, hogy ennyire pofátlan, szemét, nem családkonform komédia nincs az országos színtéren. Rá sem merek keresni, hogy az Aggódó Szülők miket írnak róla, mert ennél jobban nem hiszem, hogy el tudnának marasztalni sorozatot.

Ennek ellenére, vagy talán éppen ezért, továbbra is marha jónak találom a The Mick-et, tippre a pilot utáni véleményemet is idemásolhatnám.

A semmirekellő nagynénjük által nevelt három gazdaggyerek története ugyanis végigvett egy csomó témát (fogamzásgátlás, drog, mellplasztika), s mindezt kifejezetten egyenletes színvonalon tette, egy vagy két rész lógott csak ki nálam, de azok is csak azért, mert némelyik karakter túlságosan a háttérbe szorult. Ja, meg az évadzáró.

– Ben and I need a ride to the dentist tomorrow after school.
– Sounds like a Jimmy job.
– What?! Why?
– ‘Cause I don’t want to do it.

Tudom, hogy szükség volt arra, ami történt a fináléban, el is nézem a készítőknek, csak sajnálom, hogy így küldtek el minket (vagy legalábbis engem) a nyári szünetre. A történetorientáltabb és főleg érzelmesebb rész sokkal visszafogottabb volt, mint az eddigiek, ráadásul a képbe behozott mellékkarakterek a főszereplőktől vették el az értékes időt.

Tudom, hogy üdítő is lehetett volna a változatosság, valamint Mickey karaktere is megérdemelte, hogy a folyamatosan nemtörődöm álarca(?) lehulljon, és előkerüljön az érzelmesebb énje, de nem örülök, hogy a komédia, illetve a karakterek “kínzásának” rovására ment a dolog. Lehet, hogy nem megy olyan jól a mélység a készítőknek és/vagy a színészeknek? Vagy csak nem éreztem hitelesnek, amit látok?

Ugyanis a The Mick végig ezt csinálta nagyon jól (és sokak számára minden bizonnyal elítélendő módon), hogy mindenkivel szemét módon bánt. Főszereplőkkel és mellékfigurákkal egyaránt. És a ‘szemét’ jelző esetünkben még gyenge is, mert tényleg kíméletlenek voltak a készítők, még a kisgyerekkel is, arról nem is beszélve, hogy akadt olyan mellékkarakter, amely (WTF) meghalt. Elég beteg, kifacsart gondolkodású népek ezek az írók, na.

És ebben a stílusban egyébként az a legfurcsább, hogy a The Mick készítői olyannyira nem kímélik a karaktereiket, hogy nem elégszenek meg azzal, hogy szenvedjenek, hanem még azzal is beléjük rúgnak, hogy kárörvendenek rajtuk. Mondom, érthetetlen, hogy mit keres országos csatornán, bár ha kábeles lenne, akkor el sem akarom képzelni, hogy milyen végletekig merészkednének el.

– Okay, you know what, Chip, let me tell you something. Not-to-near future, nuclear holocaust, right? Credit card, money, house gone. None of it works. Sabrina, Alba, Mickey… They’re gone.
– Why?
– Because you ate them. You had to. Would you be able to do anything for yourself?

Természetesen a legtöbbet a tróger Jimmy szívja, nem ritkán folynak is az ilyen-olyan testnedvei. A gyengébb kezdés után ő az, aki nálam talán az MVP, persze amellett, hogy Kaitlin Olson konstansan vadállat, de azért Mickey karaktere nagyjából mindig ugyanolyan kevesebb meglepetést okoz (és akkor is csak azzal, hogy milyen mélyre süllyed), míg a többiek, akik szembekerülnek vele, sokkal változatosabb sorsban részesülnek. (Főleg Sabrina kiakadásai viszik a prímet.)

Szóval részemről nem jöhet elég hamar a 2. évad, mégpedig egy cliffhanger-rel, ami vagy status quo-váltást hoz (végülis benne van), vagy pedig azonnal feloldják, és csak átmeneti döccenőt fog jelenteni.

(Ja, és a múltkor egy, “a sorozat menet közben kifulladt”-kommentre reagálva eszembe jutott, hogy ha másra nem, erre jó a részek felcserélése, nem? Hiszen láthatjuk, hogy nem arról van szó, hogy az 5-6. epizódra elfogytak az ötletek, hanem lehet, hogy a néző un rá egy idő után. Vagy a sorozat egyenetlen minőségű, ugyanis, ha a 9. után a 3., majd a 6. rész kerül adásba, akkor nem arról van szó, hogy a megírás sorrendjében csökken az ihlet. Más kérdés, hogy mint fent is írtam, részemről ilyenről szó sem volt.)

9 hozzászólás Ne habozz!

Platschu - 2017. 05. 09. 19:07

Én is nézem, bár szerintem is hullámzó a minőség. Két poén egyáltalán nem tetszett (a tűsarkos és a szaunás), mert ez már túl morbid volt. Néha már azon tűnődtem, hogy tulajdonképpen miért is nézem ezt a marhaságot, de azért csak elszórakoztam rajta.

Számomra a pilot “that is not chicken” jelenete volt az évad legjobb pillanata. :D

galocza - 2017. 05. 09. 19:52

a laposodást én hoztam fel és fenntartom (nyilván szubjektív). az első 4 részt azóta élvezettel újradaráltam, és fel sem merült, hogy folytassam tovább.
nem nagyon értékelem a durva humort, vékony jégen táncol egy morbid vagy obszcén matéria az én kegyeimért. a későbbi country club, átöltözős kiskrapek, tűz, mail order bride sehol nem volt nálam a nagyihoz, a junkie bohóchoz vagy a bagolyhoz képest.
a “várjuk minden héten” kategóriából lecsúszott a “vacsival elmegy” kategóriába. nem rossz, de igazából a sanszért nézem, hogy esetleg történik vmi ami felidézi az első részeket számomra.

Deny - 2017. 05. 09. 20:59

Én is nagyon szeretem, bár voltak részek, amik szerintem túl véresre sikeredtek. Sitcomoknál valahogy nem tudom élvezni az ilyet.

Viszont az elborultsága nagyon bejön, nekem Alba volt még hatalmas kedvenc. Az a röhögés, amit a mellplasztikás részben lenyomott… :D

8/10, az évad egyik meglepetése.

vbalazs91 - 2017. 05. 09. 22:08

Pont ma fejeztem be a darát, ami egyébként kétnapos volt. Nagyon állat és elborult. Néha kicsit sok volt, leginkább a tűsarkos, az már nekem nem a poén kategória volt.
Ezzel szemben a szaunás abszolút bejött, mert arra nem is számítottam, és úgy volt morbid, hogy közben nem lett sem a szereplő megsemmisítve, megalázva, és ugyan egyszerű megoldásnak tűnik, mégis pont ezért jött be, mert egyszerű, de nagyszerű.

Persze voltak még poénok, amik annyira nem ütöttek, mert oké, beteg, de annyira nem izgalmas. Legtöbbször inkább a verbális poénok ütöttek.

Darálva nekem elég egyenletes volt a színvonal, nem mondom, hogy nem volt gyengébb rész, de nagyon nem lógott ki egyik sem, főleg úgy, hogy azt fel tudnám idézni, “hú, az gyenge volt”.

junkiexxl - 2017. 05. 09. 22:49

Szerintem nagyon jó sori, a Detourhoz tudnám hasonlítani, humor szempontjából. Az a jó, hogy mindegyik karakter egyformán hangsúlyos, Bennek, Jimmynek, no meg Albának különösen elborult jeleneteik voltak :D

Slushyberry - 2017. 05. 10. 00:39

Engem is a The Detourra emlékeztet, és fura módon pont ez a két kedvenc, szóval aki tud hasonló humorral felruházott sorozatokat, ne restelljen megosztani velem, köszi. :D

winnie - 2017. 05. 10. 06:09

Slushyberry: erre való a blog:) viccen kívül, érdemes elolvasni, amit írunk. mármint a sorozatok korábbi kritikáit is, de persze az aktuálisokban is lehet utalás. így kiderülhet, hogy mely sorozatok hasonlítanak ezekhez – én legalábbis mindig próbálok ilyesmire is kitérni. például, a the mick pilotkritikájában említek egy sorozatot, a the detour pilotkritikájában pedig két másikhoz hasonlítom a the detour-t.

garcon - 2017. 05. 10. 11:06

Imádom!
De az évadzáró legvége nem jött be ..
De gondolom ebben több potencia lesz ..hogy hogy fognak boldogulni ez után!
Ben a kisfiú fenomenális :D

Riggins - 2017. 05. 13. 19:35

a kedvenc újoncom idén

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz