login |

Kevin Can Wait: vége az 1. évadnak

2017. 05. 10. 19:37 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

Mindig vagy egy többkamerás országos komédia, ami nézős nálam. Általában persze újoncokról van szó, amikről a 2. évadra jó eséllyel le is jövök. Idén ez a Kevin Can Wait volt. Ahogy a pilotkritikában írtam, baromira nem gondoltam volna, hogy nézni fogom, és a korrekt kezdés után az évad harmadánál már nem is éreztem, hogy minden klappolna. De végül a 19. részig azért maradtam (human 1×11-nél szállt ki).

Persze a Leah Remini-s dupla fináléra azért visszatértem (abszolút kár volt…, de én sosem láttam King of Queens-t, a rajongóknak mindenképp ajánlom az 1×23-24-et), és a poszt  megírása után szerintem a 21-22. epizód is meglesz, mert ahogy átpörgettem, láttam, hogy főleg a két főszereplő van benne, meg Harry Connick Jr.

A Kevin Can Wait-tel a konzisztencia, valamint a készítői vízió hiánya volt a legnagyobb gond, mert egyébként ártalmatlan, szerethető, mosolygós, olykor fizikai poénokkal operáló komédia lehet. Többször leírtam, hogy Kevin James nagyon profi, abszolút kedvelhető a sorozatban, mint ahogy a feleségét játszó Erinn Hayes is, illetve az ő kapcsolatuk az idősebb lányukkal, és annak vőlegényével. Viszont Kevin baráti köre, valamint a két kisebb gyerek rettenetesen színtelen lett.

A baráti körnek nyilván voltak jobb pillanatai, de igazából a karakterek teljesen csereszabatosak voltak (főleg együtt), összefolytak, egyedül Kyle bácsi kapott normális mennyiségű saját képernyőidőt és saját személyiséget. A gond velük az volt, hogy a készítők nem tudták eldönteni, hogy miképp is használják őket. Volt, hogy komoly szerepük volt, majd totál a háttérbe szorultak a showrunner-váltás táján. (Idővel jött egyébként Rootger is, aki jó kezdés után elszürkült.)

És, bár nem volt újabb showrunner-csere, de az 1×16 környékén ismét mintha változtattak volna a sorozaton. Valamiért nem elégedtek meg a Kevin-Donna és Kevin-Chale dinamikákkal, innentől kezdve elkezdtek minden részbe komolyabb vendégszereplőket hozni (újabb pár perces dinamikák!), sőt, míg addig alig volt ismertebb epizodista, hirtelen minden részre jutott egy Craig Bierko, Adam Ferrara, Claire Coffee vagy Kim Coates.

Mondjuk a vendégszereplőket nem bántam, inkább az említett konzisztencia hiánya lepett meg. Ez látszott abban is, hogy a szezon utolsó harmadában a karakterek is többet kezdtek el kimozdulni, sőt, Kevin és Chale vagy féltucat állást is kapott, amit végképp nem értettem. Egy-egy részre minek az ilyesmi? Ráadásul a fináléban még rendőrnek is visszarángatták Kevin-t. Oké, felvezették ezekkel a cliffhanger-t, de ettől még furcsa volt az ötlethiány.

Ez így nagyon közepes lett. Talán a 2. évadra felkészülve végre valamennyire egységes lesz a sorozat, de szerintem én az évadnyitó után csak akkor maradok, ha hirtelen úgy döntenek, hogy nincs is két kisgyereke Kevin-éknek (volt már ilyen a sorozattörténelemben), vagy vendégszereplővé fokozzák le a baráti társaságot.

3 hozzászólás Ne habozz!

jesustomer - 2017. 05. 10. 22:56

Winnie: mennyien nézték a sorozatot? Persze berendelték így biztos van egy nagyobb közönsége de azért érdekelne mennyi az annyi.

winnie - 2017. 05. 11. 04:41
Jenga - 2017. 05. 15. 21:44

Kevin es Donna hatalmasak es Kylet is birom. Viszont Chaltol es a 2 kis szutyoktol kiver a viz. A nagylanyt sajnalom, mert benne, marmint a szinesznoben lett volna potencial. A Melissa & Joeyban is jo volt, es itt is jol indult a szezon elejen. Kar erte

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz