login |

Pilot: Budding Prospects

2017. 05. 10. 21:30 - Írta: human

1 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Ez alapján ki rendeli be a sorozatot? Ma is az Amazon 7. hullámának egyik tagjáról lesz szó, aminél az a meglepő, hogy a szolgáltató elvileg vizsgálja a pilot jelenlétét a neten, de a Budding Prospect tipikusan nem ilyen hatású anyag, hanem olyan, amit a showrunner tervei alapján rendelsz be, anélkül, hogy bárki látta volna.

Mármint a pilot konkrétan csak egy kisfilm, ami megalapozza a karaktereket, de a heti részek tényleges milyenségéről semmit nem tudunk meg. A történet három barátról szól a 80-as években, akik vidékre mennek füvet termeszteni. Mármint marijuánát. Na de az első részben odáig jutnak, hogy elindulnak a városból.

Persze felvezetik, hogy ki milyen gondolkodású, és így megismerjük a szereplőket. Akik amúgy kicsit klisések, így nem meglepő, hogy a korrekt sorozatszínészekkel működnek is valamennyire már az itteni 28 perc alatt is.

Évad szinten tökéletes kezdés, nyugisan alapozza a későbbi történéseket. Szerintem ezt képileg is kellemesen teszi, tényleg retrós a kinézet. Meg is néztem, a pilotot Terry Zwigoff rendezte, akinek a Bad Santa és a Ghost World köszönhető. Utóbbi alapján nem meglepőek az itt látottak, és az a furcsa ritmus, amit kaptunk.

Kicsit kurtára fogom, de részemről ennyi alapján fogalmam sincs, hogy folytatnám-e. Vagyis mindenképp kéne neki még egy epizód, amiben láthatjuk a tényleges környezetet, ahol “dolgozni” fognak a srácok.

Pontozni nem tudom, mert magában elvoltam vele, de… a többit már leírtam.

1 hozzászólás Ne habozz!

FrankLuck - 2017. 05. 13. 19:46

Ahogy a másik posztnál is írtam, tán bepróbálom, ha lesz belőle valami, mert lényegében még el sem kezdődött – a második rész után okosabbak leszünk.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz