login |

Rosewood: vége a 2. évadnak. És a sorozatnak is.

2017. 05. 10. 18:02 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

Ha én egy Rosewood-típusú sorozat esetében azért panaszkodok, mert annyira semmilyen, az azt jelenti, hogy a kinyomozandó bűnesetek egy percig nem dobják fel a sorozatot, és a karakterek önmagukban nem érdekesek. A kérdés csak az, hogy akinek bejön az “összejönnek vagy sem?”-dinamika (a’la Castle vagy Bones, hogy két másik, karakterizáló “a külsős segít a rendőrségnek”-krimit említsek), azt mennyire érdekli a krimi?

Csak azért kérdezem, mert talán ez lehetett az az aspektus, ami valamennyire ízt adott a FOX szériájának (meg a környezet, plusz a latin zene). Akkor viszont adja magát a kérdés, hogy nem lett volna-e jobb a végeredmény, ha egyáltalán nincs benne nyomozgatás? Nem elég pár karakter és a szappan? (Nem semmi, hogy ebbe a sorozatba is beleírtam egy random testvért…)

A finálé egy ékszerrablással indult, majd gyilkossággal folytatódott, és látszólag nem is annyira “ki tette?”-sztori volt, de mégis azzá vált, ami korrekt húzás volt, más kérdés, hogy az egész nyomozgatás annyira kisiskolásan fonalas volt (ide írunk egy klisés nyomot, ezzel eljutnak oda, majd egy új nyom, azzal meg ide), hogy azt csak a rendelkezésre álló rövidke játékidő indokolhatta.

A sablonos szál ellenére (ami ráadásul egy engem kifejezetten eltompító lövöldözésbe torkollott – sosem értettem, hogy miért érdekes 2-3 perc konstans pufogtatás) hiszem, hogy a finálé érdekes lett a rajongóknak, mert a megszokott, igen sűrű érzelmi töltet mellett több karakter sztorija megfutotta egy ívet benne, s bizonyos jövőbeni lehetőségek előtt is ajtót nyitott.

Azt viszont hadd jegyezzem meg, hogy bár az effélét szinte sosem veszem észre, de most a rendezés az agyamra ment. Már az elején teljesen funkciótlannak tűnt az áttűnésekkel operáló, művészinek beállított cold open, de végül még úgy ahogy értelmet nyert. Viszont később a fontoskodó, menőző beállítások, valamint a hirtelen minifókuszálások, és az ide-oda ingó kamera nagyon zavaró volt. Pedig nekem aztán semmi bajom általában a rángatózó képekkel.

Goodbye, Rosie.

Mindenki tudta, hogy a Rosewood-ot az első évadban csakis az Empire tartotta életben, a FOX azonban rendes volt, és adott egy teljes második szezont neki, ráadásul pénteken még komolyabb nézettségi elvárás sem volt a krimivel szemben, azonban az nem tudta megugrani az elvárt szintet. Így hát eljött érte a kaszás, és a kompletistáknak jelzem, hogy bár bizonyos résztörténetek kaptak egy-egy csúcspontot, természetesen nem lett elvarrva a legtöbb szál, köztük a legfontosabb sem: Rosie és Villa megkapta a fő cliffhanger-t is, amit sosem fognak már feloldani.

UPDATE: A sorozatot elkaszálták, nem lesz folytatása.

17 hozzászólás Ne habozz!

Neoprimitiv - 2017. 05. 10. 18:27

Az a baj, hogy ha a karakterek nem érdekesek (és itt nem csak a főszereplőkről van szó), akkor a WTWT nagyon gyorsan kifullad és unalmassá vagy idegesítővé válik. A Bones-nál (amennyit láttam belőle) nagyon jó volt a dinamika a csapaton belül és hosszabb ideig vendégeskedő visszatérő karakterekkel is. A Castle is pont addig működött, amíg a két karakter önmagában is érdekes volt és kapcsolódtak, időnként konfrontálódtak a környezetükkel.

Gitta - 2017. 06. 12. 18:12

Nem tudom nekem tetszett a sorozat èn mèg adnèk 1 èvadot a sztorinak hátha mèg jobb is kisülhet belőle lènyeg mi naponta nèztük nekem hiányozni fog!

Niki - 2017. 07. 07. 23:49

Én szerettem :) Jó lett volna egy 3.évad is.

Ingi - 2017. 08. 10. 20:16

Szintén szerettem a sorozatot!Kétszer is végignéztem mindkét évadot!Szerettem és szeretem is a Dr.Csontot s a többi krimi sorozatot!Szó ami szó,még egy évad Rosewoodot megnéztem volna!

Anikó - 2017. 08. 11. 08:24

Nekünk a férjemmel tetszett, szívesen néznénk a továbbiakat. De ha nem lesz, sajnáljuk. Nekünk tetszett a sokféle karakter benne. Üdvözlet

Sanyi - 2017. 08. 23. 19:38

Szerintem nagyon jó sorozat sajnálnám ha nem lenne folytatása.Mindig megnézzem inkább ezt 50szer mint a dr csontott jo lenne ha roseeknak is lenne még legalább 5 évada

winnie - 2017. 08. 23. 19:53

ennel konkretabban nem lehet leirni, nincs felteteles mod, a sorozatnak vege, sajnos nem lesz folytatasa.

bubu - 2017. 09. 05. 09:18

Mi is szívesen néztük. Én kötelezővé tenném minden elindított sorozatnak a lezárását ha nem is egy évaddal de legalább még 1-2 résszel. Sajnos több sorozattal is jártam már így. Ez szerintem a nézők érzelmi megkárosítása, törvénybe iktatnám.

demerzel - 2017. 09. 08. 08:49

Ms. Ortiz egyszerűen elragadó a képernyőn, és a főszereplők kémiája szuperül megvolt. Az ügyek kb. csak hátteret adtak kettejük elnyújtott, tüzes táncához.
Aki szerette a sorozatot, szerintem ezt szerette benne.

winnie - 2017. 09. 08. 09:28

demerzel: aki szerette a színészt, az csekkolja a Shooter 2. évadját, abban is kiemelt szerepet kap.

Burai melissza - 2017. 09. 18. 22:57

Imádom ezt a sorozatot minden jó volt benne! De miért lett vége?! És olvastam hogy nem is csinálnak 3. Évadot pont mikor a legjobb lenne?! Nagyon szépen kérek minden szerkeztőt meg mindenkit ☺ (nem nagyon értek hozzá) hogy legyen 3. Évad mert ha nem látom Rosewoodot abba bele halok! ☺

winnie - 2017. 09. 19. 07:57

azért lett vége, mert nagyon kevesen nézték. ennyi. vége, nem lesz folytatása, a színészek már máshol dolgoznak.

Mazsik - 2018. 01. 20. 09:59

Sajnálom én is, hogy vége, függő lettem. Évek óta ez volt mostanában az a műsor amit leültem megnézni. Bezzeg az elnyűt egy sablonra írt szerelmes xy (Szulejmán, Szultana., stb…) szappanoperákból egy rakással van.

Marcsi - 2018. 01. 22. 21:06

Én is nagyon szerettem ezt a sorozatot! Nagyon jó karakterek voltak benennne és a történések is izgik voltak! Sajnálom, hogy vége lett! 😟

koszi - 2018. 05. 10. 20:41

Hát! Az én véleményem szerint nagyon jó sorozat volt.. A mai napig nézem cool tv-n amikor adják/ interneten. Véleményem szerint ha több időt és évadot adtak volna neki kiforrta volna magát az egész sorozat. Szerintem nagyon jó lett volna a nézetsége is, bár biztos így is jó páran nézték. Sajnálom hogy vége lett.Személy szerint én biztosan figyelemmel kísértem volna a további eseményeket.

rechter - 2019. 02. 14. 20:02

Túl sok karakter, egyiket sem csinálták elég jóra. Az ügyek nagy része unalmas volt, csoda, hogy lett 2. évadja. Az évődés és a mindenki életébe beesik egy ex, egy mondvacsinált új nő/pali… mindegy ha barátok köztöt vagy mexikói szappanoperát nézne valaki, abban megy ez kb. Ami igazán jó lehetett volna annak meg még 2. évadot sem adnak…

winnie - 2019. 02. 14. 20:34

“. Ami igazán jó lehetett volna annak meg még 2. évadot sem adnak…”

vagy pedig már 3-4-5-6 éve megy. az az igazság, hogy attól, hogy valaki nem ismer igazán jó, sokadik évados sorozatokat, az csak azt jelenti, hogy még nem talált rájuk. túl sok a jó sorozat mostanság, minden héten indul vagy visszatér 3-4 remek darab.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz