login |

The Last Man on Earth: vége a 3. évadnak

2017. 05. 11. 18:02 - Írta: winnie

8 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

There’s no easy way to say this. So I’m gonna go ahead and sing it.

Tudom, hogy valamilyen szinten inkább dramedy a The Last Man on Earth, de valahogy nekem nem áll össze, hogy az egyik pillanatban rajzfilm-figuraként viselkedik némelyik karakter, a következőben pedig komolyan kellene vennem a halálos fenyegetést, legyen szó akár nukleárisról, akár egyetlen emberről.

Oké, Tandy nyilván Tandy. Vagy Phil, de a többiek voltak értelmesebbek is anno. Meg egyébként is, ha már Will Forte karakteréről van szó, akkor van olyan, aki nem unja egy kicsikét Tandy fogalmatlanságát? Sokáig zseniális volt a figura, akkor is, amikor “megváltozott”, de idővel elkezdett fárasztó lenni, és nem kell 180 fokos fordulatot vennie, de lehet, hogy nem ártana alakítani rajta egy kicsit.

A 3. évad végét elnézve egyébként is az lehetett a néző érzése, mintha (és nem szeretek ilyen kifejezést használni, mert az ellenkezőjét is jelentheti) elfogytak volna az ötletek, ezért muszáj volt ugrani egyet az időben, hogy ne kelljen olyan sokat várni arra, hogy új történeteket mesélhessenek el.

A finálé nagyjából azt a szintet hozta számomra, mint a legutóbb látott részek mindegyike: a potenciál megvan a sorozatban, a karakterek közti dinamika viszont totál kiapadt, humornak pedig csak nyomokban van jelenléte, maximum nevetséges pillanatok vannak akkor, amikor a karakterek nagyon hülyére veszik a figurát. De a normál, megírt poénoknak nyomát sem látom.

Viszont legalább a 4. évados berendelésnek örülhetnek a rajongók, mert olyan befejezése volt a finálénak, ami után érdemes lehet nézni a folytatást. Ezt mondjuk nem nevezném cliffhanger-nek, csak megalapoztak egy új status quo-nak, és egy új…

8 hozzászólás Ne habozz!

JKJ - 2017. 05. 11. 18:23

Ezt még komolyan nézi valaki? Sürgősen vizsgálja felül, hogy mivel tudná hasznosabban tölteni az idejét. Hint: Nézni egy másik sorozatot.

valee - 2017. 05. 11. 18:44

JKJ: Kaja közben pont jó ezt nézni.

winnie: nem kötekedésből, nem láttam a részt, de második kép nem spoileres a főoldalon?

winnie - 2017. 05. 11. 18:57

valee: lehet, előfordulhat, de milyen szempontból gondolod? a kissrác kapcsán, vagy más miatt? (még a kis csomag jut eszembe a kézben, de azt nem látni, hogy micsoda.)

heidfeld - 2017. 05. 11. 19:02

Imádtam az első két évadot. Alig vártam az új részeket.
Most a 3.11. részéig értem. Finoman fogalmazok, hogy nagyon kínos néha, Tandy meg totál nincs a valóságban. Tényleg nagyon ritkák a jó poénok.
Talán az lehet az elképzelés, hogy ilyen helyzetben miként fordulnak ki az emberek önmagukból.
Egyszerűen nem működik az évad. Talán tényleg elfogytak az ötletek. Hol van már, amikor a dagi táncolt a hulla mellett??? Tíz percig nevettem rajta. Most jó, ha néha elmosolyodok.
Kár érte.

valee - 2017. 05. 11. 19:59

winnie: igen Erica kezében a csomagra :) Mondjuk bármit jelenthet csak, ha azért szóltam hátha :)

winnie - 2017. 05. 11. 21:21

amikor betettem, fel sem tűnt, azóval teljesen jogos, de hátha másnak sem esik le.

ZöldM4cska - 2017. 05. 12. 02:18

1-2valóban sokkal jobb volt de én most is kitartok

igazából mindig reménykedtem benne hogy sorban MINDENKI vicces halált hal és Phill marad utoljára
talán majd a 4dik (utolsó?) évadban kedvemre tesznek :-)

Hezw - 2017. 05. 16. 17:59

Én ezt a sorozatot már rég csak a dráma miatt nézem. Ki éli túl ki hal meg, mi fog történni a vírussal és velük. Tandy egyenesen idegesítő, poéntalan POFÁNVÁGNÁM. De ha már ideág eljöttem érdekel a sorsuk ezeknek a karaktereknek.
És valljuk be azért néha meg tudnak lepni, és “szárnyal” a történet WINK WINK ;)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz