login |

Superior Donuts: vége az 1. évadnak

2017. 05. 12. 18:20 - Írta: human

7 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

Amikor osztottuk szét a finálékat akkor nyugodt szívvel vállaltam be a CBS sitcomját, mivel vissza akartam nézni bele az első két rész után amúgy is. Hát, felesleges volt, pont olyan keveréket nyújtott a végén is, mint az elején. Ez akár pozitívum is lehetne.

Az alapokról bővebben winnie pilotkritikájában olvashattok, amivel minimum pontszámilag simán egyet is értettem. Problémám, hogy a sorozat ennyi sitcommal a hátam mögött ez nagyon nagy középszer. Még a kommerszek között is.

A Superior Donuts nyilván nem valami elvont komédiával csap össze, hanem a Seinfeld, Friends és hasonlók nyomdokain haladókkal. Nemcsak az élő közönség nevetése miatt teszi ezt, hanem a témák és írás alapján is, és ezeknek a közelébe sincs, hiába van pár veterán komikus a szereplőgárdában.

A sorozatnak egyetlen tényleges előnye van: az érzelmi része. Igen, egy komédiáról beszélünk, de közben mégis csak egy fánkboltban összejövő társaságról, akik között akad pár szívmelengető pillanat. És ezt nem cinikusan írom.

A gond, hogy a viszonylag korrekt érzelmi alapok mellett sajnos a poénok egyáltalán nem ütnek, amit ez esetben is aláhúz a nézők folyamatos röhögése nevetése. Valami hihetetlen miken szakadnak, konkrétan elrettentő. Így igazából pont a formátuma nyírja ki számomra a Superior Donuts-ot.

Részemről képtelenség, hogy ilyesmire még valaha komolyabban szánjak időt, főleg ha ennyire hidegen hagynak a karakterek, ami valljuk be, egy többkamerás sitcomhoz mindenképp kéne. Ugye a folytatás már a zsákban, szóval aki bírta a sorozatot, az örülhet jövőre is.

7 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 05. 12. 18:22

nálam pont a hatéron van, lehet, hogy jövőre a kevin can wait helyett ezt nézem, nem tudom. a karakterek ugyanis bejönnek. legalábbis a főszereplő duó, meg a rasszista, kapitalista arab, és a sokmunkás. az látható, hogy ez a sorozat is topical akar lenni, azaz minden részben egy témát jár körbe, nem annyira a karakterekkel foglalkozik meg a sztorival.

de még nem billent át a határon. teljesen korrekt, a legtöbb többkamerásnál szívesebben nézem. lehet, hogy csak az a baj, hogy oké, jók a karakterek, de nem kiemelkedőek, és a dinamikák sem zseniálisak, csak rendben vannak.

lalakov - 2017. 05. 12. 18:41

Végignéztem, számomra kellemes időtöltés volt.

Deny - 2017. 05. 12. 18:48

Nekem is tetszett, ha a 2BG kaszát kap, ezt elfogadnám amolyan light-osabb pótléknak. Nem nagy szám, de kellemes. Voltak azért poénok, amik elég nagyot ütöttek, főleg politikai jellegűek. A karaktereket megszerettem, jópofák. Randy és Foz a kedvencem. 6/10.

galocza - 2017. 05. 12. 18:53

“nagy középszer”, hát az, vagy az alatt.
mindamellett én jól elrágógumizom rajta, + van benne peggy bundy, + az öregúr első szerepe, ahol határozottan kedvelem (numb3rs, forever, brrrr).

bikkbakk - 2017. 05. 12. 21:44

én kifejezetten kedveltem, kellemes, pozitív, keddenként az első dolog volt, amit megnéztem.

bikkbakk - 2017. 05. 12. 21:46

galocza,

ajánlom figyelmedbe a Taxit.

galocza - 2017. 05. 13. 07:13

koszi, ratekintunk 8)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz