login |

The Amazing Race – 29×08: Not a runner

2017. 05. 12. 19:53 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

It’s not us! It’s not us! It’s not us!

Na, itt aztán kellett futni ezen a szakaszon. És nyilván nem ezzel hozható összefüggésben, de így, az évad vége fele bizony egyes csapatokon elhatalmasodott a fáradás, és többen is végzetesnek tetsző hibákat vétettek.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Liz és Michael esett ki.

Lehet, hogy végül nem számított, hogy speed bump-olniuk is kellett, de az biztos, hogy elég nagy hiba volt az eltévedés, még akkor is, ha nagyobbnak állították be a snittek, mint valójában. Legalábbis az ugyancsak nagyot hibázó Team Fun nem ment el a hegyekbe a világvégére, mégis Liz-ék mögött volt. De végül sikerült nekik előzni. Ettől még persze izgalmas volt a versengés, és a rész is kifejezetten szórakoztató lett.

Sőt, Michael-ék esetében mintha a kecskés mulasztás is nagyobb hiba lett volna, de a látszat gondolom, csalt, pár percről volt csak szó. Ami persze bőven elég, ha fej fej melletti a küzdelem.

Ismét volt egy Double U-Turn, mely során tök véletlenül a két nagyot hibázó csapatot büntették tovább, és ha a következő körben nem fognak utazni, akkor kellemetlen helyzetbe kerülhetnek Becca-ék. (Érdekes volt egyébként megfigyelni a csapatokat, az egyik abszolút pozitív volt, a másik inkább negatív, de a végére azért helyrerázódtak.)

Second’s fine.

Ehh, milyen bosszantó volt, hogy mutatták a sok kaját, és sem a sajtot, sem a belsőségeket nem kellett megenniük – csak nekem hiányoznak a komolyabb, kajálós feladatok? Nem akarom, hogy hányásig tartson, de az a kevés hal Norvégiában kutyafüle volt. (Egyébként a road block-nál azt hittem, hogy Brooke-nak esélye sincs, de megemberelte magát, és lelazázta a feladatot.)

Érdekességként, a csapatok eddigi helyezései, mert a Team LoLo 4. helyezett rekordja nem kicsit meglepett:

  • Tara & Joey: 6. – 7. – 2. – 1. – 1. – 3. – 3. – 1.
  • Matt & Redmond: 3. – 3. – 4. – 4. – 2. – 2. – 1. – 2.
  • Brooke & Scott: 4. – 6. – 6. – 7. – 6. – 5. – 4. – 3.
  • Logan & London: 8. – 8. – 5. – 5. – 5. – 6. – 5. – 4.
  • Becca & Floyd: 2. – 5. – 8. – 2. – 3. – 1. – 2. – 5.
  • Liz & Michael: 10. – 1. – 1. – 3. – 7. – 4. – 6. – 6.

Érdekes lesz a hajrá.

   

7 hozzászólás Ne habozz!

Enzo - 2017. 05. 12. 20:23

29×08
Több dolgot is bírtam ebben a részben: például hogy nagyrészt maguk vezettek a csapatok, nem taxizás meg repülőzés volt, ez a leginkább fair közlekedési mód, mert saját maguktól függenek csak (nagyrészt). Tetszett a pluszfeladat is (ami nem Detour/Roadblock), illetve a szamárhúzás is egy vicces visszatérő elem, most mondjuk kevésbé voltak makacsok.

Liz és Michaeltől búcsúzunk, a harmadik utolsónak beérést már nem úszták meg – örültem, hogy Team Fun még marad :) Lizék megint nem tudtak tájékozódni, de most inkább Michael volt a hibás (aztán meg ugye a kecskés dolgot is benézték). Azt sejtettem, hogy a lépcsőket “szeretni” fogja hentesünk, így is lett :D A mutatott flashbackek tükrében mondjuk ez a U-Turnölés így tényleg nem volt túl korrekt Brooke-éktól…

Apropó U-Turn, ez volt a harmadik (és gondolom utolsó) az évadban, kicsit szerintem eggyel több, mint kéne. Posztreakció: “tök véletlenül a két nagyot hibázó csapatot büntették tovább” -> hát, azért annyira nem véletlen… mivel ők hibáztak, ezért nyilván nem ők értek oda először, és mivel az első 3 csapat kb egyszerre volt a U-Turn boardnál, a maradék 3-ból kellett 2-t büntetni, így nem volt sok választási lehetőség. Team Fun legalább példás pozitivizmussal fogadta, és utána is sziporkáztak az egész részben: Speedy McSpeederson nevű szamár (még ki is írták :DDD), Becca szamárhang-utánzása, a “sneaky little cheese lady”… :D

Tarának igazán testhezálló volt az őrségváltásos feladat, és még egy első helyet behúztak, nem semmi. És talán nem is veszekedtek az egész évadban, lassan döntős contenderek nálam. Amúgy ha más lesz az első, akkor utat nyernek? Eddig ezzel együtt 3 szakaszgyőzelmük van, de az egyiknél ment tovább a játék, előtte pedig (direkt visszanéztem) szintén pénzt nyertek… vajon direkt nem kapnak utat, mert fura lenne, vagy csak túlgondolom?

Darabkák:
– A kiskecskék milyen aranyosak voltak :3
– #HetiScott: “Go Brooke!” *utána halkan:* “she needs me encouraging her” :DDD meg a beérkezésnél megdicsérte, hogy milyen helyes a fogadósrác :D
– Redmond most említette, hogy számolják a roadblock-okat, erről ugye volt szó itt a kommentekben korábban, hogy ez a szabály még él-e.
– Már a harmadik helyezett csapat is olyan sötétben ért be, ahogy máskor az utolsók szoktak :D
– A stadion viszont milyen hangulatosan nézett ki a sötétben megvilágítva!
– Elég undi volt a speed bump-os belsőségesdi, de legalább Michaelnek testhezálló. Gusztustalan kajás feladat tényleg lehetne amúgy.
– LoLoékon én is meglepődtem, hogy nem volt még jobb helyezésük :D Na majd a döntőben ;) (köszi a kilistázást, érdekes!)

Frissített kedvenclista:
{hajrá}
TeamFun
Team LoLo
{közepes}
TaraJoey
MattRedmond ▲
{unszimpi}
ScottBrooke

Dregnarr1 - 2017. 05. 13. 07:30

A szamár kiírásán felnevettem, váratlanul ért. Jó rész volt, nagyon zsúfoltnak is éreztem, nem értettem hogyan fér bele minden, de így kellene mindig, mutatni a köztes feladatokat és egyebeket.

Zsolt - 2017. 05. 13. 10:30

A kezdetektől három csapat volt szimpatikus. Ebből most az egyik búcsúzott. Korábban volt rá példa, hogy az a csapat amelyik kétszer-háromszor megúszta a kiesést bekerült a top 3-ba, ebben reménykedtem most is. Ezek után remélem a The Boys vagy a Team Fun közül kerül ki a győztes.

natasa - 2017. 05. 13. 18:02

Így az évad végéhez közeledve úgy érzem nem rontott a játéknak, hogy idegeneket raktak össze. Nálam a fiú csapat a favorit kicsit a néhány évvel ezelőtti hokis testvérekre emlékeztetnek. Persze a Team Fun győzelme nagyon szép lenne, de nem tudom a srácokkal szemben nyerhetnek e. Lolo páros pont olyan semmilyen, mint a nevük. Brooke és Scott pedig szörnyű együtt és egyikük sem segít a helyzeten. Ez az évad valahogy jobban fenntartja az érdeklődésem, mint az előző 1-2 bár nem tudnám meg mondani miért :)

winnie - 2017. 05. 13. 19:29

“Lolo páros pont olyan semmilyen, mint a nevük”

nemáááá:) én csak azért szurkolok neki, mert london minden, csak nem semmilyen, ahogy mindig pofákat vág, lelkesedik és folyton felugrál a pasira, marha jó. tény, hogy logan nem tudom, hogy került oda, mert még mindig gőzöm nincs arról, hogy mi a személyisége, nem tudom, hogy csinálja.

Deny - 2017. 05. 14. 18:29

Én #TeamFun fan vagyok, all the way! Egyszerűen imádom őket, szeretem az ilyen életvidám embereket, és a tetejébe még ügyesek is. A többiek nekem a középmezőny, akikhez elég semlegesen viszonyulok. Mindegyik csapatnak megvannak a maga pillanatai, de igazából tökmindegy, hogy ki esik ki közülük, és ki marad bent. Scottéktól viszont remélem, minél előbb megszabadulunk, mert kezdenek egyre jobban idegesíteni.

Dregnarr1 - 2017. 05. 14. 21:37

Tara&Joey-ra szavazok, nyugis, aranyos pár!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz