login |

2017/18 – Az NBC újoncai (6.) – Will & Grace

2017. 05. 14. 23:10 - Írta: winnie

17 hozzászólás | kategória: 2017/18,

WILL & GRACE

Készítő: Max Mutchnick és David Kohan (Clipped, Partners, Four Kings, Twins) (pilotrendező: James Burrows)
Szereplők: Debra Messing (The Mysteries of Laura, Smash, The Starter Wife), Eric McCormack (Travelers, Perception, Trust Me), Megan Mullally (Breaking In, Childrens Hospital, In The Motherhood, You, Me and The Apocalypse), Sean Hayes (The Millers, Sean Saves The World)
Várható indulás: 2017. csütörtök, 20.00 (12 rész)

Sztori: többkamerás szitkom, az 1998 és 2006 között 8 évadot megért klasszikus szitkom felélesztése/folytatása, mely egy hetero belső építész nőről és egy meleg ügyvéd férfiról szól, valamint két  jóbarátjukról, előbbi alkoholista, semmire sem jó, gazdagférjes “asszisztenséről”, és utóbbi, ugyancsak meleg barátjáról, egy küszködő színészről. (Pilot nélkül lett berendelve.)

winnie szerint látatlanban: nem voltam oda a Will & Grace-ért anno (az nem kifejezés), bár amikor két éve megnéztem egy új rovat kedvéért az első 3 részt, akkor kellemes, de nem nézős csalódás volt a végeredmény. Kerülgethetném a kását, meg óvatos duhajkodhatnék, de tök felesleges: többkamerás (nem nyerő), a készítők változatlanok (egy sorozat azért bejött tőlük, ja, nem, mert még egy, sok meg nem), a karakterek ugyanazok (korábban sem érdekeltek), a színészek is inkább csak szimpatikusak, de nem vagyok oda értük, szóval 0%. Eddig sem volt nézős, nyilván most sem lesz az. Miért várjam akkor? Mert hátha?

human szerint látatlanban: a felélesztés, ami minimálisan sem érdekel. Azt hiszem csatlakozok a 0%-hoz. Pár részt láttam, de ennél sosem értettem a hype-ot.

17 hozzászólás Ne habozz!

fireblade"pistike" - 2017. 05. 14. 23:20

pfff..ez egy nagy nulla..így előre is

LaCRossE - 2017. 05. 14. 23:21

Nem.

energy - 2017. 05. 14. 23:25

Régen szerettem, de most nem érdekel. Eric McCormack sorozatait nagyon szeretem!

pody - 2017. 05. 14. 23:25

egyik total erthetetlen kedvenc kintrol, abszolut nezhetetlen, neha nehez feldolgoni, hogy mikbol lesz siker

Thomas - 2017. 05. 15. 00:36

Érdekel ez bárkit is, aki nem látta az első 8 évadot, és még csak nem is tervezi megnézni? Na ugye. Megan Mullally-tól amúgy is falra mászok, szóval ez totálisan 0%.

coligny - 2017. 05. 15. 08:13

8 évadot megért?

goodjohnwin - 2017. 05. 15. 08:29

Kicsit furcsa ez a nagy negativitás, még feltételezésekre is okot ad a hazai társadalom előítéletességével kapcsolatban, de tegyük fel, hogy nehéz volt követni a kortárs popkulturális utalások miatt… (nem).

Az eredetinek megvoltak az érzelmes, felemelő pillanatai barátságról, bizalomról, ugyanakkor nagyszerű lehetőséget biztosított a színészeknek egy kis jutalomjátékra – különösen igaz ez a sztárvendégekre (van még egy sorozat a Glee-n kívül, amibe ennyien beugrottak?)
Itt láttam először élőben leadott epizódokat, azóta is ezek a kedvenceim, csodálom, hogy azóta is csak az Undateable kísérletezett ezzel (ha nem tévedek..).

A felmelegítés-folytatás koncepcióval kapcsolatban kicsit szkeptikus vagyok, a sorozat végére kialakult egy élethelyzet, amit most félek, hogy figyelmen kívül hagynak, pedig Bobby Cannavale is visszatérhetne ezzel a Bakelit bukása után, Harry Connick Jr-ról nem is beszélve.

Biztos vagyok benne, hogy az írók-alkotók humora a régi, de a W&G varázsa a Jóbarátokhoz vagy az Így jártam…-hoz hasonlóan az volt, hogy egy bizonyos, átmeneti élethelyzetben játszódtak, és ezt nem tudom, hogy fogják most megoldani. Legnagyobb félelmem, hogy Jack és Karen bohózata lesz kihangsúlyozva, ami kicsit lehúzhatja a minőséget.

Ettől függetlenül nagyon várós!

Flanker - 2017. 05. 15. 08:38

Nope

A. - 2017. 05. 15. 09:12

goodjohnwin +1

winnie - 2017. 05. 15. 09:30

goodjohnwin: nem hiszem, hogy érdemes bármi következtetést levonni a fentiekből. aki eddig nem nézte, az eddig sem fogja, ergó cseppet sem érdekli. aki meg nézte, az tuti, hogy fogja, legalábbis várja. igazából elég ritka a középút. (ha új lenne, akkor nyilván engem is érdekelne, de így csak annyira érdekel, mint egy általam nem nézett szitkom 9. évadja. semennyire.)

viszont.

itthon a sorozat elég sikeres volt, sok rajongója van a tévés sugárzásnak köszönhetően (bér nem ismétlik nagyon) – szóval ez ellentmond annak, amit írsz. az, hogy a junkie-k között nem annyira kult (nyilván itt is van bőven rajongó), az egy dolog, de nálam például az egésznek az az oka, hogy amikor láttam pár részt, elég fájdalmasan humortalan volt. legalábbis akkor. amikor elkezdtem az elejét újranézni, akkor mint írtam, nem volt rossz, de annyira jó sem, hogy megragadjon.

len90 - 2017. 05. 15. 09:50

Én anno a Viasat3-on láttam belőle egy évadot, mikor gimis voltam és még otthon laktam szombat délutánonként adták és szombat délutáni elfoglaltságnak jó volt, de annyira nem kattantam rá, hogy leadaráljam az egészet, bár most a cikk kapcsán elgondolkodtam rajta.

Amúgy anno emlékszem itthon is az első vetítés alkalmával a Jóbarátokkal tették párba és tényleg több ismerősöm is mondta, hogy alapból nem nézi a téma miatt, szóval szerintem lehet valami abban amit Goodjohnwin írt, de szerintem azért így 10-15 évvel később kicsit már más a helyzet, a Modern Family is sikeres tudott lenni itthon.

Ami nekem inkább furcsa, hogyha jól emlékszem Amerikában azért ez a sorozat elég lead-in dependent volt és hatalmasat csökkent a nézettsége, amikor a korábban előtte futó Jóbarátok lekerült a műsorról, és utána 2 évadon belül ez is kaszát kapott és az utolsó évad már eleve csak “itszteletből” készült el, hogy 7 év után a rajongók azért kapjanak lezárást, plusz ugye akkor haldoklott egyébként is az NBC komédia csütörtökje, szóval kb. a többi sorozat sem volt sokkal jobb állapotban, mégis engem pont emiatt meglepett a felélesztés híre.

winnie - 2017. 05. 15. 11:45

“hogyha jól emlékszem Amerikában azért ez a sorozat elég lead-in dependent volt ”

én ezért kicsit mindig fújtam is rá, hogy mennyire nem fair, de végülis ez megtartotta a nézettséget, míg más sorozatok, mint például a coupling nem, szóval biztosan nem volt véletlen.

de a friends eltűnése után látványos volt a nézők eltűnése is.

goodjohnwin - 2017. 05. 15. 18:24

@Winnie: itthon csak a Viasat próbálkozott a sorozattal, és minden volt, csak nem siker – ha az lett volna, most nem csak kora reggel menne 7 óra előtt… és ez 10 éve sem volt másképpen.

Ami a bepróbálást illeti: ez a sorozat is, mint sok másik, nem az első 3 epizódban csillogtatja meg erősségét, hanem, miután “beindult”.
Az első 1-2 részben még a karakterek dinamikája is kicsit más, ezt később hangolták be arra, ami végül a sorozat hangneme lett 8 évadon át.
Humortalanság: szerintem kevés olyan szitkom van, amibe ha a közepén belenézünk – és ennél fogva nem vagyunk képben a karakterekkel, a viccességet előhívó körülményekkel – azonnal működni fog és hangosan hahotázunk.

Sok olyan sorozat van, ami szerintem is érthetetlen módon élt meg 7-8-12 évadot (Férjek gyöngye, Jim szerint, Két férfi és egy kicsi), de ezek érdekes módon mind sikeresek itthon, elég prosztók is mondjuk, de ezek szerint az én ízlésemmel és toleranciámmal van a baj. Mindenesetre egy szakmai oldalon, az NBC “must see TV” korszakának egyik fontos elemét nem hiszem, hogy csak úgy le kellene söpörni az asztalról.

goodjohnwin - 2017. 05. 15. 22:38

tessék kérem, itt a trailer, ami sokkal jobban alátámasztja az érvelésem, mint bármi más: http://www.imdb.com/list/ls053181649/videoplayer/vi1235204377

Az egész projektben csak a színészek agyonplasztikázott arca aggasztó, ez a Scrubs-reunion során is szíven ütött, az Undateable utolsó évadában. Érdekes módon épen Megan Mullaly marad ki ebből, de a többiek eléggé ráfeküdtek a témára, de hát ez Hollywood…

A trailer amúgy összefoglalja a sorozat lényegét: a bennfentes poénokat, a musicalek szeretetét és Megan profizmusát, amikor csipogó hangon énekel, a természetes hangfekvésétől teljesen idegen módon.

Ha a férjeet nem hozzák vissza, levélbombát fogok küldeni a KoMut Productions-nek… (kár, hogy Beverly Leslie-t kinyírták a sorozatfináléban…)

winnie - 2017. 05. 16. 07:34

kíváncsi leszek, hogy a magyar nézők, hogy fogják tolerálni karent eredetiben. mert ugye nálunk a szinkronban normális a hangja, ellenben eredetiben, ugye…:)

winnie - 2017. 05. 16. 08:04

goodjohnwin: ezt az agyonplasztikázós lenézést egyébként sosem értettem egyébként. nem kell semmit plasztikázni ahhoz, hogy valakinek ilyen legyen az arca…

“itthon csak a Viasat próbálkozott a sorozattal, és minden volt, csak nem siker – ha az lett volna, most nem csak kora reggel menne 7 óra előtt… és ez 10 éve sem volt másképpen.”

akkor úgy írom, hogy nézett. mert akkor, más körülmények között jobb számokat ért el, mint ma sok más sorozat, és végig is vitték (nem mindig ideális időpontban), szóval azért a will és grace (viasat-szinten) siker volt, vagy ha nem az, akkor egy biztos: kedvelt. még akkor is, ha utána leépítette a csatorna a portfolióját. azt hittem, hogy nem is ismétlik, de az, hogy ismétlik (mindegy, hogy mikor) az is beszédes, hiszen most is el lehet adni.

“mi a bepróbálást illeti: ez a sorozat is, mint sok másik, nem az első 3 epizódban csillogtatja meg erősségét, hanem, miután “beindult”.”

elhiszem, de egyrészt nem a többség nem fog várni sok részt arra, hogy talán tetszeni fog neki idővel (de jobb eséllyel nem, ha az eleje nem jött be), másrészt meg ember legyen a talpán, aki meg tudja mondani, hogy tényleg bejön-e neki, vagy csak megszokta a sorozatot, a poénokat, a karaktereket.

én speciel menekülök a megszokástól, nem akar semmit sem azért nézni, mert ismerőssé vált. de ez nem rólam szólt, csak egy példa volt a 3 résszel, mert annyit néztem meg ahhoz, hogy posztot írjak róla.

“Humortalanság: szerintem kevés olyan szitkom van, amibe ha a közepén belenézünk”

szerintem ami jó, az jó mindig. a többkamerás szitkomoknál egyébként is előbb a poénok jönnek és csak utána a karakterek. az 1995 és 2005 között indult szitkomoknál (és más sorozatoknál) mind középen kellett kezdenem. és ami tetszett, az tetszett. ami nem, az nem. ld. a W&G jó példa erre. oké, hogy amikor belenéztem (még azt is meg tudom mondani, hogy az 5×10-be, 2004-ben), akkor szörnyűnek találtam, és 2015-ben 10 évvel idősebb szemmel a pilot már közepes volt, de a konklúzió ugyanaz: nem nézős.

(még jó, hogy nincs itt joe-ker, aki a blog indulásakor nagyon durva indulatszavakkal emlegette a W&G-t.)

azzal egyetértek, hogy nem kell lesöpörni, de én tényleg csak azt írtam, hogy akit eddig nem érdekelt, azt semennyire sem fogja. akit meg érdekelt, azt ismét fogja.

goodjohnwin - 2017. 05. 16. 13:29

@winnie: OK, ami a közepén való bepróbálást illeti, azzal néha én is így vagyok, legalábbis a Mom és még egy-két sorozat esetében így próbálom megérteni, miért kedvelik őket… és arra jutok, hogy nem derült ki, mert a tesztepizód sem segített.

Ettől fügetlenül, a megszokás és a megismerés nem ugyanaz szerintem, és a szitkomoknál fontos a kontextus, az tesz humorossá jelenteket, ami kívülállóknak nehezebben érthető.

Mindegy is, a W&G nem igazán tucatszitkom, ami jó, de ezáltal szűkül a célközönség is, és ezt el kell fogadni. Szerintem az átlagtól való eltérés pozitív irányú, de ez nézőpontfüggő. A lényeg, hogy visszahozzák :)

plasztikázás: nem szeretem nézni, amikor emberek arca robotszerűvé válik vagy eltorzul a felvarrások-feltöltséek mentén. Az nem zavar, ha természetes módon öregszik, de elég hamar kiszúrom a beavatkozásokat és rossz látni. Főleg, ha annyira nem is lenne az ilyen beavatkozásokra szükség… (halló, Eric McCormack!)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz