login |

Hírvasárnap – The Son 2. évad! Baby Daddy-kasza!

2017. 05. 14. 09:15 - Írta: winnie

49 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Az upfronts holnap kezd, de ma délután elvileg az NBC be fogja jelenteni a műsorrendjét.
 • Ha valaki lemaradt volna: keddi, szerdai, csütörtöki, pénteki és szombati országos berendelések és kaszák. Köztük a Timeless kaszája, majd pár nappal későbbi berendelése.
 • Mai magyar premier: Paktum 2. évad
 • Premier: Motherboard S1, Fatal Vows S5, How The World Ends S1, Bizarre Bodies S4 + Finálé: Hawaii Five-0 S7, Shark Tank S8, Ghost Brothers S2, American Race S1, Road Hauks S1
 • Sorozatberendelés: 911 – FOX, 13 rész, készítő: Ryan Murphy és Brad Falchuk, főszereplő: Angela Bassett. Egyelőre csak annyit tudni róla, hogy a segélyhívó számra befutó hívásokat kezelőkről szólna.
 • Érdekességképp: a Timeless azért lett főleg kasza, mert a Warner stúdió bevételrészesedést és tulajdonrészt ajánlott az NBC-nek, ha folytatja Blindspot-ot, a Sony stúdió a Timeless-ért kevesebbet adott volna, és az NBC főleg kreatív befolyást akart. A terv a 2018-as (tavaszi vagy nyári) 2. évadra 10 rész, 20:00-s kezdési időpont, még inkább családi jelleg. (Egyébként a Sony ezért is harcolt nagyon, s kapott állítólag több ajánlatot a sorozatért, mert egy hosszú évadokon át futó franchise lehetőségét látják a Timeless-ben.)
 • A 2 Broke Girls kaszája is a járulékos bevételekre volt visszavezethető. Mivel nem saját sorozata a CBS-nek, hanem külső stúdió (Warner) csinálja, ezért hosszú hónapok tárgyalásai után született meg a döntés, miután a csatorna nem nagyon kapott volna járulékos bevételeket. (A 2 Broke Girls kábeles utósugárzásos szerződése az egyik legjövedelmezőbb.) Próbáltak megegyezni egy 13-18 részes szezonban, de nem jött össze.
 • (Egyébként a 2 Broke Girls-ben a 7. évadra Cher-t akarták megszerezni Max anyjának szerepére.)
 • Ryan Eggold (Tom) vissza fog térni a The Blacklist: Redemption-ből a The Blacklist 5. évadjára állandó szereplőnek.
 • Rebecca Mader (Zelena) sem tér vissza állandó szereplőként a Once Upon a Time 7. évadjára, távozik Ginnifer Goodwin, Josh Dallas, Jared Gilmore és Emilie de Ravin – a készítők szerint mindegyiket látni fogjuk még.
 • A CBS által sorozatnak berendelt újabb pilotok: By The Book, Instinct, SWAT, SEAL Team, Wisdom of The Crowd, 9JKL, Me, Myself & I
 • Az ABC által sorozatnak berendelt újabb pilotok: Splitting Up Together, Deception,
 • A CW be nem rendelt pilotjait (Insatiable, Searchers) még nem halottak.
 • Az NBC által sorozatnak berendelt újabb pilotok: Reverie, Champions,
 • Az ABC passzolta a Household Name-et (Carol Burnett-tel) és Marc Cherry-féle krimit (Reba McEntire-rel), de mindkettő életben van még. Előbbit átalakíthatják, utóbbit más csatornának próbálják meg eladni.
 • A CBS passzolta a The Get-et, a Mission Control-t és a Perfect Citizen-t. Valamint a Real Life-ot, a Brothered Up-ot és a Distefano-t.
 • Az AMC berendelte a The Son 2. évadját.
 • A Freeform elkaszálta a Baby Daddy-t. (Érdekesség: az volt a terv, hogy a sorozat kap plusz 10 részt az S6-ra, de miután az ABC passzolta a Black-ish spinoffját és a Freeform átvette azt, a csatorna az új sorozatra fogja fordítani a Baby Daddy-re szánt pénzt. Így a BD a 100. epizóddal fog leköszönni.)
 • Az eddig a Law & Order: SVU-t vivő Rick Eid lesz a Chicago PD új showrunnerje.
 • Michael Brandt, a Chicago Fire egyik showrunnerje is távozik, így Derek Haas egyedül viszi tovább a szériát. Távozik még a Chicago Fire-től Joe Chappelle, executive producer házi rendező és a Chicago PD-től Michael Tinker, executive producer, házi rendező. Előbbi helyét Reza Tabrizi veheti át.
 • Szerintem a Designated Survivor rekordot dönt, ugyanis megint showrunner-csere lesz. A készítő David Guggenheim, a pilotnál még Amy Harris volt a showrunner, a helyére jött Jon Harmon Feldman, akit féltávon Jeff Melvoin váltott. Melvoin maradni fog executive producer, hogy Keith Eisner lesz az utódja.

49 hozzászólás Ne habozz!

GYV - 2017. 05. 14. 09:29
OBI - 2017. 05. 14. 09:41

Szeretném meg kérdezni hogy mi a helyzet az Alkonyatól Pirkadatig sorozattal?
Kaszát kapot vagy még mindig azóta folynak a tárgyalások …
Azt tudom hogy a szinészeknek már lejárt a szerződés..

winnie - 2017. 05. 14. 09:43

igen, ez a tipikus “nincs hír” kategória. szerintem abban a formában, ahogy eddig ment, megszűnik, de mindenképp valahogy folytatni akarják, ami csak megegyezés kérdése. az a gond, hogy nem tudjuk, hogy a csatornának mik a tervei sorozatos fronton. akarnak-e még saját sorozatokat, stb.

swford - 2017. 05. 14. 09:44

Emilie szerepe eddig sem volt sok a Once-ban. Aludt. Nem egy nagy színésznő.

Snoopyzit30 - 2017. 05. 14. 09:46

The Son eddig tetszik nekem, szóval örülök a 2.évados berendelésnek.

Lajosék a másodikról - 2017. 05. 14. 10:03

Mehet is a hét dumájának a:

“Sources tell The Hollywood Reporter that the independent studio had been offering the lion’s share of the profits to NBC in exchange for the renewal as SPT believe in the show’s creative and that it has a solid chance to be a long-running, family-friendly franchise.”

Irigylem az optimizmusukat.

heidfeld - 2017. 05. 14. 10:09

Rebbeca Mader nagyon jó színésznő, többire kár a szót vesztegetni… 5. évadban pártól meg lehetett volna szabadulni, de ugye jött egy terhesség.
Designated Survivor nálam már volt háromszor is heti legjobb. Ahogy olvasom a kibeszélőben 2 fő gond van vele: Kirkman állandóan a szemüvegét pakolgatja. Több ezer, fontos ember halálával induló ügyben, jó esetben 5 ember nyomoz.. Nincs főnök, aki szóljon az íróknak, hogy mekkora butaság ez? Vagy nagyok lennének a költségek?

winnie - 2017. 05. 14. 10:18

Lajosék a másodikról: szerintem lehet benne valami, ezt írtam a régi kritikákban is, hogy családi sorozatként, erős történelmi aspektussal nagyon jól működne, de akkor eleve erre kéne fókuszálni. ez tipikusan az a sorozat lehet, amit gyerekek marha jól tudnak nézni a szüleikkel.

winnie - 2017. 05. 14. 10:23

heidfeld: ha a sztori jó lenne, akkor nem hiszem, hogy apróságokon fennakadnának, de nem látom, hogy mi van a sorozatban, viszont plusz szereplőket csak akkor szoktak behozni, ha van jelentőségük. csak azért, hogy mások mondatait elmondják, nem érdemes (a költségvonzata elég nagy, és érdemesebb fontosabb dolgokra elkölteni a bérüket), és azért sem, hogy kövessenek valakiket.

mindig mondhatják, hogy mások is nyomoznak, csak nem mutatják őket, mert tipikusan az ő interakcióik lennének az első jelenetek, amiket egy adott rész utómunkái során kivágnának, mert semmi pluszt nem adnak a sztorihoz. egy szkript esetében tényleg a hatékonyság a legfontosabb, még a párbeszédek első és utolsó sorait is le kell nyesni, köszönés, felvezetés, minden egyéb kuka, csak az infó átadására kell szorítkozni. a lehető legkevesebb szereplővel és lehetőleg a sorozat állandó díszleteiben.

swford - 2017. 05. 14. 10:29

Nekem most az a kedvencem, hogy azon sírnak sokan, hogy Colin miért nem hagyta ott a sorozatot, ha Jennifer igen. Plusz azért szív most Lana meg Colin mert ők a legnépszerűbbek és az ABC őket akarta.

Lui - 2017. 05. 14. 10:42

na, “családi jelleg”. akkor nem kell nagyon folytatnom majd a Timeless-t a második évaddal. Sztem pont úgy lenne az egész egyedibb, ütősebb, ha nem finomkodnának..

WillTraveler - 2017. 05. 14. 10:51

Upfronts OFF (CW):
Ahogy írtad winnie, felkerült a Frequency és a No Tomorrow pár perces lezáró epilógusa a CW honlapjára. Azt tapasztaltam, hogy magyar IP-vel bajos az elérése, ezért feltettem indára, hátha valakinek segít :)
Frequency esetében ez a teljes videó, míg No Tomorrow esetén – mivel az egész részhez csapták hozzá az epilógust, ezért – csak a rész végi új anyag, amit most vágtak bele.
http://indavideo.hu/video/Frequency_Epilogue
http://indavideo.hu/video/No_Tomorrow_Epilogue

Neoprimitiv - 2017. 05. 14. 11:00

swford: ez mindig lemegy a shipper sorozatoknál. Ami vicces az az, hogy pl. senki nem hibáztatta Lana Parillat, amikor Sean Maguire-t kiírták, hogy ő miért marad. (Pedig ott nem is a színész akart távozni, ellentétben Jennifer Morrisonnal.)

swford - 2017. 05. 14. 11:04

Neoprimitiv: Ja. Most Jennifer a szent holott ő dobbantott, míg Colin az áruló, aki egy évvel később jött és eleve élő szerződése volt. Csak azt nem értem miért felelt meg az egész Robertnek. Ja, és Jennifer vállalt egy epizódot. Annyira kedves. George Colooney is lojálisabb volt az ER-hoz. Pedig ő George Clooney.

LaCRossE - 2017. 05. 14. 11:05

Nem értem a Chicago Justice körülötti késlekedést, látván a megbízható nézettséget.
(én mondjuk nem vágnék eret egy kasza hallatán)

El tudod képzelni, mi oka lehet a dolognak, winnie? Itt úgy érzem, valami lehet a háttérben.

Neoprimitiv - 2017. 05. 14. 11:08

Lui: eddig is network volt, eddig is “finomkodtak”.

Ha a családi jelleg alatt azt értik, hogy háttérbe szorul az eddig is teljesen értelmetlen “mindenható gonosz szervezet uralni akarja a világot” átívelő szál és helyette marad egy időzsarus, popkult poénkodós, heti esetes jópofa kikapcsolódás, akkor nekem ezzel semmi bajom. Időnként kifejezetten jó kilépni a “rohadt dolgok történnek egy ocsmány világban, de szépen fényképezik őket” sémából.

swford - 2017. 05. 14. 11:09

Neoprimitiv: Colin egy évvel később jött neki még élő szerződése van. Jennifer akart menni. Azt nem értem, hogy Robertnek miért felelt meg.

PositiveRush - 2017. 05. 14. 11:16

Jó lett volna még egy rövidebb évad a 2 Broke Girls-ből, amiben lezártak volna mindent legalább.
A Baby Daddy kaszája meglepett, bár ez nem volt akkora kedvencem, de a Freeform nagyon tolta mostanában valamint pont idén nyert People’s Choice Awards-ot is szerintem több értelme lenne tovább vinniük a bevált sorozataikat mint újakat indítani, pláne, hogy Spinoff lesz, vígjátékok esetében a Spinoffok buknak el legtöbbször ahogy eddig észrevettem.

Neoprimitiv - 2017. 05. 14. 11:38

swford: mi miért felelt meg? Az, hogy még egy évig fixen van egy jól fizető munkája?

Ne keverjük már össze az allegóriát a filagóriával, ez a színészeknek, stábnak, készítőknek elsősorban meló és jövedelem. Ráadásul teljesen természetes, a szakma részét képező eset, hogy valakit kiírnak vagy valamilyen személyes ok miatt lép ki. Senki nem rúg fel élő szerződéseket csak azért, hogy a sorozatbeli szerelme ne egyedül távozzon, ez csak az életüket egy álomvilágon keresztül élő rajongók képzeletében létezik.

heidfeld - 2017. 05. 14. 11:43

Sok mindent el tudok képzelni, hogy miért mennének vissza a múltba, de csak komoly okok kellenek hozzá. Nem hiszem, hegy Rittenhouse teljesen eltűnne. legfeljebb kisebb szerepe lenne.
Örülni kell, hogy kapott második évadot. De én kifejezetten örülnék, ha jobban foglalkoznának a Rittenhouse dolgaival.

Silas - 2017. 05. 14. 11:46

szóval OUAT 7. évad röviden: se Emma, se Charmingék, se Henry, se Zelena, se Belle.. de lesz Hook, Rumple és Regina. zseniális! a felesleg eltakarítva :)

winnie - 2017. 05. 14. 12:00

Silas: morgót és archie-t állandónak!

swford - 2017. 05. 14. 12:04

Neoprimitiv: Azt akartam ezzel írni, hogy biztos nem volt olyan rossz az a szerződés, hogy ha Robertnek megfelelt. JMo az utóbbi években ugyanazt az arcot hozta. Én örülök, legalább Colin megmutathatja, hogy nem csak egy pretty face.

winnie - 2017. 05. 14. 12:14

swford: mindenkinek megvannak a tervei. valaki tovább akar lépni, van, akinek megfelel ez a kényelem, és a jól fizető meló. (és ez még akkor is igaz, ha jó eséllyel a minden bizonnyal lecsökkentett fizetés komoly tényező volt.) és az sem másodlagos, hogy morrison 2004 óta folyamatosan tévézik fix szereplőként. (évi 9 hónap külföldön azért kemény lehet:)

nyilván mindenki eldönti, hogy ez tetszik neki vagy sem, de tényleg érdekes, hogy van, aki az egyik oldalra fúj, más pedig a másikra. de ez nem kell, hogy érzelmi döntés legyen, mindenki szabadon dönthet, és nyilván azért kötöttek 6 évadra szerződést, hogy akkor eldöntsék, hogy akarnak-e mást csinálni.

“Jennifer vállalt egy epizódot. Annyira kedves. George Colooney is lojálisabb volt az ER-hoz. ”

ez nem kedvesség kérdése. (egyébként kedvességé, bármennyire is fura, de abszolút megérdemel minden elismerést az, aki így visszatér, ez azért elég ritka.)

clooney, amikor kiszállt, nem azt mondta, hogy hány részt vállal. nyilván, ha szükség lesz a színészre és ráér, akkor vissza fog jönni, de azt nem tudhatja morrison, hogy rá fog-e érni bármikor az év folyamán, így naná, hogy nem kötelezheti el magát. azt megbeszélték, hogy júliusban elvileg rá fog érni.

swford - 2017. 05. 14. 12:31

winnie: Ebben totálisan igazad van. Csak az a baj, hogy ez a ship dolog odáig jutott, hogy már szinte ijesztő. Ezt az egészet ugyanis nem az érzelmek hanem az üzlet határozza meg az ABC és más csatornák részéről. Olvastam valahol, hogy 8 szezonos szerződésük van a Netflixel a Oncera.

Silas - 2017. 05. 14. 12:48

Én tutira veszem, az OUAT így ezerszer jobb lesz

swford - 2017. 05. 14. 12:53

Silas: Más lesz. Volt már ilyen, hogy ennyire rebootoltak egy sorozatot?

Platschuq - 2017. 05. 14. 12:55

Én ugyan kicsit le vagyok maradva az OUAT-vel, de a váltás nem feltétlenül lesz rossz. Gondolom így a büdzsét is tartani tudják, hogy nem kell annyi állandó státuszú színészt fizetni. Eddig is az volt már a baj, hogy már-már túl sokan voltak. Helyette most szépen csak vendégszereplőként térnek vissza, de lehet így még jobb rájuk szabott epizódokat kapunk majd, mintha ott lézengenének “biodíszletkén” a háttérben.

Rubber Duck - 2017. 05. 14. 13:29

Arra van valami esély, hogy a gyártó eladja a 2 Broke Girlst egy új csatornának?

RoyStampler - 2017. 05. 14. 13:56

heidfeld: egyrészt, ahogy Winnie is írta, egy nagyobb nyomozó csapat dramaturgiai szempontból nem lenne praktikus, másfelől ez esetben azért nem értem a fanyalgókat, mert itt okát is adták annak, hogy a Hannah Wells és kisszámú társa által követett vonalra miért nincs rállítva az egész FBI. Szóval alappal feltételezhető, hogy majdnem mindenki ezen az ügyön dolgozik, de a nyomozás jó irányát és érdekes részét Wells-ék szállítják.

Amúgy a Designated Survivor nekem is bejön, és örülök, hogy lesz második évada, de kíváncsi vagyok, mennyire lesz kerek az első évad, s ha kerek lesz, merre viszik tovább. Egyébként rosszul emlékszem, hogy a téli szünet előtt azt rebesgették, hogy a folytatásban nagyobb lesz a hangsúly az elnök családján? Nem mintha örültem volna neki, ha tényleg úgy alakul, de furcsa, hogy ehelyett félig-meddig kiírták őket…

Neoprimitiv - 2017. 05. 14. 14:07

swford: “Csak az a baj, hogy ez a ship dolog odáig jutott, hogy már szinte ijesztő” – erre jellemzően akkor szoktak panaszkodni, amikor nem az ő kedvencüket írják ki.

Ha valaki táplálja a tüzet, ne csodálkozzon, ha az nagy lánggal ég. Ilyen szituációkban a csatornák (és a nem érintett rajongók) mindig panaszkodnak, hogy jaaaj, ezek az elvakult shipperek, mennyire elszáll az agyuk. (Igazuk van, tényleg vannak köztük elborultak.)

Addig viszont, ameddig fut a szekér (vagy ha az ő lieblingjükről van szó), akkor orrba-szájba tolják twitteren, fészbukon a kattintásvadász “best of…” felméréseket és természetesen rá is mennek arra, hogy a rajongók minél több posztot rakjanak ki a kedvenceikről. Én még nem láttam se színészt, se showrunnert azért panaszkodni, hogy valaki napi 15 fb posztban imádja a kedvencét, vagy büszkén hirdeti, hogy naponta több órán keresztül nyomogatja a szavazógombot a People’s Choice Award jelölésnél …

“Olvastam valahol, hogy 8 szezonos szerződésük van a Netflixel a Oncera.”
Kétlem, legfeljebb opcióban. Vagyis ha legyártják, akkor a Netflix átveszi – ez nem jelenti azt, hogy kötelező leforgatniuk.

Silas - 2017. 05. 14. 14:10

Más lesz, de szerintem jobb is (OUAT)

swford - 2017. 05. 14. 14:15

Neoprimitiv: De azt mond meg, hogy miért éri meg ez az ABC-nek? Miért rendelt be 22 epizódot?

wellwellwell - 2017. 05. 14. 14:19

son s2, yep!

Lajosék a másodikról - 2017. 05. 14. 14:23

winnie: én is tudom, meg szerintem te is tudod, hogy kb. tök mindegy, mit csinálnak, nem fognak új nézőket szerezni. Nem 1997 van, aki elment, a büdös életben nem jön vissza. Lesz egy tízrészes kínlódás, kb. 0,5-0,6-os átlagratinggel, sima kaszával.

A Sony nyert egy évet, hogy megpróbálja valahova elpasszolni.

Dhanny - 2017. 05. 14. 14:45

The Odd Couple már hivatalosan is megkapta a nagyon várható kaszát?

winnie - 2017. 05. 14. 14:54

Dhanny: szerintem ott a díszlet ledózerolását tekinthetjük annak. de hirtelen nem rémlik.

winnie - 2017. 05. 14. 14:55

Rubber Duck: mindig van, de nem nagyon említették, meg nagyon drága lenne, és szerintem a készítők meg a színészek sem fognak annyira harcolni érte a “szép volt, jó volt, elég volt” szellemében.

heidfeld - 2017. 05. 14. 14:57

Értem én: Minél kevesebben nyomoznak az összeesküvés után, annál nagyobb az esély a sikerre.. Kár, hogy tudnak róluk:D
Költségvetési szempontok lehetnek inkább. De szegény Hanna csak kaphatott volna 2 testőrt, ha terepre megy. Arra volt pénz, hogy az indiai csávó képeket csináljon az elnöki gép ajtajában anyunak:D:D
Ha csóri Kirkman elnöknek még a családjával is többet kellene foglalkoznia, az Észak Koreaiak unalmukban megszállnák az Államokat:D:D:D
Jól tették, hogy a család parkolóra került. Bőven vannak politikai játszmák.Lehet, így izgalmasabb a nyomozás. Jók a karakterek, pár jó színész is akad.
OUAT vendégszereplőkre jobban építő részeket én is szívesen néznék, mert volt sok szerethető karakter. De 2 percre nincs értelme senkit hozni, mint pár hete Rose McIver-t.

Silver-sama - 2017. 05. 14. 14:59

“911 – FOX, 13 rész, készítő: Ryan Murphy és Brad Falchuk, főszereplő: Angela Bassett. Egyelőre csak annyit tudni róla, hogy a segélyhívó számra befutó hívásokat kezelőkről szólna.”

Mennyivel jobb lett volna, ha a terrortámadásról szól.

kiskiraly - 2017. 05. 14. 15:02

Lajosék a másodikról:
Szerintem is, megpróbálnak hasonló utat járni, mint anno Hannibal esetén.

Bár belenéztem a sorozatba, a hasonló spanyol időutazós sori jobban megfogott.

winnie - 2017. 05. 14. 15:02

Lajosék a másodikról: nem, ez nem így működik. eleve mindig szereznek új nézőket, a kérdés csak az, hogy többet szereznek-e, mint veszítenek. nézőszám pedig eleve van, a kérdés csak az, hogy az utónézők hány százalékát tudják megnyerni élő nézőnek – az abszurd 22:00 óra helyett 20:00-kor simán szerezhet fiatal nézőket. (és, mivel nem 1997-et írunk, a streames sugárzás révén is lehet nyerni élő nézőket.) ráadásul az is megszokott, hogy a sorozatok évadpremierje az évadzáró fölött van. ott simán megvan a sansz, hogy megragadjon. ha jó. előfordult idén is, tavaly is, előtte is.

nyilván nem gyakori, de itt azt sem szabad feledni, hogy az új időpont (az óra-perc, valamint az esetleges nyár) ismét csak sokat nyomHAT a latban.

kiskiraly - 2017. 05. 14. 15:17

Eurovíziós nézettségek (Nyugat-Európa):
BBC One – 6,7 millió néző (35.2% SHR)
Das Erste – 7,76 millió néző (31,5% SHR), 14-49: 3,65 millió néző (39,8% SHR)
La 1 – 4,05 millió néző (28,4% SHR)
France2 – 4,67 millió néző (26,3% SHR)
Rai1 – 3,74 millió néző (20,14% SHR)

Korábbi nézettségi adatok simán ömlesztve:
http://kiskiraly.blog.hu/2017/05/14/eurovizios_nezettsegek_big_five

Neoprimitiv - 2017. 05. 14. 16:07

swford: mivel nem vagyok az ABC pénzügyese, nem tudom. De mivel az OUAT házon belüli gyártás (az ABC Studios is Disney tulajdon), a számukra az utósugárzás, a streamelésből és külföldi sugárzásból bejövő bevétel, a merchandising, mind a kasszában marad. A régi állandó szereplők kiírásával jelentősen csökkenhettek a költségek is, a nézettsége ugyan nem volt brutális, de az újabb évad inkább csak kétséges volt, nem esélytelen – millió oka lehet.

Arra a korábbi megjegyzésre, hogy JM szerződése nem lehetett olyan rossz, ha Robert Carlyle maradt annyit érdemes tudni, hogy két színész gázsijának köze nincs egymáshoz, ugyanazon sorozaton belül sem. A TBBT stábja a kivétel, ami erősíti a szabályt.

Eleve férfi-nő viszonylatban nem véletlenül bugyog évek óta a balhé, hogy a színésznők még főszerep esetén is rendszerint kevesebbet keresnek, mint a férfiak. Másrészt ha az indulásnál megvolt egy eltérés (mondjuk mert Carlyle-t nagyobb névnek tartotta a stúdió), akkor az végig megmaradt, sőt jó eséllyel nőtt is – hacsak JM nem volt olyan pozícióban a sorozatban, hogy kierőszakoljon magának egy extra emelést.

swford - 2017. 05. 14. 16:20

Neoprimitiv: Majd kiderül. Ha nem, jövőre kaszálják. Bár ezután már ebben sem vagyok biztos.

winnie - 2017. 05. 14. 16:33

szerintem a stúdiós bevételeket külön kell venni, de nyilván az abc még így is számíthat annyi bevételre, ami az új büdzsével realizálható. plusz, az OUAT teremt egy biztos pontot a műsorkörnyezetében, ami nem hátrány. bár ez csak biztos, alacsony pont. de ha azt nézzük, hogy a castle-t is visszasírhatják, akkor lehet, hogy nem akarnak ugyanabba a folyóba lépni megint.

Lajosék a másodikról - 2017. 05. 14. 16:44

winnie: egy példát mondj, ami kvázi reboot/áthangolás/időpontváltás után sikeres(ebb) lett az elmúlt két évben! Már olyat is művészet találni, ami nem rontott sokat.

swford - 2017. 05. 14. 17:06

Én azt gondoltam, hogy csinálnak egy 11 epizódos évadot, hiatus majd márciusban jön az American Idol. De ha lesz Idol mikor lesz a Once? Vagy az ABC elnöke betartja amit ígért és nem lesz három hónapos hiatius?

winnie - 2017. 05. 15. 05:02

Lajosék a másodikról: goldbergs, ncis: la, valamelyik cw-s képregény cucc biztosan (talán a legends).

de épp az a lényeg ebben a műfajban, hogy nem tudod, hogy a nézettség miért nő és miért csökken. ha valami visszatér az új időpontjában jobb nézettséggel, mint a finálé (példáért végképp nem kell messzire menni), akkor az később, ha csökken, akkor nem fogjuk tudni, hogy azért csökken, mert időpontot váltott, vagy mert nem jó. illetve azt sem, hogy ha nem váltott volna időpontot, akkor jobb lett volna-e nézettségileg vagy sem. lehet, hogy az új időpontban jobb.

de mivel nem nézettséget, hanem sikert írtál (és ezt is kell), ott vannak a nyári sorozatok, vagy a péntekiek, amik egy kevésbé kiemeltebb időszakban teljesítenek alacsonyabb, de az időszakhoz képest jó szinten, és ezért sikeresek, mint a grimm vagy a night shift.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz