login |

Last Man Standing: vége a 6. évadnak. És a sorozatnak is.

2017. 05. 15. 19:10 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

– This guy put peanut butter on my cameras.
– He put cameras in my peanut butter.

Addig vártam arra, hogy írjak az LMS zárásáról, hogy időközben el is kaszálták a sorozatot. De nem is baj, mert nem éreztem a 6. évad általam látott részeiben (ugyebár, amiben szerepelt Kristin férje, az nálam felejtős volt) sem éreztem, hogy lenne esély a megújulásra a készítők részéről.

És tudom, hogy az állandóság a szitkomok ismérve, de itt azért látszódott, hogy valamennyire törekednek rá, azonban sem a pár évadra kiemelt Chuck (teljesen közömbös maradt számomra), sem pedig az idővel talán hasonló sorsra jutó Jay Leno karaktere (ő jó volt, de inkább Mike-kal) nem kavarta fel az állóvizet, inkább csak arra voltak jók, hogy a sokadik szezonos sorozatoktól méltó módon némiképp levegyék a súlyt a főszereplő válláról.

A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

A zárás kapcsán nyilván a teljesen random kickboxozás Vanessa-val és Mandy-vel, bár egypoénos volt, de jópofára sikerült, mint ahogy Mandy másik sztorija is (a készítők elég hamar felismerték, hogy ő az a gyerek, akire lehet, illetve érdemes építeni), a gond csak az volt, hogy az Chuck-ékkal volt kapcsolatos.

Így, a finálét nézve egyébként még az is eszembe jutott, hogy mintha a Last Man Standing eltávolodott volna az alapkoncepciótól, sokkal inkább volt egy tipikus munkahelyi/családi szitkommix, mint bármilyen más, saját személyiséggel rendelkező komédia. Ami valahol persze sajnálatos, de talán ez a sorozatok esetében a hosszú élet titka.

A finálé, mint a 6. évados részek többsége is színtelen-szagtalan, de bőven nézhető volt köszönhetően a szimpatikus karaktereknek. Azért az első évad teljesen korrekt volt. Ki tudja, talán a folytatásról is hasonlóképp vélekednének, ha akkor nem húzzák meg a szereplőcserét és a nagylány gyerekkel való megtoldását…

UPDATE: A sorozatot elkaszálták, nem lesz folytatása.

5 hozzászólás Ne habozz!

Casey Novak - 2017. 05. 15. 19:45

Azon ritka szitkomok egyike, amelyikkel végig kitartottam. Nagyon fekszik ez a fajta humor, és nem tudtam megunni ennyi idő után sem.
És igen, Ryan nekem sem a kedvencem, de Kyle volt az, aki kimondottan sok volt már. Főleg Mandy-vel együtt, hatványozott hülyeségfaktorral.
Hát, hiányozni fog, remélem Tim Allen kap valami új projektet hamarosan.

dragon1986 - 2017. 05. 15. 20:27

Kyle-nak tetszettek a pun-jai az egyik részben :D

goodjohnwin - 2017. 05. 15. 23:01

Ööö.. megint csak az ellenpólust kell, hogy képviseljem… “Ryan” nagyon jó volt, isteni ellenzéke volt Tim Allen karakterének, a politikán alapuló vitáik különböztették meg ezt a sorozatot a másik 123 ugyanolyan családszitkomtól.

Kyle – valóban fárasztó volt, de annyira kedves, hogy nem bántam… azt a totál irreális húzást sem, hogy összehozták Mandyvel.
“a legidősebb lány” – átírás ide vagy oda, súlytalan karakter maradt, jelenléte csak azt jelezte, hogy közeleg egy idegesítő jelenet a kisfiúval, aki természetesen kellett egy ilyen közegbe, de ilyenkor jól jött a gyorstekerés gomb.
Eve, Mandy – a sorozat fénypontjai voltak, ráadásul az alkotók azt is el tudták érni, hogy Mandyt a végére nemcsak megszeressük, hanem konkrétan tiszteljük is. Eve-nél nehéz volt átérezni a mániákus militarizmust, az 2nd Amendment szellemiségéből fakadó fegyvermániát, ami sajnos Amerikában nagyon erősen jelen van vidéken. Megint az alkotókat tudom dicsérni amikor ilyen ellenszenves alaphelyzet ellenére szimpatikussá tették a kiscsajt.

Rendkívül érdekes sorozat volt a Last Man Standing abból a szempontból, hogy az általában liberális érzelmű Hollywoodban felvállalták a republikánus érzelmek képviseletét, a vélemények ízléses egyensúlyát mindig megtartva. Férj és feleség, demokrata és republikánus, Obamaviccek – minden ott volt, de annyira elegánsan, hogy azt tanítani kellene – főleg Magyarországon. A kasza éppen jókor lendült, mivel nem tudom, hogy a narancssárgafejű kretént hogy dolgozták volna fel – Trump a bevallottan konzervatív Allennek sincs ínyére, így a sorozat sokat vesztett volna az éléből.

Végig tudtuk, hogy a Home Improvement kortárs változatát nézzük, szerencsére az alkotók profizmusa átlendítette a 21. századba a koncepciót.

Lajosék a másodikról - 2017. 05. 16. 07:17

Annak ellenére, hogy ez az évad ahogy van, pocsék volt (a templomos rész szabályosan fájt), kár érte. Főleg, hogy az utolsó rész szokás szerint még évadzárónak is semmilyen volt, nem hogy sorozatzárónak.

Érdekes, hogy Allen egy szóval se kommentálta a kaszát, esélyes, hogy megunta a dolgot, bármennyire is ráírták az egész sorozatot.

galocza - 2017. 05. 16. 23:41

AZ ELSŐ DOLOG VOLT (upsz, új bill, caps off), amiben szerettem tim allent.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz