login |

Upfronts – FOX: 4 dráma, 2 komédia

2017. 05. 15. 16:10 - Írta: winnie

23 hozzászólás | kategória: 2017/18, hírek

2017/18-as bejelentésekNBCCBSABC – FOX – CW

Mivel mindig érdekes látni, hogy mi maradt meg mostanra a tavaly májusi elképzelésekből, íme a tavalyi bejelentés posztja (8 dráma + 3 komédia). A FOX 4 újoncot tovább is vitt, míg kettőről még mindig nem tudunk, de az már most látszik, hogy feleannyit rendeltek csak be sorozatból.

Essünk túl gyorsan azon, hogy a Scream Queens megkapta a kaszát. Persze virágnyelven, hogy még véletlenül se legyen negatív kicsengése, de ez a lényeg.

Egyébként pedig, mint az állat, úgy átvariálta a FOX a programját (mínusz péntek és vasárnap) – az egyik legnagyobb reménység ment a csütörtök 21:00-s darálóba a This Is Us és a Scandal ellen, valamint az amerikai foci ellen, már csak a The Big Bang Theory kéne ide. Egyébként pedig az Empire, most, hogy már semmi extra felvezetést nem kínál, végre előre került 20:00-ra. Kérdés, hogy mi van az eddigi indokkal, ami a 20:00-s időpont ellen szólt.

Újoncok (4 dráma + 2 komédia): 9-1-1*, The Orville*, The Resident, The Gifted + Ghosted, L.A. to Vegas (*pilot nélkül)

Nem rendelték be (bővebben itt: passzolt drámák és komédiák): Behind Enemy Lines, Controversy + Amy’s Brother, Thin Ice, Type-A + a The Passage és a The Beast nyáron forog majd + a Linda From HR-ról még elvileg nem mondott le a FOX (mondjuk egyelőre a többiről sem mondták konkrétan, hogy passzolták volna őket)

A be nem rendelt pilotok szereplői: B.J. Britt, Marg Helgenberger, Benito Martinez, Colm Feore, Willa Fitzgerald, Archie Panjabi, Anthony Edwards, Christine Lahti, Michael Urie, Annie Mumolo, Sharif Atkins, Bridgit Mendler, Jane Curtin, Isiah Whitlock, Ian Harding, Eva Longoria, Ken Marino, Kyle Bornheimer, Steve Harris, Andy Richter + Lauren Graham, Michael Landes, Zachary Knighton,

Folytatódik: Lucifer, The X-Files, Brooklyn Nine-Nine, Bob’s Burgers, Family Guy, New Girl, The Simpsons, The Last Man on Earth, Gotham, Empire, The Mick, The Exorcist, Lethal Weapon, Star + Hell’s Kitchen, Masterchef Junior,

Kasza: Rosewood, Sleepy Hollow, Bones, A.P.B., Son of Zorn, Making History, Pitch, Scream Queens,

Bizonytalan a sorsa: Wayward Pines, Prison Break, 24: Legacy, Shots Fired + Kicking & Screaming, My Kitchen Rules

Az új műsorrend – vastaggal az újoncok, dőlttel az időpontváltás tavalyhoz képest:

 • Hétfő
  • 20.00: Lucifer
  • 21.00: The Gifted
 • Kedd
  • 20.00: Lethal Weapon
  • 21.00: The Mick
  • 21.30: Brooklyn Nine-Nine
 • Szerda
  • 20.00: Empire
  • 21.00: Star
 • Csütörtök
  • 20.00: Gotham
  • 21.00: The Orville
 • Péntek
  • 20.00: Hell’s Kitchen
  • 21.00: The Exorcist
 • Vasárnap
  • 19.00: NFL
  • 19.30: Bob’s Burgers
  • 20.00: The Simpsons
  • 20.30: Ghosted
  • 21.00: Family Guy
  • 21.30: The Last Man on Earth
 • Midseason: 9-1-1, The Resident, LA To Vegas, The X-Files, New Girl,

23 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2017. 05. 15. 16:19

Újoncok közül a Gifted érdekel.

FOX-ot hétfőn (The Gifted), kedden (The Mick) és csütörtökön (Gotham) néznék.

winnie - 2017. 05. 15. 16:25

engem pedig pont a többi:)

LaCRossE - 2017. 05. 15. 16:28

Egyébként szerintem a Gifted első évados kasza lesz :)

Neoprimitiv - 2017. 05. 15. 16:32

A Gifted a trailer alapján egyértelműen várós, ráadásul még Amy Acker is állandó benne. (Jól látom, hogy ez az első mama szerepe?)

Az Orville tényleg paródia lesz vagy csak a képek alapján tippelik annak? Elég bátor dolog bedobni a cápák közé, viszont ha ott is meg tud maradni, akkor nyert ügye van. Ha tényleg valami könnyedebb, poénos hangvételű valami, akkor azért lehet esélye, a versenytársak mind lelkizős drámák.

Ybaba - 2017. 05. 15. 16:36

A Star eddig is szerda 9-től volt, de nem csak ti, hanem más oldalak is new timeslotnak írja. Miért van ez? Vagy én emlékszek rosszul? :)

winnie - 2017. 05. 15. 16:40

Ybaba: jogos, köszi.

WillTraveler - 2017. 05. 15. 16:41

Prison Breakról, esetleg Wayward Pinesról van esetleg valamilyen infomorzsa, nyilatkozat?

WP esetén aggasztó, hogy ha semmit nem nyilatkoznak a mai nap során, akkor végleg lefőtt a kávé, csak soha nem fogunk értesülni róla, évek múlva is várhatunk arra a “fox szerint nagyon szeretnénk összehozni” 3. évadra :(

winnie - 2017. 05. 15. 16:42

WillTraveler: a pbről annyi, hogy most nem lesz (ősszel), de ugye nem is lehetne, meg annyi, hogy jónak tartották, örültek neki, folytatnák mindenképpen, és a készítők sincsenek ellene, már tervezgetnek is.

winnie - 2017. 05. 15. 16:42

wp_ semmi, de délután lesznek a prezentációk, talán akkor. (mármint nekünk este)

Szaby59 - 2017. 05. 15. 16:44

A Wayward Pinesról mégis mikor akarnak dönteni ?

WillTraveler - 2017. 05. 15. 16:46

Köszi winnie! PB-ről most Tvline-on annyit találtam, hogy “Prison Break ‘Definitely’ Could Continue On, Says Fox”, ez mindenképpen biztató, reméljük az utolsó részek is stabil nézettséget hoznak :)

WP kezd tényleg aggasztó lenni.

harmundo - 2017. 05. 15. 17:18

A The Orville és a Ghosted érdekel innen, az NBC-től semmi.

DarkEagle - 2017. 05. 15. 17:23

Nem tetszik ez nekem. Gothamet nem kellett volna átrakni Csütörtökre, jók voltak együtt a Lucival. Nézettsége is jónak mondható volt, nagyon remélem, hogy ezzel nem csesztek ki vele. Kvázi az egyetlen DC sori ami még nem okozott csalódást, az a Gotham. Oké Luci is az de az nem szó szerint vett DC alapanyag.

heidfeld - 2017. 05. 15. 17:26

The Gifted elég ígéretes. Jamie Chung is benne lesz, így külön is reménykedek.
Hát, vannak érdekes döntései a Fox vezetőknek, de most 19-re húznak lapot ezzel a csütörtök estével. Gotham számaira nagyon kíváncsi leszek.

DarkEagle - 2017. 05. 15. 17:31

Ráadásul egy totál bs Gifted miatt tették el. Aminek az előzetesén majdnem elaludtam. YT-on jobb effekteket látni fan cuccokban. Egyetlen egy dolog miatt kap tőlem esélyt, az pedig az egyetlen tehetség a stábban, az pedig Amy Acker! Nem is értem miért vállalta el, hiszen látszik rajta, hogy ez inkább Heroes mint X-Men, arról nem beszélve, hogy Brian Singer már rég nem tud minőséget alkotni. A főszereplő gyerek meg csaj, olyan irritáló, hogy a légycsapót is sajnálnám rájuk. :D

Egyetértek LaCRossE-szal, egyértelmű, hogy ez nem jut tovább 1 évadnál. Ha mégis akkor az valami csoda lesz kb. :D

winnie - 2017. 05. 15. 17:42

DarkEagle: ők is tudják, hogy jó páros, de a bejáratott sorozatokkal akarják az újakat felhúzni, ami érthető.

a gifted kapcsán pedig a minőséget, ha fog alkotni, akkor matt nix fogja, nem hiszem, hogy singer sok mindent ronthatna vagy javíthatna, ha van saját víziója a készítőnek. a többivel egyetértek, max annyival egészíteném ki, hogy csoda lenne, ha egy marvel sorozat, a foxon nem jutna tovább egy évadnál úgy, hogy még felvezetést is kap. de persze bármi benne lehet, csak arról lenne érdemes leszokni, hogy egy reklám alapján kitalálja az ember, hogy milyen lesz a sorozat, és a vélt saját vélemény alapján milyen lesz a tömeg véleménye. (én speciel fordítva szoktam nekimenni, hogy ami nekem tetszik, az sokszor kasza, ami annyira nem jön be, az meg folytatódik.)

Desmond Wallace - 2017. 05. 15. 18:39

“Egyetértek LaCRossE-szal, egyértelmű, hogy ez nem jut tovább 1 évadnál. Ha mégis akkor az valami csoda lesz kb. :D”

Az elmúlt években sok ilyen csoda volt. 2017-ben már művészet kaszálódni egy évad után.

“Brian Singer már rég nem tud minőséget alkotni.”

A 2014-es X-Men-film azért nem volt még olyan régen. Jó, az Apokalipszis tényleg nem volt jó, de lehet, hogy a következő rendezése megint jó lesz.

zolkó - 2017. 05. 15. 19:12

A Giftednek már az előzetese is a semmitmondó unalom csimborasszója, pedig “papíron” nem hangzott rosszul. Képességek, kormány(vagy mi?)erők… Kösz nem, a Legion zsenije után ez már nagyon sovány. Az Orvillet majd meglátjuk mit mutat az előzetes, vagy az első néhány rész. Ugyanez a Passagenál, és a Residentnél is.

DarkEagle - 2017. 05. 15. 19:43

Az a baj Winnie, hogy a Gifted lehetne akár jó sorozat is de ez nem a Legion sajnos. Ha hasonló komolysággal kezelnék ezt is és nem tini drámát írnának bele akkor talán nézném is de így. Egyszerűen nincs benne olyan szereplő Amy-n és talán Jamie-n kívül aki érdekelne. De két ember nem elég, pláne mellékszerepben, hogy feltolják a minőséget. Persze ez csak az én véleményem és ahogy te is írtad nálam is sajnos az az eset áll fenn, hogy ami nekem bejön azt általában kaszálják, bár erre most rácáfoltak a Timeless-szel, de hát kivételnek mindig kell lennie. :D Viszont ha tévedek akkor remélem abban fogok, hogy ez a sorozat rossz lesz. Jó lenne már egy normális Marvel sori országosra is. SHIELD eléggé átlagos de nem rossz, Legion ugye FX tehát kábel, Netflix meg megint más kategória. Igazából azért is lenne jó országoson komolyabb konkurencia a DC ellen, –
pedig DC párti vagyok – mert így hogy a DC idén ha jól tudom bedobja a mély vízbe a saját Streamingjét és akkor a Marvel még inkább lemarad pedig már így is le vannak nyomva elég csúnyán, még egyszer mondom, országos csatornákon. Persze a DC országosai se hű de jók, pláne idén. Igazából csak az Arrow, Gotham, LOT meg a Lucifer ami hozza amit elvárok tőlük, szóval az arány nem rossz hiszen idén csak a Supergirl meg a Flash az ami gázos. De ha komolyabb konkurencia lenne akkor talán jobban megerőltetnék magukat. És akkor ehhez még hozzájön ugye, hogy kábelen jön a Krypton ami azért eléggé jónak tűnik de majd kiderül, és DC Streamre jön az élőszereplős Titans ami elég nagy dobás lehet, plusz a Black Lightning ugye CW-re. Mintha a Marvel nem akarna csinálni semmit országoson és nem értem miért. Az animációs cuccok terén meg aztán pláne elbújhatnak. :D

dzsiaj - 2017. 05. 15. 21:19

“Mintha a Marvel nem akarna csinálni semmit országoson és nem értem miért.”

Szerintem leginkább azért, mert a milliárd dolláros bevételű mozijaik, és a Netflixes szerződésük mellett nincs szükségük rá, hogy országoson is nagyot dobjanak.

Az országos tévé ma már egyáltalán nem nagy húzóerő, tekintve, hogy az elmúlt években a nézettségük a béka segge alá került. 5 évvel ezelőtt 2.0-ás demóval még sorra kaszálták volna a sorozataikat, ma meg már az számít sikernek, ha egy network-sorozat stabilan meg tud maradni 2.0, de inkább 1.5 felett. És ezek egyáltalán nem nagy számok. Ugyan minek is erőlködne a Marvel? Azért, hogy nekik is legyen egy 0.5-1.0 közötti univerzumuk? A DC-nél bármit megadnának azért, ha ezt elcserélhetnék a Marvel Studios sikereire.

Mivel üzletszemlélet van, ezért nyilván a piacról lemondani nem szabad, de mivel ez a piac már nem valami nagy eresztés, ezért csak csínján bánnak vele, és relatíve kisebb neveket hajigálnak be, mint most az Inhumans, vagy korábban az Agent Carter.

Hozzáteszem: szerintem, de a Marvel-fejesek helyében én inkább azon gondolkodnék, hogy streaming-en futtassak további sorozatokat, ne network-ön.

winnie - 2017. 05. 15. 21:23

na igen, ez jogos, ezért is érdekes dolog ez a képregényes sorozatozás, mert az ember azt gondolná, hogy a netflix és a cw révén van egy csomó szuperhős, hogy milyen sikeresek, de a netflix esetében nem ismerjük a nézettségeket, fogalmunk sincs, hogy hányan nézik ezeket, és hányadikok a rangsorban, és a cw-s sorozatok nézettsége is elég alacsony, egy toplistának nem az első felében kullognának.

és ide vesszük a shieldet és a cartert hasonló számokkal, akkor kiderül, hogy zsinórban 6-7 szuperhős sorozat szállít elég alacsony nézettséget országoson, akkor minek erőlködni?

más kérdés, hogy a shield nagyon jól indult, és kábelen “erőlködnek”, hátha kisebb költségvetéssel jobban megéri nekik.

hátha valamelyik bejön nekik.

Thomas - 2017. 05. 15. 23:39

Izgalmas ez a műsorrend:) Tényleg érdekes, hogy szétrobbantották a jól működő Gotham-Lucifer párost, de érthető, hogy minden napjukat valami olyannal akarják kezdeni, ami megbízható nézettséget hoz. A FOX csütörtökje meg tavaly ősszel elég vacak volt, most várhatóan erősödik a Gothammel.

Kedden a sitcomok fényén emelhet a Lethal Weapon, gondolom a The Mick-et szeretnék hosszabb távra megtartani, a Brooklynnak meg tippre ez lesz az utolsó évada. A szerda nagyon tetszik, hogy az Empire vezeti fel a Start, azért egy 2.0 körüli felvezetés nem elhanyagolható. De ha továbbra is ilyen ütemben csökken az Empire, lehet, hogy évad végére már a Star rá fog pakolni, amilyen stabil volt:)

Pénteken megint nem lépték meg a Hell’s Kitchen – Masterchef Jr. párost, ami a legszebb pénteki számokat hozta neki, amikor együtt mentek. Persze az Exorcistnek is kell mennie valamikor, és egy horrorhoz jobb a borongós ősz:) Vasárnapra meg természetesen ment egy újonc megint a Simpsons után, hátha nagyobb szerencséje lesz, mint a tavalyiaknak.

Dongabi - 2017. 05. 16. 01:18

Hirtelen de rossz volt olvasni a kasza résznél azt hogy A.P.B.
Csak a PB-re koncentráltam. Majd meglátt alatta kiírva a bizonytalanok között a Prison Break feliratot. Mondanom se kell nagy kő… De azért még izgulok a PB miatt

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz