login |

Life in Pieces: vége a 2. évadnak

2017. 05. 16. 16:40 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

– There’s a stranger at the door with an ax.
– Come in!

Hullámzó szezont zárt számomra a CBS elég rendhagyó komédiája. A Life in Pieces nem csak azért különleges, mert a nyugdíjas adón egykamerásként próbál helyt állni, hanem a szerkezete miatt is, hiszen egy részt 4 apró sztori alkot, amik sokszor teljesen különállóak, és csak az fogja össze őket, hogy a szereplők mind a kiterjedt Short-család tagjai. Hogy miért nem olyan sikeres, mint a Modern Family? Passz.

Kifejezetten jól kezdett az évad, azonban a második felében, vagy talán a harmadában azt kellett észrevennem, hogy a Life in Pieces átment egy csupán kellemes komédiává, olyanná, ami nem produkált sok emlékezetes momentumot. Ami már csak azért is sajnálatos volt, mert őszről, de főleg a második szezonból több is eszembe jut még most is.

– You’re embarrassing!
– Tim!
– What? She won’t remember this, she’s on her period.
– That’s not how periods work!

Mintha egyébként vendégszereplők szintjén is visszavettek volna, egy-két jobb, illetve visszatérő figurától eltekintve, nem nagyon erőltettek őket. Ettől még persze nézős maradt, de félek, ha ez a hiányérzet tartós lesz, akkor leszakadhatok róla, mint a 4. évad elején a már említett Modern Family-ről.

A szerencsére jól sikerült idei zárás, sőt, végülis az utolsó két rész egy valamennyire közös szálra, egy mexikói esküvőre felfűzött jelenetsort hozott, ami mindenképp korrekt ötlet volt, ráadásul a karakterek kimozdultak a tipikus környezetükből – itt mindössze az volt a gond, hogy maga az esküvős sztori nem túl érdekes, nem is bánnám, ha a 3. évad elejére már túl is esnénk rajta.

A nagy szerencséje a sorozatnak az, hogy a karakterei valóban jól meg lettek alapozva, mindegyiknek megvan a saját hangja, és bár rengetegféleképp párosították őket, biztos vannak még olyan kombók, amik újat mutatnának nekünk.

7 hozzászólás Ne habozz!

bikkbakk - 2017. 05. 16. 17:25

messze a legjobb sitcom nálam.

Stanlee - 2017. 05. 16. 17:59

Sajnos nekem a vege fele mar egyaltalan nem volt annyira varos, mint az elso evad volt. Ha most befejeznek, az sem lepne meg igazan es nem is konnyeznem meg igazan a sorozatot. Jol indult, de mostanra valahogy leeresztett.

zolkó - 2017. 05. 16. 19:30

Vannak néha még hangosan röhögős poénok (Főleg Sadoski, Brolin, Hanks, és Lister-Jones jóvoltából), de igen, sajnos néha kezd átmenni rutinba a sorozat, elmúlt az újdonság varázsa. Azért simán ott leszek még a következő évadnál.

sherlock20 - 2017. 05. 16. 20:05

Én nagyon megszerettem, simán nézős nálam

harmundo - 2017. 05. 17. 07:04

Én meguntam. Mikor elkezdtem nézni az első évadot, azt vártam, hogy valamiféle Modern Family koppincs lesz, de meglepett, hogy mennyire nem az, és mennyire jó. Aztán amennyire vártam a második évadot, annyira untam bele haladva a vége felé. Néhol iszonyat erőltetettnek éreztem, főleg az évadzáró két részt.

Én itt kiszálltam belőle, jöjjön a helyére valami új titán. :-)

harmundo - 2017. 05. 17. 07:06

Mármint az én sorozatnéző naptáramban jöjjön a helyére, nem akarom, hogy kaszálják csak azért, mert én nem nézem, vagy ilyesmi. Mielőtt félreértés esne. ^^

cccsaba - 2017. 05. 29. 11:33

Nekem nagyon bejön, sokkal lazábban természetesebben jönnek a poénok, mindegyik szereplő szimpatikus vicces.
Nálam a Modern Family kezd átmenni erőltetettbe, az elején a meleg párt nem bírtam, most rajtuk kívül mind már kezd idegesíteni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz