login |

Ransom: vége az 1. évadnak

2017. 05. 16. 15:00 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

The electromagnetic pulse that Krank used to make that phone explode was written in a complex programming language called “Coma.” So complex, only a handful of people know how to write it.

Kellenek az ilyen sorozatok is. Kellenek az ilyen sorozatok? Mármint az olyan krimik, amiket az ember unalmában bármikor el tud nézni, mert ártani nem ártanak, de különösen a vérnyomását sem viszik fel? Egyáltalán van olyan kedélyállapot, amikor szívesebben nézünk valami “semmi extra” sorozatot, mint egy zseniálisat?

Legutóbb a Criminal Minds: Beyond Borders-nél vetettem ezt fel, s bár lehet, hogy hajlanék az igenlő válasz fele, de akkor is amondó vagyok, hogy egy közepes nyomozós helyett inkább nézem egy régi kedvencem ismétléseit, nem? A Ransom-mal ugyanis komolyabb bajom nem volt már a pilot után sem. Elfogadható volt. De ma már nem adunk az elfogadhatóra.

Habár komolyabb bajom nem volt ezzel a túsztárgyalós sorozattal, azért arra a végén sem sikerült rájönnöm, hogy a menőcsávó, de a végén a múltja súlya alatt valamennyire megroppanó főhős csapatának két tagja miért is annyira A+-os szakember. Oké, a hozzájuk csapódó újonc letett ezt-azt az asztalra (bár annyit nem, hogy a végén numero 2-nek nevezzék), de sajnos a többiekkel csak kilett a létszám, még akkor is, ha kaptak némi karakterizációt.

A Ransom is beleesett abba a csapdába, hogy a pilot végén feldobott egy, az írók által érdekesnek hitt átívelő szálat, amivel szinte alig foglalkoztak, hogy aztán a végén teljesen ráfeküdjenek, és némi mitológiát kreáljanak a sorozat és a főszereplők köré, felvezetve egy Főgonoszt. A gond ezzel ugyanis az volt, hogy mire valamennyire érdekes lehetett volna ezzel a sorozat, addigra már sok néző le is lépett.

A finálé eleinte kiszámíthatónak hatott, aztán szerencsére fordulatot vett és már kevésbé volt az, tetszett a mindgame-es aspektusa, ráadásul a végén, a kvázi túsztárgyalós szerepcsere jó írói húzás volt, azonban még így sem estek jól az esetlen megoldások, mint az elején az áldozat teszetoszasága, majd utána az egyik főszereplőt mardosó bűntudat.

Az írók viszont mindenképp bíznak a folytatásban, és bár lehet, hogy a cliffhanger-t feloldanák a 2×01-ben (ha kapnak berendelést), és nem húznák ki a teljes szezonra, de mindenképp érdekesebbnek ígérkezik a folytatást az S1-nél. Abban ugyanis hiába voltak korlátozottam változatos tárgyalási szituációk, úgy éreztem, hogy ha eltűnt emberekről szóló sorozatot akarok nézni, akkor elő kéne kapnom az egyik Without a Trace-évadpakkomat. Az ugyanis tényleg remek krimi volt.

6 hozzászólás Ne habozz!

Tyberius06 - 2017. 05. 16. 18:00

Asszem a második résszel kiszálltam a sorozatból, így érdemben ehhez hozzá nem tudok szólni, viszont a bevezetőben felvetett kérdést érdekesnek tartom. Sokszor kapom magam azon, hogy döntésképtelen vagyok mit is nézzek (mondjuk van lefekvés előtt 2-3 órám), miután mondjuk kilőttem már a heti nézősök aktuális részeit az adott hétre: 1 filmet (2 óra minimum), nézzek e meg egy X-akták epizódot, kezdjek bele valami pótlandó országosba, vagy kezdjek bele valami pótlandó (végülis csak száz+ évadnyi van belőle) kábelesbe… A probléma: lehet a kábeles túl jó, nincs időm ledarálni, lehet túl mély, tényleg valami mélyebbet akarok nézni? A film csak 1 film azt elbaszok vele 2 órát, az idő alatt lemegy 3 sorozatepizód… böngésszünk valamit… nini egy fórum/blog/stb poszt… picsába, de mit nézzek, nézek X-aktákat… 5 perc után, nézek valami filmet… de mit: gondolkodtató, agykikapcsoló, valami régit, csak mert az megbízható (már láttam amúgy is) stb… nah mire ezt a gondolatkört 3-szor végig jártam, belekezdtem 3 filmbe, 6 sorozat epizódba és el is telt a 3 óra anélkül hogy valamit is befejeztem volna…
Hááááát noooormááááis????

lalakov - 2017. 05. 16. 18:04

Végignéztem. Tetszett. Még jobban bejött volna, ha nem lett volna benne átívelés.

winnie - 2017. 05. 16. 18:44

” nah mire ezt a gondolatkört 3-szor végig jártam, belekezdtem 3 filmbe, 6 sorozat epizódba és el is telt a 3 óra anélkül hogy valamit is befejeztem volna…”

háháhá, de utálom azt, amikor hirtelen rám szakad a szabadidő, és nem tudok dönteni, akkor érzem úgy, hogy nem vagyok életképes:)

ALDO - 2017. 05. 16. 21:04

A pilot után jegeltem. Tervezem a folytatást, de tényleg a semmi extra kategória.
Mikor dől el, hogy lesz-e folytatás? Mert gondolom, ha a CBS kaszálja, attól még Európában folytatódhat.

winnie - 2017. 05. 16. 21:43

jaja, nem várom, hogy most a cbs nyilatkozzon róla. ki tudja, hogy milyen premierekre várnak még, hogy hol mikor kerül adásba.

rary - 2019. 09. 14. 07:29

Én most végeztem az első évaddal. Tetszett, könnyed és sokszor megmosolyogtat. Tetszenek az esetek, a szereplőkkel nincs bajom, mindenkit bírok eddig, nincs számomra negatív szereplő. Nézni fogom a második évadot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz