login |

Man with a Plan: vége az 1. évadnak

2017. 05. 17. 15:00 - Írta: human

4 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

– You said having kids would be fun.
– I said making kids would be fun.

Szinte biztos, hogy manapság már nem vinném a végéig a Two and a Half Ment. De mivel azt kitoltam, így egy ennyire tipikus darabra mint a CBS-es Man with a Plan már végképp nincs időm. Főleg nem éveken át.

Gondolom a pilotnál is írtam, hogy Matt LeBlanc-kal még a Joey-t is végignéztem, az Episodes-ban pedig aztán főleg jó. Itt inkább az előbbihez hasonló figurát hoz, szóval nem nagyon skálázható a színészete, de abból is inkább egy visszalépést mutat be. Amit simán megértek, hiszen nem sok felkérést kap látszólag, szóval a biztos fizetés mindig jól jön. Csak épp nekem nem muszáj nézni.

A lényeg, hogy sajnos maga az írás borzasztó a sorozatban. Nem is csak a kilométerekről látható poénokra gondolok, hanem magára a problémára is, amire az egész rész épült. Elvileg ők komoly szülők, ha jól rémlik az évad eleje, akkor viszonylag felnőttesen álltak hozzá a problémához, hogy a feleség visszamegy a munkába, és emiatt többet kell a gyerekekkel foglalkozni az apának.

Erre a fináléban, mint két huszonéves újra gyereket akartak, csak mert… megfogtak egyet a kezükben. Először ezt a problémát meg sem tudták beszélni, aztán egy rossz élmény miatt mégis belevágtak, aztán rájöttek, hogy jó sok mindenről kell lemondani érte. Már a probléma 20 perces levezetése is borzasztó volt, de ha hozzátesszük, hogy háromgyerekes, negyvenes felnőttekről beszélünk?

Hogy ne csak negatívumokkal jöjjek: egy viszonylag jó poén volt az egész részben. A lépcsősre gondolok, ha valaki látta innen. Ott tényleg őszintén elmosolyodtam. De nyilván nem térek vissza miatta a sorozathoz.

Ugye jön a folytatás, szóval aki nem ért egyet velem, az azért örülhet, mert a CBS-re mindig számíthat, ha többkamerás, élő közönség előtt felvett szitkomokról van szó.

4 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 05. 17. 15:11

évad végén mindig izgalommal vegyes érdeklődéssel várom a 3 rész után kaszált országos újonc szitkomok fináléját, mert addigra már elfelejtettem, miért nem szerettem a sorozatokat, meg mindig bízok abban, hogy hátha jobbak lettek. aztán szinte mindig csalódok.

ennél is. gyenge.

DaMan - 2017. 05. 18. 00:25

Én még annyit se bírtam, 2 rész után hagytam abba – nem is direkt, csak megfeledkeztem, hogy egyáltalán létezik. Azt éreztem, hogy nem maradtam le sokról, már azokban a részekben is gyengébb írást kapott ő – a főszereplő!!! -, mint a Top Gearben. Pedig ott ez egyáltalán nem elsődleges. Remélem nem hagyja ott azt ezért. Oda kell.

johnny336 - 2017. 05. 18. 12:56

“Erre a fináléban, mint két huszonéves újra gyereket akartak, csak mert… megfogtak egyet a kezükben.”

Sokakat kap el a nosztalgia, miután elkezdtek nőni a gyerekeik, hogy újra babázhassanak. Aztán rájönnek, hogy faszság, mert senkinek nincs kedve 30+ évesen éjszakázni egy óbégató, kommunikációra képtelen szarosseggű gyerekkel a kezében :)

lalakov - 2017. 05. 19. 17:32

Nagyon tetszett, várom a következő évadot.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz