login |

The Catch: vége a 2. évadnak. És a sorozatnak is.

2017. 05. 17. 18:20 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

Egyáltalán nem negatív hangnemben mondom, hogy aki szereti a jókedélyű szappanoperákat, amik annyira könnyedek, hogy a nézőt rohadtul nem érdekli, hogy a főszereplők egy része patkány tömeggyilkos, akiket a készítők elvárják kedveljünk, annak ajánlom a The Catch-et. A sorozat képe van a lexikonban a guilty pleasure definíciója mellett.

A 2. évados kvázi reboot ugyanis hű maradt az ígéretekhez, elhagyta a heti ügyes aspektust és romantikus komédia lett, tényleg csurig töltve csavarokkal (valójában csak csikicsukival), mindenkinek felbukkant már ikertestvére, titkolt gyereke, illetve halottnak hitt ismerőse, miközben hol ide, hol oda ugrálnak a szereplők, ahogy azt a készítők által kiszámíthatatlannak vélt sztori megkívánja. (És persze totál random össze is jönnek.)

A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Az S2-ben jobbra-balra bukkantak fel a már megismert karaktereknek az ismerősei és hozzátartozói a múltból, nagyon látszott a sorozaton, hogy utólag találnak ki mindenkinek háttértörténetet, hogy aztán szinte mindent egy közös (nevezzük így) “mitológiába” fogjanak össze. A készítői interjúkból nem meglepő módon ki is derül, hogy némelyikükkel teljesen mást terveztek, csak a casting hatására írták át a karakterük céljait.

Miután az utolsó előtti rész úgy ért véget, hogy a rejtélyes kódnév (Mockingbird) gazdájára fény derült, lehet találgatni, hogy valóban ő volt-e az illető, vagy valaki más. Illetve azt is, hogy ha valaki más, akkor olyan, akit eddig még nem láttunk, vagy inkább a viszonylag kevés kiemelt szereplő egyike.

A bűnügyi szálként kreált teljesen se füle, se farka sztori tényleg csak arra kellett az egész, hogy valamire lehessen hivatkozni az átverések közepette, valamint hogy a készítők egymás mellé sodorjanak karaktereket, és megnézzék, hogy együtt (egymás ellen) mire képesek. Azt ugyanis el kell ismernem, hogy a színészek jól szórakoztak, bármennyire is kínosnak tarthatták a sorozatot, azért élvezték a munkájukat, bár lehet, hogy kissé elfecsérelték a tehetségüket.

Én (sajnos?) nem tartoztam azok közé, akik az első bekezdésben említett sorozatokra vágynak, pedig arcplasztika és T-Bone talán nem is volt benne. Az első évad még kellemesen közepes, szórakoztató macska-egér játék volt, de nekem a második szezon elszálltsága inkább röhejes volt, mintsem bájos és imádnivaló. És akkor még ott volt a már említett tömeggyilkosos aspektus, valahogy nehezemre esik a csavar kedvéért a jó oldalra átállított szemétemberek iránt bármi pozitívat éreznek.

Az ABC elkaszálta a sorozatot, de a végén nincs nagy cliffhanger, sorozatzárónak is elmegy a rész. Mármint lezárást még véletlenül sem kapunk, de egy fejezetet bezártak a készítők (hogy boldog vagy kevésbé boldog körülmények között, az már spoiler lenne), a főhősök érzelmei felől nem lehet kétségünk, mindenki komoly áldozatot hozott a másikért, így mindenki elképzelheti magának azt, hogy pár év elteltével milyen lenne a status quo.

UPDATE: A sorozatot elkaszálták, nem lesz folytatása.

7 hozzászólás Ne habozz!

indeus - 2017. 05. 17. 22:40

Human Target (nagy kedvenc volt guilty pleasurekent) hangulata van? Meg nem láttam egyik részt sem, de lecsuszna most egy laza, nyomozós sorozat, mert kb most épp semmi nincs, ami érdekelne, de ebben megfogott valami.

winnie - 2017. 05. 18. 04:39

nem hiszem, hogy bármilyen szempontból human target hangulata lenne, de ez egy tucat sokkal jobb laza nyomozós van, ami lecsúszhatna.

indeus - 2017. 05. 18. 07:37

akkor ajánlanál egyet? koszi ;)

winnie - 2017. 05. 18. 08:40

rengeteg kritika van az oldalon, ezért csináljuk, csettintésre sosem szoktam tudni címeket mondani, ha akarnék sem menne. érdemes elolvasni párat vagy kulcsszavakra rákeresni, korábbi írásokat olvasni, vagy kommenteket.

Parafa - 2017. 05. 18. 22:25

Hát az 1 évaddal még csak-csak elvoltam, de a 2.-at csak azért néztem meg, mert nem szeretek semmit félbe hagyni. Egyet értek a cikk írójával én sem voltam képes megkedvelni az átállitott bűnözőket (gyilkosok) Engem azért zavartak a logikátlanságok is.

-T - 2017. 05. 24. 17:13

Az 1. évad darálva egészen jó volt. A 2. évadot az 5. résznél félbehagytam. Egyszer talán majd folytatom, vagy megnézem darálva az egészet, aztán az is lehet, hogy nem…egyszerűen nem visz rá a lélek. Én sem szeretek semmit félbehagyni, de ezt nem sajnáltam.

Kakadu - 2017. 05. 27. 02:23

Hát én imádtam, bármekkora hülyeség is volt. Sajnálom, hogy elkaszálták.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz