login |

Blue Bloods: vége a 7. évadnak

2017. 05. 18. 13:06 - Írta: Casey Novak

4 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

Ahogy a régi reklám is mondja, ez az amit nem lehet megunni.

Vagy legalábbis nekem még nem sikerült, de nem is törekszem rá. A Blue Bloods-nak az a nagy előnye, hogy nem akar másnak látszani mint ami, nem csicsás, nem nagyra törő, csak szimplán, megbízhatóan hozza a szintet, amit megszokhattunk tőle.

Bár nem érdemes ivós játékokat szervezni a rendszeresen visszatérő BB-fordulatok köré, mert hamar eldurvulhat a buli, (Danny szembemegy az árral, Frank politikai kavarás miatt lemondással fenyegetőzik, Jamie-t piszkálják, amiért még mindig csak járőr, és a többi) ezek a bizonyos szempontból klisének látszó elemek mégsem válnak elcsépeltté.

Helyette egyre inkább úgy érezhetjük, hogy a szereplők régi ismerőseink, főleg így hét év után, és nem azért sejtjük előre a lépéseiket, mert kétdimenziós karakterek, hanem mert már sok oldalról, számos helyzetben bemutatkoztak.

És ez az egyik fő ok, amiért nekem sosem lesz unalmas ez a sorozat. A heti ügyek is mindig érdekesek, hihetőek, nem elszálltak, de ezeken felül mindig várom az emberi konfliktusok megoldását – vagy meg nem oldását, mert nem kötelező a happy end.

Hogyan lavírozik a rendőrfőnök az emberei, a média, a városvezetés elvárásai, no meg saját lelkiismerete között, hogyan dönt lehetetlen helyzetben egy nyomozó, egy ügyész, egy anya, egy egyetemista… és kövezzetek meg, hogy egy ilyen limonádéba csaknem belelátom az élet értelmét, de a Reagan család összetartása, konfliktuskezelése, az őszintesége, a ragaszkodáse mindig megmelengeti picit a jeges szívem.

A sztorikba nem megyek bele, egyik résszel sem volt gond, még aktualizálnak is néha, juhú. Keretes szerkezetet kapott az évad, az elején is Danny kifinomult igazságérzete miatt állt a bál, és nincs ez másként a fináléban sem. Gonosz cliffhanger sincs, nem is állna jól a Blue Bloods-nak, de érezhetően ott fogják folytatni a kavarást, ahol most abbamaradt.

Merthogy a folytatás már rég biztos, jön ősszel a 8. évad, és az is biztos, hogy én is ott leszek a kezdéskor.

4 hozzászólás Ne habozz!

Ancsa - 2017. 05. 18. 16:35

Én nagyon szeretem a sorozatot. Ahogy írod, nem akar más lenni, ami, és ez nagyon sokat számít.
A részek közül nekem itt az évad vége felé az oroszos nem jött be igazán, azt szerintem két részre nyugodtan elhúzhatták volna, így kissé összecsapott volt.
Az évadzárós robbantás amúgy már nagyon érett, végülis ők egy elég ismert család, várható volt, hogy valaki valahol durvább eszközökhöz folyamodik. Remélem nem úgy folytatják, hogy elsikkad a támadás, hanem rágják még ezt a csontot kicsit.

Amúgy az egyetlen, amivel nem vagyok elégedett az az, hogy szálak csak úgy el-eltűnnek a süllyesztőben, különösebb magyarázat nélkül. Úgy mint Jamie belépülése, vagy Jamie és a társa románca (ez a téma olyan mint a hajótörött az Unicum reklámban, fel-fel bukkan néha :P).

Casey Novak - 2017. 05. 18. 22:10

A románc ellen küzdenek (Jamie-ék is, meg az írók is :) ), kíváncsi vagyok, mikor adják fel a harcot.
Az oroszos rész nekem is gyenge volt, de inkább az amcsi szemmel láttatott sztereotípiák, meg Danny szokásosnál is lekezelőbb magatartása miatt. Bohóckodás volt az egész, és semmi súlya nem volt az áldozatoknak, inkább átcsapott Z kategóriás akcióvígjátékba.
A finélában meg a kötelező konténerek között bujkálós leszámolás… annyira gagyi, hogy az már laza :)

Geza Kovacs - 2017. 05. 18. 22:29

Szerintem majdhogynem egyre jobb lesz még most is. A Frankkel kapcsolatos történetek egyre izmosabbak, politikusabbak, ami nagyon király. Az viszont nevetséges, hogy Jamie még mindig utcai rendőr. Erre ki kéne találniuk valamit, mert nagyon kínos most már.

impish - 2017. 06. 13. 15:40

Jaj, nagyon köszönöm ezt az évadkritikát Nektek! Ledaráltam a sorozatot, (most kezdem a 7.-et) és nagyon tetszett!!! (Főleg, hogy volt mit darálni :) )

Nekem (is) tetszik, hogy minden állandó, de Jamievel csinálhatnának valamit. Ráadásul nagyon jó rendőr. Én értem, hogy akarnak egy állandó gyalogkakukkot is, de legalább rangban feljebb léphetne….

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz