login |

Chicago Justice: vége az 1. évadnak

2017. 05. 19. 18:20 - Írta: Casey Novak

2 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

Próbakör lefutva, a Justice túl van az első évadján. Az pedig még mindig kérdéses, hogy lesz-e második.

Ha negyven különböző Chicago-sorozat lenne, akkor is mindet követném (én? elfogult? nem.), és sokkal jobban tetszik így 13 rész után az „Igazság”, mint az elején, de valami szikra hiányzik. 

Talán nem csak nálam, és lehet, hogy pont ezért kétes jelenleg a sorozat sorsa, pedig többnyire pozitív fogadtatása volt mind a nézők, mind a kritikusok részéről, és a nézettsége sem csapnivaló, még ha nem is a legjobbak között van. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Law & Order-függőként azt hiszem, mást vártam a „Dick Wolf + jog” kombinációtól, mint amit a Justice nyújt, és az első részekben kimondottan zavart is, hogy leginkább egy PD-klónt kaptunk okos jogászkodás helyett, de aztán Peter Stone megmentette a helyzetet.

Egyből le lehetett szűrni, hogy az ő a hátán kívánják elcipeltetni az egész bulit, és jól is taktikáztak, mert eszméletlen erős karakter. Nem véletlenül lett nekem is kapcsiból a kedvencem. És amit az évad második felében műveltek vele, azért jár a taps. Olyan necces, kiskapuktól hemzsegő, és olykor úttörő megoldásokat sütöttek el írók az utolsó pár részben, hogy öröm volt nézni.

Persze a valósághűség mindig kérdéses, és az amerikai jogban nem vagyok végtelenül jártas, de a kötelező túldramatizáláson túl nagyon sok hülyeség nem lehet a sztorikban, hiszen folyamatosan konzultálnak jogászokkal.

Volt itt minden, egy kis nemzetközi kavarás, telefonszolgáltatás csoportos letiltása, esküdtek megfélemlítése elleni harc, és a fináléban egy pofátlanul pimasz trükk Stone részéről, ami után a fal adta a másikat a kedves címzettnek. És ezek a pillanatok bizony elégnek bizonyultak ahhoz, hogy szurkoljak a második évadért, pedig a fennmaradó időt koránt sem élveztem ennyire.

A nyomozgatós részek azért nem jönnek be, mert Antonio kevés egyedül, Nagel pedig még mindig indokolatlanul és mérhetetlenül irritál, és ahhoz kevés egy epizód, hogy a tárgyalóterem mellett még ezeket a szálakat is megfelelően kifejtsék. A PD-s ügyekhez képest itt a „rejtélyek” nullák, és a csapatdinamika sincs meg, mert ugye csak ketten vannak, és abból egy használhatatlan.

Hja kérem, nem lehet mindenki Law and Order. (De tényleg nem tudom, miért utálom annyira ezt a nőt, mást is idegesít?) Valdez meg, ööö…, szóval…, legalább már tudom a nevét.

Szóval azt hiszem, egyedül a karakterek nem győztek még meg teljesen (Stone-on és Dawson-on kívül), és bár remélem, hogy lesz folytatás, mégis olyan érzésem van, hogy nem megszerettem a Justice-t, hanem simán megszoktam. Ezt meg mindenki döntse el maga, hogy jót jelent-e.

UPDATE: A sorozatot elkaszálták, nem lesz folytatása.

2 hozzászólás Ne habozz!

LaCRossE - 2017. 05. 19. 19:27

Az első kép nagyon ízlésesre sikerült :)

Ha nem kap kaszát a sorozat, nálam akkor is meg fog történni. Egy kaptafára épül fel minden rész, még a fordulatok is gyakran hasonlóak. A karaktereket unom, egyiket sem tudtam igazán megkedvelni.

bobi64 - 2017. 10. 12. 14:26

Imádom a chicago pd-t, de ettől a sorozattól olyan nyomasztó hangulatba kerültem, hogy csuda. Felétől nem bírom nézni…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz