login |

Fresh off the Boat: vége a 3. évadnak – írta Lantaar

2017. 05. 19. 14:50 - Írta: vendegblogger

1 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

A nem teljesen zökkenőmentes első évad után jó érzékkel nyúltak a készítők a sorozathoz, így a második szezon során elkezdett magára találni, az akkori stílust pedig egy az egyben tovább is vitték a harmadikba. És igazából ennyi. Működik és kész.

Nyilván a minőséghez ehhez kellett az, hogy a szülőket kikerekítsék, mint karaktereket és több legyen a szerepük, mint Eddie vélt, vagy valós akadályozása. Ez pedig olyan jól sikerült, hogy szerintem mára Louis és Jessica az egyik legjobb szülői pár a tévében.

Akármilyen sitcomos szélsőségbe lendül a szülők bármelyike egy adott részben, a másik mindig vissza őt tudja hozni egyensúlyba anélkül, hogy céltalannak érződne az egész eseménysor, mint sok más rivális szériában. Arról nem is beszélve, hogy ezek a kilengések gyakran olyan világnézetbeli, berögződött meggyőződésekből erednek, melyek olyan valós alappal rendelkeznek, amikkel a nézők képesek azonosulni.

Melléjük jönnek még a gyerekek, akik többnyire szintén jól működnek. Többnyire, mert azzal, hogy Eddie nincs annyira előtérben, mint az első évadban, érezhetően nem tudnak annyira sok mindent kezdeni a karakterével. Komédia szempontjából konkrétan a baráti köre érdekesebb és szórakoztatóbb, mint Eddie. A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Emery és Evan kettősénél pedig sikerült egyelőre elkerülniük, hogy olyan idegesítően felnőttesen viselkedjenek, mint mondjuk Manny a Modern Family-ben. Igen, rendszerint megmutatkozik náluk, hogy ők bizony a gondolkodásmódjukkal és a mindennapi élethez való hozzáállásukkal évekkel lekörözik a kortársaikat, ugyanakkor mégis megnyilvánul a gyermeki énjük az azzal járó naivitással, ami árnyaltabbá és kedvelhetőbbé teszi a figuráikat.

A mellékkarakterek közül egyébként még mindig Grandma Huang a legszórakoztatóbb és idén egy kicsivel több fókuszt is kapott, nem csak egysorosokat, bár vitathatatlan, hogy azok rendszeresen viccesek.

Az évadzáróban viszont pont egy kicsit lejjebb csúszott a minőség, mert egy kicsit görcsösen akarták elmesélni a cseppet komolyabbra hangszerelt történetet. Az egésznek ráadásul inkább volt olyan érzése, mint amikor egy-egy sorozat szereplői elmennek nyaralni valami egzotikus helyszínre egy-két rész erejéig, csak itt nem fért bele a költségvetésben egy hawaii-i út.

Egyébként a vége annyira kamu cliffhanger szagú volt, nem hiszem, hogy a feloldására egynél több rész menne el, max akkor, ha duplával kezdik a következő évadot. A Michael Bolton-cameo ebben a két részben viszont mindenképpen vicces volt.

Igazából csak ajánlani tudom ezt a sorozatot, mert jó. Nem fog megállás nélküli hangos röhögéseket kiváltani a nézőből, de a vigyor szinte végig garantált. A minőség stabilan 6-7/10 között mozog, az utóbbi javára és az évadra is ki lehet osztani egy 7/10-et nyugodtan.

1 hozzászólás Ne habozz!

jenga - 2017. 05. 20. 19:51

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz