login |

Sense8: vége a 2. évadnak

2017. 05. 19. 21:10 - Írta: superpityu

31 hozzászólás | kategória: kritika,

A Sense8 megcsinálta, hiába kételkedtem benne szezon elején, hiába voltak baljós jelek az évad közben is, mégis sikerült felnőnie az első évadhoz. Pedig tényleg nagyon sok dolog utalt arra, hogy itt most nem fog sikerülni, esetleg közepes lesz majd a végeredmény, de az idei részek 2. felében beért a rengeteg kis szál és még inkább kibontakozott a sorozat univerzuma.

Mert a sorozat világának a bővítése adta idén az újdonság-faktort és a főszálat, miközben a már megismert hőseink egyre érdekesebb helyzetekbe keveredtek.

Míg az évad elején tartottam attól, hogy milyen lesz az, amikor majd akaratlagosan is használják a képességeket, addig ez megvalósításban több, mint király lett. Főleg egy-egy nagyobb momentumban volt igazán jó, ahogyan egymást támogatják, de a páros jeleneteknek is sikerült megtartaniuk azt az intimitást, amit szerintem nem sok más sorozatban láthatunk.

Maradjunk annyiban, hogy a Sense8 2. szezonja is simán hozta a 9/10-et, amit vártam (egyébként kezdem azt érezni, hogy a 9/10 lesz az új 7/10, kösz PeakTV).

Viszont korántsem lett annyira tökéletes, mint az első szezon – pedig az sem volt az, szóval van bennem egy jó adag elfogultság is a sorozattal szemben. Amit már a premiernél is kiemeltem, hogy sokkal kényelmesebbek a készítők, az sajnos végig állt, volt nem egy-két olyan jelenet, ahol konkrétan kopírozták az S1-et, csak más szereplőkkel, vagy helyszínnel tették.

Ráadásul itt-ott már kicsit sok volt a montázs a karakterek között, mert hiába tetszettek és voltak szuper párbeszédek bennük, mégis azt az érzést keltették, hogy a készítőknek nincs elég ötlete az évad végéig. Pedig a finálé is bizonyította, hogy van, mert az hatalmasat szólt most is.

Viszont sikerült kompenzálniuk a hibákat a karakterek egyéni sztorijaival. És míg az első évadban nem voltam mindenkivel elégedett, addig idén sokkal jobban bántak a szereplőkkel. Így történhetett meg az is, hogy az évad legjobb karaktere Sun lett, akire igazából szavakat sem találok, egyszerűen állat volt végig. A tovább mögött folytatom a többiekkel, utána rátérek a szezonra is spoileresen, amire előre fogok jelezni.

Ráadásul Capheus is sokkal nagyobb szerepet kapott, ami szintén bejött. Nomi mintha idén halványabb lett volna, ennek hozadékaként Amanita is csak feleannyira volt idegesítő, mint korábban – oké, ez csak vicc, még mindig botrányos a karakter és a színésznő is.

Lito útja kicsit ugyan kiszámítható volt, és őszintén szólva sem mondom, hogy az ott behozott Cheyenne Jackson túl sok jóval kecsegtetne. Persze simán rácáfolhatnak az egészre, hiszen nem egy szituációból keveredtek nagyon jól Lito-ék, de itt mégis félek, hogy meg fog borulni a dinamikája Hernando-val és Dani-vel.

És akkor maradtak a párosok. A klaszter úgymond szülői szerepét Will és Riley tölti be jelenleg. Az előző évad végén kialakult helyzetük miatt pedig féltem, hogy miként fognak illeszkedni a történetbe. A Whispers előli menekülésük során akadtak meglepetések, sőt többször is sokkal jobban használták fel őket, mint vártam. Will egyértelműen vezéregyéniség a csapaton belül, de Riley is kimondottan meggyőző volt ebben a szerepben, ahogy próbálta egyben tartani azt.

Wolfgang és Kala viszont elég sokat volt a háttérben tartva, főleg a szezon elején, de amit a végén műveltek velük, az nagyon tetszett. Wolfgang remek karakter, igazi magányos farkas, talán ezért tartom nagyon érdekesnek a kapcsolatát Kala-vel. Egyértelműen a legjobbakat hozzák ki egymásból ezek a karakterek.

A német szál idén is bejött. Főleg az, hogy nem csak arról szólt, hogy mellékszálon kicsit elmerülünk a ebben az alvilági szálban, hanem szerves része lett a fősodornak is. Ráadásul Lila ezzel a végzet asszonya megjelenéssel simán megnyert az első pillanattól kezdve. Viszont Kala sajnos nem volt idén olyan jó egyedül. Teljesen érhető utat járt be, de nem a leghálásabb szerep az övé jelenleg. Vártam valami nagyobb fordulatot az indiai szálon, de egyelőre ennyivel kell beérni.

A Sense8 továbbra sem titkolja, hogy mennyire a szívén viseli az emberi kapcsolatokat, egymás elfogadását. Viszont azt nagyon sajnálom, hogy nincs már akkora kulturális szakadék a szereplők között. Igaz továbbra is vannak jellegzetes dolgok minden helyszínen, de idén jóval kevesebb idő jutott ezekre.

De talán a legfurcsább pont az egynyelvűség lett. Pedig máshol is használják, de úgy emlékszem, hogy korábban nem mindent angolul mondtak el a karakterek. Talán az tette ezt még feltűnőbbé, hogy a koreai híradó is angolul szólt, míg a reptéren már a nyelvet használták.

Tetszik, ahogy már fentebb is jeleztem, az univerzum bővítése. Pedig még csak elkezdték kapargatni a felszínt, de ahogy elkezdett egyre több új karakter felbukkanni, más-más klaszterból, azt nagyon jól oldották meg. Ráadásul az őket üldöző szervezetről, a BPO-ról is egyre többet tudtunk meg.

Most pedig jönnek a spoileresebb gondolatok.

Sun egy állat, nincs mese, egyszerűen kajáltam minden pillanatát idén, amit pedig a fináléban kapott, hát az eszméletlen. Ahogy üldözte az öccsét, az összes akció egyszerűen kurvára el volt találva. Kellett ide ez a vérengzés, amilyet korábban Wolfgang szálán kaptunk meg, most itt csúcsosodott ki. Ráadásként a politikai csavar is dobott a végén ezen a helyzeten. Lenne itt még látnivaló.

Az utolsó 20 perc pedig remek csavar lett ez a zárásra. 

Lila egy veszélyes nő, nem is tudom, mikor utáltam meg valakit ennyire gyorsan, de Wolfgang kiadása hatalmas fordulat volt. Aztán a kínzás közben Kala leleplezésénél már pattanásig feszültek a húrok. Nagyon jól volt felépítve, ahogyan egyre kilátástalanabb helyzetbe kerültek a szereplők.

Will terve pedig meglepett, de ez jobban kidolgozott formában sosem ütött volna ekkorát. Nem véletlenül készített Nomi rengeteg iratot az évad során, itt nem kellett még egyszer lezongorázni ezt a vonalat. Szóval mindenki Londonban van, remélem mindenkit ugyanolyan kellemes bizsergés járt át, mint engem, amikor Will leütötte Miltont. Fantasztikus.

Jonas szerepét egyelőre nem látom, hogy miért is ennyire fontos a Chairman-nek. Ráadásul Wolfgang sincs a többiekkel akik túszul ejtették Miltont és Jonast.

Sok mindenre számítottam a sorozat kapcsán, de ilyen ütős cliffhangerre még véletlenül sem mertem volna gondolni. Ráadásul nagyon pofátlannak érzem, hogy ezzel hagytak itt minket. Remélem, hogy sikerül összehozni legalább egy záróévadot, ahol jöhet a beígért háború.

31 hozzászólás Ne habozz!

Eddard - 2017. 05. 19. 21:27

Szorosan összefügg a 2 évad? Sajna az elsőnél kaszáltam de lehet ebbe belekezdenék.

LaCRossE - 2017. 05. 19. 21:34

“Remélem, hogy sikerül összehozni legalább egy záróévadot, ahol jöhet a beígért háború.”

Záró évad? Én meg remélem, hogy még kapunk egy párat.

Eddard: persze, hogy összefügg, a 2. évad az első közvetlen folytatása.

superpityu - 2017. 05. 19. 21:47

“Záró évad? Én meg remélem, hogy még kapunk egy párat.”

persze jó lenne, de kellene tartani a szintet is közben. viszont a lejáró szerződések miatt sokkal neccesebbnek érzem a folytatást hosszabb távon.

winnie - 2017. 05. 19. 21:47

“Záró évad? Én meg remélem, hogy még kapunk egy párat.”

kérdés, hogy ha továbbra is ilyen a tempó, akkor meg tudják-e valósítani, hogy még egy vagy több szezon készüljön, vagy tudnak-e olyan szerződéseket kötni, ami lehetővé teszi (vagyis nem köti le a színészeket exkluzívan). már-már az az érzésem, hogy a sorozat sorsa a színész-szakszervezeten múlik.

wellwellwell - 2017. 05. 20. 00:15

sun zseniális volt, az évadzáró is addig, amíg ő volt a középpontban. a második fele nekem kicsit elkapkodott volt.
az egynyelvűség engem is zavart, illetve nem zavart, de jobb volt, amíg mindenki saját nyelvén (is) beszélt.
azt nagyon jól megoldják, hogy szíve legyen a szereplőknek, és mindenki sorsa érdekeljen (nomié a legkevésbé). most is ledaráltam egy nap alatt, és tuti, hogy nyáron újranézem.

Platschu - 2017. 05. 20. 00:27

Öt évadra terveznek, ezt a Sun-t játszó színésznő említette.

Az évad szerintem remek lett. Nem úgy, mint az első évad, hanem egy kicsit másképpen. Ott nagyon tetszett, hogy még alig ismerik egymást a szereplők és szép lassan alakul ki a bizalom. Itt pedig az egészet még felpörgették és sok különböző motivációjú új sensatet illetve csoportot is bedobtak, így még aktívabban segíteniük kell egymást, ha túl akarnak élni közöttük és kitalálni, hogy ki barát és ki ellenség.

A montázsokat valóban egy picit túltolták itt-ott, de látszik az igényesség. Jó ötlet volt, hogy mindegyik színész jelen volt a legtöbb helyszínen, így rengeteget játszhattak velük a nézők.

Az évad mélypontja számomra Angelika. Értem én, hogy kellettek ezek a múltbeli visszaemlékezések is, hátha a “mi” clusterünk nem követi el ezeket a hibákat és tanulnak belőle, de néha az egészen olyan értelmetlenül túlhúzott katyvasznak tűnt. Viszont így legalább nagyjából megmutatták, hogy tanulta meg Whispers a testek fölötti irányítást.

A nyelv témában nem értek egyet. A moziban is utaltak rá, hogy Nomit figyelik és hogy tud 7 nyelven beszélni… Vagy a reptéren is koreai nyelven dumáltak.

winnie - 2017. 05. 20. 04:52

Platschu: nyilván minden sorozatot a szerződések hosszára terveznek kábé, de a színészeknek ehhez nincs sok közük, plusz ma x évadra, holnap y évadra terveznek, de valójában mindig a következőre, ameddig lehetőségük van. mindez teljesen irreleváns, ha nem engedik lekötni a színészeket ilyen sok ideig.

marcilu - 2017. 05. 20. 07:39

Mostanában nem nagyon tud magával ragadni se film, se sorozat. De ez az évad igazi extázis volt számomra, imádtam minden pillanatát.

Pethy - 2017. 05. 20. 08:10

Nekem a 3. rész Good for Me montázs vitte a prímet. Egyik kedvenc muzsikám.

Aszusz - 2017. 05. 20. 08:16

Platschu:

Egyetértek, Angelicából nekem is sok már, egyszerűen semennyire sem kötnek le ezek a flashbackek, vagy egyszerűen csak a random megjelenései. Ezért is lehet, hogy kimaradt a figyelmem néhány szálnál. Todd-ot még értem, de mi a fene volt az újságíró Raoullal? Angelica felgyújtotta a házzal együtt?

Az utolsó rész “elkapkodottságát” sok oldalon kritizálják, de ez tényleg nem ütött volna ekkorát, ha látjuk, ahogy megvalósítják Will tervét. A kis utalások ott voltak előtte. Ennek ellenére örülnék a következő évad első részében néhány flashbacknek.

Savitar - 2017. 05. 20. 08:21

2×01-t megnéztem.. hagytam is. nekem már nagyon követhetetlen

farkas - 2017. 05. 20. 16:32

Nagyon tetszett az évad, pedig amikor Kala megkapta a csomagot azt hittem klisés és kiszámítható lesz, aztán az utolsó részben amikor
SPOILER
hazajön a férj és az első kérdése hogy átvilágították e akkor nagyon megkönnyebbültem. A záró akció pedig jeles.

Aredhel - 2017. 05. 20. 20:45

Én is elfogult vagyok, mert a Sense8 az egyik kedvenc sorozatom. Olyan zsigeri hatással tud rám lenni.
Elmondhatom, hogy nem csalódtam a 2. évadban. Sőt, ha lehet, rátettek egy lapáttal. Egyedül a végét érezetm összecsapottnak. A 9. rész végén az volt a gondolatom, hogy akkor a zárás csak Su. történetéről fog szólni, mert akkor.mit fáradoztak a BPO történetszállal. Ha meg azt is bezsúfolják, akkor sem Sunnak, sem a BPO szálnak nem adják meg, ami neki jár. A végén valahogy ez volt az érzésem. Azelőtt még csak gondolatban sem mertem eljátszani a lehetőséggel, hogy a valóságban is találkoznak, erre pitty-putty, már túl is vagyunk rajta. Nagy csalódás volt, hogy nem mutatták az első találkozást. Plusz semmi nem lett elmagyarázva. Számomra nem tisztult ki, hogy mi volt pontosan Angelica szerepe, mi történt pontosan a mexikói újságíróval, miért/hogy ölte meg magát a csaj, és egyltalán hogyan jutott el Will abba a szobába, ahol Whispers volt. Szóval olyan érzésem volt, mintha a kszítőknek közben szóltak volna, hogy ez az évad 2 résszel kevesebb.
Összességében persze nagyon jól szórakoztam, de remélem nem kell 2 évet várnom, hogy kiderüljön, mi lett Wolfganggal.

Bazsa - 2017. 05. 20. 20:52

Szerintem jó lett a második évad, mondjuk az utolsó epizód az elég pörgetve lett, ami nem baj csak ha jól hallotam nagyon sokat kell majd várni a 3. évadra..

Ha valaki tudja ki remixelte a Whats Up-ot az nagy pacsit érdemel :)

clegane - 2017. 05. 21. 20:26

nagyon szerethető lett a gárda mostanra, amit az első évad után még nem gondoltam volna. az évad nagyon pörgős, szórakoztató, igazi kalandfilmsorozat. persze mint azok többségében, sokszor mintha csak alibinak lenne a történet, de egye fene.

komolyan nem gondoltam volna, hogy ennyire romantikusan fogok átélni (nézőként XD) egy meleg románcot, mint Litoék esetében, a pride-os jelenet egyenesen megindító volt. aztán az amerikai filmeseket nagyon túltolták, dehát biztos ilyen szubkultúra is létezik.

a vége viszont nem tetszett, rettenetesen el volt kapkodva. sokkal nagyobb jelentőséget vártam volna annak, hogy mindenki egy helyre érkezik, nagy összetalálkozást, emberi pillanatokat. ehelyett úgy le lett darálva, mint a pinty. azt se értem, Capheusnak honnan lett pénze repjegyre, meg azt se, hogy Lito hogy magyarázta meg a lelépést Londonba a párjának.

az meg egyenesen ellenszenves gondatlanság volt, amikor behajtanak a rabszállítóval a piros lámpába, hogy majd akkor karamboloznak és azzal kiszabadul Sun, hát mi van ha egy kétgyermekes család jön keresztbe a húszéves tragacsukkal? szerencsére pont egy kamion jött, és így senkinek nem esett baja, nahát.

Aszusz - 2017. 05. 22. 10:44

clegane

Az elkapkodott végéről: ez csak így ütött, egyetértek superpityuval. Ha látjuk, ahogy találkoznak, hogy mindenki megérkezik Londonba (azt látjuk, hogy mindenki oda készül), akkor sokkal kisebbet ütött volna, hogy tényleg ott vannak.
Én is szeretném látni az emberi pillanatokat, meg azt is jó lenne látni, hogy hogyan jutottak be – ezért lenne jó egy-két flashback a következő évadban.
És az első találkozás örömét még be lehet mutatni Wolfganggal, hiszen ő még nem találkozott a többiekkel.

Capheus kérhetett egy repjegy árát a pártjától, vagy leendő nevelőaputól – nem mintha nem lenne körülvéve olyan emberekkel, akiknek van pénzük, és még adnának is neki. És persze Nomi is valahogyan intézhette neki.
Mint ahogy Sun esetében sem lett megmagyarázva, hogy honnan lett útlevele Sun Bae névre (Bak helyett, ha jól láttam), és miért nem kattant le az ellenőrzésen, hiszen körözött bűnözőként van számon tartva.

clegane - 2017. 05. 22. 11:59

Aszusz: hát nemtom, nekem nem ütött, hanem elkapkodottnak tűnt.
az igaz, hogy lehet pótolni a találkozás bemutatását flashbackekkel, de akkor meg már emiatt toporogni fog a történet ahelyett hogy haladna, azért nem lesz olyan jó. na persze mittudomén, bízom benne, hogy megoldják valahogy.

cucumber87 - 2017. 05. 22. 12:37

Segítsetek már egy kicsit :) Nagyon régen ledaráltam már az első évadot és most pótoltam a specialt aztán jött az első rész :) De hirtelen nem tudtam felidézni pl, az a kislány miként volt említve az első évadban.

Esetleg ha valaki be tudna linkelni egy összefoglalót az első évad történetéből azt megköszönném, mert most nincs kapacitásom újranézni.

Aszusz - 2017. 05. 22. 20:43

clegane

Nem a találkozás pillanataira gondoltam (bár egy rövid montázst az is elbírna), hanem magára a terv megvalósítására. Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel, de nem tudom, hogy mi újat tudna mutatni az, hogy fizikailag is találkoznak. Ezen a ponton már mindannyian tisztában vannak azzal, hogy nem csak képzelik a többieket, hanem tudatosan terveznek, jól ismerik egymást, tudják, kire miben lehet számítani. Az egyedüli kivétel talán Wolfgang – Kala lehetne, náluk ugye azért valamennyire számít a tényleges fizikai kontaktus, és azt még tudják mutatni.

clegane - 2017. 05. 22. 21:59

Aszusz:
nemtom, szerintem meg pont az ilyen emberi pillanatok miatt erős a sori, nem a cselekmény miatt. engem pont az nem érdekel, hogy milyen mondvacsinált tervet eszeltek ki amit hogy-hogy nem sikerült pont úgy megvalósítani ahogy elképzelték, na persze (és mindig pont arra járt egy kamion amikor kellett).

Annatar - 2017. 05. 26. 23:03

cucumber87:
A kislány Will gyerekkori meghatározó élménye volt. Eltűnt, de Will valahogy mégis látta, de senki nem hitt neki. Emiatt is lett rendőr. Az első évadban sok visszatérő emléket, álmot láthattunk róla.

plsne - 2017. 05. 30. 15:33

Számomra az első évad maga volt a katarzis.
Hihetetlen érzéseket szabadított fel bennem, sőt. A valamennyire előítéletes felfogásomat is képes volt átformálni.
Olyannyira szerettem ezeket a figurákat, hogy 2-3 rész után a meleg pár csókja is természetesnek és normálisnak hatott.
A képi világ tökéletes és hozzá az a zenei aláfestés.. Most is libabőrös vagyok, ha rágondolok. Minden minden annyira klassz!!!!

Erre itt van a 2. évad.. :(
Ki a felelős ezért?
Olcsó humor, gagyi zene, erőltetett összenézések. Szánalmas töltelék karakterek. Neeeeee!!! Ébresszetek fel!!!!!!

Sulo - 2017. 05. 30. 15:52
secret - 2017. 06. 03. 19:23

az utolsó 20 perc olyan volt, mint az első évad. a többi egy semmi. 10 órányi elfecsérelt időnek tartom a második évadot, semmi nem történik konkrétan benne, amikor pedig végre történne, akkor épp vége lett.

az első évadhoz képest óriási csalódás volt. egy nyáladzós ripacskodássá lett, szánalmas akciójelenetekkel.

piszkosfred - 2017. 06. 04. 20:29

Teljesen egyetertek a kritikaval, 9/10-et nyugodt szivvel adok az evadnak. Egyszeruen elmeny nezni, a helyszinek, az operatori munka, a karakterek. Annyira szines es valtozatos, mar csak emiatt is megerte annyi helyszinen forgatni.

A tortenettel nekem nem volt gondom, az elso evad inkabb felvezetes volt, bemutattak a karakterek itt pedig a konkret cselekmenyt lattuk.

A kasza teljesen letort, ahogy nezem eleg nagy a visszhangja a kozossegi mediaban is, en remenykedem benne, hogy a Netflix kotelnek all es egy zaro filmet bevallal amiben legalabb a foszalat lezarhatnak. Bar igazabol zaro-evadot erdemelne :(

Platschu - 2017. 06. 11. 01:09

Én úgy értelmeztem a végét, hogy azzal, hogy mindenki találkozott, nyugodt szívvel bevehették a blokkolót mindannyian és a clusterüket “felfüggeszthették”, így Whispers nem tudta Wolfgangon keresztül megtalálni őket. Ezért is nem tudott Jonas is Willre felkapcsolódni, míg Whispersen rajta volt a kihallgatószobában. Bár azzal nem vagyok teljesen tisztában, hogy a blokkoló csak “külső” sensatekre vagy a sajátjaikra is vonatkozik-e.

terika - 2017. 07. 05. 19:48

Nos, tegnap fejeztem be a sorozatot. Összességében 2-3 rész az, amit második évadnak mondanék, a több mind nyáladzás. Az első évadban ezek sokkal ütősebbek voltak, dinamikusak voltak az érzelgős részek is, élvezte az ember, itt meg kínlódás volt minden egyes ilyen jelenet. És idegesítő. Mert mindeközben a sztori nem haladt sehova. Nagyon jó a történet, csak sok hozzá a cukormáz. És ez még a 10. részre is igaz volt, képesek voltak ott is több percet áldozni ezekre a dolgokra. Nagyon sok új infot kaptunk és pont emiatt lettek végül idegesítőek az érzelmi kötődést bemutató részek, mert iszonyú sok kérdést is kaptunk így. Van egy csomó érzékelő, sőt, jobbak mint a google :D olyan érzésem volt, hogy csak info-morzsákat adnak, amin végül nézőként éhen pusztulunk.
Örülök, hogy kapunk egy 2 órás lezáró filmet, több a semminél. Egyértelműen le lehetne húzni a sorozatról 4-5-akár lehet 8 évadot is ezzel a dinamikával amúgy. De most ennyi jutott.
Azt savallom, hogy a képességeikről gyakorlatilag alig tudunk meg valamit. A főgonosz motivációja sem teljesen tiszta számomra: azért öl, mert ez a hobbija vagy mert utálja Angeilcát vagy mert ennek a klaszternek van valami spéci képessége még….? Nekem nagyon bonyolultnak tűnt az eljárás, ahogyan átveszi az uralmat más érzékelők felett Milton…bár ugye lényegében nem tudjuk mennyien is vannak, tehát lehet tényleg nagy jelentőséggel bír ez a dolog.

Zora - 2017. 07. 16. 13:04

Huh, az utolsó negyed órában majd’ lerágtam a körmöm! De amúgy az évad második fele is annyira izgalmas volt, ez egy elsőosztályú sorozat.

Most olvastam, hogy kaszálták, de lesz filmes lezárás. Hát, ajánlom is, mert Wolfgangot és Kala-t szeretném együtt látni!

Mado - 2017. 08. 03. 22:53

10.rész. És a végén csak így hagyták lógni az egészet a levegőben??
Zseniális sorozat, és fullra felpörgetett minden rész. Erre csak így vége… kaszálni akarják.
Hülyék.
Remélem az a 2órás verzió oda fog baszni elejétől a végééig :O

Enzo - 2017. 08. 07. 20:41

Epizódonkénti kommenteket nem akartam írni, mert bő egy hónapos lemaradással kezdtem el pótolni a részeket (és ~2 hónap alatt sikerült végignézni), de néhány highlightot azért kiemelnék a szezonból:

– A 2×01-ben ahogy Will levezette, hogy Whispers hol van, majd kiderült, hogy csak megjátszott környezet, aztán Whispers is levezette, hogy Will hol van, és aztán arról is kiderült, hogy átverés, szabályosan tapsoltam, amikor Riley utána kikapcsolta a sirályhangokat és kiment az utcára, majd kiderült, hogy Izland helyett Amszterdamban vannak :D
– A 2×01 vége, amikor a sensate csapat beazonosította Whispers főnökét, hát az hatalmas egy jelenet…
– A 2×02-ben, amikor először jelent meg egy másik klaszterből származó sensate, hát ez azoknak lehetett főleg igazi meglepi, akik nem nézték meg a trailert, de egyébként is ütősre sikerült azért :)
– A 2×04-ben a teljes zárás a motivációs beszédektől Riley buliján át az új sensate-ekig… a What’s Going On felcsendülésekor pedig csak egyszerűen elmosolyodtam, nagyon szép visszakacsintás volt :)
– A 2×05-ben a szépen megkomponált dupla szexjelenet (Capheusnak kijárt már egy kapcsolat), Riley beszólása Puck-ra (“I think I just picked up the equivalent of a sensate STD.”), és a sensate “Google” network használata a vége felé tetszett még nagyon :)
– A 2×07-ben az egész vége: Wolfgang sétájától kezdve, ahogy mindenkit “érintett”, a két klaszter harcának összes jelenetéig, főleg Kalától a “Bring it, bitch!” beszólás :D Na jó, Nomi random elesése és agyrázkódása fájóan mondvacsinált volt, ilyet még sose láttam a sorozatban.
– A 2×08-ban Daniela ahogy megszerezte a szerepet Lito-nak, hát az hatalmas volt!

Ezek volt azok a jelenetek, amik különösen megfogtak. Az évadról összességében:

Először is: örülök, hogy a kasza ismeretében néztem meg több mint az évad felét. Így kevésbé vágott pofán anno a hír, hiszen nem tudhattam, hogy mennyire elvarratlanok a szálak. Az utolsó részekre már kezdtem úgy érezni, hogy túl nagy falat még ~60 perces részekkel is párhuzamosan vezetni 8 (na jó, 7) különböző szereplő szálát PLUSZ még az átívelést… és azt kell mondjam, hogy ezzel kapcsolatban a 2.évad nem tudta megugrani a kellő szintet. Persze, közel hozta hozzánk a szereplőket, komoly témákat feszegetett, rendkívül látványosan építette fel a világ körül forgatott részeket és az egyes karakterek életének párhuzamait, de… valahogy mégis rengeteg kiaknázatlan lehetőség maradt, akár erre az évadra, akár elkövetkezendő évadokra, amelyekből már nem lesz semmi. :(
Szóval felemás érzéseim vannak, a zárást követően főleg, mert ezt az utolsó részt nagyon összecsapták, csak kapkodta az ember a fejét, aztán hirtelen bejött a stáblista. A testvérbosszús szálat ha befejezik még a 9.részben, talán lett volna idő egy kidolgozottabb Whispers elleni fináléra, így csak Will tényleges jelenléte volt a nagy csavar, a többi összedobott lett, és egy csomó kérdést felvet. Oda kell tenniük azt a 2 órás lezáró részt rendesen!
Nagyon nagy kár a kaszáért, az egyik legmerészebb sorozat volt a Sense8, az utóbbi évek egyik legeredetibb alapötletével, és elképzelhetetlen forgatási komplexitással. A több klaszter behozása volt talán az egyik fénypont, ugyanakkor ki lehetett volna hozni többet is belőle. Még tudnék írni pár dolgot, de meghagyom a záró special rész kibeszélőjébe.

Lemoni - 2017. 12. 22. 11:51

Csak most sikerült darálnom a 2. évadot. Legalább annyira imádtam, mint az elsőt. Nekem ez a sorozat nem a történetéről szól, hanem a története által tálalt emberi viszonyulásokról, arról, hogy a legreménytelenebb helyzetben is együtt, közösen lehetséges a megoldás és arról, hogy nem az számít, ki vagy, hanem hogy mit teszel. Hozzá jön még a gyönyörű színes világ, a különböző kultúrák, hagyományok bemutatása, a remek zenei aláfestés. Menthetetlenül hat az érzékekre. 8/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz