login |

The Amazing Race – 29×09-10: That was horrible

2017. 05. 21. 15:50 - Írta: winnie

13 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

I’m gonna get murdered.

Ez valami brutális volt, és nem illik ilyet mondani, de nagyon jó.

Két elég erős és drámai epizódot hozott a héten a The Amazing Race, ahol kialakult a top4. És azt kell, hogy mondjam, hogy Vietnam helyszín tekintetében most lekörözte az örök kedvenc Indiát. A forgalom, a hőség és a páratartalom, a taxisok talpraesettsége és nyelvtudása, a szépsége…, és még sorolhatnám. Kár, hogy nem kajáltak.

Slow and steady wins The Amazing Race.

Ez a dupla rész tele volt remek idézetekkel, amiket muszáj leírnom, hogy később, visszanézve erre a szezonra, eszembe jussanak a hozzájuk tartozó jelenetek. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Tara és Joey megúszta, ellenben Becca és Floyd már nem, ők estek ki.

Mit ne mondjak, mindkét páros elég drámai körülmények között végzett az utolsó helyen, mindketten eléggé elkerülhető hibákat vétettek, sőt, Floyd a végén annyira kimerült, hogy be sem tudta fejezni a szakaszt – kemény volt nézni, akárcsak Joey-t.

It’s twins this time.

Ők voltak azok, akik kevesebbet panaszkodtak, ellenben Brooke szokás szerint ezernyi lehetőséget talált, és továbbra is inkább szórakoztatott az óbégatása (annyira nagy a kontraszt közte és a sokkal pozitívabb hozzáállású többiek között, előre röhögtem, hogy mi lesz a nagy lépcsőnél, ha már a biciklin is hisztizett), valamint az, hogy egyszerűen képtelen volt elengedni a gumicsontot, miszerint meg kellett volna szerezniük a limitált számban jelenlévő létrát. (Végülis működött ez a korlátozott detour ötlet.)

A 29×09 egyébként megint hozott némi interperszonális drámát azzal, hogy Joey személyes sértésnek vette a szabályok adta lehetőségként funkcionáló U Turn-t, ráadásul azt még inkább, hogy a legnagyobb riválisaik nem szóltak nekik, hogy ezzel spóroljanak meg fontos perceket – ez utóbbit végképp nem értettem. Oké, nyilván azokban a feszült percekben így csapódik le benne, de még később is fortyogott miatt.

That was easy.

Az egész dupla részt eléggé meghatározták a vietnami embert próbáló körülmények, bár lehet, hogy a kőkemény repülőút adta meg az alaphangot, kíváncsi vagyok, milyen ütemben nyomták le a görög-vietnami távot.

A 29×10 bicajos feladata elég gyilkos volt, de persze, ha az ember nem tekerte a biciklit, akkor csak megúszós, a leeső bálák pedig elég nagy szívás. Azt viszont sajnáltam, hogy lábbak való evezésből nem sokat mutattak, pedig azt hittem, hogy az hasonlóképpen kemény lesz.

Decapitated by a ladder.

Nyakunkon a finálé, egy nagy esélyessel kevesebb: vajon meg tudja állítani valaki Redmond-ékat? Nem lesz egyszerű. Nyilván Tara & Joey papíron erre a legesélyesebb, de náluk kezdenek kiütközni a gyengeségek, London & Logan sosem volt még komolyan élbolyban, mindig túléltek, míg Brooke & Scott… Na, az nem lenne semmi, ha nyernének ennyire “megpróbáltatás” után. Vajon akkor barátokká válnának? (Eskü, még szurkolok is nekik a Team LoLo mellett.)

I need this to be over.

ui: A következő évad lehetne all star szezon? Természetesen Becca & Floyd-dal. (És Scott & Brooke-kal? Megjegyzem, Scott tipikusan olyan karakter, aki nagyszerű lehetne több reality-ben is, ő remek fogása a TAR-nak, kár, hogy jó eséllyel csak más partnerrel tudnák visszahozni.)

Sorry, we are crazy.

Ja, és köszi a snitteket a régi szezonokból! S3, úristen, de régen volt!

         

13 hozzászólás Ne habozz!

dragon1986 - 2017. 05. 21. 16:09

ohhh hehe kb 1 km-re van a lakásom hang vai és hang ga kereszteződéstől :D

ezt meg kell néznem, le vagyok maradva

szebe - 2017. 05. 21. 16:18

Nekem nagyon hiányzott már egy ennyire fizikális szakasz. Tényleg már csak a kajálás maradt ki.

Team-fun hiába lett “tökutolsó”, szépen összerántották őket a repülővel. Ezen vagy változtatni kéne, vagy akkor induljon mindenki egyszerre…

Sajnáltam őket, de Floyd ennyire nem vette észre, hogy elhagyta a cuccokat? Oké, a “judge” nem mondta meg, miből mennyi hiányzik, de az úton végig az ő elhagyott kosárkái voltak…
Becca előtt főleg le a kalappal, elsőnek értek oda, végignézte ahogy mindenki végez, majd ez után sem baszogatta Floyd-ot. A “fake-punch” után nem gondoltam volna, hogy ilyen is tud lenni feszült helyzetben.

A lábbal evezős dologból szerintem többet is ki lehetett volna hozni, vagy csak kevés idő maradt már képernyőre rakni?

Anyu-Apu azért erős, Speedbump-pal is “lazán” továbbmentek.

Mike-nak nagy mákja, hogy kiestek az előző szakasz végén, itt nem tudom meddig bírta volna…

energy - 2017. 05. 21. 16:34

Nem nézem, de nagyon érdekel, hogy mi van az első képen.

Sabinomi - 2017. 05. 21. 16:39

Komolyan, Scott és a beszólásai a legjobbak. Remélem, bejutnak a döntőbe, mert ők viszik a prímet. Pedig általában nem szeretem az ilyen hisztizős párokat, de itt pont az teszik őket viccessé, ahogy Brook hisztijeire Scott reagál.
Amúgy, ebben a szezonban nem lett külön kedvencem, csak Team LoLo ne nyerje meg. Velence óta akkorának érzem London arcát, nagyon idegesít. Bár valahogy mindig egy számomra idegesítő párosnak sikerül bejutni a döntőbe.

Pocok - 2017. 05. 21. 16:40

Durva volt, nagyon fizikális. Szomorú vagyok, nekik drukkoltam… és most már csak annak örülnék, ha nem a rinya meleg-csaj páros nyerne.

“Riding a bicycle is like riding a bicycle.”

winnie - 2017. 05. 21. 16:42

energy: valami halász vagy rákászcsapdákat visznek biciklivel.

Deny - 2017. 05. 21. 17:55

Ne már, Team Fun aka Team Funstoppable. Annyira imádtam őket, sajnálom, hogy ilyen durva módon kellett kiesniük. All Start követelek velük!

Scott beszólásai viccesek, de engem irritál a csávó is. Brooke-ról meg ne is beszéljünk. Át kellett tekernem a hisztijét néhol. Hülye p… Csak ne ők nyerjenek.

Kemény részek voltak nagyon, élveztem mindkettőt.

Dregnarr1 - 2017. 05. 21. 20:05

Az első részt (09) annyira nem élveztem, amikor repülés előtt van az egyik feladat és lényegében 40-ből 10 perc még csak repülő előtti előjáték, lényegében már konyul is le a szám. Ettől függetlenül jó volt a feladatok miatt.

Vietnám eszméletlenül gyönyörű. Én nagyon bele tudom élni magamat a versenybe és az egész TAR hangulatába, és meg-megfeszül a mellem egy-egy gyönyörűbb helyszínnél: micsoda szerencsések ezek az emberek!

Joey-t sajnáltam, és meg is ijedtem, hogy összeesik, látszott rajta, hogy erején felül teljesít.

A 10.rész nálam 10/10, VÉGRE nem tökölős, hasztalan, tv-re írt feladatok voltak. Ilyen sokkal, de sokkal többször kellene!

Brooke beszólásai aranyat érnek, de igazából tényleg kell hozzá Scott is, mert vagy adja alá a lovat, vagy szintén hangosan nevetős beszólásokkal kommentálja a dolgokat. Őket szívesen látnám többször is. Oké, hogy Brooke állandóan nyavalyog, de valamiért nem idegesítő mint a legtöbb alkalommal, hanem szórakoztat, főleg mert elmésen reflektál mindenre.

Beccáékat a vége felé már nem annyira kedveltem (nem volt velük bajom, csak kicsit sok volt a mély hangos pörgés), de aztán itt tényleg, akárcsak egy külső, tv előtt ülő csapattagként vagy ellencsapatként is (hiszen nem nekik szurkolok), nagyon sajnáltam őket. Becca öklözős reakciója után (amikor még csak felületes jó hangulatú, ámde mégiscsak két idegen közötti bolondozás volt közöttük) itt mennyire látszott, hogy mennyire aggódik érte, ezúttal már mint tényleges barátok.

Nem szoktam teljes részeket újranézni TAR-ból, csak 1-1 jeleneteket, de azt tudom, hogy ha bármikor is ajánlanom kell valakinek ezt a sorozatot, ezt a részt fogom!!

Ismét, 10/10!

dragon1986 - 2017. 05. 21. 21:15

igen az winnie

de amúgy durva hogy motorral robogóval mi mindent képesek vagyunk szállítani :))

Én reggel 10-kor be mentem a helyi media mark-ba kiválasztottam a hűtőszekrényt fagyasztósat és délután 3-kor vittek házhoz motorra kötve =)) Nincs 3 napos házhoz szállítás aznap jön :D

29×09

vajon mikor voltak itt, mert én tavaly novembertől-februárig Hanoiban voltam, és a környéken lakok, minden helyszínt felismertem :D de nem láttam őket :(

a bambusz létra felvitele a keskeny folyóson elég érdekes volt de jól megoldották :D

OFF/ Érdekesség

Mondjuk ezért lehetetlenség jó GPS programot csinálni vietnamban, nem sakk tábla szerű az út rendszer mint Magyarországon.

Fő út, mellék utca, és azoknak is mellék, inkább labirintus szerű és sokszor csak biciklivel motorral megközelíthetőek. ezért helyiik sem tudnak eligazodni, nem kell tudni házszámot, csak memória alapján és környező boltok épületek alapján mérik be hogy hol vannak és merre kell menni.

Ház számozás is vicces, van 1 2 3… 34a 34b 34c vagy 34a2-34a23 vagy 126k12 is :))

Néha 10 12 14 16 18 de épületet lerombolnak és több kerül a helyére nincs újra számozás ilyenkor van a fenti dolog a Betűzés és betű után még egy szám de van amikor tök random 234 541 aztán 235 :D Dél Kelet Ázsiában fontos a számmisztika, ezért ha egy szám nem szerencsés mert ha fogász üzletet nyitsz és a 125 az nem jó szám akkor választanak mást helyére tök mindegy hogy körülötte mi van :D

winnie - 2017. 05. 22. 05:00

dragon1986: nyári forgatás volt.

“OFF/ Érdekesség”

ez marha jó:)

Enzo - 2017. 05. 24. 02:30

29×09-10
Hú, erős volt így egyben ez a két rész, ráadásul csak most tudtam bepótolni. És te jó ég, mennyi #hétidézete volt, általában egyet se vagy max egyet írok fel, most meg tele volt velük mindkét rész, kb mindegyik csapat sziporkázott, persze főleg Scott vitte a prímet. (->kommentvége)

1.rész:

1. Annyira röhögtem szerencsétlen Scott-on, mintha direkt sz0patnák ezekkel a tériszonyos feladatokkal… de pláne így, hogy kiderült, a 9.körig kiegyenlített road block-jaiknak kell lenniük… (az elsőben asszem nem volt, így kijön a 4-4) tök igaza volt amúgy, megértem, többek között ez tartana vissza egy TAR-jelentkezéstől, hogy én is hasonlóan vagyok :D
2. Na most kaptunk operatőr-jelenlétet telibe, az ugrásnál :)
3. Legyezős clue: azt hittem, hogy valaki nem veszi észre, és egy csomó időt veszt vele, de meglepően nem így volt.
4. Létrás affér: Londonék abszolút jól csinálták, nehogy már Brooke-ék bénázása miatt át kelljen adniuk nekik a létrát… utána meg hogy a csaj mennyit pörgött a “miért nem fogtad a létrámat” kérdésen, hát ez egyenesen szánalmas volt. Scott a vége felé legalább elkezdett kiállni magáért.
5. Apropó létrák, a lépcsőházban felvivés ötletes volt, kipróbáltam volna szívesen.
6. Tara és Joey szokatlanul figyelmetlenek voltak a részben (max. 3 létra, 3 próbababa kell)
7. A fogadócsaj, awww *-* nagyon kis csinos volt :)

A célegyenes közelsége azért kihozza a csapatokból a feszültséget, néha csapaton belül, néha csapatok között, lásd a pit stopban “veszekedés”…és aztán a végén aranyosan kibékült mindenki mindenkivel, kivéve Tara&Joey – őket meg hirtelen elkezdték “kiutálni”, ennek a múltkori uTurn-ön kívül nem igazán volt előzménye.

2.rész, számozás nélkül, mert kb egy téma dominált:

Ez a biciklis feladat marha nehéz volt, pláne így hogy egyrészt maguknak kellett megszámolni, másrészt hogy nem rakodhattak le, ha elrontották – ezen csodálkoztam. Már előre láttam, hogy Brooke hogy fog szenvedni, de Scott csinálta, és meglepően jól – így ismét megfigyelhető, hogy Brooke milyen pozitív tud lenni, ha jól állnak. Pedig az elején még a sima biciklizésnél is hogy szenvedett :D
Azt hittem, hogy több csapat is el fog hagyni pár kosarat, de csak szegény Floydnak sikerült ezt, ráadásul kétszer… még szerencse, hogy másodszorra nem kellett teljesen visszamennie, csak addig, ahol elhagyta a köteget, de így is képzelem hogy kimerült abban a hőségben. Asszem Brooke mondta, hogy “it’s a very leg-intensive day”, hát igaz (“leg-intensive leg”? :D)
Nagyon sajnálom Team Fun(stoppable)-t, szomorú volt látni őket kiesni, pláne így, hogy még orvos is kellett szegény Floydnak, a fun meter lejjebb tekerése meg szimbolikusan kötelező jelenet :( Érzelmes volt előtte London és Becca reakciója is, illetve utóbbi bátorítása – Scott és Brooke példát vehetnének róluk.
Hjaj, lehetett volna megint a duplarész végén a NEL a közepe helyett…így akkor most hajrá LoLo-ék! Beccát és Floyd-ot pedig muszáj muszáj muszáj visszahívni, nem tudom hogy mikor láttam ennyire AllStar-pozitív csapatot utoljára!

Darabkák:
-Redmond milyen are you f*cking kidding me arcot vágott, mikor felolvasták, hogy lábbal kell evezni :DD jót röhögtem :D de a leg-es poénjait már kicsit túltolja szerintem.
-Az 500 lépcsőt a végén Mike hogy utálta volna, ez nekem is eszembe jutott :DDD
-London pánikolása a biciklin egészen meglepett, de szépen segítettek egymásnak Floyddal.
-A pit stop nagyon szép helyen volt, Phil hogy leordibálta Matt-éknak, hogy elsők, az tetszett :D

Na és akkor a #hétidézetei:
“-We finish each others’…
-sandwiches.” :DDD (Matt/Redmond)

“It was actually okay. Can i go again?” :D (Scott az ugrás után)

“Oh my God. This is absurd. Why do people do this? HAHAHAHA *maniac laughter* I’m crazy too.” :DDD (Becca az ugrás előtt)

“I just hit that lady in the butt with the freaking feet and she gave me the death stare, this is so embarrassing.” (Tara)

“Good thing riding a bike is like riding a bike.” (London)

“Oh my god, you’re not giving birth.” :DD (Scott)

“Come here, come hug me… okay don’t hug me, high five” :DD (Scott)

“Giving birth again, hold on… it’s twins this time.” (Scott) [na ennél ledobtam a láncot, hatalmas :DDD]

@dragon1986: tök érdekes infók, köszi!
A következő részben micsoda unortodox feladatok lesznek, már előre imádom!

dragon1986 - 2017. 05. 24. 14:20

Szokás szerint jó olvasni Enzo amiket írsz. szokjál rá a masterchef australiára is :))

Enzo - 2017. 05. 24. 17:03

Kösziköszi :)
Ilyeneket nem ígérhetek, a főzős műsorok nagyon nem az én világom :D Meg ha egyszer lemérném, mennyi idő az ilyen kommenteket formába hozni, mondjuk heti összesítésben, szerintem elszörnyülködnék :D

(A frissített kedvenclista meg megint lemaradt, részben direkt, de most már egye fene legyen:
1. Team LoLo 2. MattRedmond 3. TaraJoey 4. ScottBrooke)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz