login |

Grey’s Anatomy: vége a 13. évadnak

2017. 05. 22. 16:30 - Írta: Deny

25 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

Grey’s Anatomy, 12 éves kórházsorozat, „minőségtörést” szenvedett, de erős a pulzusa.

Nagyjából így lehetne prezentálni ezt az évadot, ha egy beteg lenne. Mert itt bizony valami nagyon kisiklott idén, pedig a sorozat tavaly teljesen új életre kapott. Szétcsúszott és végtelenségig nyújtott történetszálak, ostoba húzások és egy új karakter, aki súlyos sérüléseket okozott a sorozatnak, amelyekből csak nagyon nehezen tudott felépülni.

A fentiek jellemezték a 13. évadot, ami szerencsére összeszedte magát az utolsó harmadában. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

A biztató kezdés után hamar kiderült, hogy a Grey’s Anatomy reneszánsza nem tartott sokáig, ugyanis sikerült töltelékrészeket csinálni az amúgy izgalmas történetszálakból. Alex tettének jogi következményei érdekesnek bizonyultak volna, de a szezon első feléből kiveszett minden feszültség, hiszen olyan volt, mintha nem is verte volna össze DeLucát.

Igaz, hogy az ingyenklinikára száműzték, de egészen a félévadzáróig (vagyis 9 epizódot) kellett várni, hogy végre történjen valami előrelépés, hogy aztán újabb 3 epizódon át húzzák a végkifejletet. Alex az egyik kedvenc karakterem, de sikerült olyan érdektelenné és hosszúvá tenni a szálát, hogy a végén már azt se bántam volna, ha börtönbe kerül, csak kerüljön végre pont a mondat végére.

Az évad első felének másik fő sztorija a Mer-Riggs-Maggie szerelmi dráma volt… Vagyis csak lett volna, mert ezt szerencsére gyorsan félbehagyták az írók. Igaz, vagy 15 résszel később ismét előkerült a téma, de akkor már csak azért, hogy végleg lezárják ezt a szálat.

Nem nevezném háromszögnek a dolgot, mert Maggie csak egyoldalúan sóvárgott Riggs után, mindenesetre ahhoz elég volt, hogy nővére hosszú időre behúzza a kéziféket első Derek utáni kapcsolatában. Nem bánom, hogy ezt nem kellett sokáig néznünk, mert ez egy tini drámában is kínos lett volna, viszont úgy tűnik, Maggie semmit sem tanult, mert a jelek alapján a következő évadban Jacksont és Aprilt hozza majd hasonló helyzetbe.

Nem irigylem Shonda Rhimes-t, mert ez az évad egy logisztikai rémálom lehetett számára. Hosszas gondolkodás után rájöttem, hogy valószínűleg ez volt az oka a minőség romlásának. Egyszerre négy színésznő ment szülési szabadságra (Ellen Pompeo, Caterina Scorsone, Jessica Capshaw és Camilla Luddington), ami alaposan keresztbe tett a készítő terveinek.

Valahogy csökkenteni kellett az érintettek szerepét, így jöttek létre azok a borzasztó erőltetett történetszálak, mint Meredith ideiglenes felfüggesztése, vagy az Amelia és Owen közti idétlen konfliktus. Tény, hogy Amelia jogosan rémült meg a családalapítástól, de ez a „bujkálok a férjem elől, mert félek, hogy nem érti meg a múltam” gyerekes megoldás volt. Sokkal jobb lett volna, ha inkább elutazott volna Los Angelesbe a régi kollégáihoz (helló, Private Practice!), ahol pl. Addison lelket önthetett volna belé.

Jo karakterét pedig egyszerűen „eltüntették” az évad második felében, amivel csak az volt a baj, hogy emiatt Alex is teljesen háttérbe szorult, pedig ez a szezon róluk szólt volna. Vicces, hogy az élet már másodszor tett keresztbe az ő történetüknek, korábban Patrick Dempsey hirtelen kirúgása/távozása miatt kellett átírni a forgatókönyvet. Viszont belebegtették a régóta emlegetett erőszakos exet (amihez megkaptuk Matthew Morrisont), de kérdés, hogy ebből lesz-e végre valami jövőre.

Az Eliza Minnick nevű első számú ellenségre nem is szeretnék sok szót pazarolni: legyen elég annyi, hogy a sorozat 12 éves fennállásának dobogósan legrosszabb karaktere. Azok az epizódok, amelyekben felbukkant, botrányosak voltak (a kórházi polgárháború számomra 1/10 volt). Teljesen szétzilálta a „reformjaival” a klinika családias hangulatát és szellemét, és mindenkit egymásnak ugrasztott, ráadásul elég álszent is volt. Amikor a fináléban kirúgták, felkiáltottam örömömben, de van egy olyan érzésem, hogy nem most láttuk utoljára.

Szerencsére voltak jó dolgok is az évadban, például az újítások. Idén láthattunk először karakterközpontú részeket, amelyek önálló kisfilmekként funkcionáltak. Persze korábban is voltak bizonyos szereplőkre koncentráló epizódok, de nem olyanok, amelyekben csak 2-3 figura szerepelt a 15-20-ból.

Ezek voltak a szezon legjobb részei, amihez a helyszínváltás (börtön, repülő, montanai testvérkórház) is nagyban hozzájárult. Jó volt látni, hogyan működnek együtt a kisebb csapatok, ha ismeretlen terepen kell műteni, ráadásul ez remek karakterizálásra adott lehetőséget. Egyetlen kivétel a 13×08, azt nem tudom, hogy gondolhatták komolyan, bár papíron talán jobban nézett ki a koncepció.

A betegeket is jobban kezelték idén a készítők, és most nem annyira extrém esetekkel, inkább érzelmes háttérsztorikkal, vagy erkölcsi dilemmákkal próbálták érdekessé tenni őket. Nekem ezek bejöttek, mert pl. Veronica, a rákos kismama, Maggie anyukája, vagy az elraboltnak hitt skizofrén lány története letaglózott. Emellett a pácienseket idén gyakran nagy nevek, vagy régi ismerősök alakították: pl. a legendás Hal Holbrook és June Squibb, a The OC-ből ismert Samaire Armstrong, vagy a Big Little Lies egyik gyereksztárja, Darby Camp.

Végül a fináléról röviden: ismét az akcióé volt a főszerep, hiszen sor került az n+1-edik katasztrófára egy robbanás formájában. Annak ellenére, hogy Edwards sajnos eléggé kihasználatlan karakter volt, gyönyörű befejezést kapott, amit számomra csak Cristina búcsúja überelt. A lány igazi hősként hagyta el a kórházat, és meglepő módon nem egy hullazsákban! Tegye fel a kezét, aki erre a megoldásra számított, mert szerintem nincs olyan személy.

Ez elég meglepő fordulat volt, hiszen Shonda imádja brutális módon kivégezni a karaktereit, és a jelek itt is ezt sugallták először.

Meredith és Riggs végre felvállalták kapcsolatukat, amit most könnyen derékba törhet Megan megtalálása. Miután tavaly nem hozták be a képbe, azt hittem, erre nem is fog végül sor kerülni, de végül csak megtörtént.

Azt is érdekes lesz látni, mi lesz Owenékkel most, hogy megtalálták a hadifogoly húgát. Kérdés, hogy Megan egyáltalán életképes állapotban van-e, vagy emlékszik-e még bátyjára és a volt vőlegényére, hiszen tudjuk, hogy tíz éven át fogva tartották a lázadók a fronton, és kínozták is. Vajon Owenben is előtörnek a háborús élmények és a poszt-traumás stressz? Ez már a jövő zenéje.

Kíváncsian várom a folytatást, és biztos vagyok benne, hogy ennél csak jobb lesz. Ez az évad viszont csak egy 6/10 részemről, és ez is főleg a fantasztikus utolsó 8 résznek, illetve a karakterközpontú epizódoknak köszönhető.

Ennek ellenére továbbra is úgy vélem, hogy a sorozat még mindig az egyik legjobb országos csatornás dráma, és jogosan van ott a nézettségi dobogón. Azt viszont ne feledjük, hogy jövőre érkezik a 300. rész, amire remélhetőleg valami nagyszabásúval készülnek majd Shondáék, illetve tavasszal indul a Seattle Fire tűzoltós spinoff is.

25 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2017. 05. 05. 00:07

Még pár darabka, ami már nem fért bele a kritikába :)
– Patrick Dempsey visszatért egy jelenetre, legalábbis CGI formájában: így a MerDer rajongók örülhettek (vagy sírhattak).
– Derek halálát, Meredith vívódását továbbra is nagyon szépen kezelték. Szerintem nagyon élethű volt, és úgy gondolom, Mer most már tényleg felnőtt.
-A sorozat legnagyobb előnye továbbra is az életkora, hiszen idén is kaptunk szuper nosztalgiabombákat (“Alex Stevens”, Teddy a telefonban, a régi ikonikus dalok újrahasználása, repülős flashbackek)
– Apropó, Teddy… csak én szeretném nagyon, ha az évadnyitóban ő is leszállna arról a helikopterről, és visszatérne pár részre?

debcsillu - 2017. 05. 19. 10:18

hmmm hmmm és még egyszer hmmm…

SPOILER
bennem még ülepszik a dolog, de nagyon irreális volt az egész “tűzbenedzettStephanie”-dolog…
a lányka elég sz.rul játszotta a sebesültet, olyan hamar felpattant mikor kijutottak a lépcsőházba h felröhögtem :D
és ugye már megmondtam hetekkel ezelőtt h lesz MAggie-Jackson szál? atyaég milyen kavarások lesznek még mert az is nyilvánvaló volt h Jackson mennyire nagyon aggódott Stephaniért, lehet szerette volna vele újrakezdeni?…
A Nathan/Mer végkifejlet nagyon tetszett, hogy ilyen nyugisan felnőtt módra elintézte Mer a dolgot :)
és jó lenne, ha Owen vissza tudna találni Ameliához, így h Megan rendeződik…dehát még kiderül h amnéziás-e :D
Stephanie hiányozni fog, Minnick nem, jó volt végre újra CHIEF Bailey-t látni :D
És asszem ennyi, talán még az hiányozna a köv évadból h egyrészt összejöjjön végre Alex és Mer :D (nem! :D )
SPOILER VÉGE

nekem nagy vágyam és reményem a köv évad felé h visszahozzák végre Cristinát ha csak vendégszerepre is de na :)

Csilla0422 - 2017. 05. 19. 15:31

A finálé annyira nem volt rossz. Az évad viszont pocsék, egy-két rész volt csak elfogadható. Minnick megjelenése elég rossz irányba vitte a dolgokat. Nagyon remélem, hogy soha többet nem fogjuk látni.

Steph hiányozni fog. Valahol megértem a távozása okát is. Gyerekként szinte a kórházban élt, ezt legyőzve felnőttként orvos lett. Viszont történtek olyan esetek, amik rossz emlékeket hoztak vissza és ezért gyökeres változásra van szüksége.

Már kezdtem megnyugodni, hogy végre újra Japril – erre April gyakorlatilag tálcán kínálja a volt férjet Maggienek. Neeeem!

Mer végre felnőtt? Helyes!

Ha Steph elment, akkor Leah talán újra előtérbe kerül.

Bailey – az évadban párszor a régi önmaga volt. Több ilyen kéne.

Dee - 2017. 05. 21. 17:36

Én most csak ilyen Fluimucil Ábel-módra kérdezem: de miért????
– Miért nem merte meglépni Shonda, hogy Steph is meghaljon? Túl sok halál volt már, v nyuszi lett? Ez a lezárás nekem kicsit sok volt, kezdve azzal, hogy megégett karra támaszkodva egy szó nélkül megy a lépcsőn fel (oké, adrenalin), majd zenei aláfestéssel is érzékeltetik, mekkora hős, aztán egy csavarral “én még élni, utazni akarok” szöveggel lelép majd, miután akkora “sztár” rezidens volt és direkt kiskorától doki akart lenni..
– A legnagyobb fájdalmam a Jackson-Maggie szál!:( Minek?! A nagy semmiből hirtelen hú, de vonzódunk egymáshoz.. És April?! Amikor ketten osztják Maggie-vel Jacksont, már ott gyanús volt, hogy újabb felvezető a háromszöghöz, de hogy ezt csak így szó nélkül hagyja, és szinte belelöki J. karjaiba a csajt.. Hát sok értelme volt annak az egy éjszakának is, bár innen értelmezve akkor az a kapcsolatuk lezárásának pillanata volt. Neeeem akarom Jacksont Maggie-vel látni!!:(
– Nekem az Owen-es lelassított, elgondolkozós jelenetek is sokak voltak. Nagyon fel kell vezetni a Tesót..
– Tetszett viszont, hogy Mer végre érett nőként gondolkozott és elengedte a Riggs-es történetet. Azért kíváncsi vagyok, lesz e új szerelmi szála majd még (vavy esetleg Riggs összejön újra az exével, de rájön, hogy már Meredith-et szereti).
– Bailey végre nem fapina (boccs) volt, hanem kiállt a tanáráért (már az elején így kellett volna, ha nem enged Avery Mama nyomásának, de hát kellett ez az évadnyi sztori ugye).
– Pápá Minnick!😄 Remélem, így a suerelmi szál is lecseng hamar.
Összességében azt mondom, itt kéne befejeznem. A sorozat nálam innentől guilty pleasure lett, már nem tud újat mutatni és le sem köt annyira, de mivel régen igazi fan voltam, most már kitartok a végéig.

-T - 2017. 05. 22. 17:36

Egyetértek. Én valamikor a 12-13. résznél abba is hagytam az évadot annyira gáz volt, de a fináléra visszatértem, és meglepődtem, hogy gyakorlatilag 1-2 szálat kivéve mindent értettem. Nem sokat haladtak előre.
Az évad utolsó része nekem nagyrészt tetszett.
Pár jeleneten még el is érzékenyültem. Én is arra számítottam, hogy megölik Stephanie-t, de akkor nagyon-nagyon ideges lettem volna. Örülök, hogy végül életben maradt. Ő is és a kislány is nagyon jól alakítottak.
Mer-Riggs engem valamiért még mindig nem mozgat meg. Különösebb bajom nincs velük, csak olyan furák együtt. De mondjuk, úgy néz ki, hogy most őket is szeparálják.
Pontokban, az évad nálam 5/10, a finálé pedig 7/10 volt.

BubuMaczko - 2017. 05. 22. 17:52

Szerintem a kerekteres epizódok nem újdonság:
– Callie műhiba pere, ahol egy olimpikont sikerült megnyomorítania
– Christina “mi lett volna, ha” epizódja
– Christina távozása
– Arizona és Callie terápiája és szakítása
– Derek halála
– April és Jackson kapcsolata a válásuk kapcsán
– Meredith fojtogatása és abból a felépülése
– Arizona és Callie gyermekelhelyezési pere

Mind-mind két-három karakteres epizódok, helyenként a megszokott helyszíneken kívül…
De a lejtmenettel egyetértek, bár a négy terhesség sok mindent megmagyaráz. Ettől még a forgatókönyvírók kevésbé nevetségesen is megoldhatták volna ezeket a helyzeteket.
Teddy úgy, ahogy van, visszajöhetne, mondjuk Jo és Meggie helyett. Egy új szerelmi háromszög peremére rakni a nőt nagyon gáz amúgy. Ráadásul April és Jackson már pont közeledni kezdtek egymás felé, és elengedték a dühöt egymás felé. Amennyire bírtam az elején Meggie-t, most már annyira elegem van belőle.
Amelia legalább kitört a hisztis szerepkörből, és végre ott van, ahol lennie kell: teljes vállszélességgel a férje mellett.
Viszont Meredith-t szépen helyretették a végére, nagyon éretten és megértően viselkedett, jó volt látni, hogy ilyen is lehet(ne).
A betegekkel nekem pont az volt a bajom, hogy nem nagyon volt érdekes eset, hanem a magánéletükkel próbálták azzá tenni. Erre vannak az orvosok a sorozatban.
Stephanie gyújtogatása pedig lehet, hogy izgalmasnak lett szánva, de csak nagyon amatőr lett. Mintha nem ugyanazok írták volna az előző évadot… Remélem, innen már csak feljebb lesz.

jessm - 2017. 05. 22. 20:02

Borzalma svolt az évad, egyértelműen kasza.
Értem én, hogy négy terhesség volt idén, de lássuk be Arizona, Jo , Amelia amugy sem sok vizet zavart volna , hiszen már 12. évadban is voltak részek , ahol eltüntek.
Meredith nélküli részek pedig felüdülés volt, valahogy annyira unalams lett a karkater.
Alex, Ben, April is eltünt részekre vagy csak benyögött egy modatot és ott sem volt. Ahelyett hogy hiányzókra figyeltünk volna, helyette előtérbe kerülhettet volna a többi karakter, úgyis van egy rakat karkater.

Amugy elgondolkodtam , hogy mi a probléma a sorozattal, miért unalmas. Összehasonlítottam a Vészhelyzettel, ami többnyire jól csinálta. Rájöttem, hogy mi a gond.
Az hogy az első 8. évad jól müködött mert Mer és társai Tanultak, és az összes többi doktor a mentoruk volt, tehát volt szerepe mindenkinek. Viszont mikor MEr csapata lett tanár, akkor a régi tanároknak lassan át kellett volna adni helyett Mer csapatnak és új izgalams rezidenseket felépíteni. Viszont nem ez történt, hanem maradtak a tanárok és Mer csapata és az érdektelen rezidensek. Most lehet ezért megköveztek, de Richard, Arizona , Bailey, Owen nyugaodtan kiírhatnának , esetleg Bailey marad mint a kórház fönöke. ÉS akkor marad Alex, April, MEr, Maggie, JAckson,Amelia és Riggs meg jöhetett volna orto sebésznek és kész a mentor sáv.

Deny - 2017. 05. 22. 20:12

jessm: Van ebben valami, amit mondasz, ezen már én is gondolkodtam, de szerintem ez nem teljesen igaz, mivel a 8-13. évad között is voltak erős szezonok (pl. az előző, amit még a kritikusok is dicsértek), tehát nem hiszem, hogy ez lenne a baj. Abban viszont igazad van, hogy a gárda már túl nagy, így valakiket fel kellene áldozni, lefokozni visszatérő szereplőkké. Ráadásul, ha most Jo és Ben is levizsgázik, akkor újabb szakorvosokkal bővül a csapat.

infinity - 2017. 05. 22. 20:18

Nekem annyira nem jött be az évad, hogy már az évad első felében a kaszán gondolkodtam, mert azért eddig jobb volt a sorozat és tetszett is. Igaz, az utolsó 1-2 évad sem volt az igazi, de ez a szezon nálam kritikán aluli volt, így az első pár rész után nehéz szívvel ugyan, de felfüggesztettem az egyik legrégebbi kedvenc sorozatomat. Az utolsó 2 részt megnéztem, de valahogy az sem lett olyan jó, mint lehetett volna. Egyébként azt se bánnám ha mostanában pontot tennének a sorozat végére – mondom ezt úgy hogy a legnagyobb kedvencem volt a GA és 1-10.évadig többször ledaráltam az évadokat-. A kövi nyitányt megnézem, de ha tartja a mostani szintet akkor sajnos kaszálnom kell,pedig nem szoktam elhagyni egy ilyen régóta tartó sorozatot.

Deny - 2017. 05. 22. 20:37

infinity: Amíg ennyien nézik, ne számíts rá. :) A csatorna legnézettebb drámája. Én még 2 évadot adok neki tuti, azután már szerintem Ellen sem akarja majd folytatni.

szepi06 - 2017. 05. 22. 20:48

Köszönjük a kritikát, szerintem szinvonalasabb lett,mint maga az évad:) A kislányról most esett le, hogy hol láttam:) Napokig agyaltam rajta.Sajnos idén a Shonda-sorozatok nagyon gyengén muzsikáltak.Vagyis a GA és a Scandal :( Utóbbit sajnos kaszáltam is.
Jessm: Nagyon szépen összefoglaltad, hogy mi a (fő) probléma. Szerintem a másik dolog még,a sok katasztrófa, támadás, életveszély ami a főszereplőket éri hiteltelenné teszi az egészet… Értem én,hogy mese, zombik és szuperhősök sincsenek, de a főszereplők korábbi problémái, élethelyzetei jobban hasonlítottak egy átlag emberére,ezáltal közelebbnek éreztem őket. Cristina hiánya a másik fájó pont, hiányozik gonoszan vicces stílusa, a hihetetlen önbizalma és hogy szuperokos:) És akkor a feleslegesen elnyújtott kapcsolati szálakat,sokszor vagy semmilyen vagy nagyon sablonos lezárással még nem is említettem meg. Egy két szereplő néha annyira gyerekes és megalázkodó, hogy én érzem magam kellemtlenül…

BubuMaczko - 2017. 05. 22. 21:05

Abban egyetértek, hogy régen hétköznapibb volt a dráma. Pl évadokig ment, hogy Meredith-re hogyan hatott a gyerekkora, az anyja viselkedése. Most meg majdnem megfojtják, és egy rész után többet szóba sem kerül. A mindennapos, kisebb dolgokból meg nagy műhisztit csapnak. (Mer felfüggesztése) Illetve az érdekesebb, jól felvezetett eseményeket meg összecsapják a végére. (Alex és DeLuca ügye) Ezek mellett tele lett a sorozat életszerűtlen húzásokkal. (Steph felgyújtja, nem leszúrja a csávót) Az idővonalat meg már ember nem tudja követni. (Elvileg Ben, Steph és Jo már évek óta le kellett volna vizsgázzon.) A forgatókönyvíróknak össze kéne magukat kapni.

Anni - 2017. 05. 22. 21:37

Nem volt ez ennyire bűn rossz évad.
Igaz, hogy gyengébb volt mint az előzőek de hát na 13 év után nem lehet mindig olyan magas színvonalat hozni, hogy lerágod a kezed a helyéről izgalmadban. Olyan karaktereket mint Christina Derek vagy akár Callie nem tudnak pótolni már senkivel se hiába jelennek meg új arcok.

A fináléról: kellemesen csalódtam, hogy Steph nem halt meg. Az, hogy Owen testvérét behozták először bosszantott de talán jól is elsülhet. Túl szép lett volna ha Meredith megkapja Riggset, de az tetszett ahogyan kezelte. Alex volt a leggyengébb ebben az évadban nem is értem miért kellett az előző évad végén ilyen nagy hangsúlyt adni annak, hogy összeverte Delucát mert egy bocsival el lett intézve.

Na meg Arizona nagyon nagy csalódás szerintem ő is eltűnt Callievel együtt. Minnick meg pff.. tuti nem megy el.

Sasha86 - 2017. 05. 22. 21:40

Alexről én már olyan régen le akarom írni: Jo alapötlet anno jó volt a szereplő behozásával és a múlt évados szál belebegtetésével is, de valóban kicsit fáradt a dolog. DE! Nem értem, Shonda miért nem veszi elő a nagyágyút, pár milliót megérne kiadni a vaskos budget-ből és igen, Katherine Heigl-re gondolok, csak mint vendégszereplő: Tegyük fel, hogy Izzie megjelenik egy szomszéd kórházból, hogy Arizona segítsen megtalálni egy 7 év körüli beteg kislány betegénél jelentkező titkos kór gyógymódját. Persze Alex kiborul, hogy újra látja, de azért besegít a gyógyításban, és a háttérben kiderül, hogy biza a kislány az ő közös gyermekük. Tudom, hogy hülyeség ilyeneken agyalni, de mekkora nézettsége lenne egy pár Izzies epizódnak, bárhogy zárhatnák, elmehet, maradhat, lehetne midseason finálé, vagy sima finálé, ha félnek a kaszától, kövezzetek meg, nekem ez már ébadok óta a fejemben volt, és mivel így legyengült a Karev szál, most aktuálissá vált.

tomi - 2017. 05. 22. 21:42

Nekem az utolsó rész tette be a kaput. Az egész történet nem stimmelt számomra. Tök hiteltelen volt Edwards plusz a Kislány játéka. Tudom, hogy kislány, de akkor nem vittem volna ilyen helyzetbe.
Érthetetlen volt az Alex-es mondat is, minek volt az előző rész akkor? Illetve az egész szezon? Minnick hirtelen kirúgását sem tudtam indokolni.

Évad szinten Maggie az, akit minden rész után ki tudtam volna íratni, de Arizona által leírt ív is meglehetősen érthetetlen volt.

Deny - 2017. 05. 22. 22:02

tomi: Jo férje elvileg 4 részben kellett volna, hogy szerepeljen, de a színésznő terhessége miatt ezt sztornózták. Viszont szerintem akkor jobb lett volna, ha az egész sztorit átdobják inkább a következő évadra.

Minnick meg szerintem jövőre visszatér mint ortopédsebész. Elvégre az és a sportgyógyászat a szakterülete.

Deny - 2017. 05. 22. 23:03

Sasha86: Azért, mert Katherine Heigl maga az antikrisztus Shonda számára. Nagyon haragszik rá, és bármennyire is imádnám, ha Izzie visszatérne, sajnos erre valószínűleg egyáltalán nincs esély. Elég beszédes, hogy Shonda ki akarta nyírni a lövöldözős fináléban, csak Heigl akkor már a forgatásokra se járt be a kislánya miatt. Csodálom, hogy nem kapott valami off-screen halált. Heigl egyébként többször is nyilatkozta, hogy megbánta, amit tett, és szívesen visszatérne. Én abban bízom, hogy az ABC egyszer megköveteli majd Shondától, hogy hozza vissza! :D

uraoi69 - 2017. 05. 22. 23:18

Én pedig bírtam Eliza Minnick karakterét. Anno még a Las Vegasban volt egy epizódszerepe.

Katey - 2017. 05. 23. 02:17

Jó írás.
Stephanie nem megölése mellett Shonda pont a kiszámíthatósága miatt döntött szerintem az életben hagyása mellett és persze, ha esetleg Jerrica új sorozata befuccsolna még visszahozható a karakter, amiben most már ennyi idő után látnék több potenciált, noha mikor pár éve először megjelent őt utáltam a legjobban az újak közül :D

Imádom a Grey’s Anatomy-t. Az életem része, vele nőttem fel. Fura belegondolni, hogy 14-15 voltam mikor elkezdtem nézni. Végig bömböltem az összes kedvenc karakterem elvesztését, halálokat, tragédiákat az évadok végén, de ez az évad űrt hagyott bennem. Iszonyatosan rossz volt.
Az April-Jackson-os résznek mégis mi értelme volt!? Kit érdekelt az apja? Hogy összehozzák őket, nade minek, hogy utána Maggie újabb idegesítő 3. kerékként újra előtérbe kerüljön? Emlékszem milyen izgalmas volt a karaktere amikor DeLucával hetyegett, és nem a viszony miatt. Egyszerűen egy szánalmas és idegesítő nőt kreáltak belőle, akit egy tepsivel jól megcsapkodnék legszívesebben.
Meredith-Riggs szálat is nagyon elrontották. Tavaly évvégén olyan nagy izgalommal vártam, hogy mit hoznak ki belőle és tetszett a párosítás, most meg nézem őket és olyan összecsapott lett mégis, hogy ennyi ideig elhúzták.

És ez a Minnick. Borzalom. nem is pazarolok rá több szót. Én nagyon reménykedem, hogy egyszer csak jön a hír, hogy nem tér vissza a következő évadra, de sajnos ilyet még nem olvastam sehol… :(

Nem lennének teljesek a péntek éjszakáim grey’s anatomy nélkül, de a 14. évadot most nem várom akkora izgalommal, mint az előzőeket. :(
Amúgy Van olyan elvetemült rajtam kívül vajon ebben az országban aki legtöbbször Live stream-en nézi az új részeket? (Persze ebben az évadban, az előbbiekkel ellentétben, ez kivételesen csak 2-3szor fordult elő velem is bevallom)

Katey - 2017. 05. 23. 02:19

Deny: Tehát sikerült találniuk egy új Callie-t. Ezt nem tudtam. :D És még hasonlít is rá. Legalább kerestek volna egy teljesen más külsejű egyént Arizonának…

Deny - 2017. 05. 23. 03:52

Katey: Én vagyok az egyik elvetemült :D Bár idén csak a második felét tudtam élőben nézni, ősszel még óráim voltak péntek reggelenként.

Bízzunk benne, hogy a következő évad jobb lesz. Mondjuk ezt nem lesz nehéz felülmúlni, és reméljük, hogy ezúttal nem lesznek ilyen kulisszák mögötti kalamajkák. :)

Mom - 2017. 05. 23. 10:07

Deny, őszinte csodálatom, hogy még a színfalak mögötti történésekben is ilyen naprakész vagy :o Sokat hozzáad az egyébként is igényes kritikához :)
Nekem sosincs türelmem az összes hírt-interjút elolvasni és még így meg is jegyezni.

Nekem Minnickel és a körülötte zajló történésekkel nem volt bajom, mondjuk nem is mozgatott meg különösen, de számomra Richard sokkal fáradtabb karakter már annál, hogy igazán érdekeljen, ha lecserélik. Hogy épp Minnickre… hát… túlélem.

Volt egy olyan rossz érzésem, hogy Owen hugát behozzák a képbe és nagyon szurkoltam, hogy halott legyen, csak már elfelejtettem, mikor mondták :P De sajnos tévedtem és egyúttal be is igazolták a gyanúmat. Ettől sok jót nem várok.

Maggie újabb szerelmi háromszöge szánalmas! Általában véve is annak tartom, hát még értelmes, felnőtt emberektől egymás után kétszer. Meg amúgy is JApril :)

Izzynek nagyon örülnék egy gyors vendégszereplésre legalább, a távozásával kapcsolatos dolgokról nem sokat tudok, mert akkor még tévében követtem szinkronosan és eszembe sem jutott neten utánaolvasni :)

@jessm: Ez már nekem is eszembe jutott. Évek óta várom, hogy bemutassák az újonc osztályt, akiket majd tanítani fognak. De hiába, mert nem jön senki, vagy ha mégis, akkor csak 1 részre, ahol leoltják a bénaságáért és jó darabig nem látjuk. Pedig ebben ugyan úgy lenne potenciál Meredithék részéről is, hiszen őket előtte éppen a másik oldalon láttuk… Ehhez nyilván meg kéne válni néhány szereplőtől (vagy legalább állandó státuszától).

Azt egyébként én sem értem, hogy minek vesződni kifogásokkal, ennyi szereplő mellett fel sem tűnik igazán, ha valaki eltűnik pár részre. Attól még ott lehet, dolgozhat, csak mi nem látjuk, max említik, hogy váltóműszak, ebédel, megfázott, meglátogatja a szüleit, stb. Nem kell külön történetet írni minden terhesség vagy egyéb okból távol maradónak.

Akkor gondolom Alex és Jo évada lesz a 14. meg persze az Owen hugica körüli forgatagé. Eddig nem igazán mozgat meg, hátha kellemesen meglepnek :)

babylon - 2017. 06. 17. 00:50

Én Imádommmm már ezer éve ;D
Legkedvesebb sorim pedig azért nézek
Jó párat ahogy időm engedi…
De ez a top1o
Igen a Minnick story nagyon szar volt …
És van még pár más is ami nem kellett
Volna… de egyébként jó 13 . Évad volt.
Köszi ♡
14. Évad 2o18 Április !

debcsillu - 2017. 06. 21. 11:06

Tegnap olvastam h Teddy karaktere vissza fog térni a következő évadban, na az még egy plusz csavar lenne Owenék házasságában, annak ellenére is hogy anno el lettek varrva a szálak köztük ha jól emlékszem

casi - 2017. 07. 07. 15:54

Szerintem a Minnickes szál épphogy hozott legalább egy kis “izgalmat” az amúgy bár elég unalmas sorozatba. Én már csak megszokásból nézem, azt is pár hónapos késéssel.
Az a baj, hogy a szereplőket szinte megutáltatták velem a sok felesleges, karakteridegen húzással. Nem nagyon tudok már egy olyan szereplőt mondani, akinek érdekelne a sztorija. Talán Owené és ennyi.
Stephaniet örülök, hogy végre kiírták, már az elején baromi ellenszenves volt. Mivel Minnick elmegy, Richard marad még, pedig már eléggé kifulladt a karaktere. Még a végén behoznak még egy gyereket hozzá.
Hozzuk vissza Christinát és Izzyt!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz