login |

Supernatural: vége a 12. évadnak – írta Rileey

2017. 05. 23. 19:40 - Írta: vendegblogger

42 hozzászólás | kategória: 2016/17, kritika,

A minap elkapott a nosztalgiázhatnék, és elővettem a Supernatural pilotját. Samnek volt egy olyasmi mondata, hogy “anya már soha többé nem tér vissza”, amin elmosolyodtam.

Mary jött, látott és elment vadászni… legtöbbször a háttérben. Nem áldozták be évad közben, de nem is használták ki amennyire lehetett volna. Nem lett belőle a világra rácsodálkozó, humoros pillanatokat szállító Castiel pótlék sem. Érthető okokból nem akarják felrúgni a dinamikát a tesók között, de ezen a ponton némi vérfrissítés nem ártana.

Magyarán, ha behoznak egy a srácoknak fontos karaktert, nem kéne parkolópályára tenni. A végére viszont betervezték, hogy használni kéne valamire, ekkor jött a nagyon “kreatív” agyátmosás ötlete. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Az évad egésze nem sok érzelmi reakciót váltott ki belőlem. Néha felcsillant a szemem egy-egy a régi időket felidéző nosztalgikus motívum láttán, amikhez tudatosan nyúltak vissza, mint a sárgaszemű démon, az alfavámpír, a Colt, a pokolkutya. De előfordult, hogy ezek ad hoc szerűen működtek.

Példaként a vérfarkas gyógyírt hoznám fel, ami konkrétan szembement az eddigi szabályokkal, és persze simán lehet, hogy a brit egyetemesek kifejlesztettek egy ellenszert, csak az a része nem kellett volna, hogy korábban mindenki belehalt, most meg a fontos mellékszereplő pont nem. Az is elég WTF-momentum volt, ahogy Lucifer hirtelen egy tök béna indokkal leverte a bilincseit, amikor megkövetelte a cselekmény.

A szezont elsősorban a heti esetekért érte meg nézni. A főszál a végére sem lett ütős, a csomópontok közötti események leginkább az egy helyben toporgásról szóltak: Lucifer ücsörgött egy székben, a nefilim anyja menekült, az egyetemesek pedig említésre sem érdemesek (főleg, hogy az egyetlen karaktert, aki értelmes fejlődésen ment át, szépen hidegre tették).

A két párhuzamosan futó főszál dupla finálét eredményezett.

You’re lunatics. Action movie-loving, cheeseburger-eating, moronic American lunatics.

Először a brit egyetemesek ügyének lerendezése került terítékre. Nem mondhatni, hogy sok feszültséget generált az epizód, mindenki tudta, hogy Sam és Dean kiszabadulnak, és hogy Mary eltérített állapota sem tarthat sokáig. A rész csúcspontja Dean és Mary katartikus érzelmi összekapcsolódása Mary tudatalattijában, ami észhez téríti Winchester anyut, és ennek következményeként elbúcsúztunk Ketch-től.

A brit szál lerendezése amolyan nesze semmi, fogd meg jól technikával készült, avagy sikerült beharangozni egy óriási fenyegetést az amerikai vadászokra nézve, erre Sam és pár ember fél óra alatt kinyír mindenkit. Elég összecsapott megoldás, de legalább így tudomást szereztek Luciferről. Amúgy azt észrevettétek, hogy Mark Pellegrino sunyiban állandó szereplővé lépett elő?

A finálé második részében a készítőknek volt képük megfosztani a nézőket a legjobban várt eseménytől: Lucifer offscreen öli meg Rowenát, pedig ennek végignézése még popcornért is kiáltott volna.

Persze ez a fordulat csak azért rengeti meg Winchesterék lelkivilágát, mert ő volt az aduász, hogy Lucifert visszatoloncolják a ketrecbe. Ám ekkor felbukkan a segítőkész Crowley − úristen, nem halt meg, mikor olyan látványosan mutogatták mellette a patkányt, de meglepődtem! Szóval Crowley rájött, hogy ő tulajdonképpen rühell a pokol királya lenni, és nemcsak, hogy segít elintézni Lucifert, de még a pokol kapuit is szíves örömest bezárja, és elhajítja a kulcsot.

Whenever there’s a world-ending crisis ad, I know where to place my bets. It’s on you, you big, beautiful, lumbering piles of flannel.

A baba természetesen a fináléra akar világra jönni, és még a megszületése előtt az erejével hasadékot nyit időn és téren át egy olyan posztapokaliptikus világba, amiben a Winchesterek sosem mentették meg az emberiséget, sőt, nem is léteztek. Itt újra találkozunk Bobby-val, aki elengedhetetlen, hogy ne szerepeljen minden évadban, mindig jó látni, és persze akkor áll elő angyalgolyókkal, amikor a tesóknak gőzük sincs, hogyan kéne Lucifert legyőzni.

Aztán mégis csiholódik az agyakban a szikra: elhatározzák, hogy bezárják a sátánt a másik világba, mit sem törődve az alternatív Bobbyval és az ottani túlélőkkel, nekik már úgyis mindegy.

Csakhogy a folyamathoz egy élet kell, és Crowley ki tudja, milyen okból kifolyólag feláldozza magát. Ám Lucifert először így se sikerül leendő új otthonába kényszeríteni, még visszatér és kioltja Castiel életét, hogy aztán jöjjön Mary, és belökje Lucifert a résen pont abban a pillanatban, amikor bezárul. Persze Lucifer drámaian magával rántja, és mindketten ott ragadnak… hányszor is láttuk ezt a cliffhangert valamelyik tesóval a főszerepben?

Pörgősek voltak az utolsó percek meg minden, de elhiszi valaki, hogy Castiel és Crowley tényleg meghalt? Arról nem beszélve, hogy indulhat majd a “Mentsük meg anyut!”-projekt, holott igazából ha Lucifer a sok duma helyett csettintett volna egyet, a rész véget ért volna, amikor odaért a házhoz. Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy milyen szerepe lesz a nefilimnek a jövőben, jók-e a szándékai vagy rosszak. Ősszel meglátjuk.

42 hozzászólás Ne habozz!

wondorog - 2017. 05. 19. 13:08

Azért ezt nem gondoltam volna, úgy néz ki a fináléra húztak egy elég durva retcont, nem tudom mennyire számíthatunk véglegesre ezekkel a halálokkal kapcsolatban, de szép kis népirtás volt.

yagami - 2017. 05. 19. 13:22

wondorog: Akkor ezért pontozták le. :) Néztem, eddig az ÖSSZES supnat finálé megütötte a 9-es pontot, kivéve a 11. évadot, ami 8,7 jelenleg. Biztos azért, mert valami nagyobb durranásra számítottak egy olyan évad után, de nekem okés volt. Viszont ez 8,5 jelenleg és már azt hittem, hogy rossz lett és azért. Kíváncsi vagyok az egyelőre spoiler mentes véleményekre, hogy ki hogyan látta, milyen lett. :) Remélem tényleg, hogy nem tükrözi teljesen a valóságot, vagy minimum megosztó. I_GN-en a 10. évad 8,8 a 11 6,4 ez pedig 8,6

lotta - 2017. 05. 19. 13:25

Nagyon jó és erős rész lett a finálé, DE… ha a tizenharmadik évad azzal indít majd, hogy egy részen belül feloldanak mindent néhány csodás feltámadással én minimum agyvérzést kapok. Ha már meghúzták ezeket, hagyják is így.

Hiányozna Castiel, de KÖNYÖRGÖM, fejezzék már be ezt a marhaságot, hogy poénból hol Dean, hol Sam, hol Castiel hal meg, de no para, mert a végén úgyis feltámadnak. Régen nincsen az ilyen dolgoknak súlya a sorozatban, most húzhatnának egy nagyot, ha merik… Ha megtették, akkor maradjon is így. Ha mindenképpen ragaszkodnak Mishához, hát hozzanak egy másik Castielt, ha már úgyis elővették újra az alternatív valóságokat, de ne legyen több feltámadás.

szirial - 2017. 05. 19. 14:04

Nagyon jó volt a finálé. És az itteni jóslatok egy része is bejött. Pl. Bobby csak megvillant ebben az évadban is. Szóval megerősítést nyert, hogy nincsen évad Bobby nélkül.
A mellékszereplők irtása is nagyobb fordulatszámra kapcsolt. És én is kíváncsian várom, hogyan fogják feléleszteni őket. Talán jobb lenne sehogy, mert az ostoba megoldások bosszantóak.Viszont Crowley személyes kedvencem. Már csak ő képviseli a régi, cinikus humort. A többiek túl sokat búsonganak.
BébiLucinak pelenkára nem lesz szüksége és ‘kedves’
mosolya a faterját idézte.

LaCRossE - 2017. 05. 19. 14:29

Hát, öhm…

Ez egy brutális finálé volt.

Kérdés, hogy ezekből a halálokból mennyi marad tartós. Én talán Castiel visszahozását tartom valószínűnek.

Silver-sama - 2017. 05. 19. 16:11

Megint csak egy csalódást okozó bossfight…
Csak állnak, nézik egymást, kiböknek valamit… Aztán Lucifer hagyja, hogy azt csináljanak vele, amit akarnak… Mary pl kedvére verhette bucira a fejét. Egy pillanatra sem éreztünk feszültséget, nincs tétje a dolgoknak.
Full ötlettelenség és logikai bukfenc az egész.
A legnagyobb WTF az volt, hogy Lucifer nem vette észre, hogy Crowley elhagyta a testét. LEHETETLEN. EGYSZERŰEN LEHETETLEN.
A végkifejlet tetszett egyedül. Szeretem Casst és Crowleyt, de már unalmasak voltak, nem tudtak mit kezdeni a karaktereikkel, és egyszerűen szüksége van a sorozatnak a vérfrissítésre. Bár 13.évad első részében úgyis fel lesznek támasztva, mit is várnánk… Azért remélem, hogy anyut és Lucit hanyagolják most ott ahol vannak.
A következő évad főszála végre érdekes le(het)sz, hiszen meglehet Luci fia nem nézett ki valami barátságosan, dehát még csak most született meg, meg kell ismernie a világot, meg kell választania az oldalt, amin állni akar. Egyből fő gonosznak megtenni elég ostobaság lenne, még motivációi sincsenek, szóval előtte fel kell építeni (már ha gonosznak akarják). Így azt hiszem, ahogy ennek az évadnak az elején, úgy a következőén sem igazán beszélhetünk az első felében még úgymond főszálról.
Még valami, Rowena halott-e? :D
Mindent összegezve, az előzőtől mindenképpen jobb, de még (#szóismétlés over9000) mindig nem az igazi finálé. A TIZENHARMADIK évadra nagyon-nagyon oda kell tenniük magukat a készítőknek, ha értitek hogy értem :D

Claire8310 - 2017. 05. 19. 20:33

Tényleg brutális volt. Mind a két rész. Huh, nálam rég volt ennyire erős évad finálé Supernaturalnál. Crowley család szerintem viszlát, de lehet Cas is… ez most szíven ütött, pedig nem egyszer halálozott már el, de akkor is… Na most sikerült nagyon felrázniuk az új évadra.

Kissur - 2017. 05. 19. 21:22

Hát ez a finálé sokkolt! Ez az évad borzalmasan kezdődött, de az évad második fele, rég nem látott magasságokba emelkedett. Legalábbis számomra. Az utolsó 3 rész meg szétrúgott minden segget. :D
Az a baj ezekkel a sorozatokkal, hogy azon gondolkodtam a vége után rögtön, hogy Cas és Crowley hogyan támadnak fel. És ez azt jelzi, hogy nem merik kiírni a főbb szereplőket. Ütne, hogyha mindketten halottak maradnának.
Roweena, Crowley, Castiel kampó, Mary és Lucifer egy másik világban, a tesók egyedül a sátán fiával. Tippre az évad elején megpróbálják a tesók jóra nevelni a kis fattyút, de valami balul sül ki, és gonosz lesz.
Na mindenestre reméltem egy jó finálét, de álmomban sem hittem volna, hogy 12 év után egy ilyet iderittyentenek nekünk. :D Pláne az évad elejei ötlettelenség és kilátástalanság után. Mert ott tényleg azt éreztem, hogy az új showrunner nem tudja, hogy merre tovább.
Szerintem Mary azért tudta megütni Lucifert, mert Crowley varázslata (ami nem tudom miért nem működött azonnal) sebezhetővé tette, legalábbis a porhüvelyét.

Geza Kovacs - 2017. 05. 20. 00:16

Nagyon tetszett az egész évad, és a vége, hát, sok évada nem volt ilyen izgalmasra sikeredett finálé. Ez a 12. évad határozott javulás volt az előtte lévő 6 évadhoz képest.

korum - 2017. 05. 20. 09:08

Klasszikus supnat cliffhanger, nem hiszem, hogy bárki mást várt volna :)

Raynes - 2017. 05. 22. 03:58

Annyira tudtam, hogy ez lesz, hogy ki fogja rázárni a rést Luciferre. Csak azt nem tudom, hogy akkor a nephilim most gonosznak született? A nézése alapján annak tűnt.

Silas - 2017. 05. 23. 20:54

Pellegrino állandó lesz 13.-ra? :)

Necrid - 2017. 05. 23. 21:00

Silas – nem hivatalos, de elvileg igen.
Misha pedig ezt nyilatkozta: “Castiel has a future…”, ugyhogy vele meg nem vegeztunk, viszont Crowley karakteretol, ha jol tudom vegleg bucsuzunk.

denee - 2017. 05. 23. 21:22

Ez kis visszaesés volt a 11. évadhoz képest, vagy inkább a 11 volt kimagasló a 6. óta zajló gyengébb szezonok közül, de nem panaszkodom, mert így is jó nézni a sorozatot. Ami viszont nem tetszik, az a véget nem érő fogócska Lucifer és a főszereplők között, Lucifer egy csettintéssel megölhetné őket, de nem teszi, ők meg mindig bezárják ide-oda. Viszont annak örülnék, ha a következő szezonba szerepet kapnának párhuzamos valóságok, időutazás stb.

Silas - 2017. 05. 23. 21:22

hát, Crowley-nál szinte biztos, mert Castiel azért angyalként szerintem többször visszajöhet (Isten), de ha Crowley helyett lesz Lucifer, akkor nem szóltam egy szót se

majsz - 2017. 05. 23. 21:35

Pedig reményekkel indult az évad reméltem, hogy az irritáló briteket majd a végén egy csúfos véggel lepik meg de nem ilyen bugyután kivitelezve. Voltak jó részek is, az Impalából felvett epizód külön említést érdemel, végre hozzányúltak valamihez mint anno, de ez is gyorsan elült. Még mindig süt róluk az ötlettelenség, egészen az 5. évad óta tart, bár akadt javuló tendencia de már nem az igazi.
Az évad vége elég összecsapott lett. Már Lucifer kiszabadítása illetve a mögöttes motiváció is zavaros, de hogy Crowley az örök ambíciózus túlélő ledöfje magát az végképp karakter botlás. Castiel ismételt “árulása” is kvázi unalmas, láttuk már párszor és az hogy az életével “fizet” érte, hogy na most tényleg legyen súlya, még mindig kevés. Mary vonala, hát.. úgy ahogy ígéretesnek indult, még a kvázi átállás érthető, de az hogy jobb indokot nem tudtak találni a fiúk ellen fordulásra, mint az agymosás, megint csak kicsit póré. A végén megjátszott hatásvadász kísérlet az összes fő mellékszereplő jegelésével nálam abszolút nem hozta meg a kívánt hatást, viszont csak sikerült ha nem is überleni, de hozni egy godlike szintű univerzumra nagyon veszélyes dimenziónyitogató főgonoszt? az új évadra. Ha már ilyen magasságokba emelik a témát, ahhoz azért emelgethetnék lassan a tesók képességeit is. Értem, hogy a Supernatural stílus hogy az összecsapások szuper naturálba menjenek le, de régen azért csak izgalmasabb volt egy ki demonblooddal megspékelt Sam, az eredeti coltos téma (gondolok itt pl az első elsütés utáni halk suttogó kántálás szerű hangra) vagy akár a John visszatérő szellemének bunyúja. Mostanra ezek a végső összecsapás koreográfiák nagyon szegényes csalánleves szintre estek vissza, ahol legnagyobb májerság egy gránátvető és még a szomszéd világban is ötletesebbek egy “angyalpuskával”, ami természetesen szintén useless. Egyébként is elég zavaró hogy a legelső részben úgy verekszik a két tesó mint valami fekete öves nagymester, ami valamikor teljesen kiveszett belőlük, így mintha néhol karakter visszafejlődésük lenne. Erről jut eszembe, a két valami fejlődést mutató inglis ügynök, Mick és a Lady (akit bezártak velük) instant offolása rendkívül nem tetszett.
Kíváncsi leszek mi lesz a hatalmas magyarázat a szereplők visszarángatására, úgy sejtem az új jövevény képességeinek velős köze lesz a dolgokhoz, de még ezzel a cliffel sem mondhatom hogy várós az 13. széria.

Rileey - 2017. 05. 23. 21:36

Ha Crowley tényleg megy, akkor igazán elkezdhették volna pár résszel előbb építeni a dolgot, mert ez esetben az ő szálát is szörnyen összecsapták.

LuPuS - 2017. 05. 23. 21:52

tényleg sok picsogás volt ebben az évadban,

-Lucifert senki sem tudja megállítani,
-Crowley beáldozza magát, ezért jár angyalszárny
-anyuval nem tudunk mit kezdeni
– a kivégzett brit nagyon hideg tekintetem van főnökasszonyak is van főnöke(csavarnégyzet)

lehetne sorolni még , ettől függetlenül nézem

ám egy kérdés, megöltünk még egy lókaszást , akinél van egy szerződés és egy hozzátartozó kozmikus következmény/tragédia, mert nem tartottuk be, no akkor ebből mi lesz

Tatala - 2017. 05. 23. 22:04

Nefilim: szerintem gonosz lesz, mert nem lesz mellett Castiel, aki nevelhetné…
Crowley: nekem tetszett ez a megoldás, jár az angyalszárny… mondjuk nem értem, hogy egyik részben pokolkutyust ad az egyetemeseknek vadászokra vadászni, a következő részben meg a srácokkal kapja el Lucifert…
Luci: nekem a színész játéka hihetetlenül bejön, de az nem tetszik, hogy hülyének tettetik (folyamatosan belesétál minden csapdába + nem csettint)
Tesók: hozták a kötelezőt, a bociszemeket és a csajozós nézést, semmi plusz
Winyó Anyu: nekem olyan érzésem volt az évad során, hogy “mekkora király lesz, hogy visszahoztuk a sorozatba, de mi a fenét kezdjünk vele???”
Castiel: nem az röppent fel a színész szájából, hogy már unja a SupNatot, máshova menne? Ezen a karakteren is látszott, hogy nem tudnak vele mit kezdeni…

Kitana - 2017. 05. 23. 22:14

Nekem összességében tetszett az évad, Dean és Sam még mindig szerethetők, voltak nosztalgikus hangulatú heti ügyek, de a szokásostól eltérőek is (pl. a Tarantino stílusú rész nagyon bejött), a dupla finálé izgalmas volt és jó volt újra látni Bobby-t is.

Persze voltak hiányosságok, egyetértek a kritikával abban, hogy Mary karaktere nem volt eléggé kihasználva, pedig még a Supernatural világában is extrém helyzet, hogy a 30 éve halott anya feltámad és meg kell ismernie a felnőtt fiait. A Dean + Mary jelenetek jól működtek, de tölthetett volna több időt Sammel is.

Castiel és Crowley halála egy részen belül kicsit sok volt, még ha Castiel valahogy fel is támad, hatásosabb lett volna most csak Crowley-tól búcsúzni. Egyébként sajnáltam a süket csaj halálát is, de a mellékszereplők valahogy nem szoktak hosszú életűek lenni és az a lényeg, hogy Jody túlélte (őt nagyon bírom).

Szerencsére a hibái ellenére is szórakoztató a sorozat még 12 év után is, úgyhogy várom a következő évadot, elég jól megalapoztak neki a fináléban.

Ela - 2017. 05. 23. 23:34

Szamomra nagyon lapos volt ez a finale.Minden kitalalhato volt, semmi koromragas, semmi wtf.Pedig ez egy olyan jo sorozat volt anno.En imadtam, hogy behoztak az angyalokat, a bibliai uatalasokat.Alig vartam a kovetkezo reszt hetro hetre.De ez a az utolso szezon olyan volt mintha kifogytak volna az otletekbol, a kreativitasbol.Nagyon el lett kapkodva a vege.A nyolcadik szezon utan szerintem ez a leggyengebb.(Az elso es az utolso 5 reszt neztem meg.)Azert a kovetkezo szezont is elkezdem, hatha lesz javulas a szinvonalban.

Alex - 2017. 05. 24. 05:44

A következő évadban nem lehetne, hogy egy párhuzamos univerzumból átjön Tom és Jerry és egy kert közepén felejtett gereblyével lökik bele Lucifert a mellette lévő portálba?

Mert ennél a Winchester anyu belepofoz a fél méterre lévő dimenzió-kapuba szintnél már csak talán az lehetne valamelyest lejjebb…

Shiwo - 2017. 05. 24. 06:34

Ez, hogy Luci nem csetting, engem annyira nem zavar. Az angyalok, ahogy feltűnésükkor meg lett mondva, isten katonái. Ebből adódóan nem csavaros eszű szrkeverők, mint Crowley. Luci ráadásul egy überegoista, felsőbbrendű képzetek által elvakított öntelt karakter, akiben van némi szadista hajlam is, és szeret játszani másokkal, mint macska az egérrel. Csettintéssel azokat intézi el, akiket totál semmibe vesz, és még annyit se érnek, hogy elmókázzon velük. A főbb szereplők meg már annyiszor kibabráltak vele, hogy szánt szándékkal nem öli meg őket, azt akarja, hogy a tudatában legyenek annak, hogy eljő értük a halál, bármennyire is logikátlan döntés.

Bagosz - 2017. 05. 24. 08:15

Sajnálnám Crowley kiírását.Bár a Supnatban mindenki visszatér. :-) Winchester anyuka nem volt szimpi,sokszor színtelen,szagtalan volt.Lucifer se tűnik olyan hű de gonosznak,talán a színész miatt aki játssza.
A másik világ Purgatórium 2. Oké,Bobbyt vissza tudták hozni.
Jó lesz a két világ együtt.
A SupNat a logikai bukfencek,elcsépelt dolgok,elkapkodott lezárások ellenére megunhatatlan.
Egy örök szerelem,része életünknek mint az esti fogmosás.

Soldierdsgn - 2017. 05. 24. 09:07

Mary boxerei mintha fénylettek volna, szóval abban is volt valami turpisság, azért is tudta ütni Lucit.

Továbbá, amikor Cass meggyógyította Dean-t, akkor sárgás fénnyel gyógyította meg, mint amit a nefilim adott neki.

infinity - 2017. 05. 24. 09:19

Nekem (is) Tetszett az évad és a finálé is. Én is örülnék hogyha a beáldozott karakterek ebben a státuszban maradnának mert az tényleg komoly lépés lenne a készítőktől. Mondjuk szerintem is mutathatták volna rowena megölését, de azért így a meglepetés erejével hatott, tehát jó volt. A vége kellően drámai volt szóval nagyon kíváncsi vagyok a következő évadban mit alkotnak majd.

chros69 - 2017. 05. 24. 09:45

:) Marakinek, en kb 4. evednal mar nem birtam tovabb, s elkezdtaem eloszor csak megcsalni, majd be is adtam a valopert :)

bessie - 2017. 05. 24. 11:30

Nem volt ez rossz, teljesen nézhető. Persze lehetne zseniális is – de nem az. Valahogy nagyon rámentek az átívelős szálakra, és a többit hanyagolják. A hétköznapi vadászatot szinte már mellékesen űzik. Nagy hiba szerintem. És igen, kiszámíthatóság. Sok álhalállal vagy a kedvenc mellékszereplőink kinyírásával. (Bobby miatt vérzik legerősebben a szívem. És valamilyen ostoba gondolatnál fogva azt hittem, hogy Castiel az évadzáró végén Johnnal találkozott. Én hülye -_-)
A nefilim gyerekről kicsit félek gondolkodni. Úgyse az lesz amire gondolok vagy teljesen eltolják a sztoriját.

johnny336 - 2017. 05. 24. 15:59

Dean mondta Crowley halálhírére, hogy “majd ha láttam a hullát”.
Szóval Rowena nem halt meg, mivel csak egy elszenesedett valamit mutattak, és Lucifer egy dummyt pörkölt meg.

Castiel semmilyen volt ebben az évadban, nem csak a karakter volt gyenge, de alakítás terén sem hozta a régi stílust a színész. Persze, karakterfejlődés. Karakterfejlődés egy lelketlen valami esetén viccesen hangzik.
Ahogy Crowley is jó lett, és segít nekik, mert ők a faszacsávók. Vicces.
Következő évadban majd Lucifer találja ki, hogy áldás és szerigömb, meg woodstock?!

szirial - 2017. 05. 24. 19:06

Rendkívül sajnálnám, ha Crowley-tól végleg búcsúznánk. A halála maximálisan karakteridegen lenne.
Erősen sanszos, hogy a nephilim első megmozdulása Cass felélesztése lesz.
A nephilimmel jokert húztak az írók. Aki magzati állapotban dimenziókaput tud nyitni, az bármire képes.
Engem egyre erősebben zavarnak a sokasodó elvarratlan szálak, amik pedig jelentős eseményekhez fűződnek:
– ember/démon szupererős mutáns gyerek
– a Halál halála
– egy kaszás megölése és a vele kötött alku felrúgása
Kihagytam valamit?

Mindezek ellenére persze nézzük a következő évadot is, mert a nosztalgia mindent felülír.

Vielon - 2017. 05. 24. 22:11

Nyilván elfogult vagyok…mivel 12 év óta ez maradt a kedvenc sorozatom…kicsit olyan, mint egy régi fotel..ami lehet, hogy kopott itt-ott, és már ráférne egy felújítás, vagy valami… de a reggeli kávé akkor is abban a fotelben a legjobb, mert az a legkényelmesebb, legmegbízhatóbb, legkedvesebb mind közül az összes hibájával együtt :)

Nekem tetszett, zárastul mindenestül…szerintem az évad hozta a kötelezőt, ami ebben az esetben kimondottan pozitívum:

– jó dumák, kiváló kémia a bratyók közt
– kötelező dráma, amit az, aki látta már 4x meghalni / visszatérni az összes szereplőt kb. már az első 2 évadban, talán nem is vesz komolyan…de ez is egy jellemző vonás… a végleges halálokra ott van a Trónok harca…persze csak viccelek, azt is szeretem, de azt másért :). (bessie: Bobby miatt nekem is fáj szívem…ő pl. pont egyike a meglépett..és fájdalmas haláloknak..bár azt díjazom, hogy fel-felbukkan a kis huncut :)
– itt is mindenki belelökött mindenkit mindenhova/feláldozta magát/becsapta akit lehetett/titkolózott a család előtt/pálfordult/kiszabadult-beszabadult/mentette a menthetőt…etc. ez már csak így megy…ment eddig is Odaát.
– impalás részért külön jár a magaspacsi :)

konkrétumok:

– Winchester mama kiaknázatlan maradt valóban…tudom, nagyon vagány meg minden, de rácsodálkozhatott volna a szép új világra azért párszor..szállítva ezzel a humor faktort + nem sikerült nagyon megkedveltetni sem…bár ez a következő évadban változhat..
– Crowley húzását én nem érzem karakteridegennek…kicsit ebbe az irányba haladunk azóta, hogy emberibb lett…ez egy folyamat eredménye
– az egyetemesek lehettek volna badassebbek, de összességében nem volt velük bajom…Ketch jólfésült pszichopatája kimondottan bejött
– Cas és Crowley halála kicsit gyors tempóban követte egymást…előbbit szinte biztos, hogy valahogy vissza fogják írni a sztoriba (Nephilim?)..pontosabban remélem, hogy igen….mert bár egy ideje nagyon demoban tolja az ipart, és nem kapott túl izgalmas történetszálakat sem…de mégiscsak ő a kedvenc kis tollaskám :) “Agent Beyonce” :)
– Tippre: Crowley halott marad (egy darabig?)..ami nem is baj…így Luci a pokol trónjáról kormányozva újra veszélyessé teheti az alvilágot…de Rowena szinte biztos, hogy nem halt meg..nem láttuk az esetet + elég rafkós ahhoz, hogy megvédje magát…+ kell a kedvelhető “cimbi a sötét oldalról” karakter a sztoriba…és Crowley után üresedés támadt a poszton..
– Nephilim…jó ötlet, és bármerre vihető (potenciális tömegpusztító brutál főgonosz…vagy a kedves papa ellen forduló szövetséges lázadó csemete…hmm)…szerintem jó kis évadnak nézünk elébe…izgi lesz :)
– Lucifert nagyon csípem, neki örültem…még akkor is, ha szinte az összes részben csak ült a retyón és kontrázott Crowley önigazoló monológjaira

Igazából nincs nagyon új a nap alatt, és kivételesen azt mondom, hogy lehet, hogy ez nem baj és lehet ezért (is) tartunk a 12. évnél, mert aki szereti és marad, talán így szereti, akinek pedig új vonalakra éhes a szeme, annak ott van számtalan, izgalmas, remekbe szabott darab a palettán :)

Egy biztos, addig amíg a “Carry on my wayward son”-ra libaruha lesz a karomon, én biztosan maradok :)

szirial - 2017. 05. 25. 08:39

Ha Tom és Jerry nem is lesz, Scooby-doo azért igen.
http://www.supernaturalwiki.com/index.php?title=File:Supernatural-scooby-doo.jpg

bellarea - 2017. 05. 26. 12:56

Ez a sorozat megunhatatlan, és szerintem léphetnek bármit, aki eddig maradt, ezután is maradni fog. A Carry on-t háromszor pörgettem vissza :)
Az egyetemesek sok kárt okoztak, nagyon gonoszak voltak, kinyírtak egy kedvelhető karaktert, élvezettel néztem, ahogy szép lassan elhullanak, bár a “vénektől” még akár félhetünk is. Bár reméljük, elrettentették őket az amerikai vadászok.
Marynél rémesebb és irritálóbb karaktert még nem láttam, amióta visszajött, csak azt kívánom, haljon már meg, haljon már meg, erre nem inkább a kedvenc karakteremet, Crowleyt nyírják ki?
Apropó, Mark Sheppard nem írt még alá a következő évadra? Mert ha nem, sírva fakadok. Rowena halálát nem veszem be, ravaszabb ő annál, sokat emlegették a részben Chuckot, Castielt ő menti meg úgyis, Crowley meg majd visszamászik valahogy…

Kissur - 2017. 05. 26. 13:05

Ez a kritika az én szájízem szerint elég lehúzó lett. Ez az évad annál jobb volt, mint aminek az író beállította. Nem szeretek olyan hangvételűt olvasni, amiből árad, hogy a cikk írója csak azért nézi a sorozatot, hogy írhasson róla az évad végén. Ha nem tetszik, nem kell nézni.
Tény, hogy az évad eleje nem kicsit döcögött, de a heti eseteket én is élveztem. Lucifer kiszabadulása tényleg hülyeség volt, még mindig nem értem hogyan csinálta. De szerintem a briteknek a végére jó szálat tudtak írni, és a finálé is korrekt volt. Sőt, az utolsó 3 rész nagyon tetszett.
A szívem mélyén tudom, hogy se Castiel, se Crowley nem halt meg, de jó lenne. Imádom mindkét karaktert, de ha ők így maradnak, akkor lesz tétje a haláloknak.

Amúgy a Scooby Doo-s rész egy 9gag-es kép alapján jött az íróknak tuti. Volt egy kép, ahol az Impala mellett ott volt a Scooby-járgány. :D

Kissur - 2017. 05. 26. 13:07

Még annyi, hogy Mary-t még az előző showrunner hozta a sorozatba, ahogy a briteket is. Szóval az, hogy az új showrunner nem tudott velük eleinte mit kezdeni, az az ő sara.

lotta - 2017. 05. 26. 14:22

Kirakom, hogy SPOILER, mert hátha valaki nem szeretne a következő évadig azon spekulálni, ki megy, ki marad, kinek a halála végleges, kié nem:

Szóval twitteres üzenetek alapján nagyon úgy néz ki, hogy Crowley végleg megy, Castiel viszont marad. Misha azt mondta, hogy Castielnek van jövője, viszont Mark konkrétan el is búcsúzott. Valami olyasmit is írt, hogy ideje van új dolgoknak… És itt van ez is: https://twitter.com/Mark_Sheppard/status/867566400348356608

Rileey - 2017. 05. 26. 22:02

@Kissur
Szíved joga így érezni, de azért nem kéne megmagyaráznod, hogy azért nézem a sorozatot, mert nem tetszik, meg, hogy “év végén lehessen róla írni”. Érdekes, azért vannak itt egypáran, akik hasonlóan vélekednek az évadról, na mindegy, nem értem, mire jó ez. Ha szerinted tökéletes volt, akkor örülj neki, csak az számít, nem?
Mindenesetre idéznék tőled:
“Tény, hogy az évad eleje nem kicsit döcögött”
“Lucifer kiszabadulása tényleg hülyeség volt”
Uh, micsoda lehúzó komment!

Temekris - 2017. 05. 28. 12:31

Nekem a zárás tetszett az elején, most kicsit átgondolva a folytatások lehetőséget, kicsit alábbhagyott a lelkesedésem.
-A Nefilim valószínűleg nem fogja tudni hogy ki az apja, szerintem Castielt fogja hinni, ezért visszahozza.
Ebből kisülhet egy olyan is, hogy rájön hogy Lucifer az apja, a tesók ugye nem mondják el neki az elején az igazat, “hazudnak” neki és kvázi ámokfutásba kezd.
-Crowley-t valahogy úgy is el tudom képzelni, hogy csak a másik dimenziós mását láthatjuk, ahol esetleg egy Angyal vagy egy nagyobb hatalmú Démon.
A nefilimben meg biztos vagyok hogy nem lesz gonosz, maximum ha tényleg megtörténik, amit leírtam, mindenesetre várom a folytatást !

Hádész - 2017. 05. 29. 18:44

@Temekris: Eddig úgy volt, hogy ha egy angyalt/démont megölnek, teljesen megsemmisül a lelkük, szóval nagyon fel kell rúgniuk a dolgokat, ha vissza akarják hozni őket. Castiel esetében talán az lehet a mentőőv, hogy a nefilim valahogy elraktározta egy részét, és azzal visszahozza. Crowleynál meg talán az játszat, hogy odaát mások a szabályok, viszont egy másik Crowley behozása szerintem nagy hiba lenne. Mondjuk Rowena offscreen halálában sem vagyok olyan biztos.
Amit a nefilim sztorijának írsz, elég sablon, remélem nagyobb csavart ki tudnak találni.

Áron - 2017. 06. 21. 00:32

Szerintem elég jó kis finálé volt, ám bár nem erre számítottam. Igazából érthetetlen számomra ez a vég. Reménykedem benne, hogy a 13 évad kicsivel jobban fog indulni, élménydúsabban, mert ebben az évadban túl sok volt az “angyal story” túl sok volt a mellék cselekmény, mintha direkt húzták volna a 23. részig, mert nincs ötlet. Kb olyan 16. résztől unalmas volt egy picit számomra, de azért a finálé íze megcsapott, és mégiscsak megnéztem. Ha következő is ilyen lenne akkor elfogadnám, és jó volna! :)

A2L - 2017. 08. 06. 15:05

Crowley szerint Lucifer vissza a börtönbe, majd a pokol bezár… Mindehhez kell egy áldozat is – mint korábban kiderült – egy olyas valaki, akit a „mágus” mindenkinél jobban szeret!
Hogy miért nem működött, az nem derült ki. Azért, amiért az angyal-ölő golyók sem fogtak a sátánon, (vagy) mert egy másik tér-idő dimenzióban voltak? Vagy mert Crowley, már halott volt (testileg)?
Végül is Lucifer abban a világban maradt, ami bejött neki, és a kis ferkó nem biztos hogy produkálná még egyszer az átjárót, abba a világba, amit olyan jól belőtt a faternak.
Azért szép húzás volt, de nekem már az időutazás sem fér bele a kerek világba, mert ha lehetséges is volna, akkor is betiltották volna már rég a jövőben. Ezzel a dimenzióugrálással pedig teljesen kaotikussá válna a történet, de legyen.

evi - 2017. 09. 01. 09:35

Vlszleg OFF, és bocs, ha igen, de érdekesség, hogy a Criminal Minds Beyond Borders 2. évad 5. részében szerepel a Supnat Szemfényvesztője és Istene, a 6. részben Kevin Tran, a 9.-ben pedig Bobby és Jody Mills. :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz