login |

American Housewife: vége az 1. évadnak

2017. 05. 24. 19:30 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

Ennyire önismétlőek a sitcomok? Költői a kérdés, elég csak megnézni mit művelnek az ünnepek körül. De most nagyon durván jött ki, hogy a Man with a Plan és az American Housewife is ugyanazt a témát dolgozta fel a fináléjában.

Mondjuk itt az apa tolta az új gyerek ügyét, és érzelmi téren erősebben, mint az említett Man with a Plan esetében. De azért az sem meglepő, hogy pár perc alatt eszembe jutott minden ellenérvem az ilyen sorozatok ellen. Egyszerűen ezek helyett nézzetek jobbat.

Nem köldöknézős vagy elszállt humorra gondolok az American Housewife helyett, hanem sima alánevetősből valami mást. Fura hasonlítás, tudom, mivel ez single cam, de az egész felépítése olyan, mintha multicam lenne, ami még rosszabbá teszi.

Nyilván az ilyen 4-5/10 (-1) sitcomoknál az egyetlen mentsvár a karakterek kedvelése lehet… de annyira egyéniség nélküli mind, hogy nem tudom elképzelni: van aki miattuk nézi? Még a problémáik is semmilyenek. A finálé előtti rész volt ebből a legdurvább. Már a “férj találkozgat egy nővel a felesége háta mögött” sem egy erős felvetés, de ahogy levezették, azt konkrétan rossz volt nézni.

Na jó, azért a záró részt is lehet oltani ezzel a “kamu terhesség – nem segítek be az iskolában” témával. Látom, hogy hova tervezték a poénokat, miközben egy borzasztó témára fűzték fel őket, ami a főszereplőt totál lehúzza WC-n, de még elmosolyodni sem tudtam rajtuk. Egyszerűen álmosító volt az egész.

Persze ezúttal is áll, hogy aki nem ért egyet, az nyugodtan várhatja az őszt, hiszen berendelték az American Housewife folytatását. Nemsokára szinkronosan is látható lesz.

2 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 05. 24. 19:37

néztem, de ez sem rántott vissza egy cseppet sem, annyira nudlik a mellékszereplők. apu nyilván jó, anyu korrekt, de a személyisége nem jön be, a többiek felejtősek – minek írtak ilyen sztorit a kiscsajnak…? a gyereksztorin jót röhögtem, hogy ugyanazt lekopizták.

goodjohnwin - 2017. 05. 25. 13:18

Ha ez a sorozat tucatcsaládszitkom-dömping elején érkezik, lehet, hogy megtartottam volna, de így a sokadikként a sorban, olyan érvek nélkül, mint pl. “Matt LeBlanc miatt”, “Minnie Driver miatt”, esélyt se nagyon kapott. Vagyis igen, de nem tudott élni vele, nem jobb a többinél, a főszereplő nő pedig még idegesítőbb is az átlagnál.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz