login |

Imaginary Mary: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2017. 05. 24. 14:48 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

Ááá, mekkora mocsok egy mézesmadzag volt ez a finálé…!

Az ABC családi (plusz képzelt barátos) komédiája eléggé skizoid hatással volt rám, mert a rém klisés alapfelállás tetszett, szimpatikusak voltak a szereplők, viszont a sorozat lényege, a fő komponenst jelentő képzelt barát kinyírt számomra minden élvezetet, annyira irritáló volt – ld. pilotírás és 1×02-es vélemény, az osztályzatok összesek kiadtak egy 4-est.

A poén az volt, hogy az 1×03, amiben Mary átment jófejbe, kifejezetten tetszett, azonban ennek ellenére felejtőssé vált a sorozat, mert érezhetően beletört a készítők bicskája, hiszen egy támogató Mary-nek nincs értelme, felesleges a jelenléte, főleg, hogy annyira nem vicces szereplő, inkább csak olyan hatást kelt, mintha a főhős kissé elmaradott kisgyerek énje szólalna meg olykor a fejében. (Nyilván ez is a helyzet.)

Ez pedig nem sokat ad a sztorihoz. Maradt így egy feelgood, limonádé komédia, tipikus poénokkal, ami a fináléra el akarta hitetni a nézőkkel, hogy valóban nem akarják vinni a képzelt barátot, szívmelengető Marty McFly-os eltűnős pillanatot produkálva. Ha nem tudtam volna, hogy ez sorozatzáró, akkor magammal pacsiztam volna le, hogy végre kiírják a kis görcsöt.

Bár persze nyilvánvaló volt, hogy ezt nem merik meglépni, azonnal találtak is módot (élethelyzetet) arra, hogy visszahozzák (tippre a 3. évad előtti “eltűnése” a gyerekvállalás kapcsán lett volna), így nyilván egy cseppet könnyet nem ejtek a sorozat halála miatt. Főleg, hogy a finálé annyira csak a két felnőttről szólt, hogy eszembe jutott, hogy a gyerekek is csak azért vannak, hogy nehezítsék a dolgokat.

UPDATE: Annak ellenére az 1×08 a sorozat fináléja, hogy az ABC 05.30-án lead egy korábban forgatott részt 1×09-ként, s azt “special bonus episode”-ként címkézi fel.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz