login |

NCIS: Los Angeles: vége a 8. évadnak – írta Sue

2017. 05. 24. 17:52 - Írta: vendegblogger

15 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

Huhh…

Egyelőre még keresem a szavakat, amikkel hűen tudnám jellemezni az évad utolsó két részét, amelyek szervesen összefüggtek egymással. És gyakorlatilag a tavalyi évadzáróval is, merthogy szép hosszan átívelő történetszál kapott bizonyos értelemben lezárást.

De mielőtt ezt részletezném, összefoglalnám, mi minden történt szeptember óta a Los Angeles-i NCIS egység életében. Spoilerekkel jövök a tovább mögött.

Kensi szépen felépült a súlyos sérüléséből, amit még az évadnyitóban szerzett. Néha már volt az embernek olyan érzése, hogy elhúzzák, jaj, ebből elég már!, de az a nagy helyzet, hogy egy ilyen realitásszagú szál nekem már valahogy nagyon kellett. Mert reálisan volt felépítve mindaz, amin egy ilyen sérülés után mind fizikálisan, mind lelkileg keresztül megy az ember.

Az már csak a hab a tortán, hogy tudjuk: ez a szál Daniela Ruah terhességének és szülésének köszönheti létét. Jól ki volt találva nagyon sok részletecske, korábbi szálak kapták meg a maguk lezárását szépen, apránként. Igen, itt most konkrétan a háromrészes téglás történetszálra, meg a nagy öregek – Hetty és Granger veterán „játszópajtásai” – duplarészes felbukkanására gondolok. Mindegyik zseniális volt a maga nemében.

Igen, tagadhatatlan az is, hogy voltak unalmasabb töltelékepizódok idén is, mint ahogy a humorfaktor sem mindig volt olyan emelkedett egymás zrikálásaiban. Ugyanakkor az összképet nézve valahogy egyben volt az egész. Nekem legalábbis tutibiztosan. Ráadásul nagyjából bejött mindaz, amit reméltem ősszel, úgyhogy alapvetően elégedett lehetek: volt itt Eric és Nell a terepen, mint aranyos párocska, Anna Kolchek is vissza-visszatért Callen szívét melengetni, úgyhogy a szórakoztatásfaktor rendben volt.

A már említett nagy csomópontokról muszáj kicsit külön is megemlékeznem, mert így lesz kerek az évad.

Először is a tégla. Azt gondolom, hogy arra azért többen nem számítottunk, hogy ki mindenki fog újra felbukkanni a színen ennek kapcsán. Apró részletekig kidolgoztak sok mindent Hetty részéről ennek kapcsán, attól kezdve, hogy hogyan kapcsolják le szépen egyesével a csapattagokat a különböző társszervek, egészen odáig, hogy micsoda tuti kis brossa volt a főnökasszonynak, s hogy érte el, hogy bezárják a kalitkába.

Sírtunk annak idején Joelle kapcsán, hogy nem való Callen mellé egy ilyen tanítónéni, mekkora poén volna, ha kiderülne, hogy alvó orosz ügynök, vagy valami ilyesmi. Erre most jól a képünkbe röhögtek az írók (lehet, hogy sutyiban olvassák a kibeszélőnket???), mert kiderült, hogy a CIA ügynökéről van szó.

Mint ahogy Kensi rehabon szerzett barátja, Sullivan esetében is, aki egyébként az egész téglás történet fő mozgatórugójának bizonyult, s akinek a célja a csapat ellehetetlenítése mellett a Kensin történő bosszúállás is volt. Kérdem én: kapunk valaha is olyan évadot ebben a sorozatban, amiben legalább egyszer nem akarnak sebészeti beavatkozásokat végezni házi barkács módra (lásd még: különböző fűrészek rendeltetésszerű használatának problémái)?

Granger búcsúja is ehhez a háromrészes történetszál-záráshoz kötődött. Az már egy ideje egyértelmű volt, hogy a karaktert alakító Miguel Ferrer egészségi állapota megromlott, majd amikor a tégla utáni kutakodás kapcsán őt is lecsukják, a hűvösön le is szúrják, így kórházba kerül, s onnan minden orvosi javallat ellenére távozik, arra hivatkozva Hettynek hagyott búcsúlevélkéjében, hogy maradt még pár elintéznivalója.

Az már csak a hab volt t tortán, hogy amikor a távozására és a levélkére fény derül, a zene minden továbbit elmondott (Knockin’ on heavens door), így nem hazudtoltam meg magam, és elmorzsoltam egy-két könnycseppet érte. Nyugodj békében, Miguel Ferrer!

Aztán jöttek a nagy öregek. Nagyon jókat szórakoztam azon, ahogy a modern technika mellett edződött ügynökök – vagyis a csapat – mit tudnak kezdeni a visszavonult ügynökökkel, akik pont a modern technika vívmányaihoz nem szokva sokkal másabb utakat választanak, másabb módszerekkel – igen, néha sokkal kockázatosabban – dolgoznak. Maga a történet nem volt olyan hűűűűűdenagy durranás hozzá, sokkal inkább a kapcsolati dinamikák miatt tetszett ez a duplázás.

Így érkeztünk el az évad utolsó két részéhez. Ahol kaptunk egy bazinagy ütést a gyomorszájunkra, aztán megnézhettük mindennek a következményeit, de a végén csak volt ott némi jutalomfalatka is.

Ne beszéljek rébuszokban? Oké, legyen. Először is az utolsó előtti részben, ami kint anyák napján ment adásban, Khaled a börtönből elfogatja és egy „dobozba” záratja Sam tűzről pattant feleségét, Michelle-t, akit egyébként jó volt viszontlátni a képernyőn. A doboz be volt kamerázva, és folyamatosan közvetítette a helyzetet az Ops-ba. Ráadásul kommunikálni is tudtak Michelle-lel.

A tét nem volt egyszerű: Khaled elengedése vagy Michelle élete? Hetty és Nell határozottan karriergyilkos lépéseket tettek meg, amikor a Védelmi Minisztériumra hivatkozva elengedték Khaled-et, aki tulajdonképpen az egész történet mozgatórugójának bizonyult. A pláne az volt az egészben, hogy az egész szökés nagyon meg volt tervezve, így nem sikerült megmenteni Michelle életét, Sam megözvegyült. Ezek után nem csodálkozhatunk, hogy az évadzáró arról szólt, hogy Samnél elgurul a gyógyszer, átmegy bosszúállóba.

Ehhez segítségül érkezik a CIA-s Sabatino, aki a téglás szál kapcsán megszökött, s ezért mindenki őt sejtette sokáig főgonosznak abban a vonatkozásban. Ezzel a tettével leginkább azt hivatott bizonyítani, hogy ő az NCIS oldalán áll. Az is kiderül, hogy a hullarablás sem okoz különösebb problémákat Khalednek, aki a végén jól megérdemelt módon apró darabokban az égbe repül azon a városnéző buszon, amit csinos segédnőjével eltérítenek. Szerencsére Michelle holtteste épségben kerül elő, nem tudom, mi lett volna, ha nem így történik. Sam gyásza így is nagyon mély – érthető módon.

Külön lelket melengető apróságok voltak ebben az évadzáróban, amikor Nell rendszeresen érdeklődött, mikor engedhet szabad folyást érzéseinek és könnyeinek, illetve ahogyan Kensi megkérte Deeks kezét egy kézigránát pöckével. Mindegyikben benne volt az, hogy bár itt elvileg egy akciósorozatot nézünk, a csapat tagjai itt jóval többek, mint szimpla munkatársak.

Tény: nekem az évadzárót felvezető rész nagyobbat szólt, mert nem számítottam arra, hogy meglépik az Aunjanue Ellis által játszott karakter kiírását, ugyanakkor az évadzárás tökéletes lezárást adott a Khaled-féle szál végére. Apró cafatokban már csak nem fog cicázni Sam családjával, megbosszulni akarván a húgával történteket (na igen, Khaled szála a 3. évad óta velünk van, ami ismét egy szépen felépített, előre jól kitalált történet így visszanézve).

Mindezek után kíváncsian várom, mi lesz itt az ősszel, mert az sem titok, hogy szeptemberben már a 9. évadot kezdik meg Los Angelesben is. Mindezek után egyetlen kívánságom van ezt illetően: hajrá, lepjenek meg!

15 hozzászólás Ne habozz!

Ambriel - 2017. 05. 25. 05:44

Én csak pislogtam, hogy biztos NCIS: Los Angelest nézek? Megszoktam, hogy ez a heti könnyed krimim, erre sötétebbnél sötétebb részeket kaptunk. Habár tudtam, hogy Daniela terhes, mégis volt, hogy izgultam, hogy ugye nem fogják végleg kiírni? Aztán olvastam Miguel Ferrer állapotáról majd haláláról, és megértettem, hogy ilyen helyzetben az utolsó dolog, amire vágyhat az ember, a viccelődés, úgyhogy ennek a számlájára írom a komor hangvételű évadot, ami nem panasz. Egyszerűen csak sajnálom, együtt érzek a karakterekkel, amit nagyon nehéz nálam elérni, úgyhogy taps a készítőknek.

Idén tényleg mindenkit a földbe döngöltek lelkileg (volt akit testileg is. A téglával jól megvezettek, mert Nell volt a főgyanúsítottam. Sabatinot fenntartásokkal kezelem. Nem bízom benne. Joelle, én buta még kedveltem, amikor G-vel járt.

Aztán a veteránok. Vicces rész volt, és eszembe juttatta, hogy anno mennyire szerettem a JAG sorozatot.

Az évadzárónál már dühösen küldtem el melegebb éghajlatokra a készítőket, amiért Samet is elintézték, de legalább azt a túlhúzott szálat is elvarrták.

Egy szó, mint száz, remélem nem Hettynek lesz igaza:

Hetty: Actually, I… had started to think
we were through the worst of it. But now… this.

Eric: It’s always darkest before the dawn.

Hetty: Or the next tornado.

Az évadzáró végi “eljegyzés” nagyon jó volt, mert kellett a végére valami, amin lehet nevetni ennyi feszkó után.

Nagyon várom a következő évadot, és jó lenne, ha Anna állandó szereplővé válna, mert jól illik a csapatba.

Ecetes Víz - 2017. 05. 25. 09:48

Szerintem ez egy tökéletes évadzáró lett volna ha Sam családja és főleg a felesége többet szerepelt volna az évadban. Azért valljuk be, ez a 8.(!!!) évad és mennyit szerepelt Sam vagy bármelyikük családja? Hiányzik a felvezetés, kinyírnak egy random mellékszereplőt és szomorúnak kéne lennem mert ő volt Sam felesége. Ez nem megy, legalábbis nekem. Sam-ről amúgy se sokat tudni, elvileg ezt a sorozatot a karakterek miatt kéne szeretni de ehhez képest elég egyszerű, minimalista jellemekkel vannak felvértezve. Az egész NCIS franchise olyan hullámvasutas minőségileg, vannak nagyon jó részek és vannak olyanok ahol annyira gagyi a megvalósítás, annyira kiszámítható minden, hogy fogom a fejem. Nyilván nézettségileg jó ez így, nem is hiszem, hogy gyökeresen változni fog.

payskin - 2017. 05. 25. 09:51

Hmm, Sue, ezt igazán klasszul összeszedted, nagyon tetszik! Végigolvasva visszajöttek olyan érzések, gondolatok bizonyos szálak kapcsán, amelyek így az évad végére már feledésbe merültek bennem.

Annyira kíváncsi volnék a forgatási időpontokra! Fanyalogtam a dupla évadnyitónál, meg az évad eleji pár résznél, amikor Kensi, akarom mondani Daniela Ruah még nagyon terhes volt, aztán egyszer csak már nemhogy nem volt terhes, de hozta ugyanazt a bomba formáját, mint korábban. Nekem talán kicsit túl gyors is volt ez a magához térés és felgyógyulás, bár abban mindenképpen igazat adok, hogy ha 18 részen kellett volna nézni a nem-tudok-járni vagy a miért-nem-mehetek-terepre agonizálást, beleőszültem volna.

A téglás szállal, szerintem, végül “beégtek”, túlnőtt rajtuk, nem tudtak vele mit kezdeni. Az alapötlet jó volt, ugyanakkor túl kevés volt a főszereplők körül levő olyan ismert karakter, akit megfelelő motivációval be lehetett volna erre áldozni, főszereplőt meg nyilván nem akartak/tudtak (ott még durvább lett volna bármiféle értelmes motivációt találni erre). Eléggé szkeptikus voltam, a lezárással kapcsolatban, és bár Hetty több csavarja vitt egy kis színt a dologba, ezt az egész háttérsztorit a semmiből felbukkanó, sérült katonával, a CIA ügynök tanítónénivel és Sabatino, mint egyetlen ismert arc előrángatásával iszonyú fáradtnak és erőltetettnek gondolom. Ami tetszett, az egy apróság: az évad elején nagyon negatívként behozott undersecretary Duggant sikerült később semlegessé tenni, és megmutatni, hogy nem mindenki gonosz, aki a csapat ellen van; lehet, hogy csak tájékozatlan. Végül mártírt is csináltak belőle, az talán egy kicsit felesleges volt.

Az évadzáróról annyit, hogy Sam “elszabadulásának” ütnie kell, feszesnek kell lennie, és az is volt, mindenki odatette magát, az íróktól kezdve a színészekig. A beleírt humor — Deeks monológja vagy a párbeszéd Eric és Hetty között a sofőr kinyírásáról, amin a mai napig röhögök; és persze a fiúkérés a végén, de nem is egyszerűen a fiúkérés, hanem már azt megelőző képsorok, ahogy Kensi elkéri a gránátot, bevágja abba a bigyóba, amilyen arccal néz utána az ürge –, ezek ilyen egészen zseniális kis apróságok voltak, amik nagyszerűvé tették ezt az epizódot.

Tudjátok, hogy mindig nyígok, ha valami “olyan” bajom van — például a 8. évad utolsó részében ne menjen már be Kensi egy szobába és mondja azt hogy clear, amikor a kamera végig mutatja, hogy az ajtó mögé nem láthatott be –, de ez a rész nagy kedvenc volt és lesz még sokáig.

Végül ezredrangú ugyan, de Amerikában a második vasárnap az anyák napja, tehát az évadzáró ment akkor, nem a drámai felvezető. ;)

ravengirl - 2017. 05. 25. 10:48

Nagyon tetszett a kritika, minden olyan dolgot kiemeltél, ami számomra is fontos volt és jó, hogy mertek ilyeneket meglépni (pl. a hosszú rehab, Sam feleségének nem-megmentése) és Miguel Ferrer búcsúja is nagyon meghatóra sikerült, mégsem volt nyálas. És persze a Kensi-Deeks páros továbbra is a kedvencem, az ő jeleneteiket különösen szeretem (fiúkérés… :)), szuper volt).
Nem gondoltam volna, hogy ez a sorozat még tud ennyi évad után meglepetést okozni, de mégis sikerült. Remélem, hogy ezt a színvonalat tartani fogják a következő évadban is.
Sabatinót szívesen látnám nagyobb szereppel a jövőben.

Zordon - 2017. 05. 25. 11:09

Csak hogy en is koptassam a klaviaturat…

Ahogy mar parszor megallapitottuk Sue agya, es ami az en fejemben lotyog, az nagyjabol egy rugora jar. Sok mindent nem is nagyon tudok hozzatenni a leirtakhoz.

Elveztem az evadot, a neha kevesbe erdekes/izgalmas epizodok ellenere is. Kicsit kevesebb lett a humor, kicsit tobb lett a drama, mint a korabbi evadokban, de nem volt nagyon eles a valtas, hiszen ez a kisebb aranyeltolodas mar az 5. evadban elindult. aztan a 6. evad megint valamivel konnyedebb volt, iden megint sokkal inkabb a drama fele tolodott.

Kensi felepulesenel nekem szemely szerint mar kicsit sok is volt, aztan jott egy hullamzobb minosegu szakasz, szegeny Miguel Ferrer halala, ami megint csak ranyomta a belyeget arra a nehany reszre.

Az evadzaro duplaresz engem tobbszor is meglepett. Michelle ugyan mellekszereplo volt, de ennek ellenere meglepett, hogy kiirtak. Evadzaro nagyon bejott. A vegen a legenykeresen jot rohogtem, ami a sok drama utan nagyon jot tett a hangulatnak.

Teglatema valoszinuleg meg nem ert veget, legnagyobb sajnalatomra. Jo volt ujra latni Sabatinot, az o eseten egyelore nem tudom eldonteni, hogy jofiu vagy rosszfiu, kiirjak vagy sem vegul.

Amit jovore elkepzelhetonek tartok az Deeks es az IA-s nyomozo altal felvazolt rendorsegen beluli ugy, a teglakereses, meg a szokasos heti ugyek.

Ami a szereploket illeti: vegre osszehoztak a geekeket, Kensi es Deeks felnottekkent viselkednek, amit jo latni, Sam nyilvan szenvedni fog az evad elejen, Callen meg… a fene tudja. Az o eseteben a kovetkezo szezonra Anna az egyetlen dolog, ami beugrik, az o tortenetet sikerult lezarni (vegre).

Amit hianyoltam:
1.) a humor mennyisege, es neha a minosege sem volt a megszokott. Kensi es Deeks dimanikaja megvaltozott, miota egy par lettek, meg mindig viccesek, de mar nincsenek olyan szikrazo szocsatak, mint a korabbi evadokban. Ertheto, de azert neha hianyzik egymas vegzalasa. A ket geek humorosnak szant szosszenetei leginkabb idegesitoek voltak nekem, Callen es Sam viszont hoztak a szokasos atlagos szinvonalat. Viszont amikor Deeks egyenesen idiotanak van beallitva a “humoros”nak szant reszeknel az kifejezetten zavar.
2.) Talia. Tudom, mindig ezzel jovok, de a Talia-Kensi-Deeks haromszogbol mindig nagy rohogest eredmenyezo jelenetek erkeznek.
3.) Valtozatosabb/erdekesebb heti ugyek. A nagy tobbseguk mostanra teljesen sablon, legfeljebb csak hatternek jo, hogy a karakterek interakcioit lathassuk. Itt jo lenne nemi valtozatossag.

Amit szeretnek jovore: amit hianyoltam ebbol a szezonbol :)
Ha sikerul legalabb ezt a szintet tartaniuk minosegben, akkor jovore is elegedett leszek. De kerem vissza a humorfaktoromat, mert nalam az a legnagyobb vonzero.

Sue - 2017. 05. 25. 17:12

Zordon, már hiányoltalak. ;)

A téglás szálat egészében szándékosan nem minősítettem egyértelműen, csak részleteiben. Pontosan azért, mert igyekeztem arra emlékezni, ami tetszett, és nem arra, amitől a fejemet fogtam. :)
Tagadhatatlan, hogy az ügyek színvonala “nem mindig kimagasló” (khm-khm), cserébe arra még mindig tökéletes, hogy amikor hullafáradtan sikerül leülnöm megnézni a legújabb részt, akkor jókat mosolyogjak és ne akarjak elaludni rajta. AZ ízlésficamomat pedig bátran vállalom. :D

Zordon - 2017. 05. 25. 19:23

Oh, de kedves toled :) Az egyetlen ember, aki hianyol barhonnan is… (online pacienst vallalsz? Ramferne (sajnos viccen kivul)… )

Nem akartam az elso kommentet irni, mert gyanus lesz, hogy mindig en kommentelek eloszor, es leirok mindenfele zagyvasagot, ami epp a buramban kavarog az adott resszel/evaddal kapcsolatban.

Mifele izlesficam? Szerintem a nezok es a kommentelok egyike sem a kiugroan magas szinvonalu heti ugyek miatt nezi a sorozatot. Ezer oka lehet, de ez valoszinuleg nem lesz koztuk …

Erdeklodve varom a kovetkezo evadot, vajon a rendhagyo legenykeres utan rendhagyo eskuvo is lesz?

Sue - 2017. 05. 25. 19:46

Nem, online-ban nem vállalok klienst, sorry. De legalább akkor remélem, megmelengettem kicsiny szíved táját. :)
Egyébként még torjack is hiányzik az állandó bandából…

Az ízlésficamot némileg szarkasztikusan és cinikusan gondoltam, csak írásban ez nem megy át sajnos.
Ó, elképzeltem Kensi és Deeks esküvőjét (leszögezném, ha van valaki, akinek nő létére határozottan hideglelést kap már az esküvő szó hallatán is, akkor az én volnék): jégpályán történik, kínai pap által vezényelt ceremónia, ahol a gyűrűhordozók korcsolyázó mosómacik, akik több réteg kartondobozban hozzák a gyűrűket külön-külön. :D:D:D
Kicsit komolyabbra véve: a rendhagyóság illene hozzájuk, ergo bízom benne. :)

Zordon - 2017. 05. 25. 19:53

A sorfalat pedig kaktuszok alljak, nehogy a mosomedvek meglogjanak a zsakmannyal :)

torjack - 2017. 05. 25. 21:24

Na, előkerültem, közbe jött egy EL-döntő. Ami alatt rájöttem, a 4. évad végén Sidorov miért nem tudta megtörni a Deeks, Sam párost…elektrosokk és amatőr szájsebészeti beavatkozás helyett Manchester United meccset kellett volna nézetnie velük. Énekeltek volna mint a dalos pacsirták…:D

A kritika remek mint mindig, pacsi.

Az évad is jó volt, bár picit csalódtam, hogy Joelle nem orosz, csak amcsi ügynök lett végül. :D

Bár, a következő évadban még ez is kiderülhet. Gonosz orosz, aki előbb a CIA-ba épül be, hogy utána még a csipet csapatot is felültesse.
Hmm…lehetne Joelle a következő évad főgonosza.
Volt itt már román maffiózó família, afrikai hadúr, ruszki fegyverkereskedő, Kaméleon…általános iskolai tanár még nem :D

Lagzin meg gurkhák szórják majd a rózsaszirmokat kezükben egy késsel…ami néha csak egy kés :D

Ragadozo - 2017. 07. 20. 16:48

Tetszett az egész évad (mint a többi is), és végül is jó volt az évadzáró két rész.
De engem megdöbbentett Sam feleségének a halála.
Nagyon kíváncsi leszek a folytatásra, mert Sam az egyik vezér-karakter, és idáig szinte minden mondata, mozdulata mondhatni precízen oda való volt.
Most viszont, hogy meghalt a felesége, és ugyanígy játssza majd a szerepet, az valahogy nagyon irreális lesz.
Vagy pedig jó pár részen keresztül majd az lesz a “fő attrakció”, hogy mennyire nem tud szabadulni a felesége halálának emlékétől, ami miatt félő, hogy az unalomig terjedő konfliktus helyzetek lesznek.
Én azért nagyon hiányolom az első évadok egyes részeinek azt a pörgős, akció-dús hangulatát, hogy egy rész (max. 2 rész) egy ügy, és utána tovább lépünk.
Valahogy ezek a lezáratlan ügyek néha már kezdtek kicsit hasonlítani a krémes tésztájára, amit majd a végtelenségig lehetett nyújtani, miközben eléggé snassz melléktörténetű ügyekkel foglalkoztak egyes részekben. Nálam ez a “Fehér szellem” részeknél kezdődtek igazából, amikor egy-egy rész majd fele ezzel foglalkozott, de végül is szinte semmi sem történt, és a következő részben ugyanott folytatták.
Most elvileg lezáródtak ezek a vonalak, de kíváncsi vagyok, a következő évadban melyik fog újra kipattanni.

torjack - 2017. 08. 05. 21:05

SPOILER

Nia Long csatlakozott a csapathoz, a karaktere Granger utódja lesz. Pedig kezdtem azt hinni, hogy Chegwiddent vonják be majd valamilyen módon a sztoriba…bár nyilván nehéz lett volna megmagyarázni, hogy egy visszavonult katonai főügyész hogy lesz főnök egy NCIS csapatnál…

Zordon - 2017. 08. 05. 23:33

Nem ez lenne azert az elso olyan esemeny, amit megmagyaraznanak egy mersekelten logikus, ambator rendkivul huszaros egysorossal Hetty anyanktol :)

Kivancsi vagyok az uj fonokasszonyra, talan felkavarja kicsit a … kavet. Meg az allovizet.

Meg 2 honap es kiderul, igaz nem vagyok teljesen biztos benne, hogy mar az evadnyitoban felbukkan.

Meglatjuk. En bizom benne, hogy jo iranyba valtozik a sorozat. Miota az irok lejottek a szerrol es lelottek a mosomedveket, azota egy kicsit elszurkult a sorozat, mert azert valljuk be, a heti ugyek nem mindig kaprazatosak.

torjack - 2017. 08. 06. 08:41

http://www.spoilertv.com/2017/07/ncis-los-angeles-season-9-nia-long.html

Itt a cikk, az évadnyitóban már benne lesz.

A mosómedvéket én nem hiányolom, nyilván jókat röhögtünk rajta, a sorozatban viszont alapvetően vérciki volt.

Zordon - 2017. 09. 17. 18:44

Nah, az egyik nagy kivansagom kapott egy csunya leket, Mercedes Mason gyereket var, szoval a FTWD mellett aligha lesz ideje meg ide is beugrani.

https://www.instagram.com/p/BZGwqqFgAzu/?taken-by=mercedesmason

Kar, pedig tenyleg imadtam Taliat, mindig jol megkavarta a kavet… :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz