login |

Agents of SHIELD: vége a 4. évadnak

2017. 05. 25. 21:45 - Írta: superpityu

33 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

Csak ismételni tudom magamat, de basszus, az Agents of SHIELD megint akkorát ment ebben az évadban, hogy nehezen vagyok képes már elhinni ezt szintugró/tartó tendenciát. Brutál, hogy megint sikerült összehozniuk. De nemcsak a történet, a karakterek is topon vannak.

Nem tudom, hogyan jutott a készítők eszébe ez a történetszál, de leírva kevés közös  kapocs van közöttük: jött idén Ghost Rider, egy mágikus könyv, majd a mesterséges intelligencia és még a virtuális valóság is benne volt a szezonban. Igaz ezek különböző nagyobb fejezeteket jelentettek idén, tehát nem két etap volt, hanem 3 rövidebb, amiben mindent megettek a szórakoztatásunkért.

Nem akarok itt túlajnározni mindent, mert igazából a szezon eleje nem igazán jött be, jó volt, de hiányzott belőle valami. Ghost Rider sem volt a szívem csücske, de jól használták a karaktert, érdekesen alakították a kapcsolatait a többiekkel.

A második felvonást pedig még ennél szkeptikusabban fogadtam, hiszen elsőre nem tűnt túl jónak az LMD szál, de rohadt jól használták ki a lehetőségeket ebben is. Arról nem beszélve, hogy milyen zseniális volt ennek a történetnek a csúcspontja. Imádtam.

Ezzel pedig el is jutottunk a 3. harmadhoz, amiről már spoileresen folytatom a tovább után. 

Daisy és Jemma kalandja a Framework-ben egyszerűen király volt. Nem nagyon lehet ezt tovább ragozni. Működött a fanservice a régi karakterekkel, közben pedig az állandó szereplőink is nagy változásokon estek át. Konkrétan Iain de Caestecker ellopta a show-t mindenki elől. Mondjuk Mallory Jansen és Elizabeth Henstridge remekül asszisztált mellette.

Aida gonoszkodásának baromi jól adtak értelmet, az egyedüli gond ennek a szálnak a kezelése volt. Ahogy a Framework-ből immár emberként kikerülve először helyét kereste és próbált szembenézni a problémákkal amiket okozott, akkor talán egy kicsit többet is foglalkozhattak volna vele. Mármint színészileg hihetetlen jól váltott át terminátorrá egyik pillanatról a másikra, mégis volt itt némi hiányérzetem ennek kapcsán.

Idő szűkében így is megtettek mindent azért, hogy ne legyen felszínes a karakter, így annyira nem sír a szám miatta, viszont ahogy elvarrták ezt az egészet amiatt már inkább. Robbie visszahozása tetszett ugyan, de sokkal többet vártam volna az Aida vs. Ghost Rider csatától. Igaz a Coulson-csavar tetszett és előtte Jemma lövöldözése is, de kicsit tessék-lássék módján intézték el ezt a szupergonoszt.

A karaktereket pedig meglepő módon még mindig képesek érdekesebbé tenni. Jemma és Fitz konkrétan a szezon legjobb szereplői voltak, pedig minden esély megvolt arra is, hogy az összehozásuk után ki fog pukkanni a kapcsolatuk. Daisy egyre érettebb, épp kezdett volna ránőni Coulson fejére, és pont amikor ez bekövetkezne, akkor húznak egy komolyabbat a fickóval.

May még mindig nagyon badass, és a hosszú nyaralása miatt remek volt, ahogy visszacsöppent a SHIELD mindennapjaiba. Jó, Mack továbbra sem a kedvencem, de baromira sajnáltam, amikor elveszítette ismét a lányát, viszont Elena kissé nyers hozzáállása, remek egyensúlyt teremt a karakterek között. És persze ott van még Radcliffe is, aki tényleg hiányozni fog, de sikerült egy karakterhez méltó búcsút kapnia.

Nagy szerencse, hogy ha neccesen is, de az ABC berendelte a folytatást, mert valami állat, hogy mit kaptunk a végén. Nem elég, hogy Ivanov még mindig szabadlábon van és terjesztheti az igét, arról, hogy hulljanak az inhumánok, de a Talbot-merénylet szemtanúi is beszélni fognak egy idő után, és akkor Daisy kiharcolt hírneve mehet a levesbe. Közben pedig úgy tűnik, hogy a hőseink következő kalandja az űrben fog játszódni.

Természetesen egyből rengeteg teória lepte el az internetet ennek kapcsán, és már tűkön ülve várom, hogy merre indulnak el a folytatásban a készítők.

33 hozzászólás Ne habozz!

Ayrons - 2017. 05. 17. 08:35

Hát ez csalódás volt….Senkit se írtak ki. Szent lett a béke a végére….
Vége meg nagy wtf. Titkos háború vagy mi az isten lesz ? Galaxis Shield lesz ?
Jobbra számítottam.

rodosto13 - 2017. 05. 17. 10:22

Hát, lezárásnak korrekt volt, de nem sok extra volt benne. A beugró Ghost Rider ötletes volt, illetve Radcliffe halála szépre sikerült, számomra pozitív emlékként marad meg a karaktere.
Érdekes, hogy se nem írtak ki senkit a csipet csapatból, nem is hoztak vissza senkit, annak pedig örülök, hogy Fitzet úgy tűnik, nem használják fel dráma forrásként azokért amit tett és most lezárták.
Amit az MCU szempontjából sajnálok, hogy a SHIELD-ből kb. csak ennyi maradt, és megint ott tartunk, mint két évaddal ezelőtt, hogy üldözik(?) őket, ezt a mostmár 7 embert.

A vége pedig érdekes, az alapfelállás nekem jobban tetszik, mint a tavalyi, a kérdés, hogy ebből is ki tudnak-e hozni egy jó évadot, mint a mostani volt.

hummel - 2017. 05. 17. 11:35

Talbot is tudott róla, meg nyilván mindenki aki hozzá tartozott, hogy LMD-k is játékban vannak. Miért volt ennyire hihetetlen Evans hadnagy számára, hogy aki rálőtt Talbot-ra az nem Daisy volt?

Aida szépen csőbe lett húzva, de azért ezt a befejezést egyrészt gyorsnak, másrészt túl kényelmesnek éreztem. Aida visszatért a Framework-ből, több inhuman képesség birtokában, erre megjelent az is, aki képes volt őt elpusztítani, és seperc alatt vége is lett.

Jó pár szál a levegőben maradt: Ivanov, Talbot féle merénylet utóélete, Vijay Nadeer (habár lehet, hogy róla ugyanúgy megfeledkeznek majd, mint Dr. Franklin Hall-ról). Plusz hőseink úgy tűnik űrsétára indultak. Az biztos, hogy van alapanyag a következő évadhoz.

Összességében nekem az első két harmad olyan átlagos volt, a Framework-os viszont bejött, a befejezésről meg írtam odafenn.

LaCRossE - 2017. 05. 17. 15:22

A cliffhanger után egy jó ideig csak ültem és tátott szájjal bámultam a képernyőt.

Ez egy fergeteges finálé volt.

Következő évad Agents of S.W.O.R.D.? :D

KingThanos - 2017. 05. 17. 15:25

A S.W.O.R.D. elvileg a Foxnál van. Mondjuk sokat nem érnek vele, mert úgy is ugyanazt a pár karaktert (Magneto, X Prof., Logan stb.) használják…

DarkEagle - 2017. 05. 17. 23:33

Atya Úr Isten! Áldom az eszem, hogy az utolsó pár részt egyben néztem meg, ahogy bekerültek a kamu világba. És milyen jól tettem. Egyben nézve kicseszettül EPIC volt minden. Bár az ottani May annyira idegesítő volt, hogy fájt tőle mindenem. Nagyon nem szeretem mikor ilyen morgós fejt vág mert szar színésznőnek tűnik tőle pedig Ming-Na Wen egyáltalán nem az.

Nagyon sok dolgot tudnék most írni, de egy kérdés felmerült fentebb és nem olvastam el minden kommentet, szóval lehet jött rá válasz. Aida elmondta, hogy kapta a képességeket, vagyis pontosabban Fitz mondta el. több 100 emberrel kísérletezett akikből párat ugye láttunk is mikor azzal a robot karos géppel cirógatta őket. :D Ahogy fentebb is írták nyilvánvaló, hogy Aida nem hülye mert ezt még robotként tervezte el és tudta, hogy Fitz nem fog csak úgy a karjaiba rohanni és gondolt minden eshetőségre. Arról nem beszélve, hogy az új teste a Darkholddal lett készítve ezért is tanulta meg gondolom gyorsan a képességeket.

Nagyon sok dolog tetszett és a drámai jelenetek nagyon brutálisra sikerültek. Ritkán látni ennyire jól kivitelezett drámát országoson, pláne képregény sorozatban. Emiatt az évad miatt picit sajnálom is, hogy csökkent a nézettség mert többet érdemelt volna de legalább jön az 5. évad!

Finálé fénypontja egyértelműen GR és Daisy közös harca. Mikor Coulson mondja hogy a francba lemaradt róla, rögtön rávágtam hogy ja én meg örülök hogy nem mert rohadtul epic volt. :D Nagyon kijáran GR-nek egy spinoff. Amúgy sincs normális Marvel sorozat országoson. Sok tini nyál helyett inkább róla kéne sorozatot csinálni és akkor Marvel is crossoverezhetne mint a DC. Arra viszont nagyon kíváncsi vagyok milyen egyezséget kötött GR-el Coulson mert tuti hogy nem jót. De azért badass volt a GR Coulson. :D

Jemmánál levert a víz mert olvastam véletlen spoilereket hogy valaki meghal és hát nekem 1. perctől ő és Daisy a kedvencem, szóval ja. De hál’ Isten nem írták ki. :D A jeleneteik Fitz-el mindig aranyat érnek de idén új szintre emelték pedig kicsit féltem még én is hogy gázos lesz mivel összehozták őket de nem épp ellenkezőleg. Nagyon jók együtt továbbra is.

Azért meg külön pacsi a készítőknek, hogy ennyi jó és főleg poénos egysorost dobálnak szinte minden részben.

A finálé utolsó perce meg nem tudom mi de olvastam olyanokat, hogy Infinity War felvezetés vagy Doctor Strange utalás esetleg mindkettő.

No, mindegy, csak reménykedni tudok hogy ősszel hasonlóan jó évadot kapunk és több GR-t a népnek!

Dave - 2017. 05. 18. 11:18

Wow. Ez az évad jó volt. Az utolsó jeletet nem értem viszont.

DJackson - 2017. 05. 18. 18:15

Hát ez érdekes volt. Nagyon tetszett, de valahogy másra számítottam. Ettől függetlenül 10 percnek érződött a rész.
Ghost Rider kissé a semmiből jött vissza és AIDA-t is elég hamar lerendezték. Coulson Ghost Riderként baromi jó húzás volt, ahogy a Simmons LMD is! Fitzel megint lejátszották magukat a képernyőről. Radcliff halála is meghatóra sikerült. Szerintem ő a Marvel univerzum egyik legjobb “gonosza”. Nem akarja indok nélkül leigázni a világot, hanem meg akarja menteni bármi áron, és ehhez minden eszközt felhasznál, úgy hogy közben az összes döntésével egyet tudok érteni. Ehez bizony teljesítmény kell!

A Talbot – Daisybot incidenst elég könnyű lenne kimagyarázni, ennyi leamortizált LMD-vel az épületben. Azt hittem végleg kiírják Talbotot, de a jelek szerint annyira kőfejű, hogy még a headshotot is túléli! :D

A vége elég nagy WTF volt. Jön a (z)űr a következő évadra. Remélem tényleg a SWORD-öt hozzák be, de még az ARMOR (Altered-Reality Monitoring and Operational Response) is simán elképzelhető. A készítők szerint több mint egy éves időugrás volt a végén. Sajnos nekünk is majdnem ennyi lesz!

Mimi - 2017. 05. 18. 18:24

Annyira nem volt ütős ez az utolsó rész, de nem is kellett hogy az legyen. Pont megfelelő lezárása volt egy remek évadnak. A következő évadot meg már epekedve várom mert igazán érdekel mit hoznak ki belőle. Talán lesz kapcsolódás az Infinity warral.

Egy valami van ami nem tetszik az pedig Jojo. Hihetetlenűl irritál (komolyan viszket tőle a tenyerem) és a Mackel való kapcsolata is idegesítő. Meglettem volna nélkülük.

Enzo - 2017. 05. 19. 15:31

4×22
Remek finálé volt, rendesen belecsaptak a lecsóba, már rögtön az elején megvolt az első GR vs Aida faceoff. Egyrészt imádtam a harcjeleneteket, mert rohadt látványosak voltak (meg néhol bizarr, kifúrt szemgolyó, WTF), másrészt viszont kicsit Aida elintézésével kapcsolatban úgy érzem, hogy túl gyorsra és kényelmesre sikerült, gyakorlatilag 30 percnél már vége volt a nagy szálnak.

Mondjuk az tény, hogy három abszolút falhozvágós jelenetet sikerült belerakni, elsőként Talbot (hehe, BOT) fejlövése Skyebot által, még úgy is ütős lett, hogy tudtuk hogy nem Skye az. (De Talbot hogy élte túl??) A második természetesen amikor Aida hirtelen megjelent, majd megkínozta Simmons-t és a végén megölte a nagyfeszültséggel, hát egy pillanatra megvolt a miniszívroham és beszartam hogy meg merték húzni ezt… de aztán jött az igazi badass géppisztolyos Jemma, és fellélegeztem. Utólag az mondjuk fura, hogy maga Aida is mintha ellőtte volna a csavart, mert mondta, hogy “So it’s Jemma now? Trying to humanize her…”
A harmadik pedig természetesen amikor Coulsonból előjött a Rider, aztaqrva az mekkora jelenet volt! Kíváncsi leszek, hogy mi volt a deal, amit titkolnak… meg így érthető, hogy előtte miért “búcsúzott” annyira May-től, hátha valami félremegy…

Apropó búcsúzás, Mack szála…hááát, meglettem volna kevesebbel is, akkor talán egy hosszabban kifejtett Aida-ellenes hadműveletet is kaphattunk volna. A búcsúja Hope-tól viszont nagyon érzelmesre sikeredett, bevallom megkönnyeztem. Jojó motivációja egy picit lett szájbarágós, alapvetően érthető, és végül csak célba ért, pedig azt hittem, egyedül tér vissza. Mack már kb 2 évaddal ezelőtt le akart lépni, mikor a hajón voltak, aztán azóta is már minimum 2x volt olyan jelenete, amikor el lehetett volna búcsúztatni, és megint visszahozzák. Semmi bajom vele, de ez így már kezd fura lenni, na. Legalább szépen zárult közte és Jojó között a történet, reméljük Fitz és Simmons is megjavították a kapcsolatukat.

Szóval na, vacsora közben néztem meg, és volt, hogy 10 percig nem tudtam folytatni a kajacsinálást, mert annyira folyamatosan történt minden a képernyőn :D
De mennyivel jobb volt úgy nézni ezt a részt, hogy nem ez lesz a sorozat utolsó epizódja!

Darabkák:
-Ez ügyes, hogy Radcliffe útjába jojókat kódolt Skye, hogy rátaláljon Jojóra, ha (jo)jól értettem :D (ez a mondat…)
-Ghost Rider is milyen Dr.Strange-ből ismerős portált nyitott, hoppácska, kapcsolódunk szépen a filmes-inhumans vonalhoz, kell is :)
-Skye megbocsátó üzenete a végén Fitznek, óó de kellett :)
-Radcliffe zárójelenete is remekül lett megvalósítva audiovizuálisan.
-A rész legvégén egy tisztelgés a nemrég elhunyt Powers Boothe (Malick) előtt…szép. :(

VégeWTF#1: mi az isten ez a megfagyasztós masina, amivel elkapták őket?
VégeWTF#2: űrhajó, aszteroidák, Coulson munkába indul, mi van itt, reboot? a csapat átkerült a The Expanse-be, mindenki beltalowda lett? :D
Persze valamire fel kell használni a Ghost Rider távozásával felszabadult CGI-pénzt… :DDD

#hétidézetei:
“-[…]The short answer is they were murdered by a vanishing banshee made of matter from another dimension.
-You expect me to put that in my report?
-I have a cybernetic hand. I’ve been to an another planet. This stuff happens in SHIELD.” :D (Coulson Talbotnak)

“Aida, seriously, therapy. Just consider it.” :DD (Skye is my spirit animal)

“I missed it, didn’t I? You two together, and we missed it. Damn.” :D (Coulson – ééés jogos)

“-Your trap failed. Your weapon can’t stop me.
-I know. I just really wanted to do that.” (Jemma)

“This is the way the world ends. Not with a bang, but a…”

Neoprimitiv - 2017. 05. 19. 20:44

A Coulson-Jemma-Aida jelenet csak nekem idézte az első évad fináléját? Coulson szövege a csapatmunkáról (vs. “being part of a something bigger”), badass Jemma az “I just really want to do that” hét idézetével?

Végül is én azt hiszem, ha nem is többet, de talán máshogy összerakottat vártam. A Mack-YoYo rész egy kicsit hosszú volt, láthatóan most akarták bepótolni, hogy az évad során csak jelzés szinten foglalkoztak ezzel. (Nem magával a románccal, hanem hogy ez mennyire fontos nekik.)

Üvegfejű Ivanovval mi lett most, hogy nincs se Aida se Darkhold?

A végén az űrbéli jelenetet, meg azt, hogy Coulson láthatóan teljesen természetesnek vette és a szobája sem volt zárva nem tudtam hova tenni. OK, most már elolvastam kommenteket, lehet, hogy ez tényleg a SWORD lesz (akármi is az), de ez annyira kilógott az eddigi történetből, hogy nekem egy kicsit túl nagy WTF volt. Nem csak képregénybuzik nézik a sorozatot.

Dixon - 2017. 05. 19. 21:21

Kicsit úgy érzem nagyobbat szólt a következő évad felvezetése, mint ennek az évadnak a lezárása.
Az utolsó részhez közeledve egyre kíváncsibb lettem vajon hogyan fogják lenyomni Aidát/Opheliát, hiszen olyan skilljei lettek hirtelen, ami még néhány Bosszúállónak is feladná a leckét. Ehhez képest nekem kicsit túl egyszerűre sikerült a vége.
Na meg engem is érdekelt volna, hogy mi történt Ivanovval mondjuk.

emese - 2017. 05. 20. 18:12

Az évadzáró szerintem hozta az elvárásokat, végülis mind a 3 alszálat összekötötte. Robbie Reyes nekem most badass-ebbnek tűnt, mint az első harmadban, remélem, még ezután is vissszatér. A másik remek karakter nekem most John Hannah Radcliffe-je volt. Remek lezárást kapott. Ő maga meg jön majd a Dirk Gently-re, szóval nagy hiányérzetem nem lesz. :)
És akkor az a pár apró, de valahogy mégis bosszantó negatívum:
– vártam volna egy final shotot Wardról, valami normális búcsú-félét, ha már ennyit időztünk az összeomló frameworkben;
– Ízlésemnek kicsit sok volt a framework-ben töltött idő, és jutottak eszembe badassebb megoldások is, mint hogy Hope egyszer csak eltűnik;
– ez az AIDA-val vívott harcok kárára ment, logikus volt hogy őt a Rider nyírja ki, de ezt jobban kijátszhatták volna;
– a Coulson-May egy lépést vissza megoldás hagy maga után némi kívánnivalót;
– a Fizt-Simmons szál is, valahogy kellene egy lélegzetvételnyi idő;
– legalább egy nagy character-death elkélt volna
– nekem úgy tűnt, a záró cliffhanger (hiányzott? szerintem nem) vagy az Inhumans-hoz lesz kapcsolódás, amit tagadnak, vagy valahogy a Ragnarök-höz.

Ezzel együtt is ez a rész 8/10, az évad meg simán legjobb a sorozat eddigi 4 szezonjából, a framework szál pedig egy élmény volt!
Amúgy remek visszatérő színészeik voltak az évadban: M. Jansen, John Hannah, Jason O’Mara. Ők emeltek sokat az összképen.

Yamagato - 2017. 05. 21. 19:32

Az évad első harmada nagyon nem jött be, Ghost rider és a szellem ellenségek feelingje nagyon eltért az eddigi hangulattól. De az LMD- What if szálak nagyon erősek és pörgősek voltak, a fináléban pedig még GR is nagyon működött, végre tényleg badassnek éreztem. Az AIDA-val való harca lehetett volna kicsit hosszabb, de a Skye-al való akciója kárpótolt rendesen. Radcliff utolsó jelenete a parton nagyon szép volt. Mack és Yo-Yo maradhatott volna a virtuális világba, előbbi érdektelen, utóbbi pedig nagyon irritáló karakter.
Mallory Jansen hatalmas játszott az évad során, mint ahogy a Fitz-Simmons duó is, az LMD szál fináléja toronymagasan a legjobb epizód volt az évadban.
Az űrhajós/űrállomásos cliffhanger nagyon wtf volt, újabb drasztikus váltás lesz úgy tűnik, a következő évad az űroperák felé meg el. (bár csökkentett büdzsével kreatívnak kell majd legyenek)

Ennn - 2017. 05. 21. 23:42

Mallory Jansen felkerült a húzó nevek listámra. (ez annyit jelent, hogy innentől vadászom a munkáit) Ez a nő olyan sok oldalú színész, hogy az már gömb.
Nekem is hiányzott még legalább egy lezáró jelenet Warddal. Nagyon szerettem a karakterét anno, és hiányzik a jelenléte. Úgy érzem többet érdemelt volna.
Nagyon szépen megoldották, hogy miért nem “nyomtathatnak” több 3D-s embert a valóvilágba. Habár imádtam volna, ha visszakapunk pár karaktert, ez mégis talán jobb így.
Hope távozása szépen lett megoldva.

DJackson - 2017. 05. 25. 22:35

Teljesen egyetértek a kritikával, nem tudok mit hozzáfűzni! Nekem ez a sorozat már többet ér mint az MCU többi része együtt!
Minden korai kaszálónak csak ajánlani tudom, hogy adjon neki mégegy esélyt. Ilyen folyamatos és drasztikus minőség emelkedést még sosem láttam.

emese - 2017. 05. 25. 22:44

Roohadt jó volt a sorozat ebben az évadban, na.
Iain de Caestecker meg remélem, ezek után még komolyabb szerepet kap majd – ha nem itt, akkor másban. Nagyon komolyat ment ebben az évben.

Silas - 2017. 05. 25. 22:54

hihetetlen jó volt.

LaCRossE - 2017. 05. 25. 23:00

Hát, szerintem Mallory Jansen lopta el a show-t, de minden másra csak egyetértően bólogatni tudok :)

Enzo - 2017. 05. 25. 23:12

Egyetértek mindennel, remek kis évad lett belőle.
Az LMD-k felfedezése abszolút a leghidegrázósabb, legjobb jelenet az egész évadban, Mallory Jansen és Iain de Caestecker (na jó, meg Liz Henstridge) pedig néha 10/10 alakításokat hoztak.
Évek óta nem szurkoltam ennyire berendelésnek, durva hogy milyen színvonalat képes tartani a SHIELD és ehhez képest mennyire kevesen nézik.

/*továbbá mehet oldalsávba is a poszt*/

Wall-E - 2017. 05. 25. 23:16

A karakterek egyszerűen királyak és gyakorlatilag minden elemében végtelenül szórakoztató, öröm volt nézni ezt az évadot.

kovg1987 - 2017. 05. 25. 23:54

remek évad volt, főleg a második fele, az alternatív valóság nagyon beszippantott. Tényleg remekre sikerültek a karakterek, illetve az ellentétes felük bemutatása, jól is volt ellvarrva a szál – egy rossz szavam sem lehet. Aida, a doki, FitzSimmons, Daisy, Coulson, May, remek alakítások voltak a színészek részéről is, és pacsi az íróknak is!

Nem hittem, hogy le fogom ezt írni, de ezen a tavaszon minden héten az AoS-t vártam a legjobban a sorozataim közül…

az egyedüli amit kicsit sajánlok, hogy

***spoiler***

Mack kiírását nem merték meglépni. nem azért, mert bajom van a karakterrel vagy a színésszel, egyszerűen csak tökös húzás lett volna!

***spoiler vége***

alig várom az őszi folytatást!

jesustomer - 2017. 05. 26. 07:13

Mimi: pontosan. Az infinity war-t fogja felépíteni. Gondolom ezért kezdik januárban szünet nélkül. Szerintem jó, hogy nem írtak ki senkit, így nyugodtan meghalhat pár karakter a következő etapban anélkül, hogy a végére ne lenne 1 karakter se életben.

Tomtaker - 2017. 05. 26. 07:32

Azért ez a kamuvilágos szál azon a 8-10 részen keresztül elég fájdalmas volt, majdnem elkaszáltam de rávettem magam nagynehezen, hogy végignézzem. Sajnos Ghost Rider-en kívül nem sokat ér a sorozat, pedig nagyon szerettem anno.

Az Infinity War-hoz meg semmi köze nem lesz, ezt ne várjátok. :)

Ecetes Víz - 2017. 05. 26. 07:57

Kár, hogy nem írtak ki egy főszereplőt se, ez továbbra is nagy problémája ennek a sorozatnak, amúgy korrekt iparos munka volt ez.

Silver-sama - 2017. 05. 26. 09:04

“mindent megettek a szórakoztatásunkért.”

Remélem nem híztak el.

abba - 2017. 05. 26. 09:23

Mallory Jansen szuper. Tényleg csak ennyit tudok mondani, Aida eddig abszolút a kedvenc gonoszom a sorozatban, talán még az egész Marvel univerzumban is. Szinte hiányozni fog. Még inkább Radcliffe, aki Aida felvezetője volt karakterileg meg tudósként is, de szintén remek karakter, akit egy nagyon jó színész alakított. Utolsó jelenete előtt le a kalap.

Teljesen egyetértek a kritikával.

Nekem pont nem fájt, hogy nem írtak ki senkit, mert senki sem érződött feleslegesnek az évad végére. Még ha Mack vagy Elena szála nem is volt olyan erős évközben, a fináléra abszolt megerősítették a karaktereiket, teljesen indokoltnak érzem az ittlétüket.
És a színészi alakításuk is erős volt a Hope-eltűnése jelenetben.

Fitz nyilván azért nőtte ki magát ilyen szuper központi szereplővé, mert az írók-showrunnerek tudják, hogy Caestekerrel mi van a kezükben. Esküszöm MINDENT képes úgy eljátszani, hogy sírva forduljak le a székről. Szerintem mindig is ilyen jó volt, csak az utóbbi pár évadban hagyták, hogy teljesen kibontakozzon, mint színész. Az elsőben mégiscsak inkább mellékszereplő volt, ha mondhatjuk így.

Imádtam azt a jelenetet, amikor az egész csapat együtt volt a rész végén, és Fitz magára akart vállalni mindent, Daisy pedig mellé állt a kis beszédével. Nagyon kedves pillanat volt, és fontos a csapatmorál szempontjából.

Lehet az, hogy össze akarják hozni Daisy a Ghostriderrel? Vagy csak én éreztem a kémiát kettejük között a részben?

Kitana - 2017. 05. 26. 10:34

Fantasztikus évad volt, szerethető csapattal, remek színészi játékkal és izgalmas fordulatokkal. Alig várom az ötödik évadot!

wovbagger - 2017. 05. 26. 11:36

Én pont ellenkezőleg voltam, mint a posztoló: az évad Ghost Rideres fele nagyon tetszett, aztán a Frameworkös részeket nagyon nyögve nyelősen tudtam végignézni. Emellett elismerem a merészséget, a jó ötleteket és a jó megvalósítást, de engem valahogy nem tudott lekötni. Mindegy, kíváncsi vagyok, merre megy majd tovább a sorozat.

Llew - 2017. 05. 26. 13:20

Az évad elejét kicsit megszokásból néztem, a GR-szál nem volt annyira erős szerintem, a z évad végére viszont a LMD-Framework átkötés viszont meglepően erős és szórakoztató lett. Nem kis részben a remek alakításoknak köszönhetően. A szezonzáró viszont nem tetszett, elkapkodott és egyszerű volt. GR pont időszerű visszatérése még nem is volt olyan gond, de Opheliát annyira erőssé tették, hogy sokkal katartikusabb nehezebb, finálét vártam volna. Ez így semmivel nem volt ütősebb, mint mikor GR az évad elején random bűnözőket intézett el. Olyan legyünk túl rajta gyorsan, jöhessen a cliffhanger jellege volt.

Luke - 2017. 05. 26. 13:46

Remek finálé volt, a legjobban az tetszett benne, hogy az évad tök jól kiszakadt a filmes univerzumból, viszont a végén a Ghost Rider portálja egyetlen jelenettel visszakötötte :D és ezért zseniális a SHIELD és ezért van rá továbbra is szükség :)

emese - 2017. 05. 26. 13:57

@abba: “Lehet az, hogy össze akarják hozni Daisy a Ghostriderrel? Vagy csak én éreztem a kémiát kettejük között a részben?” – ezt én is éreztem, de nem tudtam eldönteni, hogy ez írói-rendezői szándék-e.

gusztim - 2018. 12. 28. 18:36

Szervusztok,
érdeklődnék, hogy ment-e valahol is a 4. évad szinkronosan?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz