login |

Finálé előtt: The Americans

2017. 05. 25. 16:40 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: video,

Még mindig az egyik legjobb, de talán ez az a szezonja a The Americans-nek, mely során a legtöbb negatívumba botlott az ember. Nem tudom, hogy mindebből mennyi igaz, remélhetőleg kapunk kritikát, hogy kibeszélhessük – a tovább mögött a szezonzáró előzetese, én pedig ünnepélyesen megfogadom, hogy nyáron ez lesz a második sorozat, amivel szintre hozom magam.

6 hozzászólás Ne habozz!

P Ewing - 2017. 05. 25. 17:24

Szerintem a második évad nem volt valami jó, ez azért elmegy.

Engem az lepette meg, hogy három résszel a vége előtt még semmi nem utalt arra, hogy a vége felé közeledne az egész. Tisztára olyan, mintha az alkotók nem kaptak volna időt a kidolgozásra, pedig tudjuk, hogy nem így volt.

Mordekai - 2017. 05. 25. 18:59

Hát igen, ki kell mondani: A The Americans kezd átcsúszni az “nagyon akarom én ezt szeretni, de…” kategóriába.

zolkó - 2017. 05. 25. 20:50

@winnie

És melyik az első sorozat, amivel szintrehozod magad?

winnie - 2017. 05. 26. 05:50

zolkó: az outlander. (mármint azok közül, amik nem a 2. évadjuk előtt állnak. mert egy évados dara több is lesz.)

edg - 2017. 05. 26. 21:42

Csak az első pár részt láttam ebből az évadból, de most éreztem először igazán, hogy nagyon izzadtságszagú az téma.

GK - 2017. 05. 27. 21:48

Nagyon sokat változott a sorozat. Sokkal mélyebb a dráma, és emiatt sokkal nehezebb is nézni. Olyan, mintha eddig egy sört vagy bort kortyolgattál volna, és most feleseket tolsz be húzóra…

SPOILER:

A főszereplőknek (és nekünk is) most kezd leesni, hogy valójában nem “jók”. Hogy számtalan embernek tették tönkre az életét, köztük a saját lányukét már biztosan. A fiuk még talán megúszhatja, de egyre kisebb rá az esélye.

Nagyon okosan építkeznek a készítők, hogy most a másik szálon láthatjuk belülről a szovjet rendszer korruptságát, tökéletlenségét is. Hogy amit Amerikában a tévedhetetlen “Center”-től érkező megkérdőjelezhetetlen utasításoknak látnak, azok valójában hogy keletkeznek.

Gabriel nyugdíjba vonulása is ezt erősítette, ahogy felkereste Martha-t, Phil egyik áldozatát. Mert ne szépítsük, tönkretette az életét. A másik ilyen “Walking Dead” Stan, nem kell magyarázni miért. A harmadik Phil maga: ő egy olyan csapdában van, amiből szabadulni már nem tud: Elizabeth iránti szerelme, gyermekei iránti szeretete és lojalitása miatt az életét fogja áldozni értük – és talán még a tényleges halál lenne számára a humánusabb megoldás.

Nézzétek, jó ez nagyon…de ne nagyon számítsatok happy end-re.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz