login |

Survivor: vége a 34. évadnak

2017. 05. 25. 20:05 - Írta: winnie

22 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika, reality,

(Aki be akar szállni a jelen még mindig egyik legjobb sorozatába, reality-jébe, stratégiai játékába, az itt talál tippeket, melyik évaddal érdemes kezdeni – a legjobbak tényleg zseniális élményt jelentenek. De az az igazság, hogy a mostani is volt annyira érdekes, hogy egy újoncnak bejöjjön, arról nem is beszélve, hogy rég volt olyan, hogy a Survivor-ben történtek bekerüljenek a mainstream médiába.)

Véget ért a Game Changer évad, amire sok mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy ne lett volna tele emlékezetes húzásokkal, jó játékosokkal és jóféle blindside-okkal. Eleinte úgy tűnik, hogy simán be fog vonulni a Survivor-panteonba, később viszont volt néhány pusztán “jó” epizód, de a nagyobb gondot a random, kevéssé megalapozott, gyengén szerkesztett végjátékok jelentették számomra.

Persze végig élvezetes volt, amit láttunk, de az azért valahol rányomta a bélyegét erre az évadra, hogy mint például a 32. évadban, úgy itt is nagyon óvatosak voltak a játékosok, és aki elkezdett magának rezümét építeni, aki veszélyt jelentett, illetve all star szezon révén, akinek volt komolyabb előélete, azt ki is szavazták. Hogy aztán azt is kiszavazzák, aki az előző kiszavazásnak a szellemi atyja (vagy anyja volt).

Ez utóbbi lehet, hogy rákfene is lesz a folytatásban, hiszen míg a húszas évadok elején a túlzott papírforma és hűség miatt volt pár gyengébb szezon, mostanság fura módon éppen az ide-odaugrálás jelenthet némi zavart a Mátrixban. Szerencsére a kiszámíthatatlanság mindig sokkal jobb, mint a papírforma, és ezért még a jó játékosok korábbi kiesését is bevállalom. Meg aztán úgyis az az igazán jó játékos, aki a legvégéig bent marad, nem?

Affene tudja. Lehet valaki bármilyen jó, ha jön egy switch, amik kedvezőtlenül sül el, vagy ha összefognak ellene. A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Sarah nyert 7-3-0-ra. Nyilván megérdemelte.

Sarah mellett Brad jutott a top3-ba, valamint Troyzan. Utóbbi igazolta is a papírformát a nulla szavazatával, de az azért sok mindent elmond, hogy esélyesnek érezte magát, hogy aztán hidegzuhany érje az utolsó tribal során (ciki…). Esetében akkor mégsem volt túlzó a vágás, a minimális jelenlét, hiszen csak azért most nem adtak díjat, hogy mindenkivel jóban volt. (Oké, elismerem, ez is egy taktika.)

Brad annak ellenére, hogy csak 5-5 lett volna a végeredmény Tai ellen, teljesen WTF-húzással Sarah-t vitte be a döntőbe, amit nem is értettem. Illetve értettem, hiszen egyrészt ő nem a tévét nézte (jelzem, éppen ezért még inkább megérdemli Sarah a sikert, hogy a játékát a vetélytársak elől is el tudta “dugni”, nem jelentett számukra akkora fenyegetést, illetve amikor kiszavazták volna, kéznél volt az előnye), másrészt pedig bízott abban, hogy a sok csőbe húzott ember sértett lesz.

What the hell am I doing?

Az meglepett egyébként, hogy úgy tűnt, mintha Troyzan is bevitte volna Brad-et, aminek végképp nem lett volna semmi értelme, de persze én azon is meglepődtem, hogy Sarah kiszavazta Tai-t, hiszen ő még a kedveltségét is lehúzta. És mégsem vállalta be a holtversenyt. De persze neki lett igaza.

Megjegyzem, Brad esetében a Tai-féle bully-zásnak is lehetett hatása, hiszen kitudódott, viszont ezt pedig valahol ellensúlyozta a sok védettség, melyek között ugye jó párat puzzle-özéssel kellett megszereznie.

Ha már puzzle-ök. Bármennyire is korrekt a fizikai+puzzle párosítása az esélyek kiegyensúlyozására, kicsit kezd unalmassá válni a sok matatós kirakózás, főleg akkor, amikor előtte a fizikai rész nem sokat számít – ld. a 15-30 perces megoldások. De mindezt félretéve, meg kell, hogy mondjam, hogy az utolsó védettség játék teljesen szürke volt, ennél bármelyik drámai kitartás feladat, vagy a klasszikus labirintusozás ezerszer jobb, mint némi szaladga + kirakó.

És persze emlékezzünk meg a WTF első kiszavazásról a fináléban, amikor az egyébként nagyon meglepő módon veszélyben sem lévő Cirie úgy esett ki, hogy a hat játékosból 5 védettséget kapott – egy immunitásnak, három idolnak és egy legacy advantage-nek köszönhetően. Na, ez teljesen WTF volt, bár lehet, hogy a játékosok annyira nem lepődtek meg, mert az, hogy Tai ellőtte mindkét idolját, komolyan meglepett.

Direkt bele sem gondolok, hogy mi lett volna, ha megtartja Tai a másik idolt, mindenesetre beindult a verkri, és miután Sarah-nak is ki kellett játszania a védettségét, Troyzan sem tehetett mást, és már is írva lett a történelem.

Mint fent is írtam, és mint a részek kritikáiban is kifejtettem, az emlékezetes arcok kiesése, valamint a talán két kissé randomabb epizód húzta csak lejjebb a szezont (meg az, hogy némelyik régebbi emlékezetes arc, mint Michaela vagy Aubrey nem volt tényező), ami azért így is abszolút pozitívan csapódott le bennem.

Bár az valahol vicces az egészben, hogy Troyzan, Sarah és Brad lett a döntős, akik egyike sem volt game changer a saját szezonjában, szóval elvileg nem sok keresnivalójuk volt itt, de persze az egész “címkézzük fel az all star-évadot” dolog elég erőltetett, úgyhogy még ezt is elnézem.

Mi volt még? Azt sajnáltam, hogy a rész elején nem volt semmi utózönge, rögtön challenge jött. Még mi? Új zárás. Oké, felőlem, lehet, hogy még jobban is tetszett, mint a mostanság egyre erőltetettebbé váló kiállás a játékosok elé. Reunion. Semmi extra nem volt. Az új szezon, a Heroes vs Healers vs Hustlers. Arról itt írtunk.

     

22 hozzászólás Ne habozz!

Tomi - 2017. 05. 25. 20:34

Megannyi jó sorozat mellett, hogy lehet ezt … nézni 34 évadon át? Ezek a realityk olyanok ha egy évadot látsz láttad az összeset.

winnie - 2017. 05. 25. 20:49

tomi: úgy, hogy ez is egy jó sorozat. a legtöbb sorozatnál persze sokkal jobb, izgalamsabb, csavarosabb, ld. az első bekezdést. ráadásul ez az, hogy épp pont fordítva működik, mint gondolod, minden egyes évad totálisan más. más játékosok, más stratégiák, más karakterek, más történet. ezért van a 34. szezonban, mert nem lehet megunni. arról nem is beszélve, hogy egy nem túl jó évadot is követhet zseniális.

egy versenyreality halála a megfejtés lehet, itt is volt esély erre, de a készítők tudtak frissíteni, a játékosok pedig okosabbak lettek.

szóval ilyet csak az ír, aki nem ismeri a műfajt:) persze érthető a logika, a vetélkedőkre én is így nézek, pedig ott is mindig más a karakter, anarratíva és a sztori, de ez sok fős verseny, két évad annyira hasonlít, mint két focibajnokság. mindegyikben ugyanannyi a csapat, ugyannyi a forduló, ugyanazok a szabályok, de minden más más.

sokan kételkedtek itthon a survivorben, sokan próbálták be, és sokan jöttek rá, hogy tévedtek. mondhatni szinte mindenki, ami elég beszédes. a műfajnak itthon nincs nagy respektje, mert sokan valamiért a nézhetetlen és szappanosított magyar változatokból indulnak ki (a magyar survivor elég lol volt…), és ez nem is nagyon fog változni, mert sokan szó szerint félnek esélyt adni az efféléknek. azért, mert tartanak attól, hogy bejön nekik:)

winnie - 2017. 05. 25. 20:50

(persze általában nem a survivort szoktam ajánlani a bátraknak, hanem a the amazing race-t, mert az sokkal közelebb áll a sporthoz. a survivor inkább stratégiai társasjáték, aminek az a célja, hogy kipöckölj mindenkit magad mellől, és a végén a sok sértett és csalódott egyén téged szavazzon meg győztesnek. a legjobb reality persze még mindig a shark tank, ami sokszor 10/10-es, de az meg intellektuálisabb műfaj, arról majd hétvégén írok.)

pity - 2017. 05. 25. 20:57

@Tomi: Ha nem tetszik ne nézd. Talán nem egy évad alapján kellene ezt megítélned, mert pont a Survivor tud újra és újra megújulni.

Úgy érzem, hogy megint úgy lett megvágva az évad, hogy a győztes személye ki volt emelve. Mostanában beleesnek ebbe a hibába. lásd pl. Mike.

Ozzy hogy előadta, hogy Bradnek milyen nehéz volt ennyi immunityt nyerni, de aztán mikor megkérdezték, kire szavazott volna ha Tai jut a háromba, simán rá szavazott volna.

winnie - 2017. 05. 25. 21:09

pity: lehet, de én ezt mégis inkább illúziónak érzem. mondjuk utólag visszatekintve mindig más a helyzet, ráadásul ez nem tyúk/tojás kérdése, hogy mi volt előbb, hanem a győzelem volt meg, és utána jött a vágás – ilyenkor simán benne van, hogy a fő történetszálakat másképp nem is lehetne elmesélni.

ha a végén brad nyer, akkor szerintem az is megalapozott lett volna. troy már más kérdés, ha ő nyer, akkor lehet, hogy jobban kiemelik. az persze igaz, hogy sarah (talán) szimpatikusabbnak volt beállítva, de korábban az is előfordult, hogy egy villainszerű játékos nyert, és itt ugye brad esetében nem volt szó ilyesmiről, mutatták, ahogy nereget, ahogy az érzékeny oldalát mutatja, ahogy “stratégiázik”:)

Risi92 - 2017. 05. 25. 21:11

örülök Sarah-nak, megérdemelten győzött, és simán TOP10es győztes, olyan domináns volt végig. Ciriért megszakadt a szívem, de valahogy egy ilyen groteszk csavarral el tudtam fogadni a kiesését, ha simán kiszavazzák rosszabb lett volna.

az évad összeségében nálam olyan középszerű volt, (11.nek sorolom a saját kis listámon) a nagy kedvenceim a merge előtt kiestek (Ciera, Sandra, Tony, Malcolm) – Aubry és Cirie maradt csak a merge után, az edit idén botrányos volt, Troyzan és Aubry alig kapott valami játékidőt, így szerintem mindenki biztosra vette, hogy a top6ból “igazi” tényező csak a másik 4 játékos lehet.

várom a következő évadot, borzasztóan szimpatikus pár karakter!

ThomastheBuzz - 2017. 05. 25. 21:31

Gyakorlatilag Sierra megnyerte Sarahnak az évadot. Én jobban örültem volna ha Brad nyer, nem játszott rossz játékot szerintem, csak kevésbé látványosat talán mint Sarah. Érdekes dolognak tartom úgyszintén, hogy a fizikai része a játéknak mennyire vált kisebb tényezővé, és mégis Ozzynak ki kell esnie a játékból félúton zéró social gam-mel. Sarah persze megérdemelte a győzelmet, bár szerintem monster editet kapott, Varner kiszavazós résznél már érezni lehetett, hogy sokáig (döntőig) eljuthat. Troyzant sokkal másabb volt mint one world-ben szimpatikusabb is, viszont nagyon szürke. Nagyon hosszúnak érzem így utólag az évadot, olyan mintha pre-merge előtt teljesen más Survivort néztem volna. Nekem úgy általában a “nézői” blindsideokkal nincs bajom, viszont, hogy ennyi csavar volt a játékban azzal igen. 4 HI, Legacy Adv, Szavazatlopás ez rendkívül sok és néha a folytonos elérzékenyülésekből is elegem van, bár ezzel a részével a későbbiekben is bajom lesz, de most azt mondom inkább megnéznék félóra család/barát fogadást ahol mindenkinek folyik a könnye, mint ezeket a folyamatos elérzékenyülős pillanatokat.
Reunion: Kár, hogy nem volt semmi megbeszélve Malcolm kieséséről, pedig lehetett volna. Cserébe foglalkoztak megint az outolással, szegény Zeke, hiába próbálja mondani, hogy ő “csak” Zeke szeretne maradni ő Survivorból, a Survivor mást szeretne. Varner bocsánatkérése hamar le lett tudva, pedig szegény, úgy tűnik tényleg nagyon megbánta, ennek talán lehetne picivel erősebb a kihangsúlyozása. Cserébe jutott megint Cochran. Elegem van belőle.
Összességében az évad számomra gyenge közepes.

Benjy - 2017. 05. 25. 21:34

Engem speciel baromira érdekelne, asszem a 20. évadot láttam egyik nyáron még az AXN-en jó pár éve, és nagyon de nagyon bejött. Nekem csak annyi a problémám, hogy visszamenőleg a kezdeti évadokat szinte sehol sem lehet megtalálni, arról viszont gőzöm sincs, hogy hol kezdjek akkor Neki, melyik évaddal. Vagy haladjak visszafelé? :D

winnie - 2017. 05. 26. 05:46

Benjy: ott érdemes kezdeni, ahol írjuk az első bekezdéses linken:)

mivel mondhatni reboot, vagyis vadiúj minden évad, így teljesen mindegy hol kezded. a mostani elég jó lett, lehet azzal kezdeni. vagy az előzővel, azok jól elérhetőek. (a kettő között annyi a különbség, hogy a mostaniak visszatérő játékosok voltak, de még őket sem kell ismerni ahhoz, hogy az ember élvezze a szezonokat.) de persze lehet kezdeni legendás szezonnal, vagy azzal, amit megtalál az ember.

az, hogy valaki nem látta a kezdeti szezonokat, nem jelent gondot. az első kettőt még én sem láttam. (én anno a 7. évaddal kezdtem.)

polovcev - 2017. 05. 26. 08:38

Nem volt rossz évad, érdekes látni, hogy olyan játékosok akik korábban már hagytak nyomot, mennyire szürkék ha kicsit változik körülöttük a közeg.

Sarah megérdemelten nyert, szépen vadászta le a potenciális ellenfeleket.

Kvázi OFF:

Gondolkodtam, hogy licitálok valamelyik fatönkre, de botrányosan magas szállítási költségeket számolnak fel. Megértem persze, ez egy alapvetően amerikaiakra hangolt játék minden aspektusával együtt, de azért kár érte :)

FrankLuck - 2017. 05. 26. 14:26

Nem voltam óriási Sarah-drukker, de top 4-nél kicsit megijedtem, hogy “úristen, ki fog nyerni, ha ő kiesik??” Nyilván Brad, de az azért letdown lett volna, bár gondolom akkor neki vágják szebbre az anyagát.

pity - 2017. 05. 26. 21:48

Kíváncsi lennék már egy all winners évadra is. Régebben be volt harangozva, de gondolom páran nemet mondhattak.

szerintem - 2017. 05. 26. 23:45

na, ez az evad is lement. nem volt rossz, de azert nalam nem lesz a kedvencek kozott. 5 ev mulva ugy fogok ra emlekezni, hogy ez volt az az evad, ahol a nagyagyuk kb feltavnal mar mind kiestek es a maradek szavazgatta el magat a vegeig. mert szerintem azert erosen errol volt szo. sarah jol jatszott, persze, es ebbol a harombol neki kellett nyerni, de egy teljesen mas evadban, mas jatekosokkal, mas szabalyokkal ez nem igy alakult volna. izlesek es pofonok, de nekem nem jon be ez a gyoztes jatekstilus. mar az elozo evadban sem tudtam teljesen adamnek annyira orulni, ugyanezt a stilust hozta szerintem, igaz, ennek sokkal esetlenebbul adta elo magat. nem tudom, hogy ez veletlen volt, hogy ket egymast koveto evadban ugyanez volt a vegkimenetel vagy ez egy trend. korabban nagyon fontos volt, hogy a jury erzelmileg kotodhessen a gyozteshez, lasd aubrey a sajat evadjaban ezert nem nyert, vagy akar spencer detto ezert kapott nulla szavazatot, pedig nagyon nem azt erdemelte egyikuk sem. az elmult ket evadban kialakult a bitter jury ellentete, a proud jury (vagy joegtudja, minek hivjam), akik fennhangon allitjak, hogy teljesen erzelemmentesen tudjak dijazni a szep/jo lepeseket. ennek zeke az egyik szoszoloja, egy kicsit tul hangos is szerintem, csak azert, mert szerinte igy kell jatszani, nem hiszem, hogy ez az egyetlen jarhato ut. ha en ulok a jury-ben, biztosan culpepperre szavazok, pedig az evad masodik felere nagyon mike holloway-esre vette a figurat, ami sokat artott a rezumejenek szerintem.
azt gondolom, hogy sarah-nak szerencseje is volt, annyi nagy nev volt korulotte, hogy szinte mindig volt mas, aki fontosabb volt, mint ot hazakuldeni, es ha nem is lett volna, mindenkivel elhitette, hogy legjobb baratok. hallottam vele interjut, a vegen braddel es troyzannal ugy egyeztek meg a vegso harmasban, hogy mindharman adtak a masiknak valami nagyon szemelyeset, amivel a szovetseguk komolysagat akartak bebiztositani. o valami karkotot adott bradnek, aki cserebe a jegygyurujet adta neki. sarah azt mondta, egyaltalan nem erdekelte, hogy elvesziti-e a karkotot, mig brad nyilvan komolyan vette az egyezseget. ez mondjuk az en szememben egyaltalan nem jo vagy ugyes huzas, inkabb aljas dolog. sarah-nak emellett az is szerencseje volt, hogy amikor hasznalhatta az advantage-et, eppen akkor siman ment volna haza, csak akkor hasznalhatta, szoval nagyon gondolkodnia sem kellett rola. azt mondta, minden szavazatnak a jo oldalan volt. igen, valoban, mivel hogy altalaban beallt szavazni valahova, o csak azt dontotte el, hogy hova alljon szavazni. emellett challenge-et sem nyert egyszer sem. szoval en ugy erzem, egy masik evadban nem lett volna ennyi eselye es nem nyerhetett volna. ezzel a jatekstilussal pedig meg egyszer nem nyerhet, az biztos, lasd tony.
cirie – ot meg jobban sajnaltam, mint malcolmot, pedig malcolm valoban teljesen a korulmenyek aldozata lett, cirie nem. ha joban lett volna tai-jal, talan o is kapott volna egy idolt, szoval neki volt eselye a jatekban maradni. nagyon szepen bucsuzott tole jeff, a jury, olyan erzes volt, mintha vegleg bucsuznank tole.

nekem nagyon tetszett ez a final tribal council, sokkal interaktivabb volt, bar nyilvan nem volt spontan, megis tobbszor ugy ereztem, valodi vitat vagy parbeszedet latok, nem elore megirt monologokat, most elhittem, hogy egyeseknel valoban logott a szavazat a levegoben tribal elott. az nem tetszett viszont, hogy igy tobbet kaptunk a jury-bol, mint a final three-bol, mintha a producerek is ugy ereztek volna, hogy tobb erdekes karakter van azon az oldalon. en sokkal tovabb tudtam volna nezni ezt a reszet a musornak, nagyon nem szeretem ezt a maratoni finalet, semmire nem jut rendesen ido.
a live show most kulonosen bena volt vagy en faradtam el, de most eloszor jeff szinte osszes mosolya es gesztusa fake-nek hatott es megint nem jutott ido mindenkire. komolyan, nem lehet mindenkitol kerdezni egyet, es mondjuk kihagyni varner nyuglodeset? azt ertem, hogy meg kellett beszelni zeke tortenetet, de talan kevesebb jobb lett volna. jt, andrea, tony egy mondatot nem kapott, en szarul ereznem magam, ha ott kellene ulnom.
meg egy csomo mindent gondoltam, de bentrekedt, most mar bent is marad, igy is egy kilometert irtam megint.

winnie - 2017. 05. 27. 01:59

egy sarah + troyzan videó az utolsó részből, törölt jelenet: https://www.youtube.com/watch?v=IpmKt_4h1nw

az ilyenek valóban hozzáadtak volna az összképhez, csak ugye szinte minden a vágóasztalon végzi.

Enzo - 2017. 05. 28. 19:01

34xVége
Egy remek évad fejeződött be, tele hatalmas csavarokkal, emlékezetes tribal-ökkel, és kellemes meglepetésekkel szolgáló játékosokkal. Na meg egy jól megérdemelt győztessel.
(annyira nem volt időm, hog 4 részletben néztem meg :D)

Darabkák, final6:
1. Micsoda megbeszélés volt itt rögtön a tribal után éjszaka, Sarah bocsánatot kért Cirie-től így, hogy Tai tényleg rá utazott.
2. Tai-tól elég erős húzás, hogy mindkét idolját elárulta többeknek is, már azon röhögtem, hogy Cirie-n kívül mindenki tudott róla, mire elindultak :D
3. Elég kemény volt ez a megalabirintusos challenge, inkább ez kellett volna final immunity-nek, nem a vízicsúszdás.
4. Tényleg félelmetes volt, ahogy Brad beszélt Tai-hoz, meg utasítgatta…
5. A tribal megint a legjobbak közé emelkedett, egy újabb történelmi momentummal…onnantól, hogy Tai kijátszotta mind2 idolt, egyértelmű volt, hogy a dominók dőlnek tovább, és Sarah+Troyzan is ki fogja játszani… epic, szegény Cirie, bár mondjuk ha már valahogy, akkor így kiesni igazán érdekes.
(Sarah 3, Tai 2, Aubry 1 szavazatot kapott amúgy)

Darabkák, final5:
6. Egyből immunity, semmi camplife, Brad meg durván nyomta, megint nyert…
7. Troyzan-től meglepett ez az optimizmus, hogy szerinte nyerne :O
8. Aubry de cuki volt, el akarta vinni magával a kioltott fáklyát… :D

Darabkák, final4:
9. Brad ötödször, mondták hogy Ozzy nyert ennyit, meg gondolom s30 Mike Holloway, nemtom van-e még valaki. Amúgy Brad elsőre eltalálta a számkombinációt, az is mák…
10. Ügyes volt a firemaking felhozása Tai-tól, meg hogy tribalön beárulta Brad bullyingjét. Amúgy tűzgyújtás az csak final tribalön van? Mert így ugye nem volt szerepe a revote helyett kavicshúzós újításnak…

Nagyon furcsa, hogy Brad ennyire nem látta Sarah-t veszélyesnek, meg hogy ennyire elvakította, hogy bosszút álljon Tai-on. Amint láttam, hogy nem célja kiszavazni Sarah-t, egyből tudtam hogy a rendőrnő megnyeri.
(Ez a plusz jelenet, amit linkeltél winnie, ez mondjuk erős, wow! hogy nem került ez be…)

Nem is lenne Game Changers szezon, ha nem keverték volna meg a kérdezgetős részt is, nem volt baj ezzel a verzióval se. Először amilyen keményen támadták Sarah-t, megijedtem, hogy esetleg nagyon szoros lesz. Sarahtól pluszpont, hogy megemlítette magát támogatandó a secret advantage megtalálást, amit ugye Michaela nem vett észre, a többiek meg nem tudtak róla elvileg. Apropó Michaela, jót röhögtem mikor megizzasztotta Brad-et a kérdéssel, hogy mit tud róla :D

Ja és #hétidézete, Troyzan egy mondatára reagálta valaki jellemzésként:
“so like a little bit of Sandra, without the sass” :D

Reunion: érdekes volt megtudni a szokásos “mi lett volna, ha” kategóriában, hogy Sarah helyett Tai-jal 5:5 lett volna, azt meg pláne, hogy döntetlen esetén a 3.döntősé a végső szavazat, na ezt abszolút nem tudtam. Ó, bárcsak egyszer lenne ilyen szoros döntő. (Amúgy ilyenkor még ott helyben szavaznának, vagy a live showban??)
Túl rövid volt a reunion amúgy, még mindig visszasírom a régi döntőstruktúrát… páran egy mondatot se kaptak sajnos, néhányan meg egy kérdést azt csá, bezzeg a transgenderes témán sokat pörögtek. Az új HHH évadról meg elsőre vmiért azt hittem allstar lesz, de szerencsére nem… na majd #ottali.

szerintem - 2017. 05. 29. 17:11

“Nagyon furcsa, hogy Brad ennyire nem látta Sarah-t veszélyesnek, meg hogy ennyire elvakította, hogy bosszút álljon Tai-on. Amint láttam, hogy nem célja kiszavazni Sarah-t, egyből tudtam hogy a rendőrnő megnyeri.”

szerintem ez egyreszt tenyleg hiba, mert felmerulhetett volna benne, hogy sarah-nak tobb sajat erdeme volt, meg akkor is, ha ezeket masokon keresztul taposva erte el. ugyanakkor, az utolso evad, amit brad meg a teveben lathatott utazas elott, a hirhedt aubrey-s evad volt, ahol kifejezetten nem dijazta a jury aubrey jatekat es inkabb megszavaztak a sokkal kevesebbet jatszo, de husegesebb michelet. vagy, hamar mike holloway, az ottani zsuri szo nelkul dijazta az underdog sztorit. az mas kerdes, hogy azt mi nem lattuk a musorban, de a linkelt video mutatja, es azota olvastam tobb helyen is, hogy nehany szavazo eseteben az (is) szamitott, hogy bradnek nincs szuksege a penzre. szerintem ez nagyon nem fair, ha brad lett volna a jobb, siman megerdemelte volna a gyozelmet, de ugy gondolom, ahhoz neki ennel sokkal jobbnak kellett volna lenni. azt gondolom, hogy brad ezzel sem szamolt, nyilvan ha ez megfordul a fejeben, hogy az anyagiak is fognak donteni, nem is jelentkezett volna a jatekra.
szoval szerintem az azert eros 50-50, reszben o is teljesen rosszul itelte meg a jury-t, reszben pedig kiszamithatatlan volt, hogy hogyan fog reagalni a jury.

persze erre lehet mondani, hogy sarah viszont biztos volt benne, hogy a jury ot fogja dijazni a szep jateka miatt, felreteve minden keseruseget. igenam, de o meg egy olyan evadbol jon, ahol ez volt a nyero, persze, hogy azt hiszi, ez lesz a nyero iden is. mas dolga nem volt, mint ket sokkal gyengebb jatekost vinni magaval. troyzan adott volt es szerintem tai lett volna a masik, ha brad nem nyeri be magat a vegen. szoval az o eseteben is volt nemi szerencse is abban, hogy odaig jutott, ameddig es hogy a jury dijazta a stilusat.

Natale - 2017. 05. 29. 23:44

Ehh, nem szerettem ezt az evadot, es a nyertest se. Idegesito, kameraba beszelos cringe volt Sarah vegig, pedig tulajdonkeppen kedvelem ezt a fajta jatekot. Jo az ha sokat mozgolodo jatekosok tenyleg jatszanak, de csak akkor ha ezt esszel es cellal teszik, nem pedig mert hashtag bigmove. De o nem igazabol iranyitotta a jatekot, csak a sok tebolygo vak kozott o maradt eletben legtovabb, miutan az igazan jo strategakat kiszortak. (Sierra, Andrea, Cirie, eleg nagy fail mindegyik.)

Bradet sem birtam annyira, tenyleg foloslegesen volt lekezelo Tai-jal, ami raadasul taktikailag is hulyeseg, tudhatja hogy ha valaki ilyesmik miatt valtoztatja meg a szavazatat akkor az Tai lesz. De etto fuggetlenul azert irtora szurkoltam neki, mindig van egy kulonleges respectem a challenge beasteknek, sokkal nehezebb ugy jatszani hogy mindenki egybol ot akarja kiszavazni. (Meggyozodesem hogy Joe Anglim el kelett volna hogy veszitsen par challenge-et direkt es nyert volna. Feljebb valaki kerdezte hogy ki nyert meg 5 challenge-et, szerintem o.)

Az edit nekem is feltunt, pedig mar az elozo evadban is olvastam Edgicet, es ott nem volt ilyesmi, de iden az elejetol feltem tole hogy Sarah-tol nem fogunk egyhamar megszabadulni.

A kivagott jelenet tenyleg kemeny, abszolut nem fair ilyesmikkel szavazatot szerezni/masok ellen hangolni. A jatek az jatek, nem szemelyeskedunk.

Osszessegeben egy nagyon vart evadbol lett egy csalodast kelto, innentol most egy ideig csak uj jatekosokat kernek szepen. Nem neztem meg a kovetkezo evad elozeteset, de mar nagyon varom.

Ja, es Zeke halalosan szimpatikus ahogy kezeli ezt az egesz ugyet, abszolut le a kalappal elotte.

Riggins - 2017. 05. 30. 10:46

eggyel több swap volt mint kellett volna, így nehezen volt átlátható összegészében hogy az erőviszonyok hogy alakultak évad szinten. Jó volt persze az évad, de az hogy minden részben újrakeverik a paklit, nekem már kicsit sok volt. Így elveszik a 2 rész közötti latolgatás érdekessége.

pity - 2017. 05. 30. 13:26

Colby anno szerintem több challenget is nyert. Talán ő a csúcstartó. S2

Thomas - 2017. 05. 30. 19:25

Nagyon örülök, hogy Sarah nyert! Nem mondom, hogy a legszimpatikusabb győztes, de a végén már másnak nem tudtam szurkolni, így teljes az örömöm:) Tavaly Michele, most meg Sarah, talán lassan változik valami és újra lesz esélye lányoknak is nyerni (külön öröm, hogy Sarah két srác ellen nyert, ez csak harmadszor fordul elő:).

Persze a nagy show az első tribal volt, miután Tai atállt Aubrey-hoz (tényleg szörnyű volt, ahogy Brad bully-zta), annyira szurkoltam, hogy váltsanak Cirie-re, mert rá tuti nem játszana ki idolt. De azok a lükék Taira meg Aubrey-ra szavaztak csak, egyszerűen érthetetlen, miért nem akarta soha senki kiszavazni Cirie-t! De aztán jöttek a védettségek sorban, én meg olyan nagyon röhögtem, amikor leesett, hogy mindenképpen kiesik, na ez szép befejezés volt neki (azt azért hozzáteszem, hogy ebben az évadban sokkal szimpatikusabb volt, de nem szerettem volna, ha véletlenül döntőbe jut).

Utána gondoltam, hogy nincs vész, Aubrey megy úgyis, bár akkor én Sarah helyében kiszavaztam volna Troyzant, mert nem hittem volna, ha a három sráccal marad a végére, akkor ők nem egymással akarnak majd döntőzni. De neki lett igaza, valami furcsa oknál fogva nem tartottak tőle, így igazán még izgulnom sem kellett, mert elég egyértelmű volt, hogy megnyeri:)

Az újfajta végső tribal nekem nem tetszett, meg szerintem még így is hosszú ez a rész, sok újat ilyenkor már nem lehet elmondani. A Reunion is szokás szerint unalmas volt, csak ugyanazokon a témákon lovagoltak, mint évad közben is, régen valahogy ezek sokkal érdekesebbek voltak, amikor még mindenki kapott legalább 1 kérdést.

Összességében remek évad volt, szerintem meg is tartom, mivel az egyik kedvencem nyert és az ilyeneket szívesen nézem vissza:)

ciru - 2017. 05. 31. 20:42

Ha még valaki idenéz:
Most immunity wins in a single season: Colby Donaldson (The Australian Outback), Tom Westman (Palau), Terry Deitz (Panama), Ozzy Lusth (Cook Islands), Mike Holloway (Worlds Apart), and Brad Culpepper (Game Changers)- 5 wins.

Enzo - 2017. 06. 01. 02:09

Na, köszi, így akkor tiszta :) akartam is írni fent @pity-nek, hogy nem hinném hogy Colby többet nyert volna, mert Jeff úgy mondta, hogy a “csúcson” van az ötös holtverseny, ahova most Brad becsatlakozott.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz