login |

Great News: vége az 1. évadnak

2017. 05. 27. 20:49 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

Az NBC meglepetésre 2. évadra berendelt komédiájában, a Great News-ban ott van a potenciál, nagyon ott van, de nekem csak nem akart kibukni belőle. Talán majd jövőre?

Pedig a pilot (human írt róla) kifejezetten tetszett, nagy meglepetés volt, jó tempója volt, kicsit aranyos, kicsit hebrencs lett, pehelykönnyű, és a karakterek is megvettek. A folytatás sem sikerült rosszul, aztán…, nem tudom, valahogy elmerevedett a sorozat és a jópofaság hol idegesítővé, hol pedig rezignált ábrázattal kísért jelenetek sorává változott. De a karakterekben továbbra is bízok. Viszont anyu…

A híradós szerkesztőségben játszódó sztoriban tényleg szinte mindenki működik, Briga Heelan-ért lehet szorítani, John Michael Higgins vaskalapos veteránja megidézte az Impastor-ból Alden Schmidt-et, a mellékarcoknak is megvannak a jó és jellemző vonásaik, és bár sosem hittem volna, hogy ezt mondom egy Simple Life után, de a prímet Nicole Richie viszi közülük. (Bár a készítő által alakított meteorológus is szimpatikus.)

A főhős anyja is jópofa, a családi dinamika is működik, viszont nagyon, nagyon hamar unalmassá vált számomra – főleg a karakter. Valamiért Anyu egy idő után nem tudott meglepni és inkább zavaró tényező volt a fontoskodásával és a hülyeségeivel, egy idő után semmi újat nem adtak neki, csak magát ismételte, bár az iszonyat jó, amikor Katie-t gyereknek látja.

Az meg nálam továbbra is plusz, hogy médiás a tematika és akár insider-nek is mondhatnánk, bár egyre inkább a munkahelyi és egyéb személyközi kapcsolatok domborodnak ki, mintsem maga a műsorkészítés.

A szezonfinálé egy ötletesen elindított átívelő szálat zárt le, kár, hogy engem ez nem nagyon hozott lázba (eleve a nagyi karaktere felejtős volt számomra), a végeredmény ennek megfelelően közepes lett, bár a heist filmes montázs kifejezetten viccesre sikerült, a végén pedig a csóközön…, teljesen kész.

És nagyjából ez volt a jellemző a sorozatra is. Minden részben voltak zavaró vagy totális közömbösséget kiváltó momentumok (idővel egyre több), de mindig megvolt egy-egy nagyszerű ötlet, és remekbe szabott, hangosan röhögős poén is. Mindössze az állandóság hiányzott, hihetetlenül hullámzott a szezon. De van miért reménykedni, mert nem rossz és jó között ingadozott, hanem semmilyen és jó között, márpedig innen bőven van esély a javításra.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz