login |

NCIS: vége a 14. évadnak – írta Pamats

2017. 05. 28. 15:50 - Írta: vendegblogger

3 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

Így kezdésnek belevágva nem akarom nagyon leoltani ezt az évadot, ugyanis nincsenek annyira nagy elvárások a sorozattal kapcsolatban (nekem legalábbis is), de ez az etap még az előző pár szezonnál is sokkalta langyosabban, nyugdíjasabban csorgott végig.

Nyilván a készítőknek sincs okuk arra, hogy bármit változtassanak a sorozaton, vagy akár kicsit is megerőltessék magukat, de ez már így tényleg nagyon lapos és öreguras volt helyenként. A tovább mögött minimális spoilerekkel folytatom.

Azért, hogy ne csak rosszat mondjak, volt pár igen tetszetős rész idén is, bár ezek nyilván kisebbségben voltak, pedig jól feldobták az évadot, de azért a legtöbbször az unalomig ismert panelek váltakoztak és nem nagyon mozdult ki az NCIS a szokott kerékvágásából.

Ilyen jobb epizódok voltak egyébként, amikor megint megismerhettünk egy újabb fejezetet doki múltjából, vagy amikor Palmer beszélt le egy öngyilkosságra készülő embert, aki épp egy párkányról akart leugrani (na, az egy kifejezetten jól értelemben vett érzelmes epizód volt)

Az abszolút kedvenc idénről az, amikor kiderülnek a rejtélyek Dinozzo volt albérlete körül, ahova McGee költözött be a menyasszonyával – a rész meg a kifejezetten szórakoztató és kissé morbid mivolta miatt volt emlékezetes. Ez is bizonyítja, hogy ha vannak ötletek, akkor még mindig élvezetes lehet a krimi.

Az évadnyitó kritikában említettem az új karaktereket (Torres és Quinn) és nyilván adódott a kérdés, hogy válnak be, de igazán nincs mit róluk mondani egyelőre, a színészek hozták a karakterüket, és kaptak szokásos módon némi háttérsztorit is, de nem kavarták meg nagyon az állóvizet.

A csapatba meg úgy általában a sorozat kissé családi hangulatába is belesimultak, meg kicsit szürkültek, és csak mérsékelten érdekesek, bár ez később változhat és egyébként voltak szórakoztató pillanataik.

A finálé az évadhoz hasonlóan, nem nagyon emelte fel a pulzusszámot és a cliffhanger-t is feleslegesnek éreztem, mert nem hiszem, hogy nagyon érdekfeszítő lenne a sztori folytatása és nyilván a veszélyben lévő szereplőkért sem aggódik komolyan senki, de hátha kisül belőle valami, hátha meglepnek minket.

Kissé visszafogottabb lelkesedéssel, de azért találkozunk szeptemberben.

3 hozzászólás Ne habozz!

majsz - 2017. 05. 29. 20:21

Egy pár éve dobtam, pedig régen hetiztem. Az első évadok klasszikus értelemben jöttek be, lehet mert előtte családi program volt a JAG, később a Tony-Ziva kémia tetszett, illetve többször látszott hogy Dinozzo elbírná a hátán a sorozatot. Ezek még félig ilyen “gyerekfejjel” emlékek, de valahol a 8 évad felé elkezdett nagyon átmenni órabér stílusba, a 10-ből talán még láttam 1-2 részt de csak rontott az illúzión. A kritika pedig pont arról győz meg, hogy semmit nem javult, sőt. Tony nélkül meg amúgy is meh. Sajnálom, mert úgymond klasszikus krimi nincs a palettámon, ebből meg így biztos nem lesz unkasza.

torjack - 2017. 05. 29. 21:54

Inkább családsorozat ez már, mintsem érdemi krimi, a színészcserékből se jöttek ki jól.

Amíg időmbe belefér elnézegetem, de már rég nem az igazi.

Abby-vel meg kezdhetnének már valamit, lassan 15 éve nem történik vele semmi. Igyon Caf-Pow helyett néha kávét, vagy valami :D

Andy - 2017. 06. 15. 11:17

Torjack!Vagy dugassa meg magát Gibbs-el…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz