login |

The Amazing Race – 29×11: Dont get killed

2017. 05. 28. 18:10 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: kritika, reality,

Just press the button.

Na, ez megint egy nem semmi rész volt, még akkor is nagyon bejött, ha izgalomból talán kevesebb jutott bele.

A tovább mögött folytatom spoilerekkel.

Matt és Redmond esett ki.

Ahhoz képest, hogy Becca és Floyd, valamint a srácok tűntek legnagyobb esélyesnek a top3-ra, bizonyították, hogy elég egyetlen végzetes hiba, egyetlen hibás döntés egyetlen szakaszon, és minden borul. Míg mások többet hibáztak, sőt, akár utolsóként értek be egy nemkiesős etapon, utóbbiaknak most az is elég volt, hogy rosszul válasszanak járművet.

Redmond-éket talán az nyírta ki, hogy kompetetívek voltak. Ha három csapat autóval megy, akkor a negyedik, ha jónak érzi magát, nem veszít szinte semmit, ha ugyancsak az autót választja, hiszen akkor a képességek fognak dönteni. Márpedig azok alapján ők mindig elég jók voltak. Ők viszont elsők akartak lenni, így megpróbáltak gyorsabban odaérni az első clue-hoz. Felesleges kockázat volt? Lehet. De számukra az első hely volt a cél.

Persze úgy tűnik, hogy még ezzel is lett volna esélyük, de a taxisuk végképp elszúrta a dolgokat (ha nem váltanak taxira, és metróval érnek oda, talán bent maradnak?), és ez a legrosszabb érzés a TAR-on, a totális tehetetlenség, amikor az ember ül a taxiban, és nem tehet semmit. Amikor áll a metrón és zötykölődik, vagy amikor nem éri el a csatlakozást.

Redmond-ék hátramaradása miatt a koreai szakasz így nem lett annyira izgalmas, az e-sportos Street Fighter pedig több volt, mint repetitív, mégis élveztem valamiért, és nekem eléggé felhúzta a részt. Pedig azon kívül, a képek megtekintése előtt csak a dinamikus taxiverseny maradt meg, ami végülis tét nélküli volt. (Ja, igen, a poharazás is jópofa volt, most látom.)

Oké, az is, hogy Joey megint érthetetlen módon füstölgött. Legutóbb azért tette, mert valaki teljesen a szabályok szellemében U-Turn-t merészelt használni, most pedig azért, mert a gémer srác azt tette, ami a dolga volt? WTF. Tudom, hogy ennek nincs nagy jelentősége, és érthető, hogy frusztrált volt, de akkor is elég negatívan csapódott le bennem. Tara-nak nem volt sok fogalma a játékról, de végül csak legyőzte a vakon verekedő ellenfelet.

Kialakult a top3, s ott van London és Logan, valamint Scott és Brooke, akik e szakasz előtt még sosem voltak elsők. Már a kezdetektől előbbieknek szurkolok (tényleg csak London magával ragadó lelkesedése miatt), de utóbbiak győzelme sem zavarna, mert hatalmas szó lenne – ők legalább kaptak némi kiemelést a Team LoLo-val ellentétben. Persze Joey & Tara is nagyon megérdemelné a sikert, velük sincs semmi bajom.

Ja, és bónusznak itt ez a podcast, amiben érdekes dolgokat mesélnek a reality készítői, Bertram van Munster és Elise Doganieri.

 

6 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2017. 05. 28. 18:31

A végén hogy durrogott a dad a kis koreaira. Élmény volt.

Losi - 2017. 05. 28. 18:57

Szerintem a poszt elején Brooke-tól kellett volna idézni a poharas feladat előtt elhangzott “Ohh, I can do it!” mondatot. Az egész évad fényében, ez egy igazi áll leejtős megszólalás volt :)

Dregnarr1 - 2017. 05. 28. 21:33

Király volt. Matt-et nem bírtam az elejétől fogva (nem tudom miért, egyszerűen csak ellenszenves a fickó), így örültem, hogy kiestek. Bár rossz így kiesni, mégis amatőr hiba volt részükről, hogy nem a biztosra mentek, illetve hogy nem egyeztettek többször a taxissal. Mert tudta, hogy hova kell menni, csak félrehallotta, elég hasonló volt a két hely neve. Szegényt sajnáltam, mert látszott rajta, hogy bánja a dolgot.

Innentől bárki nyerhet, de a legkevésbé szimpatikus az a LoLo csapat (a fickó miatt, nem kaptunk tőle semmit). Brooke-éknak szurkolok azért, mert nagyon bírom a kettejük dinamikáját, meg külön-külön is őket.

Egy érdekes gondolat, ami igazán foglalkoztat:
Más évadoknál igazából lényegtelen, hogy a főcímhez készített duóbemutató képsorok mikor készülnek (felteszem mindig előtte). Itt viszont erre mikor került sor? Ugyanis itt előtte nem lehetett. Közben, vagy utólag?

Pár csapat tagjainak egymáshoz való hozzáállását tekintve nagyon furcsa látni egyeseket, amire a legjobb példa Brooke és Scott. Hacsak a fényképezkedés nem a párválasztás után és a rajt előtt történt (amit persze nem mutattak és úgy csináltak, mintha a rajt előtt azonnal zajlott volna a párválasztás), akkor felteszem, hogy utólag. Emiatt viszont nem hiszem, hogy a páros így mosolygott volna a fotózásnál, vagyis csak arra tudeok következtetni, hogy megnyerik a játékot.

Szép kis teória, de már az évad első részei óta foglalkoztat a gondolat. Ha a főcím-fotózás így esett, akkor elég nagy bakinak találom a dolgot.

Mi a véleményetek? Titeket nem izgat a téma? :D

winnie - 2017. 05. 28. 22:18

Dregnarr1: én egyszer ezt megkérdeztem a blind date-es szezonnál, ahol mintha ugyanaz lett volna a fotózós helyszín. akár azt is meg lehet csinálni, hogy minden kombinációban lőttek egy képet:)

de nyilván vagy választás után (simán eltelhet több óra vagy nap is a kettő között), vagy utólag, ami ugyancsak nem ritka, hiszen az interjúk is utólagosak zömében, vagyis a kiesők is nyilatkoznak kiesésük tudatában, és ez nem mindig árulkodó.

Enzo - 2017. 05. 29. 02:34

29×11
Na, ez meglepett, ezek szerint Matték is hibázhatnak. Egyébként szeretem az ilyen részeket, ahol ők maguk dönthetik el, hogy mivel mennek, hát most meglepő módon a fiúcsapat ráfázott a metróra – utána meg a taxis megszólalásán (“I give you discount”) jót röhögtem :D

Bírom az ilyen unortodox és modern feladatokkal teli köröket, a stacking király volt, kipróbálnám. Fene gondolta, hogy Brooke-nak ilyen testhezálló lesz, meg is csinálta kereken 7.000 alatt :D A videojáték is érdekes volt, Tara még a vakon-félkézzel játszó ellenféllel is elszenvedett, Joey meg hogy ki volt akadva a gyerekre :DD

Hát, TeamFun után egy újabb esélyestől búcsúzunk, a vágók megpróbálták azért izgire vágni, de maximum azért érződött közelinek a befutó, mert a csapatok meglepő módon végig ott maradtak, Matt és Red még sorfalat is kapott. Jövő héten finálé, hajrá LoLo!

Darabkák:
– London arckifejezései és pozitivitása fantasztikusak :D
– #hetiScott: “I’m a woman!” :D
– A rész nagy része megint éjszakában játszódott, mint az olasz szakasznál.
– Szépen kijött, hogy az a 2 csapat jött be az első 2 helyre, akik még sose nyertek szakaszt :)
– Tara szenvedése eszembe juttatta, hogy egyszer egy döntőben volt hasonló “játékos” feladat, csak repülőszimulátorral, és ha jól emlékszem, Marcus & Amani töltött el ott túl sok időt, ami miatt 3.-ak lettek. (Mik megmaradnak a fejemben…)

Raisen - 2017. 06. 27. 09:27

“– Tara szenvedése eszembe juttatta, hogy egyszer egy döntőben volt hasonló “játékos” feladat, csak repülőszimulátorral, és ha jól emlékszem, Marcus & Amani töltött el ott túl sok időt, ami miatt 3.-ak lettek. (Mik megmaradnak a fejemben…)”

Pedig ők még előnnyel is kezdték azt a részt, mert heylbeliek voltak – ahol épp játszódott a döntő!

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz