login |

Hawaii Five-O: vége a 7. évadnak – írta Pamats

2017. 05. 29. 18:16 - Írta: vendegblogger

6 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

Újabb szezon ért véget, immáron a hetedik és a Hawaii Five-O köszöni szépen továbbra is jól meg van a pénteki napon, bár azért az évad vége felé csökkent a nézettsége. Elöljáróban az idei részekről is elmondható, hogy tartották a színvonalat és a sorozatnak továbbra is megvannak azok az erényei, ami miatt kedvelhetik a nézők, ezekbe most nem is mennék bele, volt már szó róluk a korábbi írásokban.

Helyette inkább foglalkozzunk a történésekkel, amikből idén is akadt bőven. A sorozat ugyebár elsősorban epizodikus akció-krimi, de emellett elég karakterközpontú, és elég sok átívelő sztoriszállal szokott operálni, akár az évadon belül, akár több szezonon át görgetve. Ezekről rövidebben, spoileresebben a tovább mögött folytatom.

Az egyik ilyen átívelőbb ügy rögtön az éved első részeiben előkerült, és a sorozat szintjén egy kimondottan izgalmas és csavaros történetet láthattunk, pedig akár elcsépelt vagy sablonos is lehetett volna egy ilyen sorozatgyilkosokkal foglalkozó sztori, de a részek nézése közben még a Hannibal is beugrott néha, bár azért nyilván nem ugyanaz a színvonal, de ettől még itt nagyon működött.

Jó lesz látni a folytatását is az említett szálnak, ugyanis nyitva hagyták a történet végét és ennek örülök is, aminek egyik oka, hogy két igen izgalmas szereplőt ismerhettünk meg Claire Forlani és Elisabeth Röhm alakításában, és az előbbi által játszott volt FBI-os profilozót szívesen látnám állandó státuszban, remélem ez a készítőknek is eszébe jut.

A finálé szintén egy korább rész fonalát vette fel, amiben a csapat egy lányrabszolgákkal kereskedő hálózatot igyekszik felszámolni. Maga az epizód egyébként szinte egy nagy üldözéses jelenet volt, ami a pár WTF-jelenet miatt a Fast and Furious-szériát is eszembe juttatta néha, de nem rossz értelemben, mert elég látványos volt, ha kicsit hihetetlen is.

A záróképsorok is jó irányt vetnek fel a következő évadra, legalábbis én biztos vagyok benne, hogy Kono magánakciója nem fogja nélkülözni a drámai és feszült pillanatokat.

Kíváncsi vagyok még amúgy, hogy Steve betegségével milyen céljai vannak a készítőknek és Danny vagy Chin tényleg komolyan fontolgatja e a távozást, esetleg előrevetítve, hogy lesz változás a csapatban (nem hiszem, amúgy, de a 7. évad valóban vízválasztó a sorozatok világában, így bármi megtörténhet).

Számszerűen nem is nagyon szeretném értékelni az évadot, volt már jobb és rosszabb is a sorozat, de összességében elég konstansak a látottak, és mindenképp marad nézős, ha már eddig is az volt.

6 hozzászólás Ne habozz!

Cinzina - 2017. 05. 29. 18:29

Nekem az utolsó rész nagyon tetszett, és összességében az évaddal is elégedett vagyok.
Alex O’Loughlin már nyilatkozta, hogy kissé nehéz ennyi stunt melóval bírni, és a 8. évad után, bármi is történik, kiszáll. Talán ezért hozták be ezt a betegség dolgot, hogy valami érdekeset, Steve karakteréhez méltót találjanak ki, ha lenne 9. évad és Alex tényleg nem vállalja tovább.
Chin nekem annyira állandó karakternek tűnik, hogy nehéz lenne őt kiszedni a csopatból… Danny meg szeret nyávogni, az ő karakteréhez ez hozzátartozik, azzal én túlzottan nem operáltam, hogy abbahagyná a bűnüldözést és felcsapna Kamekona riválisának.

Ancsa - 2017. 05. 29. 21:24

Csodálkoztam én is, hogy hirtelen így előrántják Steve betegségét, de ha AOL a kiszállást fontolgatja, akkor értem.

Viszont én teljesen máshogy értelmeztem, szerintem azzal a lövéssel Claire Forlani szála lezárult.

johnny336 - 2017. 05. 30. 12:07

Arra van logikus magyarázat, hogy Steve Caan miért hagyott ki komplett részeket?
Sok részben nem is említik, hogy éppen hol van, csak nem szerepel.
Néztem imdb-n, és nem láttam, hogy valami forgatási elfoglaltsága legyen.

A sorozatot félig-meddig kaszáltam. Ha feleségem nézi, akkor félálomban hallgatom mellette, félszemmel felnézek.
Nekem nagyon leült, az ügyek nem túl bonyolultak, az akciójelenetek már elég kurták, és szanaszét vágják őket, hogy azt se tudod ki kit lő, O’Loughlin sem túl bonyolult színész.

Ancsa - 2017. 05. 30. 22:47

@Johnny36: Scott (!) Caan szerintem azért hagyott ki random részeket, mert egyszerűen túl sok az állandó szereplő, és nem lehet mindig mindenki színen. Ez az előző évadban durvább volt, többször simán kimaradt ő, Chin vagy Grover karaktere, többnyire magyarázat nélkül. Szerintem időnként muszáj, nem életszerű, ha mindig mindenki színen van, és elröfög max. egy-két mondatot, vagy elintéz egy dolgot. Plusz takarékos megoldás is, mármint gázsi ügyileg, úh. tippre nem saját döntés a kimaradás.
Idén szerintem jobb volt a helyzet, mert jópár karakterrel kevesebb lett.

Aztán lehet, hogy tök más a magyarázat a hiányzására.

johnny336 - 2017. 05. 31. 13:08

Olyan részre nem emlékszem, ahol Chin vagy Kono ne lettek volna, de Scott (bocsi, Scotty!) Caan esetén rengeteg.
Grover szerintem tök felesleges karakter volt bele.

wickee - 2017. 06. 03. 08:54

Scottnak nemrég született meg a kislánya, emiatt szerződésmódosítást kért, hogy 3 hetente hazamehessen LA-be a családhoz. Ezért hiányzik rendszeresen komplett epizódokból.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz