login |

The Big Bang Theory: vége a 10. évadnak – írta: JaniRazor

2017. 05. 30. 16:25 - Írta: vendegblogger

12 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

10 éve, még 2007-ben indult el napjaink legnépszerűbb sitcomja. Nem semmi. Nyilván vesztett már régi fényéből, ami betudható annak, hogy az alap, “jócsaj + kocka srácok”-felállás már régen nem állja meg a helyét. Viszont a javára kell írni azt, hogy az előző pár szezon után az írók idén próbáltak újítani a karakterek köré írt történeteket illetően.

Elég komoly változás volt Amy és Sheldon összeköltözése, plusz a gyerek képbe kerülése, mely történések nem tudhatók le 1-1 részben, és az efféle változások a karakterek életében jót tettek a sorozatnak is, hiszen rengeteg új szituációba tudták helyezni a szereplőket, elősegítve a megújulást. A tovább mögött még spoileresen folytatom.

Az évad során engem ettől még nagyon zavart, hogy mindenkinek tudtak írni valami jelentősebb sztorit (Leonerdék munkája a katonaságnak, Raj pénztelensége, Bernadette és Howard babája), míg Penny-nek látványosan semmi dolga nem volt.  Valahol szomorú, hogy ő abszolút benn ragadt a szép szőke csaj-skatulyában. Az évad vége felé volt ugyan egy rész, amiben a volt barátja, Zach ajánlott neki állást, de ez a szál még abban az epizódban abbamaradt, pedig jó lett volna őt is kirántani a komfortzónából.

A kiegészítő figurák közül kiemelném az Ezredest. Dean Norris-nak nyilván rutinmunka volt ez a szerep, de jókat lehetett mosolyogni a megszólalásain. Valamint a geológus Bert (Brian Posehn) is említést érdemel, aki nálam már a legjobb mellékkarakter státuszt is kiérdemelte a maga egyszerűségével.

Az évad utolsó előtti részében Amy elutazott 3 hónapra New Jersey-be kutatási célból, amivel meg is ágyazott a finálénak, mert egyébként, ha nem tudtam volna, hogy ez a 10. évad utolsó része, nem is tűnt volna fel – a története csupán annyi volt, hogy visszajött a CalTech-re dolgozni egy korábbi diák, aki szerelmes Sheldonba.

Kaptunk is némi kavarást, hiszen a lány minden idejét Sheldonnal akarta tölteni, ami végül odáig vezetett, hogy meg is csókolta, akinek ettől beugrott, hogy ő Amy-t akarja, nyomban meg is kérte a kezét. Választ nyilván csak a 11. évadban kapunk (vajon mi lesz?), bár feltételezem, hogy Amy nem lesz boldog, amikor kiderülnek a lánykérést előidéző körülmények.

Az évadban a kedvenc jeleneteim azok voltak, amikor Stuart és Ray a kisbabával foglalatoskodtak. Azért valahol furcsa, hogy a TBBT hiába indult egy kocka sorozatnak, ez a geek jelleg főként már csak Sheldon pólóiban, esetleg a képregény-boltban történő beszélgetésekben merül ki. Pedig szerintem jó pár évvel ezelőtt nemcsak engem fogott meg ez a sorozatban a karakterek mellett.

Először 6 pontot akartam adni a szezonra, de az, hogy az írószoba kicsit megemberelte magát nálam megéri a +1-et, így 7/10-re értékelem a The Big Bang Theory S10-et. Még mindig jó elnézni, még akkor is, ha bőven nem hozza azt a színvonalat hozni, mint az első évadokban. Haverszitkomként már közel sem olyan ütős, mint amilyen geek-komédiaként volt.

A már berendelt 11-12. évadra persze maradok, a karakterek el fogják vinni a folytatást is, most simán úgy érzem, hogy heti 20 percem mindig lesz a The Big Bang Theory-ra. Aki pedig kaszált és kiszállt, annak ősszel indul a spinoff, a Young Sheldon.

12 hozzászólás Ne habozz!

Geri - 2017. 05. 30. 16:48

Egyetértek. Számomra sem hozza már azt, amit anno (ez mondjuk kb az 5. évadtól van így), de ettől függetlenül heti 20 percem nekem is marad rá a jövőben is. Amit Raj-al művelnek az mondjuk nem tetszik, néha már kezdem azt hinni, hogy a végén Stuarttal fog összejönni.

Bobtoreador - 2017. 05. 30. 17:04

Apró kiegészítés, de a csaj -Ramona Nowitzki- régebben csak azért akart Sheldonnal dolgozni/járni, hogy majd az esetleges publikáción az ő neve is ott legyen. Magyárán potyázni akart. :)

goodjohnwin - 2017. 05. 30. 17:35

Bertnek nagyon örülök, ő most az új kiközösített, lenézett geek :)

m76 - 2017. 05. 30. 17:48

A geek feelgood sitcomnak indult sorozat, ami teljesen mainsream anti-geek paródiába ment át. Ahogy emelkedett a népszerűsége. Igazából számomra a 3. évadig volt élvezhető, a 4. már vállalhatatlan volt, de végigszenvedtem, az 5. ben pedig néhány rész után kaszáltam. Kár érte.

lacus - 2017. 05. 30. 17:48

egyébként nemrég nyilatkozta valamelyik alkotó hogy a már berendeét 12. évad után is folytatni szeretnék, szóval ha nem lesz drasztikus nézőszám esés akkor minimum 15- évad lesz, márpedig szerintem nem fog csökkenni, aki eddig kitartott az ezután is nézni fogja

sgtGiggsy - 2017. 05. 30. 18:22

Fura, én pont idén kezdtem úgy jobban megunni. Érezhetően túl sok lett már ennyi karakter egy sitcomnak, így nem is igazán próbálják egyszerre mozgatni őket, hanem két-hármas csoportokra írnak sztorikat. A geekség tényleg túlságosan elveszett, de például a Penny-Leonard kapcsolatába erőltetett válság sem igazán talált be. Nem kaszaérett még számomra, még mindig jobb, mint a HIMYM az ötödik évadot követően, de az már nem egy magas szint.

juhaszvik - 2017. 05. 30. 19:00

szép kor.
amikor indult, akkor nehéz lett volna megjósolni, hogy ilyen karakterekkel mennyit fog megélni a sorozat, de mivel rákapott a nép, így már nem volt kérdés.
kicsit mindig sajnálom, amikor az írók már úgy érzik, hogy már nem érdemes kreatív ötletek belevinni egy projektbe, és csak rutinól dolgoznak.

gyanítom a következőket:
11. évad vége: Shamy esküvő + Penny terhes, Rajesh egyedül
12. évad: második Holowitz gyerek (esetleg ikrek), Rajesh egyedül
(ha lesz – 13. évad: Amy terhes, 1. Wolowitz baba szöveget kap, Rajesh egyedül)

PapiLaci - 2017. 05. 30. 20:05

nalam csak azert nezos mert belefernek 20 percbe, ha 40 perces lenne vagy meg tobb akkor mar 4 evad utan kaszaltam volna

abba - 2017. 05. 31. 13:36

@juhaszvik
“Rajesh egyedül” nagyon igaz, jót nevettem rajta. Sajnos nagyon nem tudnak vele mit kezdeni, illetve állandó szingli humorforrásként használják, mivel a többieket annyira durván kiházasították… Valakit viszont meg akartak tartani egyensúlynak…
Nem tudom, jó döntés volt-e.

vbalazs91 - 2017. 05. 31. 22:26

Ez az évad egy fokkal jobb volt, mint az előző, tavaly már majdnem elkaszáltam. De a részek többsége most is gyenge.

Stanlee - 2017. 06. 09. 18:13

Az az erzesem, hogy a legtobb sorozat akkor esik at egy negativ spiralba, amikor a nem gyerekekre epulo tortenetszalba bekerulnek a gyerekek, baba. Azert, mert valamit kezdeni kell veluk, de mivel ket evad kozott relative jol nonek, igy tartani kell az iramot a novekedesukkel. Emiatt viszont sok dolog nem biztos, hogy lassan kibonthato, ugy, mintha nem lenne benne gyerek.

Mar regen baj, ha egy nem gyerekes szitkomban a gyerekektol varjuk a megujulast…

Akbar - 2017. 06. 29. 21:19

Amit Sheldon karakterével tettek szerintem szörnyű. Pont attól volt különleges,hogy annyira más volt,de ő is beállt a sorba,olyan lett,mint a többi….

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz