login |

The Flash: vége a 3. évadnak – írta Goku90

2017. 05. 30. 19:41 - Írta: vendegblogger

68 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

For the millionth time, I’m lost with all this time travel stuff. What happens now?

Az eddigi legmegosztóbb évad volt az idei a The Flash történetében, elég sokan kaszálták is a sorozatot – vagy évad közben, vagy fogják az évadzárót követően. Ahogy a mellékelt példa is mutatja, az eddigi kritikákat is író superpityu is így tett.

Az évad kétharmadánál én is úgy voltam vele, hogy ebből ennyi elég is volt, szinte pont ugyanúgy, mint anno az Arrow esetében, ahol az S3 volt a vízválasztó, abból is csak 12-15 részt bírtam, azóta csupán 3-4 havonta térek vissza egy-egy részre. Viszont a The Flash valamiért mégis visszarántott, és örülök, hogy így történt.

Az utolsó pár résznél megint azt éreztem amit az első szezonban és a második elején is, elkapott ismét a gyermeki rajongás a sorozat iránt és vártam a szerdákat. Mindez nagyjából kitartott az utolsó részig, viszont ott valami csúnyán megfeneklett. A tovább mögött spoileresen folytatom.

Az „Iris halála”-jelenet szerintem kötelező volt, azt be kellett mutatni, mert anélkül nem lett volna teljes lezárása az évadnak és a Savitar történetnek, viszont az elég nagy hiba volt, hogy az utolsó rész elején lelőtték a legfontosabb dolgot, amit ugyan nagyon sokan sejtettünk, de mégis jobb lett volna ha várnak ezzel.

Azok után, hogy megtudtuk, hogy H.R. halt meg és nem Iris valahogy unalmassá vált a finálé, és kicsit úgy éreztem, hogy nem is bánnám, ha abban a pillanatban vége lenne az évadnak.

Barry Savitarral való megjátszott haverkodása valami borzalmas volt, nem is értettem először hogy ez tényleg megtörténik vagy csak álmodom az egészet. Killer Frost szerintem megint hozta azt, ami miatt nagyon sokan jobban szeretjük mint Caitlint, bár innentől kezdve nagyon úgy érzem, hogy ő se lesz már az a badass karakter ami volt kezdetben.

Az évad végi cliffhanger a rész és az évad mélypontja volt. 23 rész után elvártam volna valami komolyabb dolgot, nem pedig egy olyan húzást, amit valószínűleg megint egy rész alatt visszaállítanak.

Ha jobban belegondolunk látjuk, hogy Future Barry a Speedforce-ban eltöltött idő és az Iris halála utáni magánya és kétségbeesése miatt lett Savitar, szóval a következő évadban akár egy még kevésbé laza Barry-t fogunk kapni, és még sötétebb lesz a szezon, legalábbis az eleje biztosan.

Bevallom, örülnék, ha nem hoznák ki már rögtön a 4×01-ben Barry-t, és bár sok reményt nem fűzök ehhez (arról nem is beszélve, hogy Kid Flash-t sem nézném részekig szívesen a fő Flash-ként), de 2-3 részt megérne szerintem.

Mondjuk megtudhatnánk, hogy Barry elvesztése kiből milyen hatást váltott ki, majd utána jöhetne egy helyzetképet, hogy ki miképp éli szépen az életét és lép tovább, Jesse pedig az apjával átjönne Earth 1-ra segíteni Wally-nak és a csapatnak, s így megkapnánk végre az eddigi legjobb Harry-t.

Összességében az évad az eddigi leggyengébb volt. Az elejéről szinte alig van olyan rész, amit szívesen idézek fel, egyszerűen semmilyen volt. A szezon második fele, főleg a Savitar bemutatása körüli epizódok viszont abszolút rendben voltak. Nekem ráadásul, minden szkepticizmusom ellenére nagyon bejött a musical is.

Ugyancsak pozitívumokat tudok mondani az Abra Kadabra-s vagy a Captain Cold-os részről (bár itt a megvalósítás kicsit erőltetett volt), valamint a jövőben játszódó epizódról is, ami az évad egyik legjobbja volt. (Future Barry kinézete nagyon állatra sikerült, kár, hogy miután megismertük és megtudtuk hogy ő van az „álarc” mögött, máris nem volt olyan félelmetes és hatalmas, mint korábban.)

A kaszálókkal ellentétben én még biztosan visszatérek a 4. évadra, legalább 5-6 rész erejéig, azt remélve, hogy megmarad a 3. évad második felének színvonala. Már persze a szezonzárót kivéve.

68 hozzászólás Ne habozz!

Chiplecsap - 2017. 05. 24. 05:19

Nah azért nálam is van egy határ nah. Nem sikerült a finalé megnézése, mert pocsék minőségü a verzio, igy várnom kell és hát inkább elovlastam mi lett, DE az első kb 1 perc-t láttam, és már az szemforgatást érdemlett, az egy dolog hogy kiszámíthato volt, de hogy hogyan oldották meg az már inzultáló.

Szal H.R csak simán felkapta savitar páncéljárol származó darabot, ami világítva elvezette őt a rjetkehelyhez, ahova beszivárgot, és helyet cserélt Irisel, bravo, szép munka Flash. A következő szezonban már egy sorozata nem lessz a cw-nek ami a 1.0-át eléri.

jesustomer - 2017. 05. 24. 05:20

Egész jó finálé volt meg kell hagyni. De a vége számomra elég wtf. Most megint ugyanazt el fogják játszani, hogy 1 rész alatt feloldják az egészet? Kíváncsi leszek rá. Nekem még mindig a kedvenc sorozatom, bár az arrow 3 évada körül is ezt mondtam az utóbbira de abból a pixisből már rég kiesett.

Am nem akarok hülyeséget mondani de Tom Cavanagh számomra a legjobb sorozat színész mert kb az évad elejétől fel se tűnt, hogy ugyanaz a színész játsza H.R.-t és earth-2 Wells-t. Vagyis persze tudtam de nem tűnt fel annyira máshogy nyomta. És ilyen volt az utolso 3 részben Grant is.

Succ - 2017. 05. 24. 09:03

Az a baj, hogy a másik Arrowerse-es sorozatok miatt, most nem lehet időt ugrani. Pedig simán megnézném, hogy ez a jelent, hogy BA megy a Speed Force-ba, jelenti a “vanish in crisis” feliratot a címlapon, majd a következő évadnyitányon a jövőben kiszabadul onnan.

Rammsch - 2017. 05. 24. 09:09

Jó tudtuk ám, hogy Iriske nem murdel meg… cserébe Savitarnak lőttek + még Killer Frost sem az a jégszívű már… hehe. Az viszont megint mekkora naivitás volt, hogy Flash őt is megakarja menteni, hát az előbb ölte meg a nagy haverját H.R.-t. xD Typical Barry.

Az viszont érdekes volt, hogy Savitar halálával cliffnek kvázi Flash-t írták ki… egy rész után úgy is feloldják majd, mint ahogy már írták fentebb… elvégre ő a main character…
Egyébként H.R. temetése nem váltott ki belőlem semmit… Gipsy meg Cisco tényleg összejöhetne már, köztük van kémia is, nem úgy, mint Iris meg Barry között. :D

Tomi - 2017. 05. 24. 09:48

Killer Frost/Catlin döntését nem értem a temetésen. Most a temetésen már Catlin volt ő vagy Killer Frost? Ha Catlin akkor miért nem fogadta el a gyógymódot? Cliff nagyon gagyi volt föleg annak tudatában, hogy ugyis feloldják 1 rész után.

majsz - 2017. 05. 24. 10:05

Tomi a temetőben leesett neki hogy Ciscoék úgy is mellette vannak ha ő gonosz, Savitarnak pedig úgysem számít. Teljesen logikus hogy nem fogadja el a gyógymódod, hisz akkor megint csak elnyomja azt az énjét, ő pedig így önmaga. Amúgy is kezdett unalmas lenni Catlin karaktere, így legalább bővült a potenciál.
Valóban a Cliff kicsit kötelező szagú volt, de valamerre nyitni kell, így megint csak lehetőségek nyílnak, de ahogy ismerjük ezeket a sorikat, sokat nem kezdenek vele valszeg.
Nem tudom hogy vagytok vele, de nekem sokkal jobban tetszett Gustin játéka gonoszként. Történhetne vele valami a speedforceban ami kicsit elviszi ebbe az irányba.

wondorog - 2017. 05. 24. 10:35

Ebben a fináléban egyedül Cisco Doctor Who idézete ért el nálam a mosolyt, a többit még nézni is kínos volt.

István - 2017. 05. 24. 11:06

Egy javarészt szar évadot sikerült megkoronázniuk egy még szarabb évadzáróval. Szép munka volt CW, gyakorlatilag egy év alatt kinullázták az egyik legnagyobb potenciálú sorozatuk minőségét.

jessm - 2017. 05. 24. 11:18

Azt hittem lesz a tökösebbek lesznek és legalább egy pár rész erejéig megölik Irist, vagy s csapat nem tud róla.

Nekem kb így semmi érteleme nem volt , hogy Speed force elvitte Barry. Mindenesetre ez egy jó kiszállási pont, mondhatni lezárásnak is tekinthető.

VvD - 2017. 05. 24. 11:57

A szívem szakad meg, de most perpill én is azt mondom, hogy a legjobb lenne, ha elkaszálnák a sorozatot. Egyszerűen ez az évad, ezzel a lezárással nevetséges volt. És úgyis visszahozzák Barry-t, nagyon rövid időn belül. Egyszerűen már semminek nincs súlya ebben a sorozatban. Meghal valaki? Lófaszt sem érdekel, majd visszahozzák vmi mondvacsinált ürüggyel.

Ja és a logika? Na azt ne keressétek…

Szóval Irist elvitte Savitar Earth 2-ről, aztán még bulizott pár órát a kaszárnyában? Akkor mégis mi a faszomért kereste Irist, ha még várni akart valamennyit míg megöli? Tényleg, elképzelem.

Savitar: “Most megvagy, megtaláltalak végre és a haláloddal Istenné fogok válni!”

Iris: “Jó, akkor essünk túl rajta.”

S: “Ja őőő nem, várj, még be kell fejeznem vmit. Mindjárt, várj egy percet.”

LOL

Meg most nem tudom mi lenne a jó megoldás Tom Cavanagh foglalkoztatására. A sorozat kb legjobb színésze. Harmadjára fogják eljátszani, hogy 1 másik világból jön egy 5. doppelganger??

De, hogy pozitívat is írjak. Gustin tényleg jól hozta a gonosz Barry-t. Ezt meg kell adni. Sőt, talán jobb is lenne, ha ő marad életben :)

, ezzel a képpel össze tudom foglalni:
http://i.imgur.com/DlJMfWC.gif

energy - 2017. 05. 24. 13:06

Minősíthetetlen volt az utolsó rész. Végleges kasza részemről, innen már nem lehet visszatérni.

chester - 2017. 05. 24. 13:38

Kérem vissza a pénzemet! Hiába gyors, a kaszámat nem kerüli el Barry Allen…

Brigante - 2017. 05. 24. 15:26

Anyám… nekem is ez volt a mélypont… bakker… pfüüüü

Tomi - 2017. 05. 24. 15:52

Életem legrosszabb évadzárója volt. Random évközi epizódnak is gyenge volt. Indokolatlanul probálták az összes karaktert belesüriteni, pont a kedvencemet Jesset hagyták ki. Black Flash 10 másodperces szereplése és elhalálozása teljesen felesleges volt.

Edrick - 2017. 05. 24. 16:04

Most ugyanazt érzem, mint egy éve az Arrow esetében: olyan semmilyen és érdektelen lett, hogy ezek után simán jöhet egy tiszta lapos dolog, vagy ha nem is teljesen az, akkor valami, amivel visszatérnek az 1. évad minőségéhez. DeVoe-t már úgy is belengették, hátha sikerül valami jót összehozni. Az évadnyitót még biztosan megnézem. Tudom, ez most rosszabbul áll, mint az Arrow valaha, de na, hátha.

Silver-sama - 2017. 05. 24. 16:13

Hát a jó édes …

Emlékszem még, mekkora feelgood töltött el az 1.évad fináléja után. Mindenki mennyire bizakodó volt, és nagy reményeket fűzött a sorozathoz. Egy hatalmas élmény volt az egész! Most pedig…? Hah… hihetetlen, hova süllyedett. :(

Janka - 2017. 05. 24. 16:34

Megkapta a kaszát tőlem. Ez az évad egy nulla volt. A finálé ugyanígy értékelhetetlen volt.
Amit eddig felépítettek azt lerombolták, a Team Flash-nek vége, van így értelme nézni?

Mate815 - 2017. 05. 24. 17:32

Szerintem nem volt olyan rossz. Cheesy volt mint az állat, logikátlan de legalább egyszer s mindenkorra vége a Savitar vonalnak. Talán jövőre húznak egy Arrow S5 féle feltámadást, én mindenesetre visszajövök a negyedik etapra is.

dinnyemano - 2017. 05. 24. 19:17

Jajj, a’nyám… ez az évadzáró tényleg naaagyon gagyi lett.
Ennyit harcol Irisért, és akkor egymásodperc alatt beletörődik, hogy elhagyja és mosolyogva elsétál feláldozni magát.
ehhh…
tényleg de kár ezért a soriért…

DarkEagle - 2017. 05. 24. 19:47

Szóra se érdemes. 2 részt tippelek amíg visszahozzák valahogy Barryt. Röhej hogy HR-t megöli Savitron erre Barry le akar vele pacsizni mert ő a hős. Azért legyen már egy határ könyörgöm. KF tetszett egyedül hogy nem változott vissza. Irisnak baromira nem örülök. De egyértelmű volt hogy nem ölik meg viszont itt is sírhatnak most a WestAllen agyhalott fangirlök. :D

A rész vége egyértelműen a Rebirth-re hajaz a képregényből de nagyon kétlem hogy meg merik lépni. Mindenesetre nem túl biztató hogy a West család lesz jövőre a főszereplő. Nagyon remélem hogy lesz némi frissítés és most nem arra megy ki a teljes évad hogy, hogyan szerezzük vissza Barryt. Novemberben ugye 4-es crossover szóval addigra úgyis visszajön. Várhatóan a SF-ban kap némi erőnövelést is.

Szar évad szar fináléval. Örülök hogy vége mert nem bírtam volna már sokáig kasza nélkül.

Claire8310 - 2017. 05. 24. 20:35

Igen, rettentően kiábrándító évad volt ahhoz illő fináléval, és őszintén ha van valami, ami még jobban zavar mint , hogy az időutazást hogy kezelik, az az hogy a sebességet hogyan.
Példa: egész évadban arról volt, szó, hogy Barry nem elég gyors bla bla bla, erre a finálé 35 percében a poén kedvéért benyomják, hogy kikézbesített kb 50 db esküvői meghívót 2 másodperc alatt. De Irishoz nem ér ne oda… Okké… Whatever. Hahaha vagy valami.
Jövőre valami bitang erősítést várok, mert ez így nem egy nagy szórakozás már sajnos.

spike0007 - 2017. 05. 24. 20:35

Szerintem jó volt az évadzáró, nekem tetszett! Az évad maga nem volt az igazi, de remélhetőleg jövőre magukra találnak.
De a következő évadban poénkodó Barryt szeretnék és az új ruhát meg egy olyan ellenfelet aki nem speedster!

flydomi - 2017. 05. 24. 21:09

Valami csúnyán félrement a szuper első évad és a még “elfogadható” kategóriában jeleskedő évadok után.
Bizzunk benne,hogy a 4-re visszatérnek a dicsfénybe.

piszkosfred - 2017. 05. 24. 22:03

En kezdektol szorgalmasan nezem a sorozatot, de egyet kell ertenem a fanyalgokkal.

Ebben a sorozatban egesz sok potencial volt, jol indult elso evadot kellett volna csak folytatni, de mostanra az egesz magaba roskadt. Tenyleg tele van az egesz logikai buktatokkal egysiku, karakteridegen cselekedetekkel es sulytalan cselekedetekkel. Az erzelmi vergodesek/dramak is idegesitoek mar.

Ahogy tobben is irtak tok szimplan kellett volna tartani az egeszet, rendszeres meta kuzdelmekkel, visszaszoritott love storyval.

Szerintem nalam is kasza, ha a kovetkezo evad utan azt mondjatok a fonix feltamadt hamvaibol (amit ketlek) es meg kell nezni, akkor ledaralom utolag. Kar volt erte.

Az evad kap egy joindulato 5/10-et, mert Caitlint azert jo volt dogos fagyasztokent latni :))

C-DEF - 2017. 05. 24. 22:15

számomra az a legnagyobb vicc hogy savitar vagyis barry a speedforceba volt bebörtönözve és ott lett az aki
erre most barry önkéntesen megy a speedforce börtönbe vagy lehet nincs is összefüggés mint magában a sorozatban úgy általában,
kedvencem volt régebben most meg se mozgatott, kár hogy ugyanazt a meccset játsszuk mint az arrowval, csak azt remélem hogy flash is feltámad és újra élvezhető lesz

Titan - 2017. 05. 24. 23:09

Tényleg a vén flash minek jött ki a speedforceból? Hogy lehessen a végén dráma? Áhh értékelhetetlen az egész sorozat….

Yamagato - 2017. 05. 24. 23:32

A Flash talán legszörnyűbb 42 perce volt ez, ennyi ide-oda csapongást, telejesen logikátlan cselekedet az egész évad alatt nem tudtak elsütni, pedig rajta voltak.És a rész végén még megfejelték a speedforceba való bevonulással…. Áh, már nem tudom idegesíteni magam. Még biztos belenézek a következő évadba, nem akarom elhinni, hogy csak távolodni tudnak az első évad színvonalától.

Kissur - 2017. 05. 25. 00:54

Én nem szoktam fennakadni a logikai buktákon, még ha észre is veszem, főleg ha megmagyarázzák valami buta módon, de az első 15-20 percben folyamatosan azon gondolkodtam, hogy ezt most csak így idedobták? Megint az a tipikus helyzet állt elő, hogy a szezon elején nem tudták, hogy mi lesz a vége (hiába mutatták meg).
Ennek ellenére a harc szerintem jobb volt, mint tavaly Zoom ellen, aki szerintem rettentően gagyi főgonosz volt.
A Wellset játszó színész pedig zseniális. Bár HR nem volt túl karizmatikus és kilógott a csapatból, a színész parádésan hozta a figurát. Díjat neki! És amúgy Barryt alakító színész is jól hozta Savitart. (A jövőbeli depis énjét nem, de azt engedjük el, mert már a múlté. hehe)
Most olvastam vissza a kommenteket, és basszus, páran szó szerint eltalálták a cliffhanger feloldását. A jövőből jöttetek, vagy mi? :D

Alexejevic - 2017. 05. 25. 07:53

Kár szépíteni, ez valami borzalom volt. A finálé a korona az idei teljesítményen…Nem is írom le, hogy mik voltak az óriási baromságok az utolsó részben, mert szinte minden…
De a végén az egész évadot kiparodizálták azzal, hogy Barry bezárta magát…:D:D 23 részt eltökölnek arra, hogy együtt legyenek a nőjével, visszaáll az újságcikk, mindenki boldog…Erre Barry papa mosolyogva besétál a börtönbe, otthagyva mindenkit:D:D És senki nem könyörög, hogy maradjon…Mondván…
“Oké, öreg, menj csak be, szeptember közepén az 1. vagy 2. részben majd valaki feláldozza magát, hogy visszahozzunk…”
Naggggyon gagyi volt. Még a Supergirl fináléját is alulmúlta…

Féltettem a sorozatot, hogy a Flash filmig kaszálják…Ugye azt is tologatják már…:D:D De ez után az évad után lehet jobb is, hogy lehet vége lesz addigra.

2zok - 2017. 05. 25. 09:20

Szerintem jó volt.

majsz - 2017. 05. 25. 09:23

@Kissur Zoom szerintem bőven jobb volt, legalább is maga a voice acting sokkal jobban bejött nekem, maszk nélkül viszont már kevéssé volt hatásos, itt rossz Barry jobban játszott mint fake Jay Garrick.

Szörnyű ez a WestAllen dolog, valahogy nagyon nem működik, most nem tudom hogy kettejük vagy a színésznő miatt de a Pattys részek alatt Shantelal a kémia ezerszer jobb volt mint ez a kínszenvedés.

Helyzet az, hogy legalább valamilyen fronton szállítaniuk kellene, de idén sem a főgonosz, se poén, se románc, sem egy egy jól elkapott epizód vagy vendégszerep nem volt értékelhető, így érthető mód köszörüli mindenki a kaszáját.

Sheen - 2017. 05. 25. 09:54

Én nem kaszálom mert nagy kedvenc volt az első és a második évad is. A harmadik nagyon nem jött be, a negyedik viszont ettől még lehet ismét jó. Más sorozatoknál is előfordult már hogy kezdtek elromlani, utána ismét javult a színvonal. Meglátjuk.

Az a gond hogy ebben az évadban nem volt semmi koncepció. Több időt szántak Rival-ra, Alchemyre, Iris-ra, Joe-ra, H.R.-re, valami emos főgonoszra aki igazából alig szerepelt, éneklésre, sírásra nyafogásra, Kid Flash-re, meg mindenre ahelyett hogy lett volna történet. Kaptunk itt másik dimenzióbeli gorillakirályt (akiből speedster lesz, haha), Cisconak románcot, jövőből jött harry pottert, cápakirályt, fagy kapitányt, eljegyzési gyűrűt, az évad elején valami nőnemű magneto-t. Volt itt Black Flash (kétszer is), pocakos jay, köcsög kolléga akiből haver lesz, caitlin aki átáll a sötét oldalra de azért van még benne valami jó. Barry szerelmes, Joe szerelmes, Cisco szerelmes, Julian is szerelmes, Wally is szerelmes, H.R is szerelmes ebben az évadban. Ötvenhatezer beteljesületlen románc, minden létező szereplő beledobálva akár a lecsóba, de sztori sajnos semmi.

texameter - 2017. 05. 26. 00:32

Sosem szoktam ekézni egy sorozatot és ezzel sem volt különösebb problémám eddig, de ez mégis mi a sz*r volt? Nem emelnék ki semmilyen részletet, mert az egész úgy ahogy van borzasztó volt. Ki látta előre azt az elképesztő fordulatot, hogy Cisco mégsem úgy csinálta meg a fegyvert, ahogy Trypophobic Barry kérte? Nem hiszem el, hogy ez egy A listás sorozat. Borzalom.

Ayrons - 2017. 05. 26. 10:45

Kasza…
Pedig én bíztam benne de naiv voltam. Borzalmas… Az meg mindennek a teteje ,hogy ott hagyja az asszonyt akiért küzdött a jövőjükért harcolt és elmegy…Vicc- Hülyének nézik a nézőket is.

emese - 2017. 05. 26. 16:33

Szerintem ez a finálé egyáltalán nem volt olyan hűdehajjderossz. Főleg az egész évad színvonalához képest, sőt még attól jobbnak mondható.

Örültem, hogy Caitlin metahumán maradt; örültem, hogy nem törölték ki a Flashpoint minden hatását. Jó volt viszontlátni Jay-t. Gondolom Harry lesz jövőre megint az aktuális Wells, hiszen ha Kid Flash lesz egy pár rész erejéig a fő flash, akkor Jesse valszeg átköltözik, és apu meg jön vele.

HR kifutotta a formáját, sőt így jó, hogy kiírták. Mondjuk a haldoklása elég gagyira sikerült.
Gustin játéka sokkal jobb volt Savitarként, sőt Savitar sokkal érdekesebb lett, miután kiderült, hogy ki van a páncélban, erre több részt is szánhattak volna az évadból. Mondjuk ez a szeretet erejével változtassuk eg Savitart, ez olyan Moffat-ot idéző volt.

A látvány jó volt, mind Killer Frost akcióinál, sőt amikor Savitar páncélját Barry átvette, az kifejezetten cool jelenet volt, a páncél meg sokkal félelmetesebb volt pirosban. Jó volt a látvány a Flash-Savitar csatában is. Szóval összességében nekem nem sok panaszom van az évadzáróra.

Az utolsó cliffhanger meg – szerintem passzol. Az egész évad Barry önzésének hibája; nem tudott “hős” maradni, visszarohant az időben megmenteni anyut, ezért Cisco elvesztette a tesóját, Caitlin mmetahumán lett, HR átjött erre a Földre és meghalt, stb stb. Ezért legalább egy önzetlen cselekdettel kell felelnie. Plusz érzelmi töltet szempontjából jól volt rendezve és eljátszva.

Can you reverse the poplarity of the neutron flow?

Kitana - 2017. 05. 27. 16:51

Általában elnéző vagyok a sorozattal, még a Barry/Iris páros se idegesít különösebben, de erről az évadról még így se tudnék sok pozitív dolgot mondani. Talán csak Malfoy, Killer Frost és Cisco hoztak igazán jó jeleneteket.

Az évadzáró a többi részhez képest egész tűrhetőre sikerült, de borzasztó nevetséges volt, amikor elkezdték győzködni Savitart a szeretetről meg a megbocsátásról. (a Horrorra akadva 3 jutott róla eszembe: “- Köszönöm. A szeretet feloldozta az átkot és megszabadított. Nem kell többé gyilkolnom. – Tényleg? – Nem, csak szívatlak benneteket!”)

Összességében csalódás volt az egész évad, de egyelőre nem kaszálom, a következő évad elején kiderül, fel tud-e még állni a mélypontról. Remélem, igen.

_Peter - 2017. 05. 28. 12:25

Gyenge évad volt, agyzsibbasztó hülyeségek, folyt a nyál pont a legrosszabb dolgokra helyezték a hangsúlyt az írók. Csak azért maradok, mert azt ígérték ősszel végre nem speedster ellenség lesz, talán kevesebb műdráma, talán még humor is lesz újra? Ne reménykedjek? :)

Desmond Wallace - 2017. 05. 30. 19:52

Hasonló gondolatok fogalmazódtak meg bennem is az évad során.

Valahol a közepén eléggé meguntam az egészet, pihentettem egy darabig, de aztán az utolsó részeket ismét élveztem. Kivéve a finálét.

Iris halála remek lezárása lett volna az évadnak, de sajnos nem tudtak kellemes csalódást okozni az írók.

A finálé simán béna volt, de fel se merült bennem, hogy ne térnék vissza a 4. évadra.
Többnyire még mindig kellemes szórakozás, a többi képregényes sorozatot már korábban kaszáltam.

kovg1987 - 2017. 05. 30. 20:26

messze a leggyengébb flash évad volt, és a képregényes sorozatok között messze ez volt a leggyengébb ebben a szezonban. remélem az írók visszatalálnak az első évad hangulatához, mert azt sokkal szórakoztatóbb volt nézni, mint ezt.

a fő karakterek közül Ciscón és a minden Harrison Wells-ként zseniális Tom Cavanagh-on kívül lassan senki nem ér sajnos egy fabatkát sem…. ‘Malfoy’ hozott még némi változatosságot, de ő is inkább az angol akcentusa miatt, mint sem a fergeteges karaktere miatt. :)

belenézek a következő évad elejébe, de aztán lehet, hogy szégyenszemre kasza lesz, pedig 2 éve ha valamit, ezt nem gondoltam volna…

vérpistike - 2017. 05. 30. 20:29

Nem “Future Barry” volt, hanem egy “időmaradvány”. Ez azért fontos mert csak áldozatnak született mikor Barry Savitarral harcolt, ergo hiába volt Barry, valójában teljesen másként gondolkodott, hiszen ő csak egy áldozatnak lett megteremtve (meghagyva). Nyilván ezért gyűlölte az “eredeti” Barryt és ezért akart neki fájdalmat okozni. Ezért kellett (volna) Irist megölnie, mert akkor jövőben Barry az ellene folytatott harcban létrehozta volna az időmaradványt. Szóval ez az egész egy folyamat amit Iris elvesztése okozott (volna), Barry megtörik. Jövőben ügye nem is foglalkozott senkivel se, de akkor se volt gonosz a “future Barry”, csak megtört és érdektelen.
Alapvetően jó is lehetett volna ez az egész (mármint Savitarra gondolok, mert ügye future Barry teljesen más), csak gyermeteg hibákkal elszúrták szerintem.
Mindentől függetlenül nekem tetszik a sorozat, van valami “bája” vagy hogy is mondjam, se az Arrow se Supergirl nem tudott lekötni, de Flasht nézem hétről hétre. H.R. kiírása pedig inkább pozitívum részemről, nem sokat tudott hozzátenni a sorozathoz ez a karakter (a színész egyébként jó, másik két karaktere jó volt illetve jó is, de ez a H.R. teljesen felesleges lett, inkább valami új karaktert írhatnának bele, más színésszel, mert ez már erőltetett így is).
Caitlin pedig Crystal Frost lesz elvileg, már nem Killer Frost mint mondta, de már nem is Caitlin.

Pocok - 2017. 05. 30. 20:31

Szerintem maga az évad jó volt… kivéve az évadzáró. Nálam az az év csalódása. Több karaktert nem is érdemel.

cherockee - 2017. 05. 30. 20:38

ritkán kaszálok sorozatot, lásd még supernatural-hetiben-akkoris! :), és itt se volt valós esélye, de tényleg valami ritmustalan lett a közepén, remélem tényleg tanulnak belőle, és remélem nem speedster lesz a következő főgonosz is, és remélem nem lesz sok kid flash (mert rohadtul nem ezt ígérték), és remélem remélem remélem.

Silver-sama - 2017. 05. 30. 21:15

Szeretem, hogy mindenki “az eddigi leggyengébb évad”-oz. Ja, szerintem is ez volt az eddigi leggyengébb az 5-6 évadja után :/

Necrid - 2017. 05. 30. 21:40

Több sebből vérzett szerintem ez az évad. Kezdjük ott, hogy a Flashpoint 1 részt szerepelt, majd minden vissza a régibe, kivéve persze Julian, Caitlin kepessege es John Diggle Jr. Utóbbit teljesen felesleges lépésnek tartom, viszont az első kettő teljesen pozitív hatást adott. Talán az egyetlenek..
Wally képessége a következő. Komolyan, miért hívják a sorozatot Flashnek, ha eddig az összes Speedster, aki megjelent, gyorsabb volt Barrynél? Lassan ő lesz a tanítvány… Wally karaktere egyébként szerintem egyáltalán nem rossz a közvéleménnyel ellentétben, viszont aki a legidegesítőbb volt idén, az H.R. Wells. Már a keresése is röhejes volt (“Nekünk kell egy Wells…”), de abszolút hasztalan volt, egyetlen jó húzása a saját halála volt, amit tulajdonképpen bárki megtehetett volna az arcváltoztató szerkentyű segítségével.
Aztán az évad főellensége, Savitar. Valaki, aki nem olvasott utána, nem nézte vissza ötször-hatszor, hanem rendesen tv-ben látta, az tudja, hogy mégis ki ez, hogy jött létre, és mit akar? Mert szerintem az átlag néző nem fogott fel semmit ebből a maradványos dologból. Káosz volt az egész, túltolták azt a bizonyos biciklit az írók. A végjáték meg… Black Flash csak úgy megjelent, hogy meghaljon, aztán Savitar hirtelen mindenkinél jobb, de a hős Iris, akinek a Speedstereknél is gyorsabb fegyvere van jön és megment mindenkit. Már ott kisiklott az egész és DAFUQ momentumokat kreállt Savitar, amikor Iris kamuhalála ellenére még mindig ott volt, H.R. továbbra is halott volt, Wallynak megvoltak a képességei és úgy bármi ott volt, ami ebben az évadban történt…
Tulajdonképpen Caitlin átváltozása tetszett egyedül, főleg, hogy a képességei megmaradtak, meg persze Julian, aki új színt hozott a csapatba. Viszont minden más teljesen unalmas, logikátlan és elcsépelt volt idén. Főleg a végjáték. Barry egy évet küzdött a Flashpoint következményeivel, fél éve próbálja legyőzni Savitart, majd hirtelen mosolyogva hagyja ott a családját és lép be örökre a Speed Force-ba? (nyilván nem örökre, de ezt csak a nézők tudják, a karakterek nem.. ;) ). Ki ez, és mit tett Barry Allennel? Ez nem ugyanaz a karakter, hirtelen kukába dobták az összes jellemvonását és új személyiséget adtak neki.
Ennek a sorozatnak az a szerencséje, hogy össze van kötve az Arrowverse-ben játszódó sorozatokkal, különben a nézők fele már kaszálná. Csak ezért maradok én is…

Necrid - 2017. 05. 30. 21:46

És elfelejtettem. Egyszerűen nem értem, Savitar miért nem lehet csak Savitar. Miért kellett neki valamilyen személyazonosságot adni, muszáj volt valakire ráruházni, aki már létezik az univerzumban. Simán lehetett volna egy vadiúj karakter, ahogy azt a LoT is meglépte Vandal Savage-dzsel tavaly (az más kérdés, hogy ritka béna karakter volt).
UI: Harry Wells-et vissza a csapatba!

Hardy - 2017. 05. 30. 21:49

Sztem nem megosztó volt ez az évad, hanem szimplán szar.

jessm - 2017. 05. 30. 21:52

Hát ez nagyon gyenge lett és kasza.
Bár azt is megértem, aki kötödik a sorozathoz, nekem az Arrow és Tvd van/ volt ilyen, hogy kötödöm a karakterekhez, bár milyen rossz is a sorozat nézem tovább. Majd visszatérek , ha úgy visszatér mint az Arrow az idén.

Rammsch - 2017. 05. 30. 22:00

Nekem a legidegesítőbb Íriszke szenvedése… a vidám sorozatból lett egy ilyen übergagyi szerelmes dráma… (a többiről ne is beszéljünk inkább :D) könyörgöm írják már ki, vagy csak recastingolják… bár az amcsik úgyis shippelik őket szal lényegtelen.

Ennn - 2017. 05. 30. 22:28

Én darálva néztem, de hetiben tuti nem viseltem volna el ennyi Iris picsogást… Döbbenetes, hogy a a CW DC-s adaptációiban ennyire kémiátlan párokat sikerül összetenniük. Egyetlen egy párnak sincs egy icipici kémiája sem…

cherockee - 2017. 05. 30. 22:29

Annak én is örülnék, ha könnyedebb lenne a folytatás, az évad közepén gyakorlatilag végig kesergést éreztem, és amikor bedobták, hogy Kid Flash GYORSABB LESZ, mint Barry, amikor arról volt szó, hogy ez az ő sorozata, Kid Flash sose lesz nagy valami, akkor én se voltam messze a darára félrerakástól (ami lehet hosszútávú felejtős is).

Remélem a készítők is vették a jeleket, ahogy látom nem csak páraknak nem tetszett.

Alexejevic - 2017. 05. 30. 22:54

Csak megoldja a Warner és a DC, hogy ne legyen gond az, hogy két Flash van a képernyőn a moziban:) Addig tologatják a filmet és annyira véreztetik ki a sorozatot. Még van 3 évük jelenlegi állás szerint…:D
Borzasztó gyenge évad volt. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ennyire nem látják/érzik a készítők, hogy mi kéne a népnek és mennyire gagyi az az irány, amerre elmentek…Óriási csalódás ez is, akárcsak a Supergirl. Pedig annyi, de annyi potenciál lenne ebben az egészben…

Tommy - 2017. 05. 30. 23:20

Sajnos tényleg gyengére sikeredett ez az évad, de volt annyira jó az előző kettő, hogy még maradok. Idén igazán csak Killer Frost emelhető ki, egy évadnyi főgonosznak is elmenne, de utolsó rész alapján nem valószínű. Esetleg Juliannal kaphatnának kicsit több műsoridőt, közös jeleneteik érdekesebbek voltak mint Barry/Iris.

lotta - 2017. 05. 30. 23:32

“Csak megoldja a Warner és a DC, hogy ne legyen gond az, hogy két Flash van a képernyőn a moziban:)”

Oda se neki, hogy a mozis Flash már az Igazság Ligájában bemutatkozik. :D

Egyébként tényleg félelmetes, hogy mintha szándékosan akarnák meggyilkolni a sorozatot. Vagy csak ennyire rámentek arra, hogy a Westallen shipperek kedvére tegyenek és kidobták az ablakon a józanész minden maradványát.

Kopasz - 2017. 05. 31. 05:15

Ennn

Ha darálva nézed, több picsogást kapsz egyszerre, mintha csak hetiben néznéd :D

Silas - 2017. 05. 31. 05:19

NEM a 2024-es Barry volt Savitar.. mert olyan, mintha azt írnád, kedves kritikaíró :D

a jövőbeli időmaradványokat hozott létre Savitar ellen, aki egy maradványt életben hagyott. az lett Savitar

Rammsch - 2017. 05. 31. 06:13

Enn

Supergirl crossoverekben is több kémia van… de az igazi a Patty-s volt… na ők összeillettek! :/

spooky - 2017. 05. 31. 08:14

Szörnyű finálé volt rengeteg “miért nem csinálták ezt meg ezt”-el.
Egyébként: “megtudhatnánk, hogy Barry elvesztése kiből milyen hatást váltott ki,” szerintem ez megis fog valósulni. Első részben végignézi a speedforceból hogy kivel mi történik de őt nem látják, majd a rész végén a hatalmas elkeseredettség ad erőt neki h kitörjön vagy valami.

Anthonz - 2017. 05. 31. 09:05

Már az előző évadot is csak úgy bírtam nézni, hogy fastforwardoztam csomó jelenetet, ennek meg csak az elejéig bírtam, ment a leveseb az Arrow mellé.
Van amikor egyszerűen el kell engedni bizonyos sorozatokat, az elején nehéz (én is minden szart végignéztem), de egy idő után könnyebben fog menni.

Andris - 2017. 05. 31. 09:30

Szerintem is nagyon rossz volt ez az évad. Jóllehet már egyáltalán nem köt le annyira a szuperhősös téma mint korábban, nem csak sorozatban, filmben sem, de még azért félig-meddig aktívan követem ezeket az alkotásokat.

A The Flash hamar felülmúlta számomra az Arrow-t anno és ez mindmáig tart (főleg hogy gyakorlatilag csendesen elkaszáltam azt a sorozatot, a másik kettőből meg az első részt sem tudtam végig nézni olyan gázok voltak), de én már ott tartok, hogy ez is mehet a levesbe. Szerintem az egész évad egy unalmas vontatott sz@r volt, és erre csak rátett még egy lapáttal ez az utolsó rész. Egész évadban percenként kétszer hallhattuk hogy Barry és Iris mennyire szereti egymást, erre csak úgy mosolyogva ott hagyja “egy életre” merthogy ezt meg kell tennie. De most komolyan.. Arról már nem is beszélve, hogy idén megint eljátszották, hogy na vajon kicsoda Savitar??? (mint tavaly Zoomnál) “húúú de nagyon izgalmas lerágom a karomat úgy izgulok vajon ki lehet Savitar” -_-

Meg ez a Harry Wells-es mizéria is. Le a kalappal a színész előtt tényleg, de ez már undorító mit művelnek, most meg majd jön az Earth-1-es HW állandóra gondolom.. Komolyan már olyan mintha kutyát fogadnának örökbe. Mindig meghal egy, de sebaj van végtelen univerzum majd átjön valaki. Elképesztő.

Annak mondjuk örülök, hogy próbálnak valamit kezdeni Caitlyn-nel. Tényleg már az első évad vége óta semmi nincs abban a karakterben, így hátha kitudnak hozni valamit belőle. Még Julian-en kívül már mindegyik karakter annyiból áll, hogy mennyire leterheli az éppen adott drámai esemény és ezen picsog, de aztán persze végül megoldja magában, csak éppen ezt kell nézni 40 percben 20+ részen keresztül. Annyira idegesítő és frusztráló, hogy ahelyett, hogy csinálnának egy jó történetet, csak kitöltik a műsoridőt ilyen fölösleges drámázásokkal amik végül mindig megoldódnak valahogy (mindig a legbénább és legkiszámíthatóbb módon természetesen).

Az nagyon igaz, hogy mindegyik pár között annyira nincs kémia, hogy legszívesebben a falat kaparnám a “romantikus” jeleneteknél.

Emlékszem mekkora visszhangja volt, hogy nem Grant Gustin lett a filmes Flash is. Hát engem akkor nem érdekelt az egész, most meg kifejezetten örülök, hogy nem ő az. Bírom a színészt, szimpi csávónak tűnik, de ő is az a fajta, akinek van 3 arckifejezése és azt váltogatja és kész, ez egy sorozatban sem okés mostmár nemhogy egy mozifilmben.

Talán megnézek még pár részt a következő évadból, de 180 fokos fordulatot kéne venniük az íróknak ahhoz, hogy én tovább folytassam. Még egy ilyen évadot én tuti nem fogok végigszenvedni (amelyik részbe nem aludtam bele abba szépen beletekergettem, pedig kitartó vagyok és nem szokásom egy könnyen átugrani a sorozatokat/filmeket, ahhoz nagyon rossznak kell már lennie számomra).

Amúgy én az Arrow-t jobban sajnálom, mint ezt a sorozatot. Ezerszer jobban indult mint ez, sokkal jobb volt az első évad hangulata és története. Pár részt láttam a legutóbbi évadból de könnyű szívvel felejtem el az egészet. Azért kár :/ De sebaj ott az Agents of S.H.I.E.L.D., az legalább egyre jobb lett ahogy teltek az évadok.

Flashpointparadox - 2017. 05. 31. 10:27

Csak az Eart2-es Wells maradjon állandónak mostantól!!!!! Én már akkor nagyon húztam a számat,amikor behozták HR-t….a stílusáról inkább nem írnék semmit…szerintem a legjobb karakter megcsúfolása volt. Oké egy próbálkozást megért ez a “vicces” Wells…de nagyon hiányzott ebből a 3.évadból egy domináns Wells!!!!!! Rá kellett jönnöm,hogy az Ő karaktere vitte a hátán számomra a sorozatot. Sokan szidják a drámázást,komolyan mondom az Ő és a lánya drámáját még élveztem is a 2.évadban. És akkor a 3.évadba szinte kiirják őket….áááá vicc. Remélem kint is így vélekednek erről a Wellses dologról…mert ha megint behoznak valami új idióta Wellst…..wááá. Mikor annyira működik az Eart2-es Wells és a lánya is…

Telemachus - 2017. 05. 31. 13:02

Legyen folytatás, de miután a Legendák helyretették az idővonalat XD

Yooha - 2017. 05. 31. 21:18

Oké, hogy HR és Iris arcot cserélnek, de az miért nem tűnik fel, hogy teljesen más testalkat, más bőrszín pl. a kezükön?

mSO - 2017. 05. 31. 22:00

Yooha: nem csak az arcot cseréli le a kütyü, hanem mindent, ruhástul másnak mutat – ahogy az látszódott is az átváltozásnál.

VvD - 2017. 06. 01. 07:07

Emlékeztek még arra, amikor Wells volt Reverse-Flash? Amikor az egész évadot körüllengte valami misztikum? Amikor felcsendült a Reverse-Flash hátborzongató témája és tudtuk hogy valami fog történni? És minden gonoszsága ellenére annyira jól meg volt írva a karakter, hogy szurkoltunk azért, hogy ne Wells legyen és valamennyire szimpatikus is volt?

Nahh, ezt a szintet kérném vissza. Az egy minőségi évad volt. A mostani pedig katasztrófa. Amúgy a redditen sem szeretik annyira ez a sok drámázást, ahogy hallom.

Brigante - 2017. 06. 01. 18:45

Hát ez nem volt jó évad… s’ akkor még kevest is mondtam…

dani154 - 2017. 06. 01. 21:16

Pettyt vissza sorozatba…Irist kell bámulnom egyszerüen kiugrok az ablakon…0 kémia közte és barry között..Mennyivel jobb részek voltak az elején mikor petty vel készült az első randira stb….A sorozat maga csalodás volt jobbat vártam…az első évadot nem tudják überelni. Bár a második is nagyon jó vlt sztem

flydomi - 2017. 06. 03. 21:01

Silver sama

Próbáld értelmezni:
–Szeretem, hogy mindenki “az eddigi leggyengébb évad”-oz. Ja, szerintem is ez volt az eddigi leggyengébb az 5-6 évadja után :/

“eddigi”=mivel idáig csak 3 évad volt,ehhez mérten mérik most ;) És jogos az,hogy ez volt a leggyengébb évad a három közül :)
szövegértés off :)

Nekem az az érzésem,hogy most egy nagy csavart akartak a történetbe belevinni,de a sok logikátlan lépésel,amivel a saját alkotta “filmbeli törvényt” rúgták fel-vették semmibe”,inkább egy hatalmas saját fütyi rúgás történt.
Az elképzelés jó volt,de szinte minden részben volt ellentmondás,ami a sorozatbeli flash világ ellen szólt.Két évad alatt a felépített világból egy “bármit tehetünk” dolog lett.
Mellesleg a történet szerint az egyik kulcspont Iris halála,ami miatt Savitar lesz belőle.De mivel nem Iris halt meg,abban a pillanatban Savitar léte megszűnt volna létezni,ergo:a jövö törlödött volna-vagy összeroskadt volna,ahogy az első évad végén,mivel ez egy olyan változás volt,amit képtelen lett volna az “idő” feldolgozni.De ahogy írtam,a lefektetett szabályokat felrúgták,mert minek. :)
Ezzel az évadal félresiklott valami.Bízzunk abban,hogy a következőre visszatérnek a helyes útra.

Curacao86 - 2017. 07. 18. 20:01

Befejeztem a 3. évadot (eredeti nyelven, magyar felirattal) ;) – SPOILER-es VÉLEMÉNY/kritika/elemzés

Elég sok volt a töltelék rész szerintem, és ennek mélypontja a musical-es epizód. Maradt benne bőven még részletesebben kidolgozható kérdés/téma/karakter tulajdonság, Bár mindennek megvolt a maga jelentősége és úgy-ahogy magyarázatot kaptunk a dolgokra. Iris kell a sorozatba és egy fajta Wells is. Persze, hogy H. R. először oltári tenyérbemászó figura volt, de lassan megkedveltük és “hős” lett előle, mint mindenkiből, idővel.

Caitlin / Killer Frost lehet képest lesz uralni a kettősséget önmagában és időnként segítei majd a Team-Flash (Villám-csapat) munkáját. :)

Savitar – Lehet az én hallásommal van gond, de sokszor úgy hallottam, hogy “Szavatar”-t mondanak agolul, az i helyett a betűt ejtik ki, de mindegy. Lehet, aki már ennyire gonosz lett, annak minden mindegy, csak azért akar még nagyobb rosszá válni, hogy többet árthasson. Ez is lehet egyfajta, a mi szemünkkel nézve “értelmetlen cél”.

Kid Flash (Kölyök Villám) / Wallace ‘Wally’ West – Szerintem még baromira tenyérbemászóbb, mint H. R. és egyáltalán nem fejlődött annyit, mint anno Barry. Nagyon gyerek, forrófejű és egyáltalán nem gondolkodik, pedig az évad végéig bőven volt rá lehetősége, hogy fejlődjön. – Ott volt pl. az, amikor a Föld 2-őn voltak, Savitar követte őket (Joe, Iris, Wally), aztán, amikor megjelent Savitar, a “kistesó” csak ennyit mondott: “I got this.” (Elintézem / Bizzátok rám.) Majd felé száguld és behúz neki egyet. Hogy lehet ennyire agyhalott idióta, hogy egy ilyen erős karaktert úgy próbál mg elintézni, mint, ha középsulis bunyó lenne az egész? – A frizurája egy dolog, de a személyisége, meg a folytonos vigyorgása baromira nem szimpi.

Malfoy és a bölcsek köve – itt nevettem párszor. A srác végre mefoghatta, mert eddig csak Harry Potter érinthette a mágikus tárgyat. :D

Szerintem Tom Felton karaktere (Julian Albert Desmond) rendben volt, bár az elejétől sejtettem, hogy ő Alkímia, Savitar pedig Barry egy fajta jövőbeli énje. Olyan szintű meglepetés kellene az új évadban a főgonosz kapcsán, mint amit Iris halálakor láthattunk, ami ugye tudjuk, hogy miért nem történt meg.

Arra gondoltam, hogy két badss/tökös főgonosz lesz, akiket majd Flas egyszerre gőyz le, de nem így lett és ettől eltekintve érdekesnek tartottam Julian karakterét. Bár ugyanakkor nem meglepő, hiszen szükség volt Caitlin helyének betöltésére, és ő ha nem is tökéletesen, de alkalmas a feladatra.

Cisco – A sorozat legelején nem kedveltem, azóta megszerettem, ő úgy jó, ahogy van. Hála Istennek már kevesebbet poénkodik és ez a visszafogott attitűd jót tett a sorozatnak it.

—–

Bartholomew Hanry Allen (The Flash) – Nem ő volt az első gyorshajtó? Erre már a legeelején utalt a “Főgonosz” a felbukkanásakor. Akkor meg? Elvileg innentől kezdve ki lehetett volna találni, hogy Savitar tulajdonképpen Barry jövőbeli egyik valamilyen változata.

Az meg biztos, hogy a főszereplő nem tűnik el! Mégis, hogy beszélhettek olyan baromságot, hogy Wally lesz a fő karaktere a sorozatnak a későbbiekben. Ez hülyeség, attól függetlenül, hogy Grant Gustin milyen szerződést kötött.

Nem igazán értettem, mi ez “finish line (célvonal)” dolog, hiszen amíg világ a világ mindig volt, van és lesz jó és rossz. Ez így volt a bibliában Jézustól függetlenül is – előtte, az ő idejében és utána is volt mindig “rossz” a világban.

Jay Garrick úgymond feláldozta magát Wallace helyett, tehát a Speedforce már csak ezért is elengedhette volna őt – önfeláldozás. Talán azért nem őt fogadták vissza a “Speedforce mennyország”-ba, mert neki nem ehhez a Földhöz van köze? Barry helyrehozta a ‘Flash point’ okozta legnagyobb baklövését, minden mehetne tovább.

Hiszen “az újság” címlapja az első évad elején megismert állapotba tért vissza. Szóval, akár Garrick is visszakerülhetett volna a “Sebesség erő”-be, de úgy meg nem lett volna úgy-ahogy “ütős” az évad lezárása, met egy “látványos sci-fi sorozat” megérdemel valamilyen csavar félét, akkor is, ha tudjuk, hogy majdnem minden rendben lesz Barry kacspán az új évadban, és persze ismét összekuszál, elront majd valamit., hogy hű legyen önmagához. :)

Ki lehet az új főgonosz? Fogalmam sincs. Viszont Eobard Thawne mondta, hogy neki nem, de Flas számára megváltozott az idővonal, amikor visszaállította neki a “Flash point” állapotot majdnem az eredeti helyzetbe. Ugye innentől kezdődtek lényegében a sorozat eseményei (2. epizód). Bár én őt és “Eddie”-t, Iris rendőr pasiját sem hoznám vissza. Nem olvastam a képregényet, nem is fogom, fogalmam sins mi lesz. Talán Dr. Sheldon Lee Cooper tudja a választ. :)

Szinkron

A kíváncsiság kedvéért néha belenéztem a szinkronba is pár mondat erejéig, de Szabó Máté (THe Flash / Barry Allen) hangján kívül mindenki BORZALMASAN ROSSZ lett!!! Jó, néha nekem Barry szinkronja is sokkal mélyebbnek tűnt, mint Grant Gustin eredetiben. Kicsit úgy éreztem, hogy a hangmérnök nála és minden más szereplő esetében is nagyon elszúrt valamit.

Eképesztő, hogy pl. Joe vagy Savitar hangja mennyire nem llik a karakterükhöz. Julian még úgy-ahogy rendben volt, de mondjuk, ha Radcliffe-ről lett volna szó, nem merné mellőzni senki Gacsal Ádám személyét. Mindegyiküknál hiányérzetem volt, nagyon nem adja vissza senki sem azt a hatást, amit a színész!

De végül is a “jogtulajdonos” jóváhagyta a szinkron(hangmintáka)t, szóval mindegy. – Én csak eredeti nyelven, magyar (vagy akár angol) felirattal javaslom a sorozat megtekintését.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz