login |

Brooklyn Nine-Nine: vége a 4. évadnak

2017. 05. 31. 21:59 - Írta: human

13 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

Mondhatnám, hogy a Brooklyn 99 olyan, mint eddig, de szerintem idén nem a szintet tartotta a sorozat, hanem még valamennyire az előnyére is változott.

Most is kaptunk átívelő szálakat, méghozzá egész jó cliffhangerökkel, s ez tényleg a fináléban csúcsosodott ki. Persze előtte is voltak meglepetések, de a végső ügyön hiába látszott, merre tart, mégis jó volt látni, hogy mi mindent mernek meglépni benne. Mégsem ebben volt igazán erős az évad, hanem a tényleges mélységben a humor mellett.

A rasszizmusos rész tökéletesen bizonyítja, hogy bevált karakterekkel milyen jól lehet beszélni komoly dolgokról. Persze eddig sem vetette meg a sorozat a témát, de amit Terry Crews és Andre Braugher bemutatott idén, az szinte tökéletes volt.

Egyáltalán nem “minden rossz” módjára álltak a témához, ki volt emelve, hogy mennyit változott 20 év alatt a helyzet, de a megkülönböztetésnek még nincs vége sajnos. Azért emelem ezt így ki, mert itt is bizonyította a Brooklyn 99, hogy miben jobb, mint például a szájbarágós black-ish. Egyszerűen helyén van a szíve folyamatosan, és nem csak ilyen témákban.

Jó látni, hogy egy 4. évadjában járó komédia mikre képes még mindig. Idióta zsarus, heti ügyes valaminek indult, erre az idiótaság maradt, és néha fullban is tolják az elszállt poénokat, de mindemellett igazi agresszió nincs benne, és még a legborzasztóbbnak tűnő munkatársakat is képesek pozitív helyzetekbe tenni néha.

Ezekhez pedig bőven kell kreativitás, ami az országos komédiákból sajnos kezd kikopni. Nem is sok ehhez hasonló, “kicsit többet” adó sorozat fut a Négy Nagy-on. Most komolyan, egy B99-rész után megnézni egy Man with a Plant borzasztó élmény. Nem akarom az egekbe emelni a sorozatot, de a helyzethez képest nem semmi minőséget szállítottak idén.

Persze azért a bevált recept is előkerült párszor, de ezt sem tudom igazi negatívumként kiemelni, mivel hiába használták ismét sokat “a parancsnok mindent faarccal fogad” húzást, mellette a karaktert bőven fejlesztették az évek során.

Országos sorozatos szinten sima 8/10 részemről a Brooklyn Nine-Nine, és egyértelmű, hogy maradok vele.

13 hozzászólás Ne habozz!

majsz - 2017. 05. 31. 22:06

hm ideje pótolni, asszem az első 2 részt láttam

LoGi - 2017. 05. 31. 22:08

Na meg néha az opening snittek is úgy betalálnak, hogy csak na, pl. az évad utolsó előtti része a tornás kezdéssel.
“I am wagging Brenda!”

Vagy basszus Peralta az utolsó rész végén belépője a tárgyaló terembe Enyára :D És ahogy az utolsó pillanatig hitte, hogy nem lesz semmi baj, mert ártatlanok.

Narg - 2017. 05. 31. 22:32

Nagyon jó volt az évad, és külön örülök, hogy lesz még minimum még egy. Csak lenne jobb egy kicsit a nézettsége.

WestHammer - 2017. 05. 31. 22:38

Cowabunga, Mother!

emeric - 2017. 06. 01. 08:37

Nagyon szeretem, az egyetlen komédia, amit nézek.

sherlock20 - 2017. 06. 01. 10:07

Nekem ez az évad jött be a legjobban, elég sok hangosan felnevetős poén volt benne

goodjohnwin - 2017. 06. 01. 10:44

Azt díjazom a leginkább ebben a sorozatban, hogy nem hagyták Sambergnek, hogy elripacskodja az egész show-t, és ő legyen mindig a középpontban.
Mármnint elripacskodja az egészet, de szerencsére a többieknek is jut lehetőség bőven, és így vált nézhetővé, sőt, kötelezően nézőssé a sorozat az évek alatt.

winnie - 2017. 06. 01. 11:30

engem annyira bosszant, hogy minden megvan benne (-samberg), amiért szerethetek egy sorozatot, még a krimitematika is. erre bármikor kap tőlem egy esélyt, totáli közömb a végeredmény, ehh. annyira sajnálom, pedig olyan szívesen nézném ezeket a figurákat.

abba - 2017. 06. 01. 13:55

Nagyon jó volt az évad!!
Szerintem pont olyan komédia, ami vagy nagyon illeszkedik a humorérzékedhez, vagy nem érted, mi vicces rajta.
Korántsem nevettet meg hangosan minden egyes rész, de olyan okos és olykor bizarr az írás, olyan jók a karakterek, hogy ez abszolút nem zavar.
Nagyon jó a B99 még mindig.
Kedvencem részeim közé megy a Terry-központú epizód mindenképp.

Számomra nagy meglepetés volt, hogy meglépték az elbukott tárgyalást, micsoda cliffhanger! Kíváncsi vagyok, mi jön most.

human - 2017. 06. 01. 14:15

abba: rengeteg lehetőséget ad a vége, de ugye azért van másodfok is amerikában pl. bár szerintem a börtönös téma felé mennek, meg a 99 tényleg le akarja majd buktatni a csajt és akkor is felmentést nyerhetnek

tobias88 - 2017. 06. 01. 14:49

Egy csomó országos vígjátéknál a 4. évad után fogyott el a szufla, szóval az előjelek nem a legjobbak, de remélem hogy legalább a szintet tartják

FrankLuck - 2017. 06. 05. 17:53

Eredetileg Samberg nekem is óriási mínusz volt, de szerencsére sikerült emberire finomítani a karaktert. Amúgy a régebbiek közül egyértelműen a legjobb országos, bármeddig nézném.

madchild - 2017. 11. 14. 23:57

Elég jó évad volt, bár a főgonosz eléggé erőltetett. Tudom, hogy komédia, de egy kis erőszak nem ártana. Épp a Justified után nézem, eléggé kiábrándító néha.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz