login |

Shark Tank: vége a 8. évadnak

2017. 05. 31. 14:50 - Írta: winnie

4 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika, reality,

Azt hittem, hogy minden évben ugyanazt írhatom le a Shark Tank-ről, mint már oly sokszor, hogy 10/10, kötelező, stb. Mert tényleg ez az a “sorozat” (egyébként) reality, ami az első perctől az utolsóig szinte mindig leköt. Szóval ismétlésképpen itt van pár, tippre igen redundáns kritika: 1. évad2. évad3. évad4. évad5. évad6. évad7. évad.

Á, a Shark Tank még mindig zseniális szórakozás erre a heti 40 percre. Igaz, hogy már nem mindig 10/10-es, mert egyre több a kisebb-nagyobb intermezzo, de kíváncsi vagyok, hogy a TV2 mire megy a formátummal ősszel.

You have to know your numbers.

Annak ellenére, hogy minden rész új élmény, fura, hogy ennyire lecsökkent a nézettsége a Shark Tank-nek – lehet, hogy azért, mert egyre többen nem is annyira befektetőt mennek keresni, hanem inkább reklámlehetőséget látnak a pár millió nézőben. Ez is nyilván közrejátszik egyesek jelentkezésében, de az szinte biztos, hogy ami nem jó termék, az némi fellángolás után ki is pukkad. Ami pedig jó…

Nos, ami jó, az már lehet, hogy Magyarországon is megtalálható. Aki 8 éve nézi ezt az üzleti reality-t, az szerintem örülhetett, hogy itthon is felfedez termékeket, amiknek a születése mondhatni a szemei előtt történt meg.

Többek között ezért is jó a Shark Tank, és ezért is volt jó a 8. évad, mert valahogy nagyon feelgood nézni, ahogy tehetséges emberek lehetőséget kapnak az élettől, és a becsempészett érzelmesebb, emberi történetek sem zavarnak, itt sokkal jobban tudok szurkolni egy 10 perces idegennek, mint egy random vetélkedőben. És mindez még akkor is igaz, ha részenként 2-3 jelentkező pedig elég nagyot koppan.

Live and learn, grasshopper.

Szokás szerint most is voltak marha jónak tűnő, de valójában passzolásra került ötletek, mint ahogy első látásra marhaságnak tűnő dolgok, amikben valamelyik cápa látott fantáziát – rengeteg minden függött ismét csak a biznisz értékbecslésétől, hogy ki milyen értékesnek látja az üzletét.

Feelgood ide vagy oda, a legjobb pillanatokat még mindig a konfliktusok okozzák, főleg a cápák részéről. Nem is annyira az, amikor leharapják valaki fejét, hanem inkább a szócsaták, a szellemi párbajok, illetve amikor egymással kerülnek őszintének tűnő konfliktusba a pénzemberek. Kevin, amikor bekeményít, akkor priceless. (Mondjuk Lori is megtette, amikor nemet mondott a 8×23-ban a royalty-ra.)

Elismerem, olykor meginogtam a szezon közben, de a véleményem nem változott, még mindig kötelező heti néznivalóról van szó. Kizárt, hogy ne legyen 40 percem rá – még akkor is, ha olykor lemaradok vele. És ilyen lemaradásoknál mindig a Shark Tank-re gondolok, ha középszerű vagy rutinból nézett sorozatok kaszáján mélázok. Mert ha olykor erre nincs időm, akkor olyasmire miért legyen, amiben kételkedem?

4 hozzászólás Ne habozz!

Pocok - 2017. 05. 31. 15:44

Most daráltam le 7-8 évadot.
A mostani évadban volt az, hogy Kevin káromkodni kezdett, amikor azt mondta a jelentkező, hogy bárkivel üzletet kötne, csak vele nem. Az vicces volt :)

Thomas - 2017. 05. 31. 23:38

Mit csinál az a csaj azzal a köteg nejlonzacskónak kinéző valamivel a WC előtt?:) Valami ruha van benne, netán esküvői? Csak a “…ridal”-ból gondolom, de nem áll össze a kép:)

Thomas - 2017. 05. 31. 23:39

Jó, leesett… ez nyilván valami védő cucc lehet, ami megtartja az esküvői ruháját vécézés közben :D

winnie - 2017. 06. 01. 04:48

:) ott a pont.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz