login |

Supergirl: vége a 2. évadnak – írta Rileey

2017. 05. 31. 18:17 - Írta: vendegblogger

63 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

A nem éppen a grandiózusságáról híres, ám szerethető Supergirl a második évadra csatornát váltott, és jogosan merülhetett fel a kérdés, mennyire fog elCW-sodni. A csatornánál igazán nagy tehetséggel képesek elszúrni az amúgy remekül induló, majd felmagasztalt képregény-sorozataik minőségét – a The Flash 3. évados mélyrepülése gondolom, megvan.

Nos, a csatornánál valamiért a fejükbe vették, hogy mi, nézők betegesen megveszünk az idegesítő kapcsolati drámákért. Hát nem.

A színvonal kezdetben maradt, de a Supergirl érezhetően más lett. A változás pozitív és negatív hozadékot egyaránt jelentett. Egy darabig kiegyensúlyozottnak érződött a dolog, aztán valahol útközben elszálltak a túlzásba vitt girlpowerrel, és a sorozat megindult lefelé a lejtőn.

A tovább mögött spoileresen írok az évadról.

Kicsit olyan adunk-kapunk felállásban folytatódott a sorozat a második évadban. Nagy szívfájdalmam volt, hogy elveszítettük Cat Grantet, de cserébe jött Lena Luthor, akinek szintén kiváló a dinamikája Karával.

Nagy pacsi, hogy megoldották Superman szerepeltetését. A rajongói közutálat tárgya, James új szerepben tündököl, és bár a szuperhős szerelése továbbra is röhejes, azt kell, mondjam, sikerült elbillenteni a karakter megítélését pozitív tartományba a korábbiakhoz képest. Rájöttek, hogy a Kara-James duó nem működik, így nem erőltették tovább a dolgot. Az viszont nem tetszett, hogy Kara civil élete és a munkája háttérbe szorult.

A sorozat egyik legnagyobb baja egyértelműen a politikai állásfoglalás. Nem biztos, hogy egy sorozatot, egy ilyen sorozatot kéne szócsőnek használni, vannak más platformok is. Az akciót szeretnénk nézni. A másik, amit a cselekmény megsínylett, hogy hihetetlenül túltolják a feminizmust.

Félre ne értsetek, igen, a Supergirl-ről van szó, illik ide a szál, de valahol meg kellene húzni a határt, és ez nem nagyon ment az íróknak, mintha átestek volna a ló túloldalára. A sorozat dagonyázik a badass női karakterekben, mindenki mást háttérbe szorítva. Sajnos szinte már kabaré lett a végére, hogy az összes problémát csak a nők tudják elhárítani. Természetesen a főellenség is nő.

És ott van a már pedzegetett kapcsolati drámázás is, ami szintén lehúzza a Supergirlt. A finálé után az járt a fejemben, hogy te jó ég, James-en kívül az összes szereplőnek szereztek párt. Nem tudom, miért kéne lerágnom azon a körmöm, hogy a marcona DEO vezetőnek lesz nője.

Winn és az idegen barátnője a faji különbözőség miatt érdekes lehetett volna, aztán jött az a rész, ahol kiderült, hogy a csaj csak kijátssza, és ez taccsra vágta az egészet − hiába fogadta Winn vissza, utána már nem volt ugyanaz. Alex előzmény nélkül szült LMBT-szála pedig igazából annyira WTF, hogy lamentálni sem érdemes rajta, főleg, hogy azt is belesüllyesztették a közhelyes és kisiskolás “leszbikus vagyok vagy sem?”, és a “szeret vagy nem szeret”-drámába részeken át.

Aztán ott van a világ legviccesebb nevű shippelt párosa: Karamel. Mon-El egy tök jó karakternek indult, aki ment a feje után, és mi lett belőle a végére? Egy papucs. Fájdalmasan látszott, hogy nem tudtak vele mit kezdeni, a szezon második felében csak egy kellék volt, egy olyan fordulat eszköze, amit kábé mindenki tudott az évad legeleje óta, és kiválóan lehetett rá építeni a hisztit.

Mon-El, a daxami herceg, és miután megtagadta a népéhez való visszatérést, az anyja célul tűzte ki, hogy elfoglalja a Földet. Rhea a szezonzáróban az ezüst kriptonit segítségével, Supermant felhasználva akarja eltüntetni Supergirl-t.

Egy kis kriptoniak közti bunyó után Superman megállapítja, hogy Kara erősebb nála, és eldöntetett: Supergirl áll ki a Dakkam Ur szent párbajában Rhea ellen. Ha megnyeri, a győzelme kötelezi a daxamiakat, hogy távozzanak a bolygóról, ha viszont veszít, a Föld népe megadja magát Rheának.

Közben Lilian Luthor belibeg Lenához, hogy gyors megoldást kínáljon az invázióra: Lex Superman ellen készített találmányának átalakításával Lena lehet az, aki megmentheti a világot. A szerkezet ólmot juttat a levegőbe, ami veszélytelen az emberekre, de általa a daxamiak számára mérgezővé válik a légkör, és muszáj lesz elmenniük, különben meghalnak.

Természetesen Supergirl simán leveri Rheát, hiába használja a daxami királynő a kriptonitot, hiszen Karát fűti az aggodalom − mi lesz az ő drága Mon-Eljével? Az ólom végül csak a levegőbe kerül, a daxamiak elhúznak, és egy könnyekkel teli, drámai búcsújelenet után egy giccses popzenére Mon-El elindul a végtelenbe és tovább. Persze Kara nyomora a legideálisabb alkalom, hogy Alex feleségül kérje Maggie-t, sutba az empátiával.

A gyengus finálé legjobb momentuma egyértelműen az volt, hogy megtudjuk: Cat előtt már nem titok Supergirl kiléte. Az utolsó percekben a rész felvezette a 3. évados főgonoszt: 35 évvel ezelőtt Kripton pusztulásának napján Kal-Ellel és Karával egy időben egy harmadik babát is kilőttek űrhajóban a bolygóról. Vajon nőnemű lesz?

Az eddigi tendencia szerint a 3. évad a minőségbeli vízválasztó. Mondjátok, hogy ennél lejjebb nem süllyed a szint!

63 hozzászólás Ne habozz!

spike0007 - 2017. 05. 24. 06:32

Az évadzáró szerintem nagyon jó lett Superman-estül mindenestül!
Tény hogy az utolsó 2 részben több minden történt mint az egész évadban, de jó volt ez az évad!!

István - 2017. 05. 24. 11:09

Év közben eldöntöttem hogy kaszálok a fináléval, és még a zárás sem tudott meggyőzni hogy ne, sőőt, inkább arról győzött meg hogy jól tettem.

mooo - 2017. 05. 24. 12:17

Iszonyat gagyi volt az egész, mehet a hét csalódása közé….

Alexejevic - 2017. 05. 24. 15:37

Marha gyenge volt. Nálam is megérett a kasza:)

DarkEagle - 2017. 05. 24. 19:32

Az hogy Supergirl erősebb mint Superman nem meglepő mivel ez mindig is így volt minden produktumban kb. Alapból idősebb és nem annyira emberi mint ő.

Ettől eltekintve a finálé egy raklap lótrutyi volt. Végül is az maradt ami az évad 2. felében. Az lehet hogy most nem szajkózták minden 2. mondatban a politika meg feminista dolgokat itt most csak szimplán mutogatták őket. Mondjuk a feminizmus annyira nem zavar soha főleg ha nem rágták szájba. Engem a sok baromság zavar mint pl hogy látják hogy Rhea bekamuzta hogy lelép ha Kara nyer erre a hülyelány elindítja az ólom izét. Nem lett volna célszerűbb ha elfogják Rheát, akkor az egész bandája megadta volna magát. De nem kellett a rész végi fölös dráma a Karamel fanoknak. RIP Karamel fangirlök, még most is hallom ahogy sírnak. :D Engem maga az a dolog nem zavar hogy látszólag kiírták Mon-Elt, az a zavaróbb része a dolognak hogy Kara megint egyedül maradt, mindenki happy mellette és ezzel megint azt erősítik hogy Karának nincs szüksége pasira.

Az tényleg mindennek a teteje volt, hogy M’gann megjelent pár Fehér Marsival J’onn meg összekapta magát a végére hogy pofozkodhasson pár noname senkivel. Ahelyett, hogy hasznosították volna a csapatot, hiszen kaptunk, Supergirlt, Supermant, J’onnt, M’gannt és Mon-Elt ehelyett megint mindent Kara intézett el. Röhej na.

Az egyébként érthető, hogy Kara lenyomta Rheát a kryptonit ellenére is hiszen az nem akkor dózis azért. Ahogy az is baromság amit fentebb írt @Shed az ólommal kapcsolatban mert az ólom nem úgy hat a daxamiakra mint a kryptonit a kryptoniakra. Tehát ha pl egy ólom ajtóval pofán vágják az egyiket nem fog belehalni viszont ha belélegzik vagy meglövik vele őket akkor halálos is lehet. Ez nem volt logikai bukta. Az viszont már igen, hogy egy DEO szintű helyen nincs egy olyan térség ahol nem kap az ólomból Mon-El. Elvégre ha Winn meg tavaly ugye Astra tudott kütyüt építeni a kryptonit ellen akkor az ólom ellen is lehetne valamit kitalálni. Pláne mivel itt most nem beléjük lőttek egy golyót hanem a levegőben terjesztették. Ergo egy idő után elmúlik a hatása. Szóval eléggé WTF.

Az egyetlen jó pillanat szokás szerint Kara és Cat párbeszéde volt és VÉGRE meglépték, amit eddig is sejtettünk hogy igen is tudja hogy Kara Supergirl. Így most már tuti hogy Clarkról is tudja. Tényleg Cat az egyetlen épelméjű karakter.

Maggie Alex bullshitre inkább nem mondok semmit.

A rész vége pedig érdekes. “Remélem” jön a női Doomsday. :D

hokuszpk - 2017. 05. 24. 21:34

na ne. hat ebben az univerzumban senkinek nincs egy Schmidt and Wesson stukkere ? de a sima hatlovetu Colt is megtette volna.

no megneztem en is vegig. kedden delelott csak atporgettem hang nelkul, elsore még meg voltam gyozodve rola, hogy a kriptoni virust engedtek ki a dobozbol, – lehetett volna a kvazi tiszta lappal kezdeni a harmadik evadot…. merugye az kinyir nagyjabol minden idegent.
vegulis az nem zavar, hogy Kara megette reggelire Clarkot, – bar kisse zilaltnak tunt a bunyo vegen.
Rola szol a sorozat vagy mifene, hat intezkedjen.
Amikor csak segitseggel meg masodik menetben nyer, akkor ugyis azon megy a fanyalgas, hogy “hat ezt se tudta egyedul megoldani”.
de az megint nem fer a fejembe, hogy minek kell az ‘en a fold bajnoka kihivlak a hora’ drama, ha van ecceru megfejtes. Mon-Elt bezarni az elso cellajaba vagy par napra szamuzni az erodbe ( csak van ott valami levegoszuro berendezes… ) olvasgasson addig ; vagy eppen raadni egy oxigenmaszkot, aztan mehet az olom.
mondjuk valaki szoljon az iroknak, hogy az olom a foldiekre nezve is mergezo, lasd fentebb kollega hozzaszolasat a csucsforgalomrol.
es megint a kovetkezetlenseg; dontsuk mar el ( na mar megint egy kryptoni rokon; ertsd : “Már-El” :D) ), hogy az a zold ize teljesen legyengiti vagy valahol azert még marad boven power, csak nagyon faj.

@Dark: tudtommal Superman a DC legerosebb hose, bar ebben nemvagyok biztos, volt mar olyan, hogy Wonder Woman bucira verte. De akarhogy osztjuk-szorozzuk kozottuk az elso ket helyet, Kara akkoris minimum dobogos kell legyen; viszont ha o a legjobbabb nekem az is oke; csak a ebben a sorozatban ehhez az eszmefuttatashoz kepest k*rvara gyenge.

Shed - 2017. 05. 25. 08:18

Jó volt az évadzáró?

Melyik része volt jó?

Az, mikor Kara leveri Clarkot és ő bevallja hogy hiába küzdött ellene teljes erővel, hiába akarta megölni, végül le lett gépelve elég könnyen? Meg hogy Kara a Föld új bajnoka?

Vagy hogy dacára annak, hogy a daxami királynő tele volt kriptonittal, őt is szétverte elég könnyen?

Vagy a lánykérés tetszett meg?

Vagy az hogy Clark kapott az ezüst kriptonitból, de Kara meg nem?

Tulajdonképp volt itt valami tét Karának? Lényegében ebben a részben úgy lett beállítva hogy bárkit, legyen az kriptoni vagy daxami gond nélkül, akár a kriptonit hatása alatt is lever.

Szerintem meg a lejtmenet legalja volt ez a rész. De itt már látszik ,hogy az első évaddal szemben ez már nem az én sorozatom lesz.

Silver-sama - 2017. 05. 25. 17:33

Megnéztem a finálét. Olyan durva, hogy semmiről sem maradtam le XD :’D. Mintha nem is haladt volna a sorozat mióta kiszálltam (7.rész). Egyedül a Daxam invázió volt “újdonság”, de az is abban az értelemben, hogy nem tudtam róla, nem mintha, nem lett volna kiszámítható.
De egész jó volt. Sőt, még azt is megkockáztatom, hogy a Flash és Arrow fináléjánál is jobb volt. Bár az, hogy Supergirl leverte Supermant… pfff :DD

Szula 25 - 2017. 05. 28. 08:08

Én is kis csalódottságot érzek az évad második felével kapcsolatban és a fináléval is. Remélem jövőre kicsit visszavesznek ebből a feminista dologból mert tényleg túlzásba estek idén. Viszont ezzel hogy Mon-Elt kvázi kitették a soriból és amit fentebb említenek a cliffel és Reignel kapcsolatban nagyon úgy tűnik még most hogy nem változtatnak a dolgokon. Megint egy erős női fő ellenség lehet a terítéken a kövi évadban.

darkimmortal - 2017. 05. 31. 18:35

Remek írás! Hasonló gondolatok kavarognak az én fejemben is a sorozattal kapcsolatban.

boyinmotion - 2017. 05. 31. 18:42

uhh, én nem nézem a sorozatot, de… szóval az rendben van, hogy szuperhősök, stb., de az “kabaré”, “túltolás”, “átesés a ló túloldalára”, hogy csak nők tudják megoldani a problémákat? wow. főleg, hogy a supergirl-ről beszélünk. látatlanban is teljesen biztos vagyok benne, hogy semmilyen országos csatornán futó sorozatban nem tolják túl a feminizmust.

heidfeld - 2017. 05. 31. 18:55

Nagyon jó az írás!
Évad első fele fejlődést, minőségi javulást hozott. Második felében óriási volt a zuhanás. Nagyon rossz irányba mentek el. Lett volna pár lehetőség a korrigálásra, de nem éltek vele.
Nem tetszik Kara személyisége. Bene van a faja lenézése mások felé, hiába nevelkedett évekig a földön.
Hihetetlen, de nincs erős férfi karakter. A jó eséllyel érkező ellenség is nő lesz. Olvastam, hogy Floriana Lima is csak visszatérő lesz. Egyből az ugrott be, hogy lesz valami kavarás Alex-el.
Talán Katie McGrath több teret kaphat jövőre, ami határozottan jót tenne a sorozatnak.
Személy szerint sajnálom, hogy nem ismertük meg Mon-El feleségét, nem láttunk többet a daxami világból, és kevés volt az akció. Látványon is spóroltak. Szinte biztos, hogy jobban működne 17 résszel.

hhhggj - 2017. 05. 31. 19:10

Személy szerint egyáltalán nem zavar, ha egy sorozat állást foglal bármilyen ügyben, de azért azt mindenképp szeretném kiemelni, hogy amit Cat Grant szájába adtak így a végén, az nem feminizmus, hanem egyszerű lekicsinylése a férfiaknak. És már épp elég ember (nők is) keveri össze a kettőt, szóval ezt nagy hibának tartom.

Ha meg már állásfoglalásnál tartunk, akkor amit James karakterével műveltek, az egy elég kemény tökön rúgása az újságírás szakmának. Gondoljunk csak bele. Cat Grant, “the Queen of all Media”, élete nagy részét arra szentelte,sok áldozatot hozva, hogy felépítse Catcot, majd pedig amikor James megkapja a staféta botot, kijelenti, hogy számára ez nem elég jó, nem elég hősies, mert neki az kell a boldogsághoz, hogy az irodájában gyúrva arra eddzen, hogy éjjelente bűnözőket verjen félholtra gagyi cos-playben. Mindezt egy olyan időszakban, amikor Amerikában (és máshol is ;) ) hatalmas jelentősége van a szabad médiának és az újságírásnak egyaránt. Az meg már csak hab a tortán, hogy Cat ezt az egészet csak egy ostoba megjegyzéssel rendezi le. Az igazi Miss Grant; nem ez a “kasztrált” új; az arcát lekaparva osztotta volna ki Jamest.

winnie - 2017. 05. 31. 19:22

boyinmotion: én sem vagyok képben, meg abban biztos vagyok, hogy ahogy flash kapja a gyors ellenfeleket, úgy képregényeseknél supergirlt így tükrözik le, a női mivoltára építenek.

de engem az lep meg, hogy míg az első évadban nem voltak ilyen vélemények a túltolásról, most vannak. vagy akkor nem volt semmi effélére való törekvés a cbs-lét miatt, és most van, vagy akkor jó volt az egyensúly, most pedig nem.

más kérdés persze, hogy kell-e egyensúly, baj-e, ha valamiből sok van, mert nyilván attól nem fogja húzni a száját senki, ha egy sorozat túl macsós. mindez dicséretes lehet(ne) a supergirlben, de az is biztos, hogy az ábrázolás, vagy egyes karakterek hozzáállását jól és rosszul is meg lehet oldani. pozitív üzeneteket és girlpowert is el lehet baltázni.

a lényeg, hogy nekem az jön le, hogy még azok is húzták némiképp a szájukat, akik szerencsére nem negatív jelzőként (vagy ne adj isten, ahogy manapság egyre menőbb, szitokszóként használják) használják a feminizmust, és ez beszédes. lehet, hogy nem csak eszközként kéne használni, csak azért, hogy használva legyen, hanem mögöttes tartalommal ellátni? vagy lehet, hogy csak bele kéne néznem, hogy felelősebben kommentelhessek?:)

boyinmotion - 2017. 05. 31. 19:46

winnie: de hogy lehet túltolni a feminizmust? tényleg, szeretnék példákat! elképzelésem sincs. főleg nem sorozatos szinten. (jó, igazából lehet, hogy erre nem is szeretnék választ)

plusz akkor még ott van az, hogy aki ilyet leír, hogy “előzmény nélkül szült LMBT-szál”, meg furcsállja, hogy miért van ennyi nő és egyáltalán, hogy tudnak mindent megoldani (férfiak nélkül?)… nem tudom. szerintem ezt a kritikát jobban át kellett volna nézni, mielőtt kikerül.

winnie - 2017. 05. 31. 20:00

boyinmotion: megtettem, sőt, hatványozottan, mert tudom, hogy kényes a téma, nyomon követtem a supergirlös reakciókat, és ahogy a supergirl is állást foglal, úgy az általános véleménynek is helye van – szerintem, ha másért nem, hogy valaki felemelje a hangját ellene. én legalábbis nem akarom, hogy szemellenzősen vagy óvatoskodóan írjunk róla – főleg, hogy rileey az, aki például a jane the virginről is ír nekünk. azzal egyetértek, hogy nem mindig egyszerű megtalálni a megfelelő kifejezéseket, nekem sem mindig ment a szerkesztés közben, de hiszem, hogy a mondandó a lényeg. (arról nem is beszélve, hogy a blogra és a kommentekre nem volt nagyon jellemző, hogy szélsőséges reakciók lennének a téma kapcsán, ezért mindenképp úgy vélem, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél. hiszem, illetve remélem, hogy aki a véleményét megfogalmazza, az nem bántó célból teszi, csak egyszerűen a csökkenő szórakozási faktor miértjét próbálja keresni.)

(alex esetében gondolom, a “felvezetés”, az előzetes tervezés hiánya volt a gond, hogy úgy mondjam. nem hiszem, hogy magával a ténnyel lenne probléma.)

Chiplecsap - 2017. 05. 31. 20:10

Supergirl a Supergirl-röl kell szóljon, és nem az ő pasijáról, vagy jimy olsenröl, mint szuperhős. Ugyanúgy ahogy az Arrow-ban nem szereti ha Felicity dirigál, és osztja az észt olivernek, úgy itt sem elfogadható ha a Kara van háttérbe szorítva másokért

ugyanakkor érdekes módon, sem a Flash-ben sem az arrow-ban nem látod azt a panaszt hogy túlzott férfi dominancia van. Legyen oké, jogos, elvégre férfiak által vezérelt történet az utóbbi kettő, de akkor Supergirl esetében sem illik azon rinyálni hogy túlzott a női dominancia, és miért nincs férfi uralom.

Annak ellenére hogy mint mondtam maga Kara egész története Mon-elröl szolt az évadban, ahelyett hogy a saját hősködéséről szolt volna

Alex-röl pedig nem is akarok beszélni. kifejezetten sértő így beszélni róla

LoGi - 2017. 05. 31. 20:12

na igen, az írói kreativitás tökéletes példája volt az a “Lex találmánya” szál. Egy köbdecis kis doboz (teljesen földi eredetű ráadásul), ami varázslatosan hatással tud lenni az egész bolygó légkörére, csak kicsit előbb Winnek meg kell bütykölni 20 percen keresztül a részben :D :D Csak azért, hogy ezzel kiírhassák a sztoriból Mon-El-t. Én amúgy a finálén kívül csak az első 9 részt láttam az évadból, aztán ott lemorzsolódott a heti nézősök közül. Évadot látom nem kell bepótolnom, majd talán harmadiktól folytatom.

Chiplecsap - 2017. 05. 31. 20:21

winnie

“Alex előzmény nélkül szült LMBT-szála pedig igazából annyira WTF”

Alex sexualitása ugyan is nem volt kifejtve korábban, ezért kapta ezt a történeti szálat amiben kifejtették. az hogy Kara a legelső részben kijelenti hogy nem meleg, azzal az ő szexuális beálítotsága megvan határozva, noha kik vagyunk mi hogy ezt késöbb akár ne kérdőjelezzék meg.

De mert Alex magán életével nem foglakoztak az előző évad során, és ez által azt feltétlezeték hogy hetero, az pusztán saját feltételezés semmi egyébb.

LoGi - 2017. 05. 31. 20:29

Amúgy a kommentekhez hozzászólva: én nem mondanám, hogy túl tolták a feminizmust (finálé alapján), miért ne lehetne nő most a főgonosz, és most direkt újra néztem a rész végi Cat/Kara jelenetet, és nem volt ott férfiak lekicsinylése sehol. Az persze lehet jogos kritika, hogy a férfi karakterek csak kellékek a sorozatban (bár nem is nagyon emlékszem már az évad első 9 részére sem), amit könnyen eltudok képzelni (Winn ugye a semmiből lett mindenhez értő tech quy, Mon-El meg nem kapott értelmes dolgok akkor ezek szerint), vagy az, hogy túl nyálasnak tartja valaki azt a Cat/Kara beszélgetést, bár ezt biztos másképp éli meg mondjuk egy velem egyidős nő, mint én.

Az meg szerintem se volt szerencsés megfogalmazás, hogy “semmiből jött LMBT-szál”, azért azt még láttam az évad elején, és ha váratlan is volt, azért szépen kibontották a részeken keresztül. Első évadban meg szimplán workaholic volt Alex.

Amúgy az sztem is tök jó lenne, ha a CGI miatti nagyobb költségvetések miatt inkább rövidebb évadokat gyártanának, hogy az akciók aránya és minősége jobb lehessen.

DarkEagle - 2017. 05. 31. 20:53

“a csatornánál valamiért a fejükbe vették, hogy mi, nézők betegesen megveszünk az idegesítő kapcsolati drámákért. Hát nem.”

Nekik ugye az amcsi nézők fontosak és hát elég megnézni a netet, hogy milyen reakciók is vannak különböző CW-s vagy akár más csatornán futó sorozatokra. A többségük arról szól, hogy ki kivel kavar vagy kéne kavarnia. :D Szóval ja nem csoda hogy a CW-nél elgurult a bogyó mert az amcsi nézők többsége, mármint főleg a CW nézők többségére értem ezt, nem érdeklődnek a történet iránt nekik elég ha az áhított Shipper párjuk összejön. És sajnos idén ezért beáldozták a Supergirlt is és itt nagyon meglátszik a kontraszt mert tavaly a CBS-en nem volt ilyen. James-et nagyon hamar lerendezték.

Egyébként nem a Girlpower a sorozat idei évadában a gáz, pont az teszi jóvá szerintem. Azért ment ennyire le a minőség mert túltolták a politikát és a karakterek SOKKAL hülyébbek lettek mint voltak, ráadásul a stáb 90%-át ki se használták. Ennyi a minőség csökkenés oka semmi más. Remélem jövőre írógárdát cserélnek.

Winnie kérdésére válaszolva, tavaly én volt az egyik nagy védője a sorozatnak erre 1 évad alatt lesüllyedtek arra a szintre, hogy már nézni se akartam és mindezt pár rész alatt hiszen a 2. évad első fele nagyon jól indult aztán jött Alex leszbi szál meg a sok politika és vége is lett. És amúgy igen a feminizmus idén nagyon túl lett tolva az aktualitasok miatt. De erre van a saját Twitterük FB oldaluk stb amin elmondhatják a véleményüket. Tényleg Mon-El az évad egyik ha nem a legrosszabb karaktere és ez megint az írók hibája. Eleinte poénos volt, feelgood és laza, még Karát is szépen kioktatta, mai napig az egyik kedvenc jelenetem mikor elmondja neki, hogy Kara se olyan tökéletes hisz imádja hogy az emberek imádják. És igen amint elkezdték őket felépíteni papucsot csináltak belőle.

Tavaly egyértelműen toronymagasan Cat Grant és J’onn voltak a legjobbak aztán ugye Alex és Kara páros, ebből kiszállt Cat, J’onn megmaradt morgómedvének aki nem csinál már igazából semmit, Alex nem is foglalkozik Karával szóval a jó kis testvéri kötődést is teljesen megszüntették. Nincs már a sorozatban értelmes kapcsolat, legyen az családi, baráti vagy szerelmi viszony. Winnt is ledegradálták olyanná mint amilyen Curtis az Arrowban. Néha mond pár hülyeséget azt jó napot.

James azért volt idén jobb mert mindenki mást elszartak mellette. :D

Supermant behozták amiért pacsi (járna) ha nem csak dísznek lenne itt. Az évad első felében olyan gyönyörű kémia volt közte meg Kara közt hogy öröm volt nézni, erre mikor erőteljesen jelen kéne lennie fogja magát és elrepül. Kara lenyomja, elveszti a szerelmét ő meg kijelenti hogy Kara a legerősebb és lelép mint valami morcos Teddy maci. És mindezt alig fél évad alatt hozták össze.

Hogy legyen kontraszt, tavalyi évad nálam erős 7/10 volt. Az idei pedig egy nagyon gyenge 5/10-es.

winnie - 2017. 05. 31. 20:59

chiplecsap: persze, az teljesen default, hogy akirol nincs szo szexualis beallitottsag tekinteteben, az barmilyen beallitottsagu lehet. ez tiszta sor. itt talán az lehetett a gond, hogy mig az elso evadban nem volt tema abszolut, most abszolut kiemelt szerepet kapott, onallo sztoriszal lett.

hhhggj - 2017. 05. 31. 21:04

LoGi:

Bocsánatot kell kérjek, mert félreérthetően fogalmaztam!
Amikor azt írtam, hogy “így a végén”, azt kellett volna, hogy a “vége felé”. Valamelyik epizódban ,az utolsó pár közül, volt egy jelenet, amikor Cat besétál az amerikai elnök szobájába a repülőn, és beleszövi magát a beszélgetésbe. Az ottani szövegére gondoltam.
A fináléban valóban nincs semmi ilyesmi.

boyinmotion - 2017. 05. 31. 21:04

winnie: szóval ha egy férfi karakter egy évadon keresztül nem csajozik, aztán kap egy barátnőt a második évadban, akkor a kritikában ott lesz, hogy “semmiből jött hetero-szál?”

winnie - 2017. 05. 31. 21:15

:) te is tudod, hogy nem erre gondoltam, es eleve nem en irtam, sot, a kibeszeloben talan en is leirtam ezt ugyanigy, es ezert is mondom, hogy a gondolatot kell latni a megfogalamazas mogott, mert csak a szavak felreerthetoek lehetnek, ha az ember nem tokeletesen fogalmaz. de az sem lehet, hogy csak ovatoskodva beszeljunk valamirol, ha kommentelunk. abbol erdemes kiindulni, hogy normalis emberek vagyunk, akik eloitelet es hatso szandek nelkul gondolkdounk. es igy ertelmezni a szavakat.

szerintem te is egyetertesz azzal, hogy kreativ szempontbol lehet talalni egy sztorit jol es rosszul. de az nem jarja, hogy egy pozitiv szalat ne erhetne kritika azert, mert nem megfelelo a talalasa sorozattechnikailag.

a nem itteni kommentek alapjan is azt mondom, hogy a supergirl jelenleg kihagyott ziccernek tunik, ami az irok sara. sok minden jot el lehetne meselni a keretein belul, de mintha ezt nem tennek jol. ennek az egyik jele mindenképp a megváltozott nézői hozzáállás.

a lenyeg, hogy ertem, mit mondasz, en is finomitottam a szovegen, azert, mert erteni veltem, hogy o mire celoz, mert olvastam sok helyen kritikakat.

persze lehet, hogy en ertem felre a dolgot, es akkor nalad a pont.

egyebkent vicces, hogy ugy beszelgetunk, hogy egyikunk sem latta a sorozatot:)

boyinmotion - 2017. 05. 31. 21:22

ahj, annyi mindennel el vagyok maradva amit szeretek és nézek… de esküszöm, hogy le fogom darálni ezt a sorozatot csak azért, hogy utána küldhessek én is egy vendégírást :D
és én értem, hogy attól függetlenül, hogy valami pro-LMBTQ+ meg pro-feminista, attól még lehet rossz. de akkor is úgy gondolom, hogy itt lettek szerencsétlenül megválasztva szavak/kifejezések, eredetileg szerintem ezt szerettem volna csak jelezni

Rileey - 2017. 05. 31. 21:23

Gondolhattam volna, hogy ennyire felkorbácsolja a kedélyeket a téma. Mondjuk, aki nem nézi, látatlanban minek áll neki belekötni abba, ami igenis sok nézőt zavart, csak bele kell nézni a kibeszélőbe, nem értem.

A feminizmus ez esetben marhára nem azt jelenti, hogy sok a női karakter, úgyhogy felesleges idekeverni a Flasht meg az Arrow-t. Az első évadban is a női karakterek domináltak, de a férfiak nem úgy voltak ábrázolva, mint akik inkompetensek bármihez is, itt viszont nagyon ez jött le, még ha nem is ez volt a szándék (de majd mindjárt beleköt valaki a szóhasználatba újfent.)

Ami az LMBT szálat illeti, nem homofób megfontolásból említettem meg, és winnie is sem ezért hagyta benn, neki sikerült megértenie a lényegét. Egyáltalán nem azzal volt a probléma, hogy korábban másnak tüntették fel Alex szexuális orientációját, hanem született egy ilyen döntés, hogy ő leszbikus lesz (ezt még külön ki is adták anno hírként, hogy az egyik képregényes karakterükről kiderül, hogy meleg). A dolgot egyáltalán nem építették fel, bedobták egyik részről a másikra. Rájönni, hogy a másik nemhez vonzódsz, és elfogadni önmagad nem két nap, de még csak nem is két hét, utána meg venni a bátorságot elmondani mindenkinek. De ha ti szeretitek az összecsapott történetszálakat, és sértőnek találjátok, amit írtam, hát egészségetekre.

Rileey - 2017. 05. 31. 21:24

@boyinmotion
Maga Alex szájából hangzott el, hogy eddig férfiakkal randizott. Ezt nem nevezném semminek, de mindegy.

Rileey - 2017. 05. 31. 21:27

@boyinmotion Nem is azoknak íródott, akik nem nézik a sorozatot…

winnie - 2017. 05. 31. 21:32

egyébként most, hogy ellamentáltam az írásról, utánanéztem a sejtelmemnek.

a sorozat készítője ugyebár ali adler, de nagyon fura volt, hogy az évad során interjúkban nem nagyon nyilvánult meg, szinte mindig csak andrew kresiberg beszélt, részeket nem írt. szóval arra gondoltam, hogy ki lett nyomva showrunner pozícióból, és hogy talán ezért is akkora az eltérés az 1. és a 2. évados reakciók között.

némi google után egyrészt azt olvasom, hogy a 3. évados sajtóközleményben már nem is szerepel a neve, mint executive producer (valóban: http://thefutoncritic.com/news/2017/05/18/the-cw-announces-2017-18-fall-schedule-454005/20170518cw01/ – szzemben a 2. évadossal: http://thefutoncritic.com/news/2016/05/19/the-cw-announces-2016-17-fall-schedule-953104/20160519cw01/), másrészt belső forrásra hivatkozva, hogy a 2×12 után abszolút kreisberg vette át az uralmat.

szóval az biztos, hogy történt kreatív váltás, és ha minőségváltozás volt, akkor az ali adler hanyagolásának is köszönhető lehet. persze ez nem azt jelenti, hogy vele jobb lett volna a sorozat, de az biztos, hogy más. ez az évad kevésbé volt az ő szezonja, mint az első.

(adler ugyebár ryan murphy-növendék, a the new normal az ő sorozata volt.)

Chiplecsap - 2017. 05. 31. 21:37

Rileey
Mint ahogy az is elhangzodot a saját szájábol hogy érzet már vonazalmat korábban is a női nem iránt, pont mikor kara-nak meséli a ligetben a történést. Gyerek korábban a legjobb barátja iárnt.

Azon részével, hogy össze csapot elsietet, kissé tán roszul kezelt dolog volt, nem igazán tudok vitatkozni. Sőt én azt is tudom hogy miért áltak elö éppen ezzel a tröténettel Alex-nek, ennek is megvna a maga oka.

De akkor is szerintem picit roszul fogalmaztad, szimplán elég lett volna anyi hogy alex kapcsoaltát is roszul kezelték. akár csak sok mindent az évadban.
ha most egy csávóval kezdett volan ki, akkor nem emelted volna ki feketével hogy Alex semmiből jöt hetero kapcsoalta is WTF volt.

winnie - 2017. 05. 31. 21:41

Chiplecsap: kiemelni én szoktam.

egyébként ha már beidéztem, itt írnak ali adlerről, és hogy milyen változást hozhatott a távozása: http://lokgifsandmusings.tumblr.com/post/161239545693/so-i-have-a-friend-who-works-as-an-assistant-on – nem tudom, hogy mennyire vág egybe a kritikával vagy a kommentekkel, ez is egy vélemény.

ez pedig egy rém hosszú írást arról, hogy miért mon-el a sorozat kriptonitja: https://www.thefandomentals.com/mon-el-fixer-upper/ – megint csak nem tudom, mennyire korrekt, és hogy melyik irányból érkezik, de aki ennyi időt szentel a témának, azt biztos, hogy foglalkoztatja a sorozat, mert szeretni akarja.

a lényeg, hogy arról nem szabad elfeledkezni, hogy akinek negatív a véleménye, annak az első évadban jó eséllyel pozitív volt, pedig akkor is sok minden, arányait tekintve, hasonló volt.

Chiplecsap - 2017. 05. 31. 21:43

winnie
ali adler hiánya anno a Chuck – késöbbi évadain is meglátszot miután ő kiszált. ugy hogy nem meglepő a supergirl minőségi romlása sem, aminek akkor is egyik fő oka a csatorna fetishe a mon-el csávo iránt, akinek még saját spinoff is majd hogy nem kinézett. bár ez csak rumor.

De mindenképp az ő elötérbe helyezése az egyik ok amiért a rajongok többsége, elégedetlenkedik, még ha a sorozatjunkie lelkes tábora imád sírni a férfi erő hiány miatt

winnie - 2017. 05. 31. 21:46

Chiplecsap: szerintem nem korrekt az általánosítás, de hiszem, hogy egy supergirlben a többség girlpowert vár el, nagyon helyesen. csak azért, még nem nem fog senkinek görbülni a szája.

winnie - 2017. 05. 31. 21:47

na, de beszéljünk arról az egy perce érkezett hírről, hogy Odette Annable lesz a 3. évad főgonosza, állandó szereplőként:)

lacus - 2017. 05. 31. 21:55

jó írás, tökéletesen egyetértek majd minden megállapítással, kivéve azzal hogy sok a női karakter, szerintem ez nem gond, én örülök hogy van belőlük bőven, persze ez még nem jelentette volna feltétlenül azt hogy ennyire feminista jelleget kelljen hogy öltsön az egész, ezt is kicsit túltolták, minthogy majd mindent szeretnek kicsit tútolni a cw-nél
Egyébként úgy tudom a nyomozót játszó színésznő nem lesz állandó szereplő a következő évadban (szerencsére)

egyébként Cat hiánya tényleg nagyon fájó pont, az utolsó előtti részt pár perc után majdnem kikapcsoltam, de aztán megjelent Calista Flockhart és megmentette számomra a részt, az első évadban is a Cat-Kara páros beszélgetések voltak a kedvencem, remélem a következő évadban többet látjuk majd őket egyszerre a képernyőn

Chiplecsap - 2017. 05. 31. 21:55

Odette Annable wo, hm kiváló . ez már egy ok arra hogy továbbra is szemel tartsuk a sorozatot :)

Azzal zárnám ,hogy azzal azért egyet értek hogy javulni kell.

mSO - 2017. 05. 31. 21:59

A szereplők jók a szerepeikben, csak elég butára vannak megírva azok a szerepek. :(

energy - 2017. 05. 31. 22:16

Én csak pár részt láttam, mikor crossover volt vagy híres ellenség…
Remélem MR. MXYZPTLK visszajön!

Stefan - 2017. 05. 31. 22:16

Nekem ez az évad is bejött. Az első fele szerintem simán egy 8-as volt. Aztán tényleg kicsit kicsúsztak a dolgok de ha abból indulok ki, hogy az Arrow 2 gyenge évad után ennyire zseniális lett szerintem nem kell félni :D

Alexről annyit szeretnék írni, hogy már az gyanús volt, hogy az első évadban neki semmilyen kapcsolata nem volt.. Maxwell Lorddal próbáltak valamit kihozni de mintha érződött volna már akkor is rajta, hogy eh ez nem okés.. Talán ha már akkor elhintettek volna valamit, hogy volt régen egy barátnője, aki iránt érzett valamit akkor nem lenne most sok emberben ez az “összecsapott” érzés. Nem tudom mikor dőlt ez el a készítőkben, a csatornaváltás előtt vagy után, mert a CW-n elég sok sorozatban van meleg karakter.

Arról van valami hír, hogy Chris Wood marad-e?

Mindenesetre én várom a 3. évadot!

LaCRossE - 2017. 05. 31. 22:58

Odette Annable kiváló választás :)

heidfeld - 2017. 05. 31. 23:02

Odette Annable? Oké, ő jöhet. És Mr. MXYZPTLK is jó lenne!
Elfogult vagyok a sorozattal, kap egy fél évadot a bizonyításra. Csak remélni tudom, hogy maradhatok később is, de nem vagyok optimista.
Egyébként számomra már Itatia Ricci hiánya is fájdalmas, de Floriana Lima kisebb szerepe is szomorú.
Eyecandy, és egyéb szempontok alapján is pazarlás.

LaCRossE - 2017. 05. 31. 23:06

Évadról: a túlzott politikai állásfoglalás néha a történet rovására ment, ezt egy picit megnyirbálhatnák. Nem baj, ha van egy határozott véleményük, sőt, csak ezt egy picivel fogyaszthatóbb és legfőképp, szórakoztatóbb köntösben jobb lenne viszontlátni.

Nekem nem volt bajom annyira az Alex-Maggie kapcsolattal, azt leszámítva, hogy Maggie nálam még egy picit meh.

Mon-El elküldésének nem örülök, de még mindig jobb annál, ahogy bántak vele ebben az évadban.

DarkEagle - 2017. 05. 31. 23:20

Pont akartam emílteni, hogy bejelentették a 3. évad fő gonoszát, Reign-t Egyébként ő az első ellenség a sorozatban aki úgymond valódi ellensége Supergirlnek a képregényben is. Odette jöhet mert nagyon jó eyecandy is nem is olyan rossz színésznő DE és ez nagy de, ha elcseszik a külsejét az sokat ronthat a dolgon. Remélem nem mennek át valami farsangi kosztümbe mert aki rákeres, hogyan is néz ki Reign az látni fogja, hogy ez az ellenség már nem kis pályázik és nem csak a külsejére értem. Bár relatíve tavaly is egész jól hozták Silver Banshee-t. Jut eszembe őt se ártana visszahozni megint. Bár így hogy Italia másik sorozatban van nem sok esély lehet rá.

Ami a Showrunner váltást illeti erről én totál lemaradtam de akkor így már teljesen érthető hogy miért hanyatlott a sorozat. Nagyjából pont a 12. rész után kezdett el süllyedni a színvonal de elég erőteljesen. Remélem nem az lesz itt is mint az Arrow-val Marc Guggenheim-al mert semmi kedvem itt is várni még 2 évadot mire talán kapunk egy jót. :D

Reign mondjuk nem ért meglepetésként hiszen eléggé egyértelmű volt a fináléban a felvezetése de ha vele is úgy bánnak majd ahogy a többi ellenséggel akkor részemről lehet hogy búcsúzok mert tényleg vicc egyelőre ahogy az ellenségeket meg úgy mindenkit kezelnek.

LaCRossE - 2017. 05. 31. 23:48

Meh, direkt nem akartam tudni, kit fog játszani Odette, de ha már megtudtam, hogy Reignt, akkor elmondhatom, hogy ez eléggé izgatottá tett.

Na most, ha még megtennék Supergirlt Worldkillernek, ezt nagyon adnám. Egyrészt szépen mélyíthetnék Kara múltját ezzel, másrészt szerintem nem lógna ki annyira. Még akár magyarázatot is adhatna arra, hogy miért erősebb Kara Supermannél. :D

Na jó, talán picit korán spekulálok még.

DarkEagle - 2017. 06. 01. 00:32

Igen ezt várom én is a legjobban hogy mi lesz köztük a kapocs hisz a képregényben elég jól ismerik egymást. De nem hiszem hogy be merik ezt vállalni a készítők. A csaj végül is egy női Doomsday csak van agya is. :D

De igazából nagyon félek hogy megint elővesznek egy baromi jó sztorit mint a Flashnél ugye kettőt is idén aztán lószart se csinálnak belőle.

LaCRossE - 2017. 06. 01. 00:37

Nézd,ott van Savitar, most attól tekintsünk el, hogy a megvalósítás hagyott némi (“némi”) kívánnivalót maga után.

Szóval nem hiszem, hogy ez merés kérdése. Inkább annak, hogy 1. eszükbe jut-e 2. mennyire tudnák logikusan beépíteni.

Mert be lehetne, elvégre egy Worldkillert csak egy másik Worldkiller tud megölni.

DarkEagle - 2017. 06. 01. 03:51

Igen ebben igazad van és pont emiatt is félek ettől. Mert eddig noname ellenségekkel akiket ők maguk találtak ki elbánt Kara még ha hagyott is a megoldás némi kívánni valót viszont egy comicból szedett ellenség akihez kell az erő ahogy te is írod az már más kérdés. Nagyon remélem hogy eszükbe jut az alap szitu ha már őt akarják behozni. Arról nem beszélve hogy elég sok dolgot kell ezáltal megmagyarázni Kara múltjában ugye. Nem akarok spoilerezni bár nem tudni mennyire mennek bele de aki olvasta az tudja hogy kik VALÓJÁBAN a World Killerek, mármint személyiség terén. :P Nem véletlen hogy csak egy valaki képes elbánni velük.

Ambriel - 2017. 06. 01. 08:37

Kihagyva az első évadot, Tyler Hoechlin és Chris Wood miatt, nézni kezdtem a második évadot, de egyszerűen borzalmas ez a túltolt badass nőiesség, mondom ezt talpraesett nőként.
Ami végképp meggyőzött, hogy jobb az életem Supergirl nélkül az, hogy ennyire rápörögtek a leszbikus szálra. Idegesítő ez a “jaj nem tudom, hogy hetero vagy leszbikus vagyok” “jaj, mit fog szólni a családom”. Szánalmas! Egy felnőtt ember tudja már, hogy a saját neméhez vonzódik, vagy sem, és legyen már annyira tökös, ha badass nőnek van beállítva, hogy kiáll, közli, hogy mi a helyzet, amit vagy elfogad a család, vagy befoghatják, mert úgy éli az életét, ahogy akarja.
Továbbra is Lucifer az egyetlen képregényes sorozat, amit szeretek, az összes többi tűzre való szemét.

hokuszpk - 2017. 06. 01. 09:23

@Winnie: az elso evadban csak beesett ellenfelnek egy Reactron, Red Tornado, es vegig volt Maxwell lord.
iden nem tudnek ferfi ellenfelet mondani, max az elejen Mon-El es a vegen a Supermannal valo pofozkodast

hokuszpk - 2017. 06. 01. 09:31

@boyinmotion: van ra egy fogadasom, hogy ha nem vagy verbeli Super-fan, – es nem vagy, mert akkor mar vegigszenvedted volna, – nem fogod tudni vegignezni.

Mate4182 - 2017. 06. 01. 13:03

Micsoda komment-content alakult itt ki :D
Remelem lesz egy Arrow evadzaro kritika alatti komment-domping is !!!

Szemely szerint szorakoztatonak tartom a Supergirlt bar teny hogy az elottem szolok sok igazsagot felhoztak (gondolok itt az evad kozepe utani minosegbeli valtozasra, a sokszor tultolt badass-noi hos vonalra, a lezbikus vonalra stb) de nekem ugyanaz a velemenyem mint a Flashnel :

Ne varjatok ilyen koltsegvetesbol, ilyen csatornan olyan sorozatot ami kepes megfelelni tobb evtizede futo kepregenyek minosegi elvarasainak !!! Soha nem lesz olyan ami mindenkinek megfelel minden teren.
Hatra kell dolni es mosolyogni, szorakozni, ha meg tulsagosan bosszant a sok negativ behatas amit kapsz a sorozat olykori bugyutasagai miatt, akkor el kell engedni es nezni mast. (Van valasztek boven)

Tish - 2017. 06. 01. 13:28

Számomra kicsit erőltetett volt néhány rész és a súlyozások eseményekre sem voltak megfelelőek.
James-t továbbra sem kedvelem, rémes és nagyon unalmas ez a ripacskodás. Cat Grant nekem is hiányzott, kellett a végére.
Alex magánélete nagyon meglepett, de azon a kis (minek?) drámán kívül nem volt semmi gond. Na jó a testvéremszerelmibánatáraeljegyzemanmet kicsit erős volt.
Mon-El nekem nagyon bejött, kedvelem a színészt és az hogy nem adtak neki több lehetőséget bizonyítani (mind szinészi és mind karakteri szempontból), ezért remélem visszahozzák még.

winnie - 2017. 06. 01. 13:28

Mate4182: sorozatnézők között vagy, szerintem mindenki pontosan tudja, hogy mi valósítható meg a tévében heti 1 milliárd forintból a mozis 100 milliárddal szemben. tippre mindenki hátra akar dőlni és szórakozni. gond akkor van, ha ez nem megy.

abba - 2017. 06. 01. 14:04

Nem ez a baj a Supergirllel, hanem a szörnyen erőltetett romantikus szál Kara és Mononukleózis között. Mon-el az évad és a sorozat leghasználhatatlanabb karaktere, miatta Karát is lebutították szerelmes kislánnyá aki össze-vissza veszekszik meg hisztizik. Az évad második fele érezhetően gyenge volt. Persze még nézős marad, bár valószínűleg visszahozzák majd Chris Woodot, pedig nagyon nem hiányozna.

Jó lenne, ha a Supergirl végre már ismét Supergirlről szólna, nem pedig a pasijáról.

James szála szerintem okés volt, ő és Winn kedvesek együtt, engem ez csöppet sem zavart, ahogy a Maggie-Alex szál sem. Ők mellékszereplők, akik saját szálat kaptak. Mon-El egyszerűen Karától vette el a potenciált. Van különbség.

Cat Grant pedig remek volt ilyen vendgészereplő minőségben.

MP - 2017. 06. 01. 16:57

azért vicces látni hogy egyesek mennyire rátriggereltek arra hogy szóvá lett téve a túltolt girlpower.

am hogy ON is legyek, nekem sem jött be nagyon az évad, főleg a második fele.

DarkEagle - 2017. 06. 01. 17:17

Az, hogy valamit kevés pénzből csinálnak nem jelenti, hogy szarnak kell lennie. Ahhoz, hogy valaki jó forgatókönyvet tudjon írni nem kell pénz, csak tehetség. Márpedig itt nem a CGI-jal, a színészek tudásával hanem a forgatókönyvvel van a gond. Egyszerűen nem volt idén olyan karakter akit jól kezeltek volna. Talán csak Lena meg Cat volt az ki hozta a szintet de utóbbit is jól megtépázták a finálé előtti részben.

Mon-El és Kara kapcsolatával semmi probléma nem lenne meg úgy alapból a karakterrel se, ha az írók jól kezelték volna. A képregényben is teljesen jó a kapcsolatuk, nem nyomják el egymást mint itt. Itt Mon-El csak egy ugráló kutya volt aki azt csinálta amit az asszony mondott. Nagyon remélem hogy elküldték most a 31. századba a Légióhoz és onnan jön majd vissza tényleges Mon-El formájában. Bár tippre a Fantom Zónába került, meglátjuk. Nincs itt igazából senkivel semmi gond, még James is jó lehetne ez látszott a külön neki szánt epizódban. Csak az író gárdát kellene lecserélni. Az sem lehet érv a sorozatok ellen hogy a CW-n megy mert ha az Arrow képes volt pl idén ilyen eszméletlen jó évadot produkálni akkor a többi is képes lehetne erre. És igen az írók is pénzbe kerülnek de nem ők a legdrágábbak. Őszintén szólva ha arról lenne szó én örömmel beáldoznék 1-2 karaktert vagy CGI-t ha jobb írást kapnánk.

És persze lehet mondani hogy ha nem tetszik ne nézd de azért ez nem így működik. Nem mindenki olyan sorozat néző, hogy ami nem jön be neki azt rögtön kaszálja. Nyilván nálam így van de csak olyanokat kaszálok amik alapból nem is állnak közel hozzám, márpedig a képregényes dolgok igen is közel állnak hozzám, még ha bénán is van írva akkor is végig szenvedem. Pedig idén a Flash és a Supi is kiérdemelte volna a kaszát.

Alterego9 - 2017. 06. 01. 17:42

A kritika megfogalmazása nekem is visszásan hatott.

Mondom ezt úgy hogy én a pilotnál dobtam a sorozatot, sőt, pont a gagyi Girl Power miatt.

Bár nálam ezt azt jelentette hogy mivel már régóta nézek, olvasok olyan szuperhős sztorikat amik ennél sokkal merészebben feminista-politizálnak is (pl: Strong Female Protagonist), meg olyanokat is amikben alap hogy a szupererejűek fele és a főszereplők kétharmada nő minden különösebb politikai merészség nélkül(pl.: Worm), ehhez képest olyan giccsesen hatott ahogy a legelső rész majd összefosta a bokáját a büszkeségtől hogy képernyőre mertek vinni egy fél évszázados karaktert, aki olyan ünnepélyesen vágta pofán a rosszfiúkat nő létére, mintha minimum a női választójogot vezetné be.

Szóval azt el tudom képzelni hogy továbbra is, vagy még inkább, voltak ilyen irányú stílusbeli problémák a sorozatban. (bár azt is el tudom képzelni hogy pont tetszene ez az évad, ha tényleg “túltolták” a témát, azaz kezdtek vele valami tényleg sarkosat).

Viszont mindettől függetlenül, azt tényleg nehéz elképzelni hogy egy tipikus összecsapott romantikus szálat bárki “semmiből jött hetero szál”-nak titulálna, vagy hogy “kabaré”-nak nevezné azt ha egy sorozat szinte teljesen a férfiak körül forog, ahol meg az ellenkező kritizálása mégis megjelenik, az menthetetlenül politikaibb, status quo pártibb állásfoglalásnak hat mint maga az amit kritizál.

winnie - 2017. 06. 01. 20:03

Alterego9: nem védve semmit, csak saját vélemény, de bár az inverzzel való érvelés hatásos, én is használom, de azért közel sem a mic drop kategória, nem aduász. (ráadásul, bármennyire is nem vagyok rá büszke, én belefutottam a semmiből jött heteroszálra, amikor a baby daddy egyik karakterét melegnek gondoltam, tipikus sztereotipius gondolkodás miatt, amire egyébként sok tévés karakter ráerősít sajnos).

viszont. a kabarét én továbbra sem hiszem, hogy a nemek arányára értik, hanem a megvalósítás mikéntjére, ami a nemek arányát is nyilván figyelembe véve nem működött. nem pusztán számszaki kifogásnak hangzik a dolog, hanem írástechnikainak.

másrészt (továbbra is nem nézőként, csakis elméleti síkon) a semmiből jövés esetében szerintem az jelent valamit, hogy szinte sehol sem olvasni hasonlót más sorozatoknál. és az, hogy most előkerült, az nem véletlen. lehet, hogy csak annyi az oka, hogy bereklámozták, hogy valakiről kiderül, hogy meleg, és ez kissé mechanikusnak tűnt. (itt beszél egyébként andrew kreisberg már ősszel a szálról, és a mögöttes szándékról: http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/supergirl-gay-character-storyline-944838).

egyébként érdekes, hogy floriana lima tök véletlenül pár hónappal korábban a the family-ben pont ugyanezt a sztorit kapta: leszbikus, nyomozgató karakterként összejött a főszereplő nővérével, akiről korábban nem feltétlenül lehetett sejteni a szexuális beállítottságát.

csak gondoltam, hozzácsapom az én 2 centemet, hátha nem fogalmaztam félreérthetően:)

Zsanna - 2017. 06. 02. 17:58

Szerintem is furcsa volt Alex magánéleti szálának alakulása, ugyanis az első évadban egy elég komplikált érzelmi viszonyt kezdtek kibonatni Maxwell Lorddal, és elég jó volt a kémia Peter Facinelli és Chyler Leigh között. Közös vacsora, a férfi múltjának megismerése, miért lett gonosz az idegenekkel, csomó közös akció, harc stb. Szóval nagyon úgy nézett ki, hogy ennek lesz folytatása. Nyilván a csatornaváltás más dimenziókat nyitott meg, és egy csomó mindent dobni kellett, de úgy vélem minden első évados néző fejében megfordult, ha csak egy pillanatra is, de az, hogy Alex esetleg később megtérítheti majd a gonosz tudóst. Ehhez képest jött egy ilyen visszaemlékezős, furcsákat éreztem a legjobb barátnőm iránt, amiről soha nem beszélt Karával. Szóval igen, szerintem is légből kapott volt. Meg akarták magyarázni, de az is elég gyorsan le lett rendezve. Építgethették volna az évadon keresztül, vívódhatott volna, lehetne biszexuális, bármi. De ez a kategórikus váltás ilyen hirtelen eléggé levont a dolog hitelességéből.
Amúgy komolyabban szerintem ez nem volt le a sorozat értékéből, mert nem csak ezzel vannak/voltak problémák a minőséget tekintve.
Én bírom a sorozatot egyébként, cuki. Semmi komoly, jó szórakozás, ha valami könnyedre vágyok. Olyan, mint a Shadowhunters, a maga helyén kell kezelni, és ehhez mérten megfogalmazni az elvárásokat.

kiváncsi-fáncsi - 2017. 06. 07. 00:50

Én most daráltam le az 1. és a 2. évadot is egyben. Sajnos tényleg érezhető a különbség a két évad között!
Összességében egy jó kis kikapcsolódás így én maradok a következő évadra is bár nem lesz heti nézős az tuti!

Ami a leginkább rossz pont volt nálam:
-Cat Grant kiírása (szüneteltetése), számomra egy szórakoztató karakter volt és nagyon jó volt a dinamika közte és Kara között, persze örülök hogy az utolsó részre visszatért, na meg hogy kiderült hogy tudja Kara supergirl
– James Olsen egy teljesen fölösleges karakter, nagyon gagyi és erőltetett volt az Őrzővé válása, na meg a páncélja is, és miért mont ő lett a Catco vezetője????
– mi lett Max Lord-dal??? szépen építgették a karakterét és a kapcsolatát Alex-al, mire hirtelen a második évadra elfeledkeztek róla és eltűnt, számomra személy szerint is egy érdekes karakter volt, így fájó pont a kiírása
– Alex hirtelen meleggé válása, bár nagyon próbálták megmagyarázni miért és hogyan, nagyon erőltetettre sikerült, ráadásul semmi “kémia” nincs a karakterek között, gagyi az egész szál (míg azért Alex és Max között érezhető volt)
– Mon-El egy jó kis karakter/karakter is lehetett volna… szerintem cuki párost alkotnak Karával, bár az évad második felére tényleg eléggé “elpapucsosodott” nem tudtak vele igazán mit kezdeni :(

Azt esetleg lehet e már tudni hogy Chris Wood visszatér e a következő évadban, illetve hogy Calista Flockhart marad e állandó szereplő???

winnie - 2017. 06. 07. 05:18

“Azt esetleg lehet e már tudni hogy Chris Wood visszatér e a következő évadban, illetve hogy Calista Flockhart marad e állandó szereplő???”

egyikről sincs még infó, de ugye flockhart a sorozat költözése miatt nem tudott maradni, és gondolom, most is ez lesz a helyzet, de persze bármi előfordulhat.

Thomas - 2017. 06. 19. 20:43

Nem nagyon tudok mit hozzátenni az eddig leírtakhoz, a Supergirl egy kis könnyed limonádé, ami a nézhető és a mérsékelten szórakoztató szint között mozog, mióta elkezdődött. Mivel a többi DC-s sorozatot már nem nézem, most nem volt meg a kontraszt sem, hogy azokhoz képest még mindig fogyaszthatóbb a végeredmény, de maradtam, leginkább Melissa cukisága miatt (én örültem, hogy most jóval kevesebb volt a civilben szerencsétlenkedős jelenetekből). Mivel Odette Annable is érkezik, nyilván abbahagyni nem fogom, de szerintem megtartom jövő nyári darára a 3. évadot, ilyenkor lecsúszik egy-egy ilyen könnyedebb darab, amihez a sötétebb hónapokban nem nagyon lenne türelmem.

Érzésem szerint nem volt itt semmi sem túltolva, nekem inkább az a bajom, hogy semmi sem kapott igazi mélységet, csak olyan popcorn-szórakozás szintjén maradt az egész. De nyilván ezt a stílust szándékosan lőtték be, mivel a Flash és a LoT-ot is ez vitte sikerre, csak azokban annyira túl van tolva a “boypower”, hogy már nem bírtam tovább nézni ;)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz