login |

Criminal Minds: Beyond Borders: vége a 2. évadnak. És a sorozatnak is.

2017. 06. 01. 14:50 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

A CM:BB örökre utolsó része a szokásos recept szerint kezdődött, a célország most Oroszország volt, amiről a készítők a balettre asszociáltak, az áldozat természetesen egy fiatal lány volt, szóval ennek megfelelően nem is ölték meg, hanem pár kínzós jelenettel dúsították a kezdést, míg Gary Sinise be nem vágtatott acélparipáján Szentpétervárban. Persze egy tipikus krimi mindig megpróbál nem tipikus lenni, szóval érkezett a menetrendszerinti csavar is.

A világ legtipikusabb sztoriját kapni a korrekt évadnyitó után elég nagy csalódás volt így, az utolsó részre. Persze azt hittem, hogy majd a bűnügyben lesz valami, ami nem nyílegyenes, de nem ez történt, kaptunk pár jelenetet, amiben a Beyond Borders-íról nem erőltették meg magukat. Volt néhány szegmens, amikben felvázoltak egy problémát, hogy aztán szélsebesen megoldják azt, és ezt vagy négyszer eljátszották, pff.

A tovább mögött folytatom spoilerek nélkül.

Rém lusta és ihlettelen, sőt, gépies így krimit írni, de a sorozat sosem annyira a rejtélyre épített, hanem mondjuk az ismeretlentől való félelemre, ami ugyebár duplán jelen volt, hiszen minden epizód az amerikai határokon kívül, egy idegen országban játszódott.

Kár, hogy egy érdekes történet elmesélése helyett az évadzáróban úgy döntöttek, hogy egy totál random ötlettől vezérelve személyessé teszik az esetet és a nyomozást, hogy aztán felvonultassanak minden klisés thrillerelemet, például a párhuzamosra vágott jeleneteket, vagy a sokat pofázó bűnözőt, hogy még véletlenül se történjen semmi komoly.

Az vicces volt, hogy az írók is érezhették, hogy a néző fel fogja tenni magnak a kérdést, hogy mi értelme volt megbonyolítani a dolgokat, ezért szépen az egyik karakter meg is kérdezte Gary Sinise-t, hogy “Mi értelme volt megbonyolítani a dolgokat?” – ezt sosem szoktam tudni, hogy figyelmesség-e készítői részről, vagy rém hányaveti munka, hiszen így valami kamu válasszal be tudják foltozni a sztori szövetén tátongó lyukat.

Whatever, ráfogom a hanyag írásra, mert ami az utolsó 15 percben volt, az pontosan megmutatja, hogy miért van annyira kevés jó országos krimi manapság. Elkezdődött ugyanis a rohanás, percenként hoztak random döntéseket, hogy az utolsó 10 percben nagyon felületes jelenetekkel először előkészítsék azt, hogy Garrett a bűnös közelébe kerülhessen, majd hogy akcióba lendüljön, és hogy a végén elkapja.

A végén még majdnem kaptunk cliffhangerszerűséget is, amitől nyilván senki sem esett kétségbe, de az írók ahelyett, hogy a (sosem elkészülő) 3. évadban oldották volna fel, inkább az egy perces megoldást választották az előbbi rohanás jegyében. Oké, a tévében lehet, hogy volt a jelenetek között egy reklámszünet, de egyébként tényleg nem tudom, hogy miért akarnak kétségeke ébreszteni, ha az egész csak 1 percre szól.

Á, ez így nagyon gyenge volt.

2 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2017. 06. 01. 15:07

Egyetértek, az első évad egész jó kis nyári dara volt, pár egész jó esettel, ez a szezon viszont nagyon gyenge volt. Ki akartam szállni féltávon, de mivel tudtam, hogy kasza lesz, kitartottam. 4/10. Nem is tudnék kiemelni olyan ügyet, ami tetszett idén.

Roxi - 2017. 08. 03. 10:02

Jó kis sorozat volt. A Criminal minds alapsorozatot nem nézem,ezt is csak Gary Sinise miatt kezdtem el.De tetszett. Nem mondanám,hogy sok különlegességet hozott,de kellemes kikapcsoldás volt minden része. Szeretem a hasonló külföldön nyomozós sorikat,mint a Crosing Lines is pl.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz