login |

Training Day: vége az 1. évadnak. És a sorozatnak is.

2017. 06. 01. 18:22 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: 2016/17 finálék, kritika,

Buy the ticket, take the ride.

A fináléban egy bérgyilkosnő csúzlival nyilat kilőve öl meg egy felé pisztollyal lövöldöző kartell tagot. Azt hiszem, ennyi kéne legyen a kritika.

Még mielőtt azt gondolhattam volna, hogy bevezetőben említett akciójelenet lesz a legelszálltabb, akkor jött egy olyan nagy leszámolás, amit szinte végig röhögtem (fenti kép onnan van). A gond az, hogy mintha a többit komolyan vették volna a sorozatban, hiszen mégis csak az egyik legjobb modern zsarus filmen alapszik.

Már a pilot is megvillantotta, hogy mit várhatunk akció terén a Training Day-ben, úgy tűnik ahhoz hűek voltak, főleg a fináléban, viszont mellette meg ment tovább a drámázás az apa ügyében való nyomozásban. Ahogy a végső jelenet is, amikor a főhős lassan rájön, hogy ténylegesen mibe keveredett, valami teljesen más sorozatba illett volna.

Nyilván mondhatnám, hogy aki odavan az efféle akciósorozatokért, az…, de egyszerűen nem tudom, mert még abban sem erős a Training Day. Nem mennek elég mélyre ahhoz, hogy az általuk villantott grindhouse kinézet működjön. Vagy hogy olyan rossz legyen, ami már jó. Próbálnak egyensúlyozni egy olyan határvonalon, ami nem létezik.

És a fentiekhez sajnos a színészek sem a legjobbak. Bár Bill Paxton mintha tudná miben szerepel, ő igyekszik túltolni mindent, véleményem szerint teljesen érthető módon, de basszus, a társát alakító Justin Cornwell sajnos valami borzasztó. Ha épp menne az őrület, akkor egy pillanatra őt mutatják és már vége is az életérzésnek. A drámai részek meg…

Pontozni nem igazán akarom, hiszen valójában nézhetetlen a sorozat. Szomorú Paxton halála, szóval inkább úgy fogalmazok, hogy akkor sem nézném a folytatást, ha lehetséges lenne az elkészülte.

2 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2017. 06. 01. 18:37

igen, amióta hallottam a készítőt, will beals-t a writers panel podcastben, és elmesélte, hogy mi volt a koncepció, azóta akarok visszaszállni. az első részekben eleve tetszett ez a badass beállítás, a képernyőkre való kiírogatás is vicces volt, és ő mondta, hogy az elszállt akciókat nagyon imádták, és nem is értették, hogy mentek át a cbs szűrőjén (valami cápásat emlegetett). de valahogy ez a stílus nehezen vág egybe az alapfilmmel, valamint ahogy írod, az átíveléssel, az apa szálával, meg egyébként is a morális dolgokkal.

simán lehet, hogy kábelen ebből kis rásegítéssel valami kult cucc lett volna, de országoson csak ennyire futotta, úgy tűnik. azért még megnézek egy részt, hátha az fun lesz.

- 2017. 06. 01. 21:02

Felvisítottam az első kiemelt szövegrészleten :DDDDD DE MIÉÉÉÉERT :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de megtartjuk magunknak)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz