login |

Pilot: Loaded

2017. 06. 04. 15:50 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika, pilot-mustra,

Milyen lehet az, amikor felvásárolják az egyre sikeresebb startup-od? Erről szól a Channel 4 és az AMC közös sorozata.

A történet ott indul, hogy 4 jóbarát, akik 8 éven át dolgoztak keményen a sikerért megüti a jackpotot: felvásárolják a macskás mobiljátékot üzemeltető kis cégüket. A kérdés, hogy innen merre tovább?

Nyilván az első pár nap őrült költekezéssel telik, ebbe beletartozik egy Ferrari és egy olyan acapella csapat, mely egy “fuck you”-dalt énekelve jár körbe azoknál a befektetőknél, akik régebben elküldték a céget üzemeltetőket a fenébe.

Ezek után viszont a tényleges téma következik: egyrészt befut egy copyright per, hiszen ha van pénz akkor van is mit elperelni, plusz az új tulaj egy szexi Darth Vadernek tartja magát, aki a Birodalom pénzével felvásárolta őket, és így már alá tartoznak, eszerint is kell majd cselekedniük.

Szóval a barátságot tolják szembe a felsőbb döntésekkel, miközben a kis cégből nagyobbat kell majd csinálniuk.

A legnagyobb gondom az volt, hogy a fenti téma és a stílus nem 40 perces sorozatba illik, a Loaded pedig ilyen hosszú. Mármint megtolják a komédiát is, ezt nem vitatom, viszont a Silicon Valley nem véletlenül rövidebb. Egyszerűen nem tempós az anyag. Nyilván elnagyolt a cég működése, viszont a karakterek valahogy realistábbnak érződnek, csakhogy a történetszálakból nincs kiszórva a felesleg.

Ezzel a hibával viszont meg vagyok lőve, mert időkidobásnak érződik tőle a Loaded, pedig a főszereplők közötti jellemkülönbségek olyan dinamikát adnak, ami még érdekes is lenne, hiszen minden ellenére is összetartanak és segítik egymást.

Sajnos nem tudom teljesen ajánlani, de egy 6/10-et azért kiszórnék rá, s ki tudja, hogy előnyére változik-e a folytatásban. Én nem, mert nálam nem jutott el a második esélyig, pedig mostanra már lement négy rész, csak ugye az országos finálék miatt eddig nem tudtunk az írásra sort keríteni.

2 hozzászólás Ne habozz!

FrankLuck - 2017. 06. 08. 13:44

Senki? Pedig érdekelt volna, hogy milyen a második rész. Az első nekem 5/10 volt, sokkal többet ki lehetett volna hozni a témából, mint amit sikerült – a pilot lassú és kicsit semmilyen.

holmi - 2018. 04. 08. 15:13

Egyetértek a fentiekkel, viszont én maradnék és reménykedek egy Entourage jellegű feelgood sorozatban… Hátha :D

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz